728x90

Hantar Anak Belajar Bahasa Inggeris di United Kingdom

Nurmujahidah Ismail | 8/08/2016 | 2Comments |
Hantar Anak Belajar Bahasa Inggeris di United Kingdom | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Suatu hari nanti, aku nak pergi London, United Kingdom. Ada 2 sebab. Pertama, sebab aku nak rasa guna bahasa Inggeris di tempat yang memang bahasa itu digunakan sebagai bahasa utama. Kedua, umi aku pernah bagitahu, dia pernah bercita-cita nak pergi England. Terbercerita angan-anganlah pulak. Kih3

Belajar Sambil Melancong di United Kingdom, UK


Berbalik kepada perihal belajar bahasa Inggeris di United Kingdom. Mula-mula sekali, kita kena tahu di mana letaknya United Kingdom. United Kingdom ini terdiri daripada 4 buah negara iaitu England, Scotland, Wales dan Ireland. Jadi, elakkan menggunakan England bila bercakap pasal United Kingdom. Kecil hati pula 3 negara lagi tu.

Bila cakap pasal UK, aku terus terbayangkan kota London di England. Terus terbayang-bayang jambatan London yang gah selalu keluar dalam tv. Mesti seronok kalau dapat peluang selfie kat situ. Boleh jumpa orang ramai yang tak sama warna kulit, tak sama bahasa, tak sama budaya. Lepas tu, kita akan merasa pengalaman menyesuaikan diri di sana.

kursus musim panas bahasa inggeris di uk
Jambatan London yang sangat cantik menarik tertarik!

Kalau berpeluang, aku teringin pergi ke United Kingdom untuk sambung belajar dalam bidang TESOL. Kalau kat Malaysia, TESL; Teaching English as a Second Language. Kalau kat sana, TESOL; Teaching English to Speakers of Other Languages. Sama je bagi aku. Lepas tu, ambil IELTS untuk membuktikan kemampuan aku aku sebagai cikgu bahasa Inggeris. Kalau tengah stress, boleh jenjalan kat jambatan cantik tu. Mesti tenang je rasa.

Antara universiti di United Kingdom yang ada kursus bahasa Inggeris adalah:


kursus bahasa inggeris musim panas di manchester uk
University of London

belajar bahasa inggeris semasa cuti musim panas di uk
University of Manchester

belajar bahasa inggeris di uk, belajar inggeris di united kingdom
University of Birmingham

belajar inggeris di united kingdom, belajar bahasa inggeris di uk
University of Cambridge

belajar bahasa inggeris di united kingdom, belajar inggeris di uk
University of Oxford

Kursus Bahasa Inggeris Untuk Family dan Anak-anak di United Kingdom


Teringin tak kalau kita boleh belajar bahasa Inggeris sambil melancong di United Kingdom? Pastu, boleh bawa anak-anak sekali. Tak payah menetap kat sana lama-lama pun. Pergi kejap, pastu balik Malaysia semula. Lepas balik Malaysia, bahasa Inggeris kita insya Allah bertambah baik, bertambah hebat. Nak tak?

Kini boleh! Di Manchester, terdapat kursus berkumpulan yang diadakan semasa musim panas. Kursus ini berjalan dari pertengahan bulan Jun sehingga pertengahan bulan September. Kursus ini akan memfokuskan kepada situasi harian sebenar yang memerlukan penggunaan bahasa Inggeris. Sebagai contoh, situasi membeli cenderamata dan hadiah, meminta tunjuk arah, berkongsi tentang hobi dan merancang sebuah percutian.

Selepas penilaian secara online dan lisan dilakukan, peserta akan diletakkan di dalam beberapa kumpulan, sesuai dengan tahap bahasa Inggeris masing-masing. Peserta akan diajar menggunakan pendekatan komunikatif oleh guru yang berpengalaman. 

Tempat untuk kursus ini adalah sangat terhad. Buat mereka yang berminat, bolehlah menempah tempat secepat mungkin di pautan di bawah

Email- office[at]communicateschool.uk
Telefon- + 44 (0) 161 235 8480

Sekarang bulan Ogos. Sempat lagi kalau nak join. Kalau ada rezeki lebih, apa salahnya melabur untuk ilmu dan pengalaman. Anak-anak pun suka. Mesti dorang senyum je sampai telinga. Tak de salahnya. Selamat maju jaya!

Wassalaam.

Belajar Bahasa Inggeris Dengan Teacher Felicia!

Nurmujahidah Ismail | 8/07/2016 | 0Comments |
Belajar Bahasa Inggeris Dengan Teacher Felicia | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Ramai betul murid yang cakap bahasa Inggeris tersangat susah. Ramai juga yang tak nak belajar sebab susah. Awal-awal dah mengalah. Bukan ke kita memang akan belajar benda yang susah? Kalau benda senang, tak payah belajar pun boleh buat. Betul tak?

Belajar Bahasa Inggeris Itu Senang


Sebagai bakal guru bahasa Inggeris, aku sangat menggalakkan orang ramai yang nak belajar bahasa kedua negara Malaysia ni. Bahasa Inggeris memang penting dan kita perlu pelajari tanpa alasan. Susah senang sesuatu itu bergantung pada cara kita melihat sesuatu. Kalau kita sentiasa fikir susah, ia susahlah. Kalau kita yakin senang, maka senanglah.

Sebenarnya, tak susah pun nak belajar bahasa antarabangsa yang satu ini. Tambah-tambah, bila dunia pun dikatakan ada di hujung jadi. Kalau dulu, nak cari cikgu yang sesuai dah satu hal, bayaran pula mahal. Lepas tu, jadual pula tak kena. Sekarang senang. Kalau rasa sibuk sangat, belajar je secara online. Masa pun jauh lebih flexible. 

Jangan risau. Sekarang, cikgu yang sesuai untuk korang yang memang teringin nak menguasai bahasa Inggeris sudah dijumpai! Perkenalkan, Teacher Felicia!

belajar bahasa inggeris, belajar bahasa inggeris secara online
Teacher Felicia- 2 dari kiri


Teacher Felicia merupakan cikgu bahasa Inggeris khas untuk non-native speakers (penutur bukan asli). Beliau sekarang tinggal di Amerika Syarikat. Beliau sangat berpengalaman dalam bidangnya. Beliau mempunyai ijazah master dalam Foreign/Second Language Teaching (Pengajaran Bahasa Asing/Kedua). 

Sekarang pula, beliau tengah berhempas pulas untuk menamatkan PhD. Terus rasa nak jadi macam beliau. Kih3

Kepakaran Teacher Felicia


Teacher Felicia sememangnya seorang pendidik yang berkelayakan tinggi. Beliau mengajar bahasa Inggeris untuk mereka yang tidak mahir berbahasa Inggeris. Biasanya, pelajar beliau merupakan mereka yang sedang membuat persediaan untuk menyambung pelajaran di universiti di seluruh dunia yang menggunakan bahasa Inggeris sebagai bahasa utama.

Dalam pengajaran beliau, beliau memfokuskan untuk mengembangkan keupayaan dalam berbahasa Inggeris dan skil budaya yang sangat diperlukan untuk berjaya di peringkat universiti. Beliau akan membantu dalam tatabahasa (grammar), membaca, menulis, bercakap dan mendengar. Cukup lengkap.

Walaupun beliau memfokuskan kepada membangunkan keupayaan berbahasa Inggeris dari segi akademik, beliau juga mampu merangkumkan juga keperluan berbahasa Inggeris yang lain.

Kalau mahu memperbaiki bahasa Inggeris untuk perniagaan, cari Teacher Felicia!
Kalau mahu memperbaiki rancangan pengajaran harian, cari Teacher Felicia!
Kalau mahu membangunkan kurikulum bahasa di sekolah, cari Teacher Felicia!
Kalau mahu memberikan latihan pembangunan professional, cari Teacher Felicia!
Tidak kiralah keperluan yang melibatkan bahasa Inggeris, cari Teacher Felicia!

Apa tunggu lagi? Klik -Teacher Felicia- untuk menguasai bahasa Inggeris dengan cepat sekarang juga!

Wassalaam.


Nova Leeza, Lifestyle Blogger Korang Kena Follow

Nurmujahidah Ismail | 7/20/2016 | 1Comments |
Nova Leeza, Lifestyle Blogger Korang Kena Follow | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Hari ni aku nak kenalkan korang dengan one lifestyle blogger yang korang memang kena follow sebab blog dia memang banyak informasi. Dia dah jadi blogger dari 2010. Bayangkanlah banyaknya pengalaman blogging yang dia ada. Korang yang nak ilmu blogging, sila bodek beliau.

