Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Lirik Lagu Roman Cinta oleh Mojo- Lagu Pencetus Fenomena!

Nurmujahidah Ismail | 1/26/2015 | 2Comments |
Lirik Lagu Roman Cinta oleh Mojo- Lagu Pencetus Fenomena | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Sebelum ni, aku dengan je lagu Roman Cinta oleh Mojo di radio dalam kereta. Selagi tak naik kereta, memang tak la aku dapat perkembangan dunia muzik Malaysia nih. Malas nak bawak radio pergi asrama. Tak masal lepas 2 minggu, kena rampas. Iols tacim! :'(

Lirik Lagu Roman Cinta oleh Mojo, roman cinta, kumpulan mojo, roman cinta mojo, mojo, caliph buskers
Ahli Kumpulan Mojo yang terbaru tanpa Aweera.

I love to sing, but not really into listening songs. Selalunya, dengar je lagu yang aku suka, nyanyilah sekali. Kalau sengsorang lagi syok. Tapi bila aku dengar lagu Roman Cinta nyanyian kumpulan Mojo dengan Caliph Buskers semasa Anugerah Juara Lagu 2014, tergerak juga akhirnya untuk update blog bersawang aku ni dengan lirik lagu Roman Cinta ni.

lirik lagu, lirik lagu roman cinta, roman cinta, lagu mojo, caliph buskers
Caliph Buskers. Hebat derang nih. Salute from Kelantan! :D

Seriously, hebat giler kot vokalis pilihan Edry daripada Caliph Buskers untuk menggantikan vokalis asal kumpulan Mojo, Aweera yang telah keluar dari Mojo untuk bergerak secara solo.

Lirik Lagu Roman Cinta oleh Mojo



Sejak kamu pergi menjauh
Sudah tiada udara untuk diriku hembus
Denyutan nadi pun terbentuk melumpuh
Dalam hening jiwa

Jika kamu tak percayakanku
Belahkanlah dada dan kau intiplah di situ
Pasti akan jumpa kasih yang menyala
Meratap dirimu

Kerana kau satu-satunya cinta
Agung yang paling kudamba
Tanpamu hilanglah makna
Untuk menikmati roman cinta

Aku akan setia selamanya
Selagi masih bernyawa
Pulangkan kembali roman cinta
Yang kau bawa pergi

Tanpa kamu menyiram kalbu
Punah semua harapan larut dalam mimpi
Batinku meronta kau ulang semula
Menyayangi aku

Kerana kau satu-satunya cinta
Agung yang paling kudamba
Tanpamu hilanglah makna
Untuk menikmati roman cinta

Aku akan setia selamanya
Selagi masih bernyawa
Pulangkan kembali
Roman cinta yang kau bawa pergi

Itulah hatiku rasa roman cinta

-----

Dengar-dengar cerita, hebat gak kontroversi Aweera si bekas vokalis kumpulan Mojo dengan Edry KRU pasal sape yang akan jadi vokalis malam Anugerah Juara Lagu tu. Harapan aku, korang dua orang, profesionallah. Setel bebaik. Industri muzik kita ni dah la kecik. Gi maghi gi maghi, jupo hok tulo.

Peace no war. Wassalaam.

Seminar dan Taklimat Kerjaya Sebagai Pramugari dan Pramugara oleh Olives Academy

Nurmujahidah Ismail | 1/24/2015 | 1Comments |
Seminar dan Taklimat Sebagai Pramugara dan Pramugari oleh Olives Academy | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Dulu aku pernah kongsi ngan korang pasal Program Persediaan Kabin Krew untuk mereka yang berminat dengan industri penerbangan yang selama 3 bulan.

Ramai yang berminat tetapi terpaksa membatalkan niat untuk sertai program itu sebab kekangan masa, tempat yang jauh dan faktor kewangan. Sekarang, tak perlu risau dah pasal tu semua sebab Olives Academy dah memulakan program seminar dalam tempoh sehari secara bergerak dari satu negeri ke satu negeri dengan bayaran serendah RM180 sahaja!

Seminar oleh jurulatih dengan pengalaman bekeja di serata dunia selama belasan tahun dengan bayaran serendah itu??? Biar betul..

