Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Pantai Air Tawar, Besut, Terengganu- Sesi BBQ dan Siblings Day Out

Nurmujahidah Ismail | 5/16/2015 | 5Comments |
Pantai Air Tawar, Besut, Terengganu- Sesi BBQ dan Siblings Day Out | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Korang ingat lagi tak adik aku Huda yang blogger jugak dulu? Dia baru dapat laptop baru semalam so, she will be starting anew in blogging area. Nak kenal dia? Klik Blog Nurhuda Ismail. Tolong support my sister k. Dia pun nak jadi beauty blogger juga :)

Baru-baru ni, dia ada buat bbq dengan her friends di Pantai Air Tawar sebab semua dah nak pergi belajar jauh. Susah dah nak jumpa. By the way, Huda will be studying in UPM soon. Untunglah dia. Entah-entah merata pergi blogger event lepas ni. Kalah la kakak beliau yang terjeruk di Kelantan ni. Sobsss. Merangkap driver, aku pun join sekaki bawak si Hana dengan Amir. Ain't I a good sister to be doing this? Sambil berjalan makan angin, inilah entri aku untuk bagi korang idea tempat menarik di Terengganu. Mana tahu korang nak buat Terengganu Visit Year ke hape nanti kan.

tempat menarik di terengganu, pantai air tawar
Bak kata pepatah, jauh di mata dekat di hati.

Pantai Air Tawar adalah sebuah pantai yang sangat cantik, terletak di Besut, Terengganu. Pantai Air Tawar ni dekat je dengan Pantai Bukit Keluang. Boleh kira jiran. Cuma, bagi aku, kalau tak nak mendaki bukit, Pantai Air Tawar is a better place sebab suasana dia memang cantik. Senang nak jumpa. Very reacheable. Ada pokok ru banyak. Gerai tepi jalan pun ada. Kalau setakat nak pisang goreng dengan keropok, boleh dapat kat sini. Restoran pun ada tapi aku, aku tak recommend sangat. Mahal dan tak berapa sedap. Sebab tekak orang Kelantan kot, kurang boleh terima selera Terengganu.

pantai air tawar besut terengganu, pantai cantik terengganu, tempat menarik di terengganu
Pergi 5 orang dalam sebuah Myvi sahaja. Itu je yang mampu.

Masa datang Pantai Air Tawar ni, Nik Nashram aka Tunang aka Bakal Suami dalam kurang sebulan sahaja lagi ada je kat rumah, tunggu orang hantar barang untuk rumah dia. Rumah dia tengah under renovation for our wedding. Touched sangat beliau sanggup renovate rumah dia bila ittew nak jadi penghuni kat situ nanti. Unfortunately, orang tu tak sampai-sampai. Rugi je aku kena drive sendiri and missed the chance to go on a date with him. Dah la beliau tu jarang-jarang je duduk kat rumah. Tak pernah lagi pergi pantai dengan beliau. Tak pelah. Kita tunggu honeymoon ye bang. ;)

pantai air tawar besut terengganu, tempat menarik di terengganu, pantai cantik di terengganu

Sampai je Pantai Air Tawar tu, terus lapar. Tapi restoran kat situ still tak bukak sepenuhnya lagi. Heran aku. Nilah orang kita. Suka bazirkan masa. Buka kedai lambat. Rugi tu. Kalau bukak awal, ramai je orang yang nak makan. Time tu, boleh order air je. Hajatnya nak jugak amik gambar and promote tapi sebab servis yang slow dan harga air Milo tawar RM2.50 yang mencekik darah, aku lupakan hajat murni aku. Panas betul la hati dengan orang yang naikkan harga guna alasan GST tapi still kurangkan kesedapan makanan. Kalau still nak kurangkan bahan, baik tak payah naik harga. Biar je jadi tak sedap dengan syarat kena murah la. Panas pulak hati kita.

Out of topic kejap. Bila cakap pasal harga makanan, teringat pulak kisah makan nasi kerabu. Semalam, order dua pinggan nasi kerabu ayam dengan daging, pastu air horlicks beng dengan air teh o beng, kena RM15. Sepinggan RM5.50 weh. Pastu, nak tambah keropok keping goreng, kena bayar harga lain. Few keping dapat sepinggan. Maybe RM1 kot. Itu tak pe lagi, bila aku kira ikut harga kat senarai harga, baru RM14. Bila pergi nak komplen, dia cakap harga tak tukar lagi kat papan. Padahal aku dah nampak banyak harga yang dah ditukar. Ok, aku ikut je dia cakap harga Horlicks beng tu RM2.50. Then bila cakap nak baki 50 sen, menyirap gila sebab dia cakap air batu kosong tu harga 50 sen. Sama taraf dengan Pizza Hut!!!! Opkos la lepas ni tak jejak kaki dah kat situ. Fuiii.

pantai air tawar besut terengganu, pantai cantik terengganu, tempat menarik terengganu
Kawan-kawan seangkatan dengan Huda. Dua orang je dalam gambar ni ada bf. Teka sape. Kih3

Back on the track. Pastu aku sempat tengok ada construction tengah buat kat tempat taman permainan dan pembahagi jalan. Aku syak, tak lama lagi makin bertambah cantiklah Pantai Air Tawar ni. Aku salute sangat kat kerajaan negeri Terengganu yang berusaha keras untuk menjaga keindahan alam semula jadinya. Terutama masa aku pergi Pulau Perhentian hari tu. Perghhh. Laut dia tu macam dok kat Maldives. Jauh daripada pencemaran tahu. Sekarang pun, sentiasa ada usaha untuk mengekalkan keindahan tersebut. Untunglah Terengganu, negeri dengan pantai terpanjang di Semenanjung Malaysia. Banyak je kawasan pantai cantik yang kita boleh lawat sesambil tenangkan fikiran.


pantai air tawar besut terengganu, tempat menarik terengganu, pantai cantik terengganu
Kakak mithali adalah kakak yang tolong bakar ayam
So, startla aktiviti bbq di tepi Pantai Air Tawar tu. Ada ayam, hotdog, memacam la dorang ni bawak. Huda bawak, bihun goreng kalau tak silap. Dalam dorang dok habiskan masa bersama tu, aku, amir dengan hana bawak diri ke tepi pantai. Malu jugak nak menumpang majlis orang lain. Nanti dorang jadi awkward pulak kan. Panas giler masa tu. Dalam pukul 2 petang. Tahan jelah panas pun sebab nak bergambar. Jarang kot aku boleh sampai Terengganu dengan drive sendiri. Pergi tu pun Umi reda dengan tak je. Reda jela tahan muka untuk dapat cahaya lebih sebab bila matahari betul-betul atas kepala, otomatik cahaya tak de kat muka. Kena dongak dulu. Rare kan ittew? :P

pantai air tawar besut terengganu, tempat menarik terengganu, pantai cantik di terengganu
My forever escorts.

pantai air tawar besut terengganu, pantai cantik terengganu, tempat menarik di terengganu
Dongak sebab nak cahaya matahari kena kat muka, nak kasi nampak putih. Hahaha

pantai air tawar besut terengganu, tempat menarik di terengganu, pantai cantik di terengganu
Bebajet photoshoot.

tempat cantik terengganu, pantai cantik terengganu, pantai air tawar
Buat wedding outdoor photo shoot pun ok nih.

tempat menarik terengganu, pantai cantik terengganu, pantai air tawar terengganu
Nampak macam bermakna je gambar nih kan?

pantai air tawar berut terengganu, tempat cantik terengganu, pantai cantik terengganu
Dua beradik poyo tak nak amik gambar dedekat. :P

tempat menarik di terengganu, pantai air tawar terengganu
My honey bunney. Insya Allah, kak akan jaga korang nanti. :)

tempat menarik terengganu, pantai air tawar besut, terengganu
Selfie sikit untuk mereka yang rindu. Kah3
 
Jadi, kalau ada yang nak datang makan angin or melawat Terengganu, mohon singgah di Pantai Air Tawar ni tau sebab dia memang best. Lepas ni mesti lagi best bila contructions tu dah siap. Ada tempat permainan kanak-kanak. Restoran pun ada untuk yang kebuluran. Kalau nak lagi best, lepas je melawat Terengganu, pergi stret ke Pasir Puteh, mana tahu boleh terserempak dengan blogger mujadafewa dok beli ikan kat pasar basah Selising. Kih3
Tu jelah kot nak cerita. Mohon komen kalau best. Kalau tak best, simpan dalam hati. Dissolve. Wassalaam.

5 Hajat Produk Kecantikan di Rakuten- Kontes Shopcoupons

Nurmujahidah Ismail | 5/14/2015 | 3Comments |
5 Hajat Untuk Disempurnakan di Rakuten | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Lama dah terperam entri ni, jadi hari ni aku tekad nak sempurnakan jugak entri 5 hajat untuk disempurnakan di Rakuten. By the way, Rakuten ni sebuah portal untuk online shopping tahu. Macam-macam ada kat sana. Korang pun jenguk-jenguklah sebab ada banyak sales selalu ada. Mana tahu beli online lagi murah daripada beli kat kedai kat luar kan.

Ok, now back to the main story. Kalaulah aku diberi peluang untuk mendapatkan barangan daripada Rakuten, macam biasa, aku akan pilih produk untuk kecantikan. Bak kata kawan aku, ada satu benda yang paling menakutkan aku, takut nampak hodoh. It is not that I am beautiful, I just want to fell better prepared when facing the world. Gitchew. Satu lagi, kecantikan adalah satu perkara yang kita tak boleh nak consider to forget forever. Kecantikan juga satu perkara yang kita sentiasa punya di saat kita hilang segalanya tahu. Memang kena jaga leklok.

Well, I'm not yet a mother to look for cooking utensils kan? :P

1. Egyptian Magic Skin Cream

Nak Egytian Magic Skin Cream barang sebekas please.
First and for most aku akan pilih Egytian Magic Skin Cream. Boleh guna di seluruh bahagian badan termasuk rambut. Boleh jadi pelembap, krim bercukup, krim urut, penanggal mekap, kurangkan kegatalan kulit dan banyak lagi la fungsi dia. Memang sangat multipurpose sebab dia mengandungi 6 bahan paling berkuasa di dunia katanya. Kalau dapat sebekas, jimat duit. Tak payah banyak produk. Aku dah lama aim Egytian Magic sebab dia sejenis multipurpose cream yang diakui berkesan oleh selebriti termasuk Madonna dan Kate Hudson. Tengok muka cantik dorang tu. Korang rasa dorang nak guna kalau tak berkesan? Jeles tahu jeles?

2. Xeragel

Xeragel pulak sejenis gel silikon untuk merawat parut jerawat. Memang sangat aku perlukan sebab ia aku adalah manusia yang pernah mengalami fasa berjerawat yang sangat teruk. Sekarang, jerawat dah tak de kecuali time menstruation period tiap bulan, tapi bekas parut jerawat zaman dahulu kala tu memang masih jelas sangat. Berlubang-lubang. Nak post gambar kat Intagram pun kena edit banyak kali tau sebab malu, self confidence takat berbahaya. Dah la aku nak kahwin kurang sebulan daripada sekarang. Of course aku nak suami aku nampak akulah yang paling cantik. Jadi, ko rasa tak ke sendu orang berparut bebajet nak jadi paling cantik??? Explain. T_T

3. E.L.F. Studio Make Up Clutch From USA


pernah masuk rancangan Oprah Winfrey kot. tak hebat lagi ke tu?
Aku sejenis manusia yang kurang skil dalam mengemas. Dah memacam cara aku cuba untuk organise my personal table tapi nothing seems to work. Kat mana nak letak lipstick, foundation, maskara, eyeliner. Semua berserabut atas meja. Sebab tu lah, aku nak sangat ada E.L.F. Studio Make Up Clutch ni. Semua boleh simpan dalam satu bekas. Jimat ruang. Warna dia pun lawa. Sesuai sangat la untuk aku yang suka calit warna kat muka nih. Satu lagi. Senang sikit aku nak bawak memana. Dating ngan future husband pun tak de la rumit lepas ni. Tak gitu?

4. Elishacoy Herb Clay Pore Refining Mask


Produk semulajadi diiktiraf nombor 1 di Jepun. Ko hado? :P
Disebabkan pernah berjerawat teruk memuda dulu, lubang pori aku memang terbuka. Yelah, orang dok pesan jangan picit jerawat tak nak dengar. Tangan tu gatal je nak buang segala isi kotor dalam kulit. Then, menyesal sebab lubang yang terbuka degil tak nak tertutup. So, aku berharap sangat nak dapat sebotol Elishacoy Herb Clay Pore Refining Mask ni untuk kecilkan pori-pori kat muka aku ni, terutama kat bahgian atas tulang pipi. Bila lubang pori besar, banyak jugaklah black head dengan white head berkampung kat situ. Letak banyak mekap pun tak leh cover. Sedih tahu tak???

5. Slim & Trim Combo Deal- Garcinia Cambogia dan AcaiBerry Diet


Nak kurus!
Aku bukan nak salahkan McD ke hape, tapi sejak ada seketul bangunan McD di Taman Bendahara, berat aku naik bertan-tan! Bagai dipam-pam! Eh, ada rima plak. Aku sendiri salah sebenarnya. Bajet metabolisme tinggi sangat. Tetiap minggu kalau boleh nak gi situ. Sekarang, dah berbulan-bulan tak makan McD, hidup je lagi. Berat badan pun dah menurun cuma masih tak achieve my best weight. Jadi, mungkin Garcinia Cambogia dan AcaiBerry Diet ni boleh tolong aku. Aku nak kawin ni. Kalau baju kawin koyak atas pelamin sape nak jawab? :'(

Anda boleh mendapat produk-produk tersenarai di Rakuten Malaysia . Post ini merupakan entry untuk Peraduan Blogger ShopCoupons X Rakuten. Anjuran ShopCoupons. Rakuten Voucher tajaan Rakuten Malaysia.

Ok, tu jelah yang mampu aku coretkan di sini. Wassalaaam.




Olives Academy- Kursus Persediaan Pramugari/Pramugara Kemasukan Julai 2015

Nurmujahidah Ismail | 5/11/2015 | 6Comments |
Olives Academy- Kursus Persediaan Pramugari/Pramugara Kemasukan Julai 2015 | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Rasa macam baru semalam tulis entri azam tahun baru, tup tup dah bulan April, tup tup Olives Academy dah bukak peluang untuk kemasukan Julai. Wow..! Untunglah pelajar baru sebab ada Olives Academy nak bagi macam macam benda best kat budak baru dia tau. Jeles la macam ni.

Tak nak bagitahu sekarang. Mohon baca sampai habis. :D

olives academy, jadi pramugara, jadi pramugari, kursus persediaan pramugara pramugari
Olives Academy, Never Let Your Dream of Flying High Remains A Dream.

Dah banyak kali ulang, tapi aku still nak highlight yang Olives Academy lah yang korang kena join kalau korang bercita-cita dan berazam tinggi untuk join syarikat penerbangan. Sebab apa?? Sebab tenaga pengajar dorang stok-stok yang berpengalaman weh. Terutama kalau dalam bidang pengambilan krew kabin dan juruterbang. Sebab tu banyak airlines company mintak dorang involve untuk interview. Kau hade? Pilih boyfriend girlfriend pun salu tersalah. Hahaha.

Dorang di Olives Academy ni bukan kerja setahun dua dah berani mati nak buat akademi bagai. Dah berpuluh tahun kerja. Dah macam-macam syarikat dok join. Dalam negara, luar negara, semua dorang sapu. Dah berpuluh negara jadi tempat kerja. Jenis tak lepas peluang untuk timba pengalaman dan pengetahuan baru. Jenis komited dan dipercayai ramai. Macam mana lagi nak yakinkan korang yang doranglah yang paling layak??? :D

Bukti Pelajar Olives Academy Mendapat Peluang Pekerjaan


Baru ni, ada dua orang pelajar ni join Olives Academy. Masa tu kemasukan bulan Februari. Tup tup. Sekarang baru masuk bulan April, sorang dah join Malindo, sorang lagi masuk Eagleexpress Air Charter. Dedua kena grab dalam masa dua bulan. Tak sempat habis lagi kursus kat Olives Academy dah kena sambar. Hambek ko dah nak bukti sangat. Haha

olives academy, kursus persediaan pramugari, kursus persediaan pramugara, jadi pramugara, jadi pramugari
Majlis perpisahan untuk Nadiah yang dah terpilih untuk menyertai Malindo

Kelebihan dan Pengalaman Puan Zaiton, Ketua Jurulatih di Olives Academy


  • Olives Academy- Ketua jurulatih
olives academy, kursus persediaan pramugari, kursus persediaan pramugara, cara jadi pramugara, cara jadi pramugari
Pelajar kemasukan Februari dan April dengan ketua jurulatih dorang yang lawa dan hot. :D

Seriously, aku respek sangat dengan Puan Zaiton yang merupakan Ketua Jurulatih di Olives Academy. Beliau jenis manusia yang tak reti penat. Buat itu ini dalam bidang penerbangan. Aku syak memang beliau minat betul dalam bidang ni. Jenis tak angan angan mat jenin. Jenis bukan sekadar cakap je 'My ambition is to be a stewardess' masa cikgu darjah 3 tanya. Tak cukup ngan kerja tinggi di airlines company, beliau buka akademi nak bantu generasi muda berjaya macam dia.

"Puan, puan tak penat ke? Saya amazed sangat ngan puan tau. Tolonglah percaya. ^^"

Dulu, Kat bawah ni antara the latest programs yang Puan Zaiton join.
  • Saudi Airlines- panel untuk pre-screening pengambilan krew kabin dan menjadi Consultant speaker untuk Grooming and Etiquette untuk calon temuduga peringkat akhir
olives academy, cara jadi pramugari, cara jadi pramugara, cara sertai syarikat penerbangan
Dah la tak tahu erti penat, lawa lak tu. Tips please. Hehehe. 

  • UITM- Consultant for Grooming and Etiquette

cara join airlines company, olives academy, kursus persediaan pramugari, kursus persediaan pramugara, cara jadi pramugari, cara jadi pramugara
Selepas make over pelajar ambilan April. Wanita kena pandai merias diri. Baru abbang sayang. ;)


  • MSU- Effective Communication Skills at Workplace

kursus persediaan pramugari, olives academy, cara jadi pramugari, cara jadi pramugara
PTPL career fair at MSU 10 April

  • Eaglexpress Air Charter- terlibat dengan Pilot Recruitment. macam nak pilih abang-abang pilot masuk airlines ni la.
Yang latest dah la ye murid-murid. Kalau nak tulis yang lama-lama sekali, mungkin habis tulis dalam dua tiga hari lagi. Tak pun, korang bukak entri Kerjaya Awan Biru. Ada lebih info pasal Puan Zaiton.

Khas Untuk Pelajar Kemasukan Julai 2015!!!!


Ini yang aku cakap best sangat tu. Untuk pelajar kemasukan Julai 2015, korang akan dapat semua yang di bawah ni secara

Percuma!!!

  1. Kelas Bahasa Inggeris
  2. Perundingan Kerjaya
  3. Reka Bentuk Resume
  4. Bimbingan Peribadi
  5. Penempatan Kerja (Asrama disediakan)

Hahaha. Amboooiiii, pantang sebut benda percuma, terus membuntang biji mata. So, kalau korang memang lama dah berhajat nak join kelas bidang penerbangan, this is your golden opportunity that shouldn't be left wasted. Join la sekarang wehhh!!! Kot kot lepas ni tak de dah offer yang macam ni tau. :D

Servis Lain di Olives Academy

  • Mengadakan personal coaching skil temuduga jika ada permintaan (one to one)
  • Membantu juruterbang mencari peluang pekerjaan di syarikat penerbangan lain dengan mengadakan Pilot Recruitement untuk juruterbang berpengalaman
  • Membantu memberikan yang terbaik untuk temuduga dalam bidang lain

Contact aku di nombor 01126947035 (Whatsapp, Wechat, Line) untuk apply k. :)

ps- hari ni first day Muja practikum Fasa 1. Tu jelah. Bai.

Wassalaam. :D


BeautyOat oleh Babeskin365- Persediaan Cantik Aku Untuk Kahwin!

Nurmujahidah Ismail | 5/09/2015 | 0Comments |
BeautyOat oleh Babeskin- Persediaan Cantik Aku Untuk Kahwin! | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Pejam celik kelip kelip, tak sampai sebulan lagi majlis aku . Huru hara gak dugaan bertunang kami. Dapatlah juga hasil air mata 13 besen. Biasalah. Kalau tak de dugaan tak trill lak. Bosan. Tak gitu? So sekarang, opkos sambung baik perjuangan cantik untuk kahwin aku. :P

beatyoat oleh babeskin365, babeskin365 beautyoat, oat untuk cantik, kebaikan oat, kolagen plus oat
Serlahkan Kecantikan Dirimu Bermula Dari Dalam

Alhamdulillah, dalam proses nak kawin ni, banyak rezeki produk kecantikan berkualiti. Yang latest, rezeki aku merasai kebaikan Beautyoat daripada Babeskin365. Honestly, lama dah mengidam nak try BeautyOat ni lepas nampak blogpost Namee Roslan. Sapa tak tergoda dengan ayat power blogger tu. Dah la cantik. Minum BeautyOat lak. Tambah-tambah cantik lagi tau. Jeleszzz iolssss.