Klik gambar untuk view blog Nova Leeza.

Korang nak informasi pasal apa, you name it. Melancong oversea, produk kecantikan terbaik, tempat makan best, semua ada. Tapi, dengan cara penulisan yang sangat mesra pembaca. Dah nama pun lifestyle blogger. Bukannya macam typical information blog yang lain. Blog ini jenis information plus experience. Bukan jenis copy paste yang orang buat merata. Tak percaya? Bacalah sendiri.

Sebenarnya, entri ini adalah untuk menyatakan terima kasih yang tidak terhingga buat Kak Leeza sebab dah sudi promote Vitamin C Pahang Pharmacy yang dah buat kulit muka aku berubah 360 darjah. Kak Leeza tak wajibkan pun. Tapi, dia just memang cukup baik untuk buat free review untuk blogger yang dia kenal. So, aku rasa aku kena buat juga sebab aku pun nak jadi baik macam dia. :D

Terima kasih Kak Leeza!

Ps- kalau korang nak tempah vitamin c untuk cantik, jangan segan whatsapp aku di 011 2694 7035 
kbai. Wassalaam.


Video Pertama di Youtube.Com

Nurmujahidah Ismail | 6/30/2016 | 4Comments |
Video Pertama di Youtube.Com | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Aku memang antara peminat Youtube sebab senang nak download video kat sini guna software yang Mukmin bagi dulu. Kat tempat lain, aku tak reti sangat.

Tak macam husband aku yang pantang nampak ada cerita baru, mesti cari, mesti download. Dah download, sayang nak delete. Lepas tu, bila storage dah merah, kalut pulak cari hard disk la, pen drive la.

Balik kepada perihal Youtube. Bila dah lama buat benda sama bertahun-tahun, rasa bosan pula. You get tired easily when you keep doing the same thing over and over again. Bila nak berkembang? Sampai bila nak duduk dalam comfort zone? Hal ini termasuklah juga dengan blogging.

Haippp! Taklah. Aku bosan bukan jenis bosan yang nak tinggalkan terus. Cuma, nak buat benda lain juga so that banyak benda berbeza boleh dibuat. Variety of stuff to do, variety of experiences. Kalau rasa nak buat yang ni, boleh buat yang ni. Jadi, aku ada options to choose. Tak delah menghadap benda sama je hari-hari. Dapat tak yang aku nak sampaikan ni?

Gambar sekadar hiasan.

Jadi, lepas consider diri sendiri sebagai social media influencer yang tengah developing (soon to be developed. pray hard.), aku dah buka my own Youtube channel so that aku boleh lebih exposure lagi tentang dunia maya nih. Yelah, tak semua orang suka blog. Tak semua orang suka youtube. Jadi, aku nak approach kedua-duanya. Tamakkan? Kih3

However, aku nak minta maaf awal-awal kepada those yang sudi tengok video aku kat sana sebab memang tak pandai sangat dengan video recording or editing. Memang horrible. Suara aku pula kuat dan memang serak yang memang boleh buat cair taik telinga so i am sorry.

Thank you juga sebab sudi view. Bila dah view nanti, jangan lupa subscribe dan thumb up k (newly learned terms). Nak tengok video pertama yang aku dah upload kat sana? Nak tahu video tu pasal apa? Klik SINI.

Jangan tengok je! Subcribe dan thumbs up sekali tau. Kalau rajin, tinggalkan komen and sharekanlah. Kih3.

Wassalaam.



Kopitiam Kita- Roti Titab Sedap Macam Tak Percaya!

Nurmujahidah Ismail | 6/20/2016 | 3Comments |
Roti Titab di Kopitiam Kita Memang Lain Dari Yang Lain | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Sepanjang aku duduk kat Pengkalan Chepa, 5 tahun masa sekolah menengah, pastu hampir nak habis dah 5 tahun setengah lagi di IPGKKB, baru berapa kali je aku sarapan di Kopitiam Kita. Tak silap aku, baru dua kali. Sebabnya, hujung minggu, aku selalu balik rumah kat Pasir Puteh. Hari lain mana boleh keluar sarapan kat luar sebab hari-hari, kelas biasa start pukul 7.45 pagi. Alasan aku boleh diterimakan?

Sangat memalukan juga bila orang luar tanya aku,'Kopitiam Kita kat mana ek?' dan aku,'Krikk.. Krikkk'. Padahal, Kopitiam Kita terletak dalam 10 minit je kot dari IPG. Popularnya Kopitiam Kita ni memang tak boleh nak nafikan sebab menteri, artis, pelancong, semua pakat datang sini kalau ada di Kelantan. Kawan aku dari KL pun request aku bawa dorang sarapan kat sini. Aku pula? Dah final year baru nak terhegeh-hegeh mengajak room mate aku datang sarapan kat sini.

kopitiam kita, roti titab, tempat makan best kelantan

By the way, aku pergi sana lama dah sebelum puasa. Jangan nak acah-acah aku tak reti ni bulan Ramadan pula. Aku tak pasti pula dorang buka tak kedai untuk sahur. Macam kena gi tengok je nih. Bosan juga asyik dok makan nasi sejuk, air horlicks hari-hari kat asrama. Kih3

Kopitiam Kita Punya Roti Titab Memang Lain Dari Yang Lain!


Dulu, Ain pernah cerita pasal dia and few kawan kitorang pergi sarapan di Kopitiam Kita. Masa tu, aku tak tahu pula yang dia ni famous sebegini rupa. Pastu, dia dok cerita Arieff order roti titab. Teringat pula, adik aku Sumayah pun pernah request nak aku bawa dia kat sana. Lepas aku pergi hari tu, aku janjilah ngan dia nak bawa. Tup tup, kawan dia dah bawa dia makan kat sana. 

See? Adik aku kat Mesir tu lebih cepat merasai kesedapan roti titab Kopitiam Kita berbanding aku yang dok kat Pengkalan Chepa ni. Ashamed! Yang aku pelik, adik adik aku ni tahu benar tempat-tempat makan famous. Dorang godek dari mana? Tak pasal-pasal, aku kena bawa dorang ni tau. 

roti titab, kopitiam kita, tempat makan best kelantan
Minta tolong jangan jilat skrin!

Roti titab di Kopitiam Kita ni ternyata memang sedap! Roti dia tebal berbanding roti kita beli kat kedai runcit biasa. Aku tak pasti homemade ke tidak. Dia bakar, lepas tu letak telur separuh masak sebiji dekat tengah. Kat 4 penjuru, dia letak kaya. Time makan, telur cair meleleh-leleh. 

Kalau yang sopan, boleh makan dengan sudu. Kalau macam aku, ratakan semua, angkat dengan tangan, ngap! Nampak senangkan nak buat roti titab ni? Nampak macam,'Boleh buat kat rumah ni.' Kalau boleh buat kat rumah, kenapa orang ramai still datang sini semata-mata nak cuba roti titab ni? 

Banyak Jenis Makanan di sebuah restoran, Kopitiam Kita


Selain tarikan roti titab, Kopitiam Kita menjadi pilihan orang ramai sebab ia menyediakan banyak sangat pilihan makanan yang datang dari serata tempat di negeri Kelantan. Kalau pergi sana, kita boleh tengok anek nasi bungkus yang ada cop dari mana makanan tu datang. Aku tak tahulah pukul berapa driver datang untuk hantar makanan ni sebab Kopitiam Kita dibuka seawal pukul 7 pagi lagi, sampailah pukul 1 petang. 

Antara makanan yang aku dan Ain pilih hari tu:


Makaroni bakar

Nasi Lemak
See? Bila hampir semua jenis makanan dikumpulkan di satu tempat macam di Kopitiam Kita, semua orang boleh menikmati juadah kegemaran masing-masing pada satu tempat. Jadi, tak delah pening sangat nak pilih tempat untuk sarapan walaupun sorang nak makan roti titab, sorang lagi nak makan nasi lemak. Yang lagi sorang pula nak makan nasi berlauk. Semua boleh makan di Kopitiam Kita. Kira one stop centre untuk makanan-makanan sedap orang Kelantan. Hehehe

makan roti titab di kopitiam kita kelantan
Mujahidah yang sangat tak up to date.


Memang nampaklah aku bekas askar wataniah.

Macam nilah dorang susun makanan di Kopitiam Kita

Roti titab kena order.

Senyum bila makanan sedap, tetiba ada orang nak amik gambar. Kih3
Alamat
Kopitiam Kita, Taman Desa Jaya, 4357-A, Jalan Pengkalan Chepa, 15400 Kota Bharu, Kelantan
Nombor Telefon:
019 981 0888

Antara tempat makan best di Kelantan yang lain:
Wasssalam.

Variasi Pilihan Makeup Organiser Cantik Comel di Gracias Online Store

Nurmujahidah Ismail | 6/20/2016 | 3Comments |
Variasi Pilihan Makeup Organiser Cantik Comel di Gracias Online Store | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Baru-baru ni kan, kat KB ni ada bukak shopping mall baru. AEON Mall. Berpusu-pusu orang datang. Bukan setakat orang Kelantan, orang Terengganu pun spotted kat sana. Nak dijadikan cerita, jalan raya sesak, tempat parking penuh, barang cantik cepat je habis. Last last nganga je. Balik tangan kosong. Sebab tulah aku suka sangat shopping online. Hehehe.

Baru-baru ni, aku terjumpa Gracias Online Store. Macam best sebab aku suka header dia. Macam girlish gitu. Aku suka imej shopaholic. Mesti banyak barang wanita. Antara barang yang ada kat online store ni adalah barang kecantikan dan penjagaan diri, bekas mekap, bekas barang perhiasan dan pakaian. Sebut je keperluan wanita, semua ada kat Gracias Online Store.

beli makeup organiser online, barangan wanita online, gracias store


Barang yang aku paling berminat di Gracias Online Store semestinya makeup organiser dia. Banyak sangat pilihan. Nak dijadikan cerita, suami aku memang pantang nampak barang tak kemas. Aku ni bukan pengemas sangat. Malu juga aku bila Nik selalu susun barang mekap aku kat atas meja. Lepas aku guna, berterabur balik. Jadi, aku memang nak kena ada makeup organiser seketul kat rumah. Sampai bila Nik nak tolong kemaskan untuk aku? Kan?

Aku dah lama dok intai makeup organizer yang sesuai. Kalau boleh nak banyak sebab nak letak kat bilik air, meja mekap dengan meja kerja. Sebagai beauty blogger, aku banyak terima produk untuk review. Alat tulis pun banyak. Aku kan nak jadi cikgu dah tak lama lagi. Makin lama, makin banyak barang. Tak tahu dah macam mana nak simpan bagi nampak kemas. Kalau ada almari kecil macam makeup organiser, senang sikit aku nak simpan alat tulis dengan alat mekap aku tu. Yang paling masalah, mestilah lipstick aku tuh. Nak kena jaga leklok. Nanti patah, nangis pula.

Pelbagai Pilihan Makeup Organiser Cantik Buat Wanita Rambang Mata


Banyak sangat pilihan makeup organiser di Gracias Online Store. Rambang mata hoiii. Macam macam saiz, macam-macam warna. Semua cantik, nampak classy, siap boleh buat jadi perhiasan rumah sekali. Yang paling penting, ia mampu jalankan tugas dia untuk simpan barang-barang mekap kita supaya tak nampak berterabur atas meja. Suami pun sakit mata tahu. Kat bawah ni antara makeup organiser yang dah menawan hatiku. Suami, mohon alert.

1. 360 Degree Rotating Makeup Organiser - untuk meja mekap.

makeup organiser berputar, beli makeup organiser online, gracias online store
Aku suka sangat dengan makeup organiser Lori Greiner yang cantik sangat ni. Kalau dapat, memang aku letak atas meja mekap. Makeup organiser ni unik sebab boleh berputar 360 darjah. Senang nak letak kat ruang sempit macam tepi dinding. Bila nak ambil barang yang terhalang, putar je dah boleh capai. Senang nak ambil, senang nak simpan balik. 

Banyak benda boleh sumbat dalam makeup organiser ni. Boleh muat sampai 100 alat mekap. Dengan adanya compartment berbeza, bolehlah kita asingkan barang mekap kita tu. Kat depan letak skin care, kiri letak semua foundation, bedak dengan blusher, kanan letak alat mekap mata, belakang letak yang bahagian bibir. Senang sikit nak cari.

Details :
  • 360-degree Rotating Display Stand 
  • ABS Plastic, bahan yang kukuh
  • Ukuran anggaran 10-1/2" tinggi x 11"L x 9-1/2" le
  • Warna : White and Pink
  • Hadiah percuma

2. White Wooden Storage Box and Makeup Organiser - untuk meja kerja


makeup organiser murah, beli makeup organiser online, gracias store

Alahai comelnya wooden makeup organiser nih. English style lagi! Perempuan manalah mampu tahan kalau tengok benda cute sangat macam ni. Warna putih bersih. Kalau letak kat mana-mana pun, boleh jadi perhiasan rumah sebab cantik sangat. Kat bahagian atas boleh letak pen, nota, klip kertas, losen dan tisu. Sesuai sangat letak kat atas meja kerja atau meja belajar. Mesti nampak elegan.

Ada laci-laci kecil. Nampak klasik pula design pemegang laci. Satu letak pin, satu letak brooch, satu lagi letak getah rambut. Semua benda nilah yang aku selalu hilangkan sebab tak tahu nak letak kat mana. Pastu terpaksa beli lain. Bila dah ada tempat simpan barang, harap kuranglah sikit kes kehilangan barang kat rumah tu. 

Details
  • Ada 3 laci untuk menyimpan barang supaya kemas dan teratur
  • Diperbuat daripada kayu mampat, cat berkualiti
  • Lebar 29cm, panjang 38cm, tinggi 16cm, senang diletakkan di atas meja
  • Warna: Putih dan pink

3. 2 Level Rotating Acrylic Makeup Organiser - untuk bilik air


makeup organiser acrylic, beli makeup organiser online, gracias online store

Bila nampak makeup organiser acrylic dua tingkat boleh berputar ni, terus aku terfikir nak letak kat bilik air. Bahan acrylic memang takkan berkarat. Kalau kotor pun, senang nak cuci. Tingkat atas aku punya. Tingkat bawah, Nik punya. Tak payah berebut. Kalau bilik air yang ada sink besar macam kaunter, boleh letak kat situ. Rekaan dia nampak simple, tapi boleh letak banyak barang.  

Aku dengan suami memang guna ada banyak produk personal care. Dari pencuci muka, skrub muka, shower cream, shampoo, conditioner, feminine hygiene. Kalau tak satu setiap jenis, ada dua or tiga. Krim itu krim ini lagi. Kalau tak de tempat nak simpan, berterabur juga jamban tu. Kalau organiser acrylic ni, kita penyelamat dunia.

Details:
  • boleh berputar 360 darjah
  • ketinggian boleh laras
  • diperbuat daripada bahan acrylic jernih dan tahan lasak
  • mudah dibawa dan dialihkan
  • senang dibersihkan dengan sabun dan air
  • tinggi 30cm dan lebar 25cm
  • warna: transparent
  • hadiah percuma


beg makeup, makeup organiser cantik dan murah, beli makeup organiser online
Sebelum kahwin, aku ada 2 rumah; rumah umi dengan asrama. Lepas kahwin, aku ada 4 rumah; asrama, rumah mertua, rumah umi, rumah kampung. Semua aku pergi menginap. Aku pula memang jenis tak boleh kalau tak bawa segala jenis mekap yang aku ada. Jadi, travel makeup organiser memang kena ada dalam hidup aku. Yang ni best sebab material nylon ringan dan senang nak cuci. Kalis air pula tu. Selamat alat mekap aku kat dalam.

Suami aku jarang balik rumah. Bila dia ada, mestilah aku nak nampak cantik sepanjang masa. Tak kiralah aku duduk rumah mana pun. Betul tak? Kat mana pun aku pergi, aku mesti usung beg mekap. Suami aku mesti rasa happy bila aku usaha untuk cantik depan dia. Aku pula akan gembira bila dia gembira. Itu yang penting.

Details:
  • tali ekstra untuk bawa di bahu selain bawa dengan tangan
  • dua saiz: S dan L
  • warna: hitam dan pink
  • kalis air
  • hadiah percuma
Cantik tak makeup organiser pilihan aku? Kalau korang tak berkenan, banyak lagi korang boleh pilih di Gracias Online Store. Bukan makeup organiser je, produk kecantikan diri, pakaian wanita, perabut, perhiasan rumah dan gajet pun ada. Macam-macam lagilah. Korang kena pandai-pandai godek sendiri. Banyak juga hadiah percuma dorang bagi dengan setiap pembelian. Aku tengok, bahagian promosi dia pun best. Ada baucer bagai. Berbaloi-baloi jadinya kalau beli barang kat sini.

Untuk lebih lanjut, lawati

Ps- program affiliate pun ada nih kalau korang nak join. Wassalaam. :D