728x90

Pakej Percutian Murah dan Baucer Restoran Hebat Setiap Hari di Flenxoe.Com

Nurmujahidah Ismail | 4/29/2016 | 0Comments |
Pakej Percutian Murah dan Baucer Restoran Setiap Hari Di Flenxoe.Com | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Setiap kali cuti hujung minggu, aku ternanti-nanti rancangan Extreme Cheapskate dengan Extreme Couponing kat saluran Astro 702. Dorang berusaha keras semata-mata untuk berjimat. Guna kuponlah, guna barang terpakailah. Kagum aku weh!

Aku faham je betapa hebatnya feeling bila kita boleh berbelanja kurang daripada yang sepatutnya. Yelah, korang pun mesti pernah rasa beli Domino's Pizza guna baucer kan? Ada tak rasa macam menang badminton di Olimpik? Tapi, macam mana berjimat pun kita, ada 2 benda yang kita selalu nak, yang susah betul nak stay in bajet; PERCUTIAN dan MAKANAN! 

Lagi-lagi kalau dedua ni kita kena ada sekali gus! Kos jenjalan makan angin memang tinggi. Tiket dah mahal, penginapan lagi, tambah bab makan pula. Alang-alang bercuti, ofkos la nak makan lebih sikit. Sebab takut membazir duit yang dah kumpul sikit-sikit tiap kali gaji, tangguh pergi bercuti. Lastly, tak pergi langsung. Hari cuti pun, mengerekot bawah selimut, ternak lemak. Stress! Kita ni kerja untuk hidup ke, hidup untuk kerja?

Kena bayar lebih? Flenxoe.Com kan ada?


pakej percutian murah, baucer makanan, baucer restoran, flenxoe
Antara destinasi pelancongan menarik yang boleh dilawati dengan pakej travel di Flenxoe.Com

Memikirkan ramai orang di luar sana yang selalu kecewa dengan situasi macam ni, seorang akauntan bertauliah telah membuat satu laman web khas yang mengumpulkan tawaran dan baucer hebat untuk percutian di hampir seluruh dunia termasuklah di Langkawi, Pulang Pinang, Melbourne, Ho Chi Minh, Balkan, Eropah dan Barocay! 

Semua pakej ditawarkan dengan harga berpatutan. Siap ada diskaun lagi. Wah! Lepas ni tak delah rasa membazir sangat semasa bercuti. Flenxoe.Com bukan setakat menyediakan pakej percutian menarik, baucer makanan pun ada. Manalah tahu kalau kita nak buat romantic candle light dinner masa pergi trip memana. Tak delah bajet lari banyak. Lari sikit-sikit tak de masalahkan? 

Kita boleh pilih macam-macam jenis makanan macam Italian, Mexican, Japanese, or Western. Semua restoran ni adalah di sekitar kawasan Bandar Hilir, Bukit Bintang dan Pusat Bandar Kuala Lumpur. Lepas ni mesti ada lagi banyak. Nak senarai restoran luar negara sekali tau Flenxoe. :D

Tempah Dulu, Bayar Kemudian di Flenxoe.Com


pakej percutian berpatutan, baucer restoran, baucer makanan, flenxoe
Pelbagai jenis baucer makanan di restoran yang disenaraikan di Flenxoe.Com

Di Flenxoe.Com, dorang tahu kita selalu risau buat urusan secara online nih. Banyak kes dah berlaku. Kena tipulah, servis tak macam dijanjikanlah. Asal nak bercuti happy-happy, balik tambah tacing. Jadinya, untuk memberi lebih keselesaan untuk pelanggan, kita boleh menempah dahulu dan bayar kemudian. Senangkan? Tak payah risau-risau dah. 

Bagaimana Flenxoe.Com Berfungsi?


pakej percutian murah, baucer restoran, iklan perniagaan anda, flenxoe

1. Pilih tawaran atau baucer menarik yang ingin ditempah.
2. Tempah tawaran atau baucer menarik yang dingini.
3. Hubungi agen atau pergi sendiri.
4. Bayar sendiri-sendiri saje... Great! :D


Iklankan Perniagaan Anda di Flenxoe.Com


Flenxoe.Com memang masih baru, tetapi berwawasan tinggi untuk bekerjasama dengan travel agency atau pengamal restoran dalam mempromosikan bisnes masing-masing. Jadi, mereka amat mengalu-alukan semua yang berminat untuk menaikkan jualan. 

Flenxoe.Com(klik link) memang berhasrat tinggi untuk menolong meningkatkan pendapatan orang ramai walaupun hanya dengan bekerja secara sambilan. Insya Allah, dengan kerjasama ini, bisnes semua akan lebih berkembang dan dikenali. Amiin.

Tak mahu terlepas pakej percutian menarik di sekitar Asia? Jangan lupa like Facebook Flenxoe.Com  (klik link) untuk informasi travel trip anda.

Sesiape yang ingin mengiklankan restoran, pakej percutian atau teringin membuat kerja part time, boleh boleh hubungi Flenxoe.Com di 03-91011191 atau email marketing[at]flenxoe.com. Wassalaam.

Ps- insya Allah, honeymoon yang tertangguh nanti, aku tempah pakej travel kat sini je. hehehe

Belajar Membuat Bento Ringkas Menggunakan Produk Ayam Brand

Nurmujahidah Ismail | 4/27/2016 | 4Comments |
ayam brand
Belajar Membuat Bento Ringkas Menggunakan Produk Ayam Brand | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Ingat lagi tahun lepas, aku, Hazanis dengan adik dia pergi event Kids Can Cook with Ayam Brand. Rindu pula rasa dengan dorang. Dulu, nama restoran ni, Joe and Pepper. Sekarang dah ubah nama jadi One Miracle Cafe. Tempat sama je lagi. Branding bertukar.

Tahun ni, tak de blogger Kelantan yang aku kenal available. Hazanis tengah sarat. Tunggu masa je aku nak dapat anak saudara. Yuyu Atiqa pulak study kat USM Penang. Suami aku jauh. Huda kat KPTM ada kelas. Tinggal aku je. So, aku hajak Fariena untuk teman. Nasib baik mak cik ni jenis tak banyak cekadak. Dia lagi suka boleh jenjalan, rasa makanan tempat baru. Hehe.

Nak Buat Bento Pun Senang dengan Ayam Brand!



Bento Kids Could Do! Tema aktiviti untuk Ayam Brand Community Care 2016. Ayam Brand Community Care adalah sebuah annual event yang dijalankan Ayam Brand dari satu negeri ke satu negeri. Tahun lepas dah buat, tahun ini buat lagi. Habis je waktu sekolah, terus bergegas ke One Miracle Cafe. Nasib baik ingat lagi tempat dia. Kalau tak, mesti sesat sekali lagi macam tahun lepas. 


Semua produk Ayam Brand dijamin halal dan selamat. Ia tidak mengandungi MSG atau sebarang bahan pengawet. Macam-macam hidangan mudah boleh disediakan menggunakan produk Ayam Brand. Kanak-kanak pun boleh buat. Lepas ni, ibu bapa kena ada produk Ayam Brand je banyak-banyak buat stok kat rumah. Senang hidup. Kalau anak-anak lapar, dorang dah boleh buat sendiri makanan. Berkhasiat dan sedap. Benda senang. Tak payah risau-risau lagi dah. 


Mereka panggil anak-anak dari rumah anak yatim untuk menjalankan aktiviti menggunakan produk Ayam Brand. Siap panggil celebrity chef lagi untuk ajar bebudak tu cara buat bento guna produk Ayam Brand. Bukan main excited lagi bebudak tu. Yelah, dapat buat hands on activity macam ni. Membuat sendiri sajian mudah menggunakan produk berkualiti daripada Ayam Brand. 


Honestly, aku tak dapat bayangkan hidup aku di tempat diorang. Mesti sedih sampai tahap rasa tak tertanggung. Kehilangan ibu bapa tersayang, hilang tempat bergantung. Kena tinggal di asrama dengan orang baru. Jarang-jarang dapat merasa orang ambil berat tentang dorang kan. So, dorang memang menghargai bila dapat rasa pengalaman macam ni. Terus rasa dihargai. Masih ada yang menyayangi. Terima kasih sangat Ayam Brand!


Masa aku post gambar pergi event ni, ramai pulak yang mintak resepi. Nah

Resepi Bento Ayam Brand Mudah

Tuna Onigiri + Salad Campuran Buah + Kacang Panggang + Sandwich

120g beras sushi
2 sudu tuna dalam minyak zaiton
2 keping rumpai laut
6 biji jagung manis
2 biji tomato ceri dipotong 6 setiap satu
5 keping buah peach Ayam Brand
6 pecahan buah nanas Ayam Brand
3 sudu kacang panggang
1 keping roti putih
1 sudu sardin hancur
Timun batang
Daun salad

Cara Membuat Bento Mudah:
  1. Bahagian pulut sushi kepada 4 bahagian
  2. Letakkan satu bahagian pulut dalam bekas onigiri
  3. Letakkan satu sudu tuna di atas pulut
  4. Tutup tuna dengan satu bahagian pulut
  5. Tutup pulut dengan penutup bekas onigiri dan tekan dengan kuat
  6. Tanggalkan pulut daripaa bekas onigiri dan balut dengan rumpai laut
  7. Letakkan 3 jagung di atas onigiri
  8. Ulang untuk satu onigiri lagi.
  9. Potong buah peach kepada 6 bahagian
  10. Susun buah ini ke dalam satu bahagian dalam bekas bento
  11. Masukkan kacang panggang dalam satu bahagian dalam bekas bento
  12. Gunakan pemotong bentuk hati untuk memotong bentuk hari pada roti putih
  13. Ratakan sardin hancur pada satu bahagian roti dan letakkan satu lagi bahagian di atasny
  14. Letakkan sandwich dalam satu bahagian bekas bento
  15. Letakkan timun Jepun dan tomato ceri kecil di atas sandwich sebagai hiasan
  16. Susun daun salad secara menegakkan untuk mencantikkan lagi bento
  17. Siap!


Door gift daripada Ayam Brand untuk semua yang hadir.
Aku yakin, setiap rumah di Malaysia mesti mempunyai sekurang-kurangnya satu produk daripada Ayam Brand di rumah. Begitulah berpengaruhnya Ayam Brand. Biasanya yang terkenal, santan segeri dengan ikan sardin. Just nak tanya, korang guna produk apa yang berjenama Ayam Brand? Boleh kongsi resepi korang tak kat bahagian komen?

Bahagia dapat siapkan bento ringkas dengan Ayam Brand!
Terima kasih sangat pada pihak Ayam Brand yang sudi menjemput aku ke majlis amal ni. Tahun depan jangan lupa invite k. Manalah tahu ada kesempatan lagi nak join. Just nak tanya, korang guna produk apa yang berjenama Ayam Brand? Boleh kongsi resepi korang tak kat bahagian komen?

#ayambrand #ayambrandcsr #ayambrandmy

Wassalaam.

Review Asiaskin Skincare- Orang Asia Wajib Cuba

Nurmujahidah Ismail | 4/25/2016 | 1Comments |
asiaskin, asiaskin skincare, produk cantik orang asia, review asiaskin

Review Asiaskin Skincare- Orang Asia Wajib Cuba | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Panas betul sekarang. Cuaca macam ni, kompon mencederakan kulit muka aku dengan sewenang-wenangnya. Urghhh! Nak buat macam mana ni??

Rumit sungguh jadi perempuan. Nak kurus, tapi makan banyak. Nak cantik, tapi malas jaga kulit. Mana boleh gitu. Nak sesuatu, kena usaha. Kita boleh pilih usaha yang selamat, senang dan cepat, atau bahaya, leceh dan membebankan.

Asiaskin Skincare, Untuk Wanita Moden Asia Masa Kini


review asiaskin skincare, testimoni asiaskin, produk kecantikan orang asia

Untuk wanita yang bijak yang pilih usaha yang selamat, senang dan cepat, aku nak perkenalkan set produk kecantikan terbaru Asiaskin Skincare, produk yang dah menyebarkan virus cantik jelita dalam kalangan wanita hari ini. Walaupun panas lit lit, muka still nampak cantik berseri. Hehehehe

Asiaskin diperbuat daripada bahan-bahan organik terbaik dari Perancis yang sesuai untuk lelaki dan perempuan. Produk ini dijamin halal dan selamat digunakan. Ini telah dibuktikan apabila telah mendapat kelulusan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia.

Asiaskin terdiri daripada stemcell cleanser, stemcell serum, spf stemcell day cream, dan stemcell whitening night cream. Dengan hanya 4 langkah, muka semua akan jadi segar, cantik dan berseri.

Kelebihan Set Produk Kecantikan Asiaskin Skincare




review asiaskin, testimoni asiaskin, produk kecantikan orang asia

Walaupun baru, dah banyak testimoni positif yang diberikan oleh pelanggan yang menggunakan Asiaskin Skincare. Terbukti, Asiaskin Skincare mampu:
  • menyegar dan melembutkan kulit wajah
  • meningkat keserian pada wajah
  • memberikan tona kulit yang sekata
  • mengurangkan garis halus dan kedutan degil
  • melembapkan kulit wajah
  • menghapuskan bakteria pada wajah
  • mengurangkan hitam bawah mata
  • melindungi kulit daripada sinaran UV matahari
  • mengurangkan jeragat dan jerawat
  • mencegah pengelupasan kulit akibat cuaca panas

Aturan Penggunakan Asiaskin Skincare Untuk Penjagaan Kulit Wajah Harian


review asiaskin, testimoni asiaskin, produk kecantikan wanita asia
Set lengkap 4 dalam 1 produk Asiaskin Skincare

1. Asiaskin Stemcell Cleanser


review asiaskin, pencuci muka asiaskin, asiaskin cleanser

Cuci muka dengan stemcell cleanser.

Ia akan menghilangkan minyak dan kotoran. Cleanser ini mampu mencuci secara mendalam tanpa meninggalkan kerengsaan. Terus muka rasa bersih dan lembut. Lama-lama, boleh nampak kulit makin cantik.

Pencuci muka Asiaskin adalah my favourite.  Lepas cuci, memang rasa bersih, lembut dan segar. Tak macam sesetengah pencuci. Kulit muka rasa ketat, kering, pastu muka payah nak senyum lepas guna. Benci aku.

2. Asiaskin Stemcell Serum


review asiaskin skincare, asiaskin stemcell serum, produk cantik asia

Lepas mencuci muka, tepuk stemcell serum pada wajah.

Serum ini akan menyegarkan wajah dan mengelakkan pori tersumbat apabila kita memakai mekap.  Elakkan menyapu. Tepuk lembut sahaja pada wajah. Satu kelebihan serum, ia tidak menyebabkan kulit berminyak seperti krim biasa. :D

3. Asiaskin SPF Stemcell Day Cream


review asiaskin skincare, produk kecantikan asia, asiaskin testimoni

Sapu sedikit spf stemcell day cream sebelum memakai bedak. 

Untuk penggemar foundation, krim siang ini boleh menggantikannya. Jangan banyak sangat, takut bercapuk tengah panas bila bercampur dengan bedak. Ia mampu melindungi kulit wajah kerana mengandungi SPF. Selamatkan kulit kita daripada sinaran UV.

4. Asiaskin Stemcell Whitening Night Cream


review asiaskin, asiaskin testimoni, produk kecantikan asia, rahsia kecantikan orang asia

Sebelum tidur, gantikan krim siang kepada krim malam. 

Waktu malam adalah waktu sel badan akan memperbaiki sel yang rosak. Masa nilah kulit wajah akan mula merawat kerosakan pada kulit. Krim malam akan membantu menpercepat pemulihan kulit daripada sebarang damage.

Testimoni Mujahidah Menggunakan Asiaskin Skincare


review asiaskin, produk kecantikan orang asia, testimoni asiaskin

Gambar nombor 1: Baru bangun tidur. Mata pun tak boleh nak celik sangat lagi.
Gambar nombor 2: Baru lepas mencuci muka dengan cleanser.
Gambar nombor 3: Baru siap tepek serum dengan krim siang.

Jangan risau. Aku dah cuba. Memang berhasil. Lepas aku cuba, room mate aku pun aku bagi guna cleanser. Nak buat pengukuhanlah sikit. Kot kot muka aku memang azali dah cantik ker. Koh3! Dia setuju dengan aku. Siap tanya lagi nak beli dekat mana. Mana tak suka, memang kulit jadi bersih dan lembut. Terus nampak dan rasa cantik lepas guna Asiaskin Skincare.

Harga Asiaskin Skincare 3 in 1: RM90
Asiaskin Stemcell Serum: RM75


Insyirah Beauty & Health
Lot No.614, Tingkat 1,
1 Borneo Hypermall,
88400 Kota Kinabalu,
Sabah

Nombor Telefon: 013 875 9999/ 016 805 6050
Instagram: Asiaskin.Official

Je'taime Cafe, Kafe Sweet Romantis Ala Paris di Kelantan

Nurmujahidah Ismail | 4/15/2016 | 3Comments |
review jetaime cafe, kafe ala paris kota bharu, jetaime cafe kota bharu

Je'taime, Kafe Sweet Romantis Ala Paris di Kelantan | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Perkataan 'Je'taime' ni aku dah dengar dari masa aku kat sekolah menengah lagi. Dengar daripada bebudak satu sekolah yang amik bahasa Perancis untuk mata pelajaran bahasa Perancis. Tapi sampai sekarang aku tak pastu sangat cara sebut dia yang betul. Korang tahu?

Nak dijadikan cerita, baru-baru ni virallah kafe Je'taime di Facebook yang katanya menyediakan chocolate crepe yang lagi sedap daripada yang ada dekat Dip n Dip yang famous amos tu. Betul ke? Jadi, few weeks ago, aku gerak lepas sekolah nak pergi sini. Tapi tak bukak lagi. Salah aku juga nak check dulu dia bukak pukul berapa. Ekekeke.

Sebab tak suka percaya je apa orang kata, aku tetap nak pergi juga. Kebetulan aku ada aktiviti kokurikulum Rabu lepas. Aku ajak my room mate. Sepatutnya dia ambil aku dalam pukul 4 petang. Tup tup dia tertidur. Aku faham je feeling dia lepas balik sekolah ni. So, aku tak salahkan beliau pun. Tapi, setengah jam juga aku tunggu sebab call tak angkat. Setia kawan juga aku ni bila fikir balik. Ekeke.

Aku pergi terjah sendiri juga hari tu. Sorang-sorang pun jadilah. Kata orang, perempuan yang boleh makan sengsorang di restoran ni perempuan berdikari. Akulah tu. Kih3

review jetaime cafe, kafe ala paris, kafe ala dip n dip kota bharu
One thing to say, mungkin boleh upgrade sikit banner kat luar ni. Sebab susah nak nampak.
Senang je sebenarnya nak cari Jetaime Cafe ni. Letaknya di Chicha, Kubang Kerian. Kalau drive dari Pasir Puteh ke Kota Bharu, dia ada di sebelah kiri, betul-betul berhadapan dengan Petronas. Cuma cafe dia kecil sikit. Dan banner dia agak tenggelam. So, kena tengok betul-betul. Ada je dia tu. Tepi jalan besar tu je. Tak payah masuk jalan lain dah.

Sampai je aku di situ. Aku disambut dengan wajah mesra adik kepada owner Jetaime Cafe. Cantik juga orangnya. Manis dan mesra. Honestly, layanan pekerja sebenarnya sangat penting tau. Mungkin lagi penting daripada rasa makanan itu sendiri. Kalau pekerja dia bagus, makanan tak berapa best pun boleh jadi sedap. Terus rasa nak datang sekali lagi, dan sekali lagi. Hehehe

review jetaime cafe, kafe ala paris, kafe ala dip n dip kota bharu
The famous Choc Crepe

First makanan yang aku cari mestilah choc crepe yang ramai orang cakap lagi sedap daripada Din n Dip tu. Perghhh! Terpaksalah aku mengakui. Kalau di Dip n Dip, chocolate dia manis giler. Di Jetaime Cafe, chocolate dia punya manis tu memang sedang-sedang sahaja. Suits my taste so much. Tak delah risau sangat hilang kaki time mengidam sweet stuff ni. Hehehe

review jetaime cafe, kafe ala paris, kafe romantis kota bharu
Spagetti. Tak ingat sangat namanya.
Spagetti ni pun sedap. Ada kepingan ayam dengan cheese kat atas spagetti tu. Aku buat special request pun dorang layan je. Aku minta tambah pedas sikit sebab selalunya kuah spagetti ni tak pedas sangat. Cuma, kalau tambah lagi sos dengan cheese tu kasi melimpah, lagi tinggi aku bagi ranking dia. Nak mintak tambah, malulah pulak. Keh3

review jetaime cafe, kafe jetaime, restoran ala paris kota bharu

Pemandangan dan suasan dalam Jetaime Cafe ni memang nice. Simple, yet elegant. Sesuai dengan temanya Paris, siap ada gambar Eiffel Tower kat situ. Boleh aku fefeeling romantic dinner dengan husband aku. Walaupun dia jauh. T_T  Kedai dia comel and clean je, tapi tak rasa stuffy pun. Rasa nyaman je, sebab ada air conditioner. Jadi, musim panas pun tak jadi masalah.

Antara menu menarik yang disediakan di Jet'aime Cafe:
Spagetti Aglio Olio
Chicken Boxing
Fruity Crepe
Oreo Churros
Choc Crepe
Meatballs

Kalau korang rasa macam nak tengok gambar gambar yang menggugat keimanan, boleh jenguk dan ushar Instagram @jetaimecafe_kb

Waktu operasi Jet'aime Cafe:
Ahad hingga Khamis
4.00 p.m. hingga 11 p.m.
012 9224345
Alamat: 1233-B Sek 57 KM 8 Chicha Kubang Kerian, 16150 Kota Bharu, Kelantan

Aku doakam, Jetaime Cafe sentiasa maju dan makin maju. Amiin

PS- kalau puasa, jangan pergi k. puasa dah ganti semua ke belum?

Wassalaam.

SkinTrends- Skincare Terbaru FCC Yang Dijamin Halal Dari Turki

Nurmujahidah Ismail | 4/11/2016 | 2Comments |
SkinTrends-Skincare Terbaru FCC Yang Dijamin Halal Dari Turki | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Farmasi Color Cosmetics atau FCC memang terkenal dengan produk kosmetik halal dari Turki. Lipstick, bedak, eyeshadow, bb cream, eyeliner dan cc cream. Semua lengkap. Selain produk mekap, skincare pun ada.

Dari dulu aku selalu meleleh air liur jelah nakkan produk dorang. Student lagi kan. Bajet ciput. Padahal, harga produk Farmasi ini memang ok sangat dah. Sekarang, Farmasi ada keluarkan produk penjagaan kulit wajah terbaru. Sapa paling excited??? Me!

Farmasi Colour Cosmetics- Kenapa Ia Jadi Pilihan?


Kebanyakan produk skincare yang ada di pasaran tiada jaminan halal. Sebab tu ramai yang beralih kepada produk Farmasi dari Turki ni. Produk Farmasi dijamin halal dan mempunyai pengalaman lebih 25 tahun dalam bidang kecantikan. Ia dieksport sehingga ke 118 buah negara! Seronok sangat aku bila berpeluang mencuba rangkaian Farmasi SkinTrends for Oily and Combinatin Skin ni. :D

Farmasi SkinTrends Phyto-Biotics Acai Technology - 3 Set Berbeza Mengikut Jenis Kulit


Farmasi SkinTrends adalah produk penjagaan wajah terbaru daripada Farmasi Colour Cosmetics dengan kebaikan acai beri. Ia didatangi dengan 3 set produk penjagaan wajah untuk jenis kulit yang berbeza. Jadi, kita boleh pilih set yang paling sesuai dengan jenis kulit. Of course sangat sesuai untuk kulit orang Asia dengan cuaca yang agak ekstreme sekarang. Jaga baik-baik.

farmasi colour cosmetics, skintrends, farmasi skintrends, fcc, produk kecantikan halal
Farmasi SkinTrends, skincare lengkap, sesuai untuk semua jenis kulit.

1. Kulit normal (biru)
2. Kulit kering dan sensitif (pink)
3. Kulit berminyak dan kombinasi (hijau)

Dalam setiap set, akan ada 3 produk iaitu purifying gel, purifying toner dan daily cream. 3 produk ini memang lengkap untuk penjagaan kulit wajah supaya kekal bersih, segar dan sihat. Percayalah.

skintrends, farmasi colour cosmetics, produk kecantikan untuk kulit berminyak
Farmasi SkinTrends with Acai Berry for Oily and Combination Skin

Farmasi SkinTrends for Oily and Combination Skin yang berwarna hijau memang sangat sesuai untuk aku sebab kulit aku jenis berminyak. Korang yang rasa macam kulit berkilat dan berminyak, silalah guna set hijau ni. Boleh #teamhijau sesama dengan aku. Aku dah cuba. Memang terbaik!  :D

1. Farmasi SkinTrends Purifying Gel for Oily Skin- Kulit Jadi Bersih, Segar dan..


farmasi, skintrends, fcc, purifying gel, farmasi colour cosmetics, farmasi skintrends

mekap pun hilang semua!!!!

Kelebihan SkinTrends Purifying Gel,
  • membersihkan kulit secara mendalam dengan lembut
  • menghapuskan minyak dengan memberikan kesan matte
  • meningkatkan ketahanan kulit

Honestly, dah macam-macam jenis pencuci muka yang aku dah cuba. Ada satu je ciri pencuci muka yang jarang jumpa. Pencuci muka yang boleh bersihkan muka sekali dengan mekap! Selalunya, lepas aku balik sekolah, memang aku guna makeup remover dulu, baru cuci muka. Terpaksa walaupun malas. Dah macam tu pun, kesan eyeliner still tak hilang! Mascara apetah lagi. Pffttt!!!

farmasi, farmasi colour cosmetics, fcc, skintrends, produk untuk kulit berminyak
Bau sedap, buih banyak, bersih sangat. Pencuci muka yang sempurna.

Nasib aku baik. Purifying Gel dari FCC ada. Pencuci muka ini dalam bentuk gel berwarna jernih. Tak pekat sangat, tak cair sangat. Berbuih, tapi tak terlalu banyak. Kalau buih banyak sangat boleh keringkan kulit jugak.  Bau lembut dan sedap. Roommate aku pun cakap camtu. Semua sedang-sedang.  Kulit pun jadi lembut dan segar. Tak rasa tegang atau kering pun lepas guna.

Yang paling bestnya, bila aku guna FCC Purifying Gel nih, semua mekap pun hilang serta merta! Jimat duit beli make up remover. Kena cuba dulu baru korang percaya.

2. Farmasi SkinTrends Purifying Toner for Oily Skin- Elakkan Pori Muka Terbuka  


skintrends purifying toner, farmasi colour cosmetics, produk halal turki
Menyegarkan kulit seadanya.

Kelebihan SkinTrends Purifying Toner
  • menghilangkan lebihan kotoran
  • mengecilkan lubang pori pada muka
  • kesan matte untuk kulit kurangkan kulit berminyak
Selain pencuci muka, toner juga penting dalam langkah penjagaan kulit. Apabila kita membersihkan kulit, pori terbuka. Jadi, jangan sesekali lupa untuk guna toner selepas itu untuk menutup kembali liang pori. Barulah tak masuk kotoran, habuk dan hama. Tak tersumbat. Lepas pakai toner, kulit rasa lembap dan segar. Satu lagi, toner akan buat mekap tahan lebih lama.

Satu jelah. Aku ni jenis pakai toner tak guna kapas muka. Rasa membazir kapas dan toner yang melekat pada kapas. Selalu letak atas tapak tangan, tepuk-tepuk kat muka. Bila mulut botol jenis yang macam sekarang ni, bila tuang, cecair toner meleleh kat tangan. Kalau muncung dia tu buat jenis tekan atau tirus sikit, lagi senang hidup aku. Jadi, lepas ni aku memang kena guna kapas muka. T_T

3. Farmasi SkinTrends Daily Cream for Oily Skin- Kesan Matte Untuk Elak Kulit Berminyak


skintrends daily cream, farmasi colour cosmetics, fcc, farmasi skintrends

Kelebihan SkinTrends Daily Cream
  • bersifat antioksidan untuk awet muda
  • metabolism sel yang tinggi
  • menghidratkan kulit dengan cepat

skintrends untuk kulit berminyak dan kombinasi, fcc, farmasi
Best sungguhlah kamu nih!

Biasanya, kalau aku nak pakai mekap, aku akan mengelak untuk pakai krim siang sebab banyak yang yang jenis berminyak! Dah la muka aku memang berminyak. Tambah-tambah kalau dah sampai tengah hari. Memang annoying. Muka berkilat. Padahal, krim siang penting. Tambah-tambah kalau yang ada spf. Tu yang aku selalu pilih krim siang dengan fungsi foundation sekali gus. 

Dengan SkinTrends Daily Cream, kulit berkilat memang kurang sebab ada kesan matte. Dia juga berfungsi sebagai moisturizer. Nak elak kulit jadi kering, tapi pada masa yang sama tidak berminyak. Siap ada SPF15 untuk melindungi kulit daripada cahaya matahari. Aku ada tanya Fariena, 'Berminyak tak muka aku?' Dia cakap tak. Dia ni jenis jujur sikit. Tu yang aku tanya dia. Terbuktilah memang daily cream dari FCC memang dah kurangkan kilatan muka aku nih. Yahoo!!!

Thank you Farmasi Color Cosmetics!


Cantik tak planner dari FCC ni? Hehe

Cuba Farmasi SkinTrends Sekarang!


Belum cuba, belum tahu. 

Orang kata, belum cuba belum tahu. Untuk mereka yang sedang mencari produk penjagaan wajah yang selamat dan berkesan, aku sangat recommend Farmasi SkinTrends. Terutamanya set hijau. Sebab aku dah guna. Nak tahu lebih lanjut?

Check Instagram @fccmalaysia @fccmalaysia @fccmalaysia


Jangan lupa follow! Manalah tahu ada giveaway ke, promosi ke, clearance sale ke. 
Manalah tahu rezeki kita. Jangan lupa doa. Manalah tahu bangun esok terus cantik. 
Amiin. Wassalaam.

#FCCSkincare #FCCMy #FCCSkinTrends #FCCSkinImpact

Sambut Birthday ke 24 di Gino Pizza, Kota Bharu, Kelantan

Nurmujahidah Ismail | 4/04/2016 | 1Comments |
Sambut Birthday ke-24 di Gino Pizz, Kota Bharu, Kelantan | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Tak lah. Birthday aku bukan bulan 4 yakni April. Aku tergolong dalam bebudak comel cun dan cantik lahir bulan 2 bersamaan dengan 16 Februari. Yang tu betul. Aku dah cecah 24 tahun, tapi masih tak jadi ibu lagi. Tahun depan insya Allah. Kih3

review gino pizza kota bharu, gino pizza kota bharu, pizza sedap besar
Besar gedabak pizza di Gino Pizza ni hoi!!!

Entri basi ni aku dedikasikan khas untuk dua sahabat aku yang dicintai, Farah dan Fariena yang dah sudi bawa aku menikmati pizza sedap saiz S yang besar macam saiz XL di Gino Pizza. Pizza Itali hoi dia serve kat sini. Seddap, lazzat. Padan muka korang yang duduk luar Kelantan tak boleh rasa. Aku dah rasa dah setelah sekian lama menanggung keterliuran semata-mata. Kih3

review gino pizza, pizza sedap kelantan, pizza besar kota bharu
Dua sahabat yang mewarnai hari-hari final year aku di IPG

Dari kecil lagi, aku jarang celebrate birthday. Kalau dulu, abah beli kek, sambut kat rumah. Bila masuk sekolah, aku ingat, ada r orang nak datang buat surprise bawak tepung baling-baling kat asrama. Haremmm tak de orang rajin nak surprisekan aku. Mujur jugalah ada crush yang wish jauh-jauh. Dekat, tapi jauh. Di IPG, dalam final year, barulah ada yang sudi nak sambut birthday aku macam ni. Terharu tahu. T_T

review gino pizza, pizza murah kelantan, pizza sedap kelantan
Jadi santapan tambahan aku.

gino pizza, pizza sedap, pizza murah, pizza saiz besar kota bharu
Lepas korang kahwin pun, aku boleh ajak lepak makan eskrem kat KB Mall kan? Mmm

gino pizza, pizza sedap kelantan, pizza murah kota bharu, makan western
Suasana dalam Gino Pizza + tunang orang tengah termenung jauh.


gino pizza, pizza sedap kelantan, pizza murah kelantan
Wajiblah gambar berseorangan tanda kenang-kenangan

red velvet, kek birthday
Thank you Umi for this surprised red velvet birthday cake! Love you!
Nasib baik bagitahu bebudah kelas aku the day before, jimat duit beli pen bulan ni. Kih3

In case korang cari tempah nak makan makanan acah-acah western, bolehlah korang merangkak atau terbang ke Gino Pizza ni. Memang berbaloi. Makanan sedap, harga murah, suasana aman damai. Insya Allah. Balik dengan perut kekenyangan, bibir tersenyum kepuasan. Aku bagi lima bintang!! :D

Wassalaam.