BeautyOat adalah sebuah produk minuman kecantikan berasaskan oat yang sangat berkhasiat dan mampu menyerlahkan kecantikan dan memberikan kesan yang sangat mengagumkan untuk kesihatan badan seperti yang kita idamkan. BeautyOat diperbuat daripada bahan semula jadi, membolehkannya dijadikan makanan tambahan harian.

BeautyOat mengandungi kolagen marin dengan ekstrak sakura yang diformulasikan dari Korea dan produk ini merupakan minuman kolagen dengan oat nombor 1 di Malaysia. Beta-glucan daripada oat akan memenuhi keperluan serat harian kita. Oat ni sejenis serat tau. Dia mampu menyekat kolesterol masuk dalam sistem badan dan bagus untuk proses pencernaan. Senang la kita beriyy pepagi. Hee

Kelulusan BeautyOat


beautyoat, babeskin365, beautyoat babeskin365, babeskin365 beautyoat, oat untuk kurus, kolagen untuk cantik, minuman oat perasa vanila
Setiap sachet mengandungi kebaikan yang menyeluruh untuk kecantikan kita :D

BeautyOat adalah produk buatan Malaysia yang disahkan halal. BeautyOat juga berdaftar dengan GMP dan diiktiraf lulus KKM. Jadi, BeautyOat memang selamat untuk semua. Sambil support barangan buatan Malaysia gitu. Hik3

BeautyOat Mengandungi:

  • oat
  • krimer bukan tenusu
  • serbuk susu skim
  • maltodextrin
  • fructose
  • guna halus
  • serbuk ekstrak oryza
  • kolagen
  • serbuk ekstrak sakura
  • serbuk ekstrak pomegranate
  • perasa vanila

Cara Pengambilan BeautyOat


beautyoat oleh babeskin365, babeskin365 beautyoat, kolagen oat untuk cantik
Jangan lupa, bukan hot water!

  1. Ambil satu sachet BeautyOat dan masukkan ke dalam gelas.
  2. Tuangkan 180ml air suam
  3. Kacau sehingga sebati untuk sedia diminum
*Elakkan penggunaan air panas untuk mengelakkan kerosakan nutrien.
*Ambil dua kali sehari, pagi dan malam. Boleh jadi pengganti breakfast dan dinner.

Testimoni Pengguna BeautyOat


testimoni beautyoat, testimoni babeskin365, testimoni pengguna beautyoat

testimoni beautyoat, testimoni babeskin365, kolagen oat cantik, minuman kesihatan, minuman kecantikan

BeautyOat Baik Untuk Kulit


testimoni beautyoat oleh babeskin365, testimoni beautyoat

testimoni beautyoat, testimoni babeskin365, cantik dengan kolagen oat

BeautyOat Baik Untuk Kurangkan Berat Badan


testimoni beautyoat, testimoni babeskin365, kolagen oat untuk cantik, minuman untuk kecantikan, minuman kesihatan

testimoni beautyoat oleh babeskin365, testimoni beautyoat

Testimoni Aku Sendiri Yang Mengambil BeautyOat


beautyoat, beautyoat babeskin365, babeskin365 beautyoat
bangun pagi - lapar - koyak sachet beautyoat - masuk dalam air suam - minum - kenyang sampai tengah hari - kurus

  • rasa. perasa vanila. memang sedap kalau nak banding dengan oat biasa aku dok rasa selama nih. tak manis sangat. sedang-sedang. tak de la kena paksa telan ke hape. just nice.
  • kekenyangan. siyes kenyang tahan lama. tak perlu makan nasi. ganti dinner. kuranglah pengambilan kalori harian aku. sebab tu boleh kurus. umi pun setuju aku mkin slim. hehe
  • kulit pun makin cerah. kalau tak caya tanya adik aku r. dok kalut tanak ambik gambar tepi aku sebab takut nampak dia gelap. sape suruh tak minum BeautyOat kan? Kah3
Best sungguh BeautyOat nih. Lately lak, penjualan dah memasuki pasaran Singapura dan Brunei. Kurlass gitu. Orang luar pun dah mula percaya dengan produk kita tau. So, sesapa yang nak rasa kebaikan macam yang aku dah rasa ni, boleh check it out di link kat bawah nih.
Instagram: @babeskin36official
Telefon: 03 9100 2265
Jangan lepaskan peluang untuk cantik. Macam aku la, mana ada lepaskan. By the way, di kesempatan ni, aku memohon doa daripada korang semua para pembaca untuk kehidupan aku yang akan datang nih. Moga fasa baru aku ini menjanjikan kebahagiaan di dunia dan di akhirat. Amiin. :)

ps- sapa yang nak kad kahwin, tinggal no hp kat komen or whatsapp aku ek. heee

Tanda-tanda Kemusnahan Cinta

Nurmujahidah Ismail | 5/05/2015 | 2Comments |
Tanda-tanda Kemusnahan Cinta | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Lama aku tak share tip cinta kat blog jiwang aku yang seketul nih. Aku bukanlah seorang yang cepat cemburu. Kalau setakat dia keluar ramai-ramai dengan kawan termasuk kawan perempuan, tak tersentuh hati aku. Aku yakin aku bukan cemburu buta bila terbukti aku ada kemampuan untuk menjalani hubungan jarak jauh dengan tunang aku selama lebih setahun. Kau ingat senang???

Bila hati tak tenang, throwback. :)

Tunang aku tak balik sebulan sekali, apatah lagi selang seminggu. Jauh dengan cerita dalam lagu cinta. Jauh dengan cerita dongeng cinta zaman dulu-dulu. Pernah, 4 bulan tak bertemu lepas bertunang. Kalau dulu hari-hari dapat gambar sekeping then bila rutin tu menghilang, aku setia je tunggu. Buat-buat hidup ceria tanpa ragu-ragu. Aku ikut je. Nak call je? Tanak SMS or Whatsapp or video call, bereh je. Dalam hati, ada ke yang tahu?

Pernah, dia balik Kelantan seminggu, dia masih tak datang jumpa dengan aku, aku masih sama. Masih di situ. Menunggu. Kau ingat senang tenangkan hati yang haru biru?? Memandangkan aku di Kelantan dan adik yang salu membantu jugak jauh, hampir semua perkara untuk perkahwinan kami, atas bahu aku. Pelamin, baju pengantin, jurugambar, hantaran. Semua. Cuma bab catering dengan door gift, aku terminta tolong abah aku. Terima kasih abah.:')

1. Tiba-tiba, telefon bimbit menjadi harta privasi


Aku memang tak boleh terima part ni. Kalau dari awal memang jenis yang pentingkan privasi, aku tak de masalah. Kalau dulu, semua aplikasi di hujung jari. Tiba-tiba nak bukak hp tetiba ada password, itu tahap pertama kemusnahan bagi aku. Hati hancur. Berdebu-debu.

2. Tiba-tiba, tiada lagi saat-saat bergambar


Tak de manusia yang tak suka amik gambar sekarang. Buat apa beli hp mahal-mahal kalau setakat nak SMS dan whatsapp. Telefon murah pun boleh. Tapi hp mahal sebab nak amik gambar. Kalau tiba-tiba bergambar pun marah, itu tahap kedua kemusnahan cinta.

3. Tiba-tiba, tiada lagi Whatsapp dan sebagainya


Tak de manusia yang ada hp zaman sekarang tak suka berborak dengan orang yang dia cinta sayang. Sekali lagi nak tanya. Buat apa ada hp mahal giler kalau setakat nak pegang, belek-belek saja? Kalau bukan dengan kita, ada yang jadi penghibur dia. Mohon percaya. Tahap ketiga kemusnahan cinta.

4. Tiba-tiba, panggilan telefon berkurang lagi


Kalau dulu, panggilan telefon paling kurang 2 kali. Sampai parents tanya berapa kali sehari pasangan call. Sampai umi risau tengok anak dia tak tidur di pagi hari. Tetiba, malam malam dingin berlalu sepi. Semua cerita gelak tawa, tiada. Tahap keempat kemusnahan cinta.

5. Tiba-tiba, suara manjang meninggi


Takde hubungan yang tiada masalah. Tak de pantai tak dilambung ombak. Kalau setakat memberitahu perkara yang kita tak suke pun dah buat pasangan membentak-bentak, merengus, itu tanda kelima kemusnahan cinta. Helo, ada kah manusia yang sempurna?

6. Tiba-tiba, tersebutlah kisah 'perempuan itu'


Perempuan itu. Wujudnya dia tak perlu. Tiba-tiba ada kat situ. Kat bibir aku. Eh, bibir kamu. 'Perempuan itu' begini begitu. Hello, dia, kau punya ke aku? Tolonglah lelaki, cakap dia tak wujud di situ. Di hati kamu.

7. Tiba-tiba, rasa ragu-ragu di hati


Selepas proses overthinking yang berlaku, hati mula ragu-ragu. Bila difikir-fikir, tiada lagi tanda-tanda lelaki yang jatuh cinta padanya. Usaha jugak untuk diatasi dengan kata-kata, ini dugaan orang bertunang. Darah manis. Bersabarlah. Syaitan tengah berusaha hapuskan usaha membina masjid yang mulia. Masa ni, hati memang parah. Parah separah parahnya.

---

Chillax girls. Guys exist to trouble us. They are annoying, troublemakers, pain in the ass, but never let go until you trouble them the same. Cling to him to the extend he forgets how it feels like not having you. But, leave him sometimes to make him realise how bad it feels not having you. Don't be independent if your independence means he forgets how to take care of you.

Selepas apa yang aku dah berjaya harungi, tak mungkin aku nak lepaskan tunang aku macam tu je. I know he's cute, charming, handsome, but he's mine. I won't let him go. I won't, but when I am forced to, I will do it open-heartedly, doing sujud syukur. Sebab I know things are not they way I want later than in another year.

How bout you? Wassalaam :)

Manja Sireh Fyqa Signature- Feminine Wash Setiap Wanita Kena Ada!

Nurmujahidah Ismail | 4/30/2015 | 0Comments |
manja sireh, fyqa signature, feminine wash, pembersih peribadi wanita
Fyqa Signature Manja Sireh- Setiap Wanita Kena Ada | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Setiap wanita perlu ada pembersih peribadi sendiri. Alaah, pembersih Miss V aka feminine wash. Itu prinsip aku sebab Miss V adalah aset paling penting untuk kita jaga. Dia bagai mahkota. Dia bagai anak kecik. Baby yang kena dijaga, dibersih dan dirawat selalu supaya segar sentiasa. Perghhh! Analogi baby baby lagi. Kah3

Masalahnya sekarang, Miss V kita ni memang sensitif. Pantang leka sikit, dia mesti bermasalah. Kalau pakai underwear basah sebab tak bawak tisu masa gi toilet, dia gatal. Kalau terguna pembersih peribadi tak sesuai, dia boleh kering sampai berdarah. Bahaya! Sensitif sangat. Bukan tu je. Banyak lagi masalah lain yang berkaitan dengan Miss V ni tau. Tengok nih.

Masalah Yang Selalu Dialami oleh Miss V Wanita


manja sireh, feminine wash, pembersih peribadi wanita, fyqa signature
  • berlendir dan mengeluarkan keputihan berlebihan
  • berbau masam dan busuk
  • kelihatan ruam-ruam merah
  • menjadi kering dan gatal
  • menjadi longgar dan tidak mencengkam
  • berkurap dan kusam
  • menjadi rimas dan melekit
Bila ada semua masalah ni, otomatik kita pun akan rasa segan, rasa malu dan tidak selesa. Senang cerita, kita jadi geli dengan diri sendiri. Omg! Macam mana kita nak lari bila yang kita geli adalah diri sendiri? Mana taknya, asyik duk rasa melekit, dan risau kalau orang keliling terbau ke hape. Lagi segan kalau dia nampak kita tak selesa dan tahu penyebabnya. Nauzubilllahiminzaalik sangat. :'( 

Manja Sireh Fyqa Signature To The Rescue!!!


Selama ni dok tercari-cari feminine wash yang sesuai. Yang akan selesaikan semua masalah kat atas ni dan buat dia lagi istimewa gitu. Kriteria paling penting mestilah produk tu kena selamat. Miss V ni ada satu je. Kalau hilang, tak de gantinya lagi. Alhamdulillah, sekarang tak risau sebab kita dah ada Manja Sireh Fyqa Signature untuk menjaga aset paling penting kita nih.

manja sireh, fyqa signature, pembersih peribadi wanita, kesihatan wanitamanja sireh, fyqa signature, feminine wash, pembersih peribadi wanita, kesihatan wanita, pembersih wanita 
 
Aku dah ada. Korang bila lagi? ;)

Keistimewaan Manja Sireh Fyqa Signature


Senang guna Manja Sireh Fyqa Signature ni. Tinggal picit je. Tak yah tunggeng-tunggeng botol pun.
 
  • 100% herba asli yang berkualiti
  • pekat, berbuih dan wangi
  • jimat (tahan sehingga 4 bulan)
  • dijamin berkesan
  • mengandungi minyak zaiton dan aloe vera
  • rasa dingin dan menyegarkan
  • mudah dibawa ke mana-mana
  • sesuai untuk merawat kulit yang cedera
  • selamat digunakan oleh
    • ibu mengandung
    • belum berkahwin dan sudah berkahwin
    • ibu berpantang
    • ketika datang haid

Cara Penggunaan Manja Sireh Fyqa Signature

  1. Picit sedikit sahaja Manja Sireh Fyqa Signature sebab ia memang pekat dan berbuih.
  2. Gunakan pada bahagian Miss V seperti sabun mandi biasa.
  3. Biarkan sehingga 20 saat kemudian bilas sehingga bersih.

Testimoni Manja Sireh Fyqa Signature


manja sireh, fyqa signature, feminine wash, pembersih peribadi wanita, kesihatan wanita, cara atas masalah keputihan
Fyqa Signature Manja Sireh; ini aku punya. Huhuu.

Dulu aku pernah rasa macam tak nak guna pape feminine wash dah sebab takut. Sebab bahagian situ sensitif sangat. Kalau silap pakai, boleh jadi gatal, pedih. Bila dah guna Manja Sireh Fyqa Signature nih, dah ubah dah fikiran aku. Best sangat!!! Rasa bersih segar je. Korang tahu kan feeling dia bila kita rasa kita bersih sebersihnya? Haa gitulah aku rasa. Pastu, rasa berangin macam letak mint. Keputihan terus slow slow menghilang. Pastukan, tak de dah rasa gatal ke, melekit ke.

Rasa macam, WWWOOOWW!! Miss V anda dalam Protected Mode. Haaaa.. Gitulah. Kalau korang nak rasa fresh macam aku, korang boleh dapatkan Manja Sireh Fyqa Signature dari Nayla Garage. Setiap pembelian daripada @nayla.garage membolehkan kita mendapat Krim Pencerah Miss V dan sampel Sabun Arbutin secara percuma. Amboi, dah la bersih, cerah berseri lagi. Over tahu. Kih3

Kini, Manja Sireh Fyqa Signature dibuka untuk pembelian secara borong dan runcit. Peluang untuk perniagaan secara dropship juga dibuka untuk semua. Mana tahu ni peluang kita jana pendapatan sama-sama. Kalau tak secara online, secara offline.

Sila hubungi Imani di nombor 0126531266
Facebook Profile: Lavlywa Imani
Facebook Fanpage: Manja Sireh TPG
Instagram: @nayla.garage
Blog: Nayla's Garage

ps- So, jagalah Miss V anda. Wassalaam.

I Miss My Man

Nurmujahidah Ismail | 4/30/2015 | 2Comments |

I miss my man
I remember the time
When i sneaked out an hour earlier
To fetch my sister
To meet him at KFC

I miss my man
I remember the time
We tried to look for matching shirts
Kinda in thing to wear alike
Not really cared of an over-sized i had on

I miss my man
Talking on the phone for hours everyday
As if everyday was our last day
Pouring our hearts out
Even what we ate could be an interesting topic

I miss my man
The way he refused to stop talking
Because I was his only entertainment
Talking to me gave him pleasure
I knew.. I was loved..

I miss my man
He would call me at least twice a day
He said twice was the minimum
I didn't mind.. I would be waiting
The phone battery never left empty

I miss my man
Texting to him from moment I woke up
To the moment I fell asleep
Then my life would be complete
Smiling closing my eyes
Wishing to have him in my dream

I miss him.. Waiting for him.. To come back to me..

Beucure Sakura Candy- Nilah Rahsia Cantik Gadis Jepun!

Nurmujahidah Ismail | 4/26/2015 | 0Comments |
Kulit 70% lebih pinkish, Dalam 99% macam anak dara.
Beucure Sakura Candy- Nilah Rahsia Cantik Gadis Jepun! | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Zaman sekarang ni, kalau bukan orang Korea, kulit orang Jepunlah yang kita dok mimpi-mimpi nak dapat. Sapalah yang tak geram tengok kulit flawless pinkish gitu. Gebulak tuh. Cemana sebenarnya dorang dapat kulit cenggitu dengan cuaca sejuk kering kat Jepun nun ye?

By the way, aku dah tahu rahsianya. Rahsia cantik gadis Jepun semestinya daripada pokok yang memang significant dengan Jepun iaitu pokok bunga Sakura.


Bunga sakura yang banyak terdapat di Jepun nilah rahsia sebenar kecantikan kulit gadis Jepun. Mesti sebab warna bunga Sakura ni pink, terus terserap masuk dalam kulit gadis Jepun. Pufff! Terus jadi pink jugak. Mohon jangan percaya.

Beucure Sakura Candy- Hanya Kemam Bawah Lidah!


beucure sakura candy, rahsia cantik gadis jepun, cara dapat kulit pinkish, cantik dengan bunga sakura


Faktor utama keberkesanan Beucure Sakura Candy ni dalam memberikan kulit pinkish impian kita semua para wanita mestilah kandungannya yang sangat bagus. Semuanya akan memastikan kesihatan kulit dan menjadikan kulit cerah gebu macam gadis Jepun. Melampau tau. Huhuu

Kandungan Beucure Sakura Candy

 

beucure sakura candy, sakura candy, rahsia gadis jepun, rahsia cantik
Cherry Blossom atau Sakura flower; Rahsia cantik gadis Jepun!
 
  • ekstrak Sakura
  • acai beri
  • lotus salji
  • pamogrenate
  • kolagen
  • vitamin C
  • maltodextrin
  • sucralose

    Kebaikan Beucure Sakura Candy

     
    beucure sakura candy, sakura candy, rahsia cantik gadis jepun, kulit pinkish
    • menambah keinginan bersama suami
    • melembap dan melicinkan kulit dari dalam
    • mengurangkan kedutan kulit
    • menambahkan saiz payudara
    • membuang toksin dalam badan
    • melambatkan penuaan untuk awet muda
    • mengetatkan otot vagina
    • meningkatkan ketahanan tubuh untuk lebih bertenaga
    • meningkatkan pengeluaran susu ibu
    • merawat jerawat, jeragat dan pigmentasi
    • mengandungi anti-oksida untuk kulit gebu
    • mencuci usus dan menstabilkan hormon

    Cara Pengambilan Beucure Sakura Candy

     
    beucure sakura candy, rahsia cantik gadis jepun, kulit pinkish, cantik dengan bunga sakura
     
    Ramai orang cakap, beauty is pain, tapi bagi aku tu zaman dulu. Sekarang, nak cantik pun dah mudah terutama bila dah ada Beucure Sakura Candy ni. Sangat senang digunakan dan rasanya sangat lazat.
    • Koyakkan sachet dan kemam serbuk Sakura Candy di bawah lidah
    • Satu sachet di waktu pagi sebelum sarapan
    • Satu sachet di waktu malam sebelum tidur
    *Elak pengambilan semasa perut kosong.
    *Minum air sekurang-kurangnya dua liter sehari 

    Testimoni Pengguna Beucure Sakura Candy

    Kalau cakap je, mesti ramai yang tak percaya betapa efektifnya Beucure Sakura Candy ni dalam mencantikkan kulit. Nah, tengok testimoni daripada pengguna yang dah berjaya. Satu je pesan aku, jangan cemburu je. Kalau cemburu jugak, mohon contohi mereka ni dengan menggunakan Beucure Sakura Candy yang ohsem ni k. :)

    testimoni beucure sakura candy, beucure sakura candy, rahsia kecantikan gadis jepun, kulit pinkish

    beucure sakura candy, testimoni beucure sakura candy, rahsia cantik gadis jepun

    testimoni beucure sakura candy, rahsia cantik gadis jepun, cantik dengan sakura candy

    Harga Beucure Sakura Candy

    Dengan kebaikan yang ada pada Beucure Sakura Candy, semestinya kita berasa ia merupakan produk yang mahal beribu riban. Yang pasti, telahan kita salah.

    Harga Beuskin Sakura Candy hanyalah RM150SM dan RM160SS termasuk kos penghantaran untuk 30 sachet dengan berat 2g. Boleh tahan 2 minggu hingga sebulan bergantung kepada kekerapan penggunaan.

    Hubungi 0179003962 untuk menempah (Whatsapp dan SMS Only)

    Wassalaam