Betullah. Tidak percaya? Percayalah. Harga asal untuk seminar seharian ini RM250 tau. Dengan budi bicara pihak akademi, dorang bagi diskaun RM70 untuk mereka yang mendaftar sebelum 9 Februari 2015!!! Banyak boleh jimat kalau bertindak cepat tuuu. Baik daftar cepat. :D


kerjaya pramugari, kerjaya pramugara, seminar pramugari, seminat pramugara, taklimat pramugari, taklimat pramugara, olives academy
7 Mac 2015, di Universiti Teknologi Malaysia, UTM Skudai, Johor. Tak lama lagi di Kelantan. Nak joinlah! :D


Tujuan Seminar dan Taklimat Kerjaya Sebagai Pramugara dan Pramugari


  • memberi manfaat kepada individu yang ingin menceburi bidang penerbangan sebagai pramugari dan pramugara
  • mempelajari teknik dan tips untuk menghadiri temuduga
  • mempelajari teknik cara berpakaian, berjalan dan tatarias wajah
 

 Yang Patut Hadir di Seminar dan Taklimat Kerjaya Sebagai Pramugara dan Pramugari 

 
  • mereka yang ingi mengejar impian untuk menjadi pramugari dan pramugara
  • mereka yang ingi menimba ilmu dan pengalaman
  • mereka yang suka mengembara dan mengelilingi dunia
  • mereka yang sangat dinamik dan suka berinteraksi dengan pelanggan
  • mereka yang tidak pernah berputus asa untuk berjaya
  • mereka yang berumur 18 hingga 35 tahun sama berhijab (sangat digalakkan) atau tidak

Aturcara Seminar dan Taklimat Kerjaya Sebagai Pramugari dan Pramugara


  • 9.30am-10.00 am   : Pendaftaran
  • 10.00am-10.30 am : Pengenalan syarikat dan sesi suai kenal
  • 10.30am-10.45am  : Rehat
  • 10.45am-12.00pm  : Kemahiran perkhidmatan pelanggan
  • 12.00pm-1.00pm    : Peranan dan tanggungjawab
  • 1.00pm-2.00pm      : Makan tengah hari
  • 2.00pm-3.00pm      : Tatahias diri dan imej peribadi
  • 3.00pm-4.00pm      : Teknik dan tips temuduga
  • 4.00pm                    : Tamat

Akan Diberikan Percuma di Seminar dan Taklimat Kerjaya Sebagai Pramugari dan pramugara 


  • sarapan pagi dan makan tengah hari
  • sijil menghadiri seminar
  • rundingan kerjaya

Seminar ini dianjurkan oleh syarikat bumiputera untuk mereka yang betul-betul berazam untuk mencapai cita-cita dalam industri penerbangan, tapi yang bakal jadi cikgu macam iols pun boleh join. Yelah, semua orang pun akan hadap temu duga moment kan? Semua pun suka conteng muka ngan mekap macam iols kan?

Harga serendah RM180 sahaja termasuklah sarapan, lunch, rundingan kerjaya. Alaah, nape baik sangat ni.. Terharu tau.. T_T

Kalau rasa nak join, boleh hubungi Muja secepat mungkin di:

01126947035- Whatsapp, Wechat, Telegram
Email - Mujagirl92[at]gmail.com

ps- Aduss, lambat lagi ke nak buat kat Kelantan ni. Tak sabar nak belajar mekap cantik untuk abbang dan belajar cara temu duga untuk SPP nanti. Betul tak abbang?

Wassalaam.

SyAdvance Beauty Skincare- Jom Jadi Cantik dengan Syma Beauty Skincare!

Nurmujahidah Ismail | 1/24/2015 | 2Comments |
SyAdvance Beauty Skincare- Jom Jadi Cantik Dengan Syma Beauty Skincare! | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Aku memang dah lama amazed dengan produk Syma Beauty yang diasaskan oleh Puan Syima nih. Sebab ramuan dia tu turun-temurun dan dijamin selamat. Dah la cantik, orang Kelantan pulak tu. Patutlah cantik. Ehem. :3

Perempuan dan kecantikan, tak boleh dipisahkan. Nak jadi cantik untuk Abbang! :D

SyAdvance Beauty Skincare- Set Produk Kecantikan Terbaru daripada Syma Beauty Skincare


syadvance beauty skincare, syadvance, syadvance beauty, jom jadi cantik, jadi cantik, produk kecantikan murah
SyAdvance Beauty Skincare- Packaging baru ni cantik je. Pink! I loikkeee! :D

SyAdvance Beauty Skincare, produk terbaru Syma Beauty Skincare ini bukanlah menggantikan Set Syma Beauty Skincare yang dah terkenal dan terbukti berkesan. Dua-dua pun boleh didapati. So, peminat SBS masih boleh menggunakan set yang lama kalau rasa sudah selesa dengannya. Kalau nak bertukar kepada yang baru pun, okay jugak. Tak de masalah. Lagi bagus. :D

syadvance, syadvance beauty, syadvance beauty skincare, syma beauty skincare, produk kecantikan berkesan, produk kecantikan murah
Produk yang ada dalam Set SyAdvance Beauty Skincare

Terdapat 4 produk hebat dalam Set SyAdvance Beauty Skincare ni.
1. Cleansing Gel (pencuci muka)
2. Miracle Toner (toner, guna lepas mencuci muka)
3. BB Cream (krim siang)
4. Advance Cream (krim malam)

Kelainan dan Kelebihan SyAdvance Beauty Skincare berbanding Syma Beauty Skincare


Cleansing Gel dalam bentuk cecair berbanding sabun ketul. Lebih senang digunakan, lebih mudah disimpan, lebih terpelihara daripada kuman dan bakteria, dan lebih menjimatkan.

Miracle Toner yang sebelum ini diasingkan daripada set Syma Beauty Skincare. Sekarang, toner dimasukkan dalam set kerana kepentingan penggunaan toner dalam penjaan rutin wajah.

Baby Skin BB Cream sebagai krim siang. Diperkaya dengan Glutathione, SPF60, serbuk mutiara dan Vitamin E untuk membekalkan nutrien yang mencukupi pada kulit.

syadvance beauty skincare, syadvance beauty, syadvance, syma beauty skincare, syma beauty, produk kecantikan, produk kecantikan murah
Berbeza kan? Baby Skin BB Cream ni lah yang akan buat magic tetiba jadi cantik. Sesuai untuk semua tona kulit k.

Bagi aku, dalam banyak-banyak produk, aku sangat pentingkan krim siang/foundation/krim bb. Sebabnya, produk inilah yang aku guna masa keluar berjumpa dengan orang ramai. Kalau benda lain tak best dalam sesebuah set tak pe, tapi kalau krim bb tak best, memang spoil mood. Siyes. Pilihlah BB Cream yang boleh boost kita punya confidence level. Kalau setakat nama produk je femes, tapi BB Cream mencair lepas pakai 5 minit, boleh dah kot masih tong kitar semula. Huhuu

Dengan SyAdvance Beauty Skincare, aku yakin aku takkan kecewa tau. Sebabnya SyAdvance Baby Skin BB Cream ni memang terbaik. Banyak sangat kelebihan Baby Skin BB Cream ni berbanding set terdahulu. Macam biasa, fungsi SyAdvance Baby Skin BB Cream berfungsi sebagai alas yang menutup cela di muka termasuk parut jerawat dan jeragat. Insya Allah, dengan Baby Skin BB Cream ni, memang yakin je nak keluar lambai-lambai tangan walaupun tak tepek bedak.

Penambahbaikan SyAdvance Baby Skin berbanding Syma Day Cream


  • Tekstur lebih lembut untuk memudahkan sapuan dan rataan pada kulit wajah
  • Lebih senang meresap ke dalam kulit untuk efek lebih glowing
  • Mengandungi SPF60 untuk melindungi kulit daripada sinaran UVA/UVB matahari
  • Mengandungi serbuk mutiara untuk kulit lebih bersinar dan lembut secara semulajadi
  • Mengandungi Glutathione sebagai anti-oksidan dan detoks kulit
  • Membekalkan nutrien dan vitamin E pada kulit
  • Melembapkan dan mengimbangi penghasilan minyak yang berlebihan  
 Banyak betul kelebihan SyAdvance Beauty Skincare ni. Kalau korang nak cuba, jangan segan-segan untuk contact aku di

0112 694 7035- Whatsapp, Wechat, Telegram
Mujagirl92[at]gmail.com- Email
Ps- online shopping ni addictive betul. -_-'

Blog Berwajah Baru- Saiyang Tiru Abbang

Nurmujahidah Ismail | 1/18/2015 | 3Comments |
Blog Berwajah Baru- Saiyang Tiru Abbang | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Alaa. Korang jangan la muntah baca title entri aku kali ni. Lama dah kot tak jiwang. Wakakaka. Kalau korang marah, sila komen letak link tau. Nanti aku pomot blog korang. Kah3

Btw, korang jelez tak bila tengok blog kengkawan korang cantik and bila ko compare blog dorang dengan blog korang, korang rasa nak hantuk je laptop ke dinding sebab blog dorang cantik and blog korang, mmm.. Macam hadap esaimen Falsafah Pendidikan Kebangsaan tahap boring dia. -_-

header blog nurmujahidah, mujadafewa.my
Header baru Mujadafewa.My . Buku sama dengan header blog abbang. Kih3

Sebenarnya, aku ni kedekut giler nak habiskan duit secoet dalam bank tu. So, aku main donlod je memana template yang orang bagi and aku letak kat blog. Edit sesikit main taram sebab aku failed giler bab blog editing. Anyhow, thank you so much Abang Nick Nashram kita yang dah sudi belanja untuk edit blog berjemaah tahun ni dengan blog designer terkenal, Sheda Ucu.

Sheda Ucu ini siyes memang power giler. Korang just bagi warna tema, dia boleh design sendiri. Or, korang boleh tunjuk contoh template yang korang suka and dia akan usaha supaya jadi sebijik macam template tu and korang boleh juga mintak customize guna cara korang. Aku agak-agak, moto beliau ni sesuai kalau guna, 'Buat sampai jadi!' Gitchewww :D

Kalau korang tercuit hati nak edit blog juga bila tengok blog aku yang dah tak bosan, yang dah warna warni macam paddle pop nih, aku recommend sangat korang guna servis Sheda Ucu. Korang boleh tengok template yang beliau ni dah buat kat blog beliau. Memang tip top tambah-tambah untuk blog gegel macam iols. Rasa nak tempah je lagi untuk blog Mujagirl. Insya Allah one day. Amin :D

Nak template ala ala wordpress pun boleh. Cer korang usha blog Abbang. Cool siot. Nampak kejantanan blog di situ. Muahahahaha :P

PS- nak tukar template tiap-tiap tahun kalau ada yang sponsor macam ni. huhuu


Zarra Zaria Red, Set Harian 4 dalam 1 Zarra Sinar Puteri oleh Zamzarina Zambri

Nurmujahidah Ismail | 1/18/2015 | 0Comments |
Zarra Zaria Red, Set 4 dalam 1 Zarra Sinar Puteri oleh Zamzarina Zambri | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Makin lama makin banyak produk kecantikan yang dihasilkan. Sebagai pengguna yang nak cantik gebu gebas macam kita ni, kita wajiblah pilih produk terbaik. Paling penting selamat. Jangan nak serah muka kita yang satu je ni kat produk yang buat muka makin nipis, makin sensitif. Tak masal daripada nak jadi makin cantik, terus hantu kak limah. Nauzubillah.

Produk Kecantikan Zarra Sinar Puteri adalah sebuah produk kecantikan yang memang diiktiraf selamat dan dibuktikan berkesan. Dah banyak testimoni positif dihasilkan daripada penggunaan produk Zarra. Pengasas produk ini adalah Datin Zamzarina Zambri tau. Alaah, yang jadi hos Apa Kata Wanita kat siaran RTM tu. Cer tengok beliau. Cantik giler. Kelas kau jaaah. ~~

Zarra Zaria Red, Set Harian 4 dalam 1 Zarra Sinar Puteri


Harga asal RM120. Harga promosi RM78. Buat keputusan bijak dengan dapatkan Zaria Red secepat mungkin daripada aku. Ehem. :3

Pembersih Wajah Zarra

pembersih muka zarra, zarra, zarra zaria red, zaria red, zarra sinar puteri, produk zamzarina zambri, apa kata wanita
Rasa bersih je muka bila guna Zarra Zaria Red Facial Cleanser ni tau.

- digunakan sekurang-kurangnya 2 kali sehari (paling penting malam sebelum tidur)
- membersih, menyegar dan mencerah kulit muka
- sesuai untuk semua jenis kulit
- mampu menanggalkan mekap (double cleansing)

Penyegar Zarra

penyegar zarra, zarra zaria red, zaria red, produk zamzarina zambri, zarra, apa kata wanita
Zarra Zaria Red Toner untuk segarkan muka lepas cuci muka. Best! :D

- digunakan selepas membersihkan wajah
- menyaman dan menyegarkan kulit
- memelihara dan menyihatkan kulit
- menutup pori-pori muka untuk mengelakkan kulit berminyak

Krim Pelembap Siang Zarra


krim pelembap siang zarra, zarra, produk zarra, zarra zaria red, zaria red, produk zamzarina zambri, produk kecantikan semulajadi
Lindungilah muka daripa UV dengan Zarra Zaria Red Day Cream ni tau. Tak berminyak langsung! :D

- disapu rata pada wajah selepas toner pada waktu siang
- mengelakkan kulit kering dengan mengekalkan kelembapan kulit
- melindungi kulit muka daripada sinaran uv matahari

Krim Pelembap Malam Zarra

krim pelembap malam zarra zaria red, zarra, zaria red, zarra zaria red, produk zamzarina zambri, produk kecantikan
Zarra Zaria Red Night Cream untuk tolong enhance cell repair masa tidur. Segar je bangun esoknya tu! :D

- disapu rata pada wajah selepas toner pada waktu malam sebelum tidur
- meremajakan kulit, membuat kulit berasa lebih anjal dan kenyal
- memperbaharui pertumbuhan sel kulit
- mengekalkan kelembapan kulit muka sepanjang malam

Krim BB

krim bb zarra zaria red, bb cream zarra zaria red, zarra, zarra zaria red, zaria red, produk kecantikan zamzarina zambri
My favourite Zarra Collagen BB Cream. Rata, tak berminyak, tak cair meleleh. Terbaik! :D

- disapu pada wajah sebab alas bedak
- digunakan apabila ingin keluar rumah
- melindungi wajah daripada sinaran UV matahari

Cara Menggunakan Produk Zarra Zaria Red Mengikut Turutan

zarra, zaria red, zarra zaria red, zarra sinar puteri, produk kecantikan zamzarina zambri, cara guna set zarra zaria red

1. Cuci muka dengan Pembersih Muka Zarra
2. Sembur Penyegar Zarra pada muka dan urut dengan tangan perlahan-lahan
3. Sapukan Krim Pelembap pada muka sama ada Krim Pelembap Siang Zarra atau Krim Pelembap Malam Zarra bergantung pada masa siang atau malam.
4. Kalau pada waktu siang, sapukan juga Krim BB Zarra sebelum keluar rumah untuk lindungi kulit daripada sinaran UV matahari.

Testimoni Penggunaan Zarra Zaria Red oleh Nurmujahidah, The Lady Warrior


testimoni krim bb zarra, bb krim zarra, zarra bb cream, zarra sinar puteri, produk zamzarina zambri

Suka sangat pakai Zarra Zaria Red. Semua produk dalam Set Zarra Zaria Red sangat berkesan seperti yang diperkatakan. Gambar aku tu lepas pakai semua produk dalam set ni ditambah pulak dengan BB Krim Kolagen Zarra dan bedak sikit. Nampak rata kan walaupun parut jerawat aku memang still banyak. Parut perlu masa. Baru kejap guna ni. Muka pun jadi kurang berminyak dan krim bb dia tak mencair menjejer jejer macam foundation aku yang sebelum ni. Annoying giler.

Kesimpulannya, memang aku puas hati dengan Zarra Zaria Red. Recommended! :D

Zarra Sinar Puteri, Produk Kecantikan Yang Selamat dan Bertaraf Antarabangsa

zarra sinar puteri, testimoni zarra sinar puteri, zarra, produk kecantikan zamzarina zambri

Diiktiraf Selamat oleh Malaysia dan Singapura

Produk Zarra Sinar Puteri adalah produk hasil bumiputera bertaraf antarabangsa. Tapi, masih mengekalkan status produk mampu dimiliki oleh semua golongan masyarakat sebab harganya sangat berpatutan. Bukan setakat berdaftar dan diiktiraf selamat oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM), tapi juga diiktiraf oleh Health Science Authority Singapore (HSA).

Menggunakan Ekstrak Buah-buahan dan Tumbuh-tumbuhan

Produk Zarra Sinar Puteri diformulasikan daripada ekstrak buah-buahan dan tumbuh-tumbuhan yang sangat efektif untuk menjadi kulit gebu gebas gitu. Teknologi Nano turut digunakan untuk mendapatkan hasil yang dikehendaki dengan lebih tepat dan cepat. Produk Zarra Sinar Puteri juga tidak mengakibatkan iritasi atau pengelupasan teruk yang membahayakan kulit.

Selamat Juga Untuk Mereka Yang Mempunyai Alahan Makanan Laut

Bahan kolagen dalam produk Zarra Sinar Puteri sangat berlainan dengan produk lain yang menggunakan rumpai laut. Kolagen di dalam produk ini diekstrak daripada jagung dari Australia. Jadi, semua yang mempunyai alahan dengan makanan laut juga boleh menggunakan produk Zarra Sinar Puteri dengan selamat tanpa ragu-ragu.

Percuma Masker Kolagen dengan Pek Promosi Zaria Red

masker kolagen zarra, zarra sinar puteri, zarra, zarra collagen masker, produk kecantikan zamzarina zambri

Set Harian 4 dalam 1 Zaria Red Zarra Sinar Puteri elok sangatlah untuk yang ada masalah macam jerawat, jeragat, kulit kusam, kulit berminyak, kulit berkedut dan seangkatan dengannya sebab dalam produk Zaria Red ni terkandung segala khasiat yang diperlukan oleh kulit. Bila dah dapat semua yang diperlukan, barulah kulit jadi sihat.

Kulit pun macam perut jugak. Perut suka berbunyi kalau kita lapar. Kulit muka pula akan buat hal tak dapat semua nutrien yang dia perlukan untuk nampak cantik putih melepak macam Park Shin Hye tuh. Alahai, aku minat giler minah Korea sorang tu. Kih3

Jangan tunggu lagi. Dapatkan Zaria Red Zarra Sinar Puteri, Set Harian 4 dalam 1 ini dengan menghubungi aku sendiri:

Whatsapp, Telegram, SMS: 01126947035
Email: mujagirl92[at]gmail.com

Wassalaam.

Pelayaran Islamik 3.0| Cara Baru Tarik Orang Hadiri Program Agama

Nurmujahidah Ismail | 1/05/2015 | 8Comments |
Pelayaran Islamik 3.0: Syukur. Tenang. Damai, Cara Baru Tarik Orang Hadiri Program Agama, Nurmujahidah
Pelayaran Islamik 3.0:| Cara Tarik Orang Hadiri Program Islamik | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Satu perkara aku nak mengaku, susah bebenar aku ni nak mencongokkan diri dalam masjid untuk hadiri majlis agama. Last aku istiqamah dengan ceramah agama, masa aku kat SMS Tengku Muhammad Faris Petra. Sebabnya wajib. Kalau tak, astaghfirullahalaziim. Apa nak jadilah dengan aku nih. T_T

Aku terfikir, kalau aku macam ni, mesti ramai yang kat luar sana pun macam ni jugak. Aku tertanya-tanya penyelesaian untuk masalah ini, masalah orang ramai sangat malas untuk tambah ilmu agama. Benda baik kan, memang susah nak succeed sebab banyak pengaruh setan. Tambah-tambah zaman sekarang ni, banyak bebenar alasan untuk tidak melangkah ke masjid. Aku sedar, tapi macam mana nak ubah ni. Cer cite kat aku! :'(

Antara penyelesaian yang boleh aku cadangkan,
  • iklankan banyak-banyak kat media massa termasuklah tv dan internet, 
  • pengisian yang up to date dengan perkembangan terkini, 
  • kupasan yang menarik pendengar dengan Islam bukannya sentiasa menakutkan, dan 
  • penceramah terkenal seperti Ustaz Azhar Idrus dan Ustaz Kazim Elias. 

Apa pendapat korang kalau kita gabungkan semua ni dalam satu program  sambil berlayar di lautan luas di atas sebuah kapal Star Cruise Libra? Sounds greatkan? Alhamdulillah, IntraTama Travel Consultant and Tours telah menganjurkan Pelayaran Islamik 3.0 yang tampil dengan idea percutian sambil beribadah. Inilah program dakwah cara terbaru dan terkini. Diharapkan sangat dapat menarik orang ramai untuk menghadiri program keislaman. Amiin.


pelayaran islamik, pelayaran islamik 3.0, program islamik, cara tarik orang hadiri program agama

Pelayaran Islamik 3.0 : Syukur. Tenang. Damai.


pelayaran islamik, pelayaran islamik 3.0, program islamik, cara tarik orang hadiri program agama
Kini terdapat daya tarikan baru untuk kita semua menikmati kemanisan dalam program keIslaman iaitu Program Pelayaran Islamik 3.0: Syukur. Tenang. Damai. yang akan diadakan pada 1-4 Februari 2015, semasa cuti hari wilayah dan Thaipusam.

Pelayaran Islamik ni memang sesuai sangatlah untuk mereka yang 


pelayaran islamik 3.0, pelayaran islamik, pelayaran islam kapal star cruise libra, program islamik, cara tarik orang hadiri program islamik, intratama travel

  • ingin meluangkan masa terluang dengan aktiviti berfaedah
  • ingin berhijrah menjadi muslim yang lebih baik
  • ingin hadiahkan kepada ibu bapa
  • ingin menambahkan ilmu agama daripada ilmuwan Islam
  • ingin merehatkan minda dan menikmati keindahan alam
Sekarang, Pelayaran Islamik dah sampai level 3.0 ok. Pelayaran Islamik 1.0 dah catat rekod FULL HOUSE, yang 2.0 untuk bulan Januari pula dah SOLD OUT. Peluang korang tinggal yang Pelayaran Islamik 3.0 je yang juga tengah SELLING FAST. Korang memang kena cepat. Kalau terlambat memang melopong jela. Sorry to say la kan. :D

Aktiviti Sepanjang Pelayaran Islamik: Penang-Phuket-Krabi-Penang


pelayaran islamik 3.0, pelayaran islamik, program agama, program islamik, cara tarik orang hadiri program agama, intratama travel, pelayaran, cruise, kapal star cruise libra
  • Ketahui kedudukan kiblat
  • Pelajari Solat Jama' & Qasar
  • Ceramah & Kuliah
  • Qiyamulail
  • Zikir & Selawat
  • Soal Jawab Bersama Ustaz
  • Program Ziarah
  • Makan Malam Kesyukuran 
 

Senarai Penceramah dalam Pelayaran Islamik 3.0


  • Ustaz Badlishah- Penceramah Bebas
  • Sheikh Abdelaziz Ghonim- Ahli Majlis Fatwa Al-Azhar Tanta/Ustaz Arab Kelate
  • Dato Hassan Mahmud- Penceramah Bebas
  • Dato Dr Haji Fadzilah Kamsah- Pakar Motivasi
  • Imam Muda Miril
 
pelayaran islamik 3.0, pelayaran islamik, program islamik, cara tarik orang hadiri program agama, kapal star cruise libra, pelayaran di lautan

Pendaftaran Pelayaran Islamik 3.0


pelayaran islamik 3.0, pelayaran islamik, program agama, program islamik, cara tarik orang hadiri program agama, intratama travel, pelayaran star cruise, kapal star cruise libra

Senang saja proses pendaftaran Pelayaran Islamik 3.0 ni. Tak perlu pergi ke mana-mana pun. Korang just klik link di bawah ni dan isikan maklumat yang diperlukan secara online. Ada beberapa pakej yang kita boleh pilih. Ikut kemampuan dan keselesaan sendiri. Senangkan?

Klik -- Pendaftaran Pelayaran Islamik 3.0

Hubungi Pelayaran Islamik 3.0 Untuk Maklumat Lanjut


pelayaran islamik 3.0, pelayaran islamik, program islamik, cara tarik orang hadiri majlis agama, intratama travel, pelayaran kapal star cruise libra

Laman Web:
Pelayaran Islamik 3.0

Alamat
No 2.08, Jalan Prima SG 1,
Prima Sri Gombak,
68100 Batu Caves,
Selangor Darul Ehsan,
Malaysian

Nombor Telefon:
+603-6185 0010

Faks:
+603-61899010
--------

Terbuktilah, banyak lagi cara untuk kita berdakwah dan salah satu caranya adalah dengan memilih suasana program yang lain daripada yang lain seperti suasana program yang dikelilingi oleh air laut yang membiru, sambil berlayar ke Phuket macam Pelayaran Islamik 3.0 ni. Wowww!! It would be amazing!!! :D

Jangan lepaskan peluang berlayar atas kapal Star Cruise Libra bersama Pelayaran Islamik 3.0 ni kalau kita mampu k. Kalau kita tak de kesempatan nak join, boleh join untuk yang seterusnya. Yang bulan Februari ni, hadiahkan kat ibu bapa kita. Mesti melompat kegembiraannya. Hadiah anniversary pun okay nih. Hehehe

ps- abbang, jom kita naik kapal Star Cruise Libra sesama lepas kahwin nak? Hekhekhek

Setakat ni dulu. Wassalaam.

Tip Mujadafewa- 5 Tip Jual Barang Secara Online Part 2

Nurmujahidah Ismail | 1/05/2015 | 2Comments |
Tip Mujadafewa- 5 Tip Jual Barang Secara Online Part 2 | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Tip jual barang online part 1 korang dah baca belum? Kalau belum, afdhalnya korang gi baca part 1 dulu then sambung dengan part 2. Biar teratur ikut priority gitu. Hokeyhhh??

6. Sediakan Gambar-gambar Yang Menarik dan Cantik


jual barang online, tip jual barang secara online, tip mujadafewa, online shop, online selling
For me this is menarik. Pm for offer to put this pic on your banner. Wearing Mutiara Shawl by Irrara Label

Kalau betul-betul serious nak jadikan jual barang secara online sebagai full-time job, hasilkan gambar-gambar produk menarik dan cantik. Jangan berkira sangat nak upah fotografer profesional yang mampu hasilkan gambar dengan daya magnet yang dapat menarik perhatian pelanggan. Jangan lupa selitkan logo perniagaan dalam setiap gambar testimoni atau banner untuk elakkan gambar dicuri dan disalahguna oleh orang lain. Rugi gambar cantik kita. Kita tak nak rugi, nak untung je tau!

7. Gunakan Media Sosial Secara Maksimum

tip jual barang online, jual barang, jual barang online, barang online, jual online, tip mujadafewa, tip nurmujahidah
Antara media sosial yang popular adalah Facebook; profile, group dan fanpage. Tak lupa Twitter, Instagram, Pinterest, Google+. Semuanya ada peminat sendiri. Rugila tak guna sebab semuanya percuma. Inilah yang bestnya jual barang online. Boleh jimat kos. Sekarang, hashtag juga penting dan sangat berkesan dalam memviralkan perniagaan kita. Guna hashtag khas yang mungkin dicari oleh pengguna media sosial di setiap pos di media sosial. Insya Allah ada gunanya. :D

8. Buat Blogpost Di Blog Untuk Mudah diGoogle


tip jual barang, tip jual barang secara online, tip jual online, tip online selling, tip mujadafewa, tip nurmujahidah
Blogger Pilihan Utusan ni pun boleh jadi promoter produk. Ekekeke.

Kalau kita nak beli barang online, mesti kita Google Search, tol tak? Sama juga dengan bakal pelanggan kita. Jual barang secara online tidak boleh lari daripada blog atau laman web. Carian Google akan menjumpai entri-entri di blog, bukan di group Facebook atau Instagram. Kita boleh bina blog sendiri atau lantik komuniti blogger untuk viralkan perniagaan. Kena pandai-pandai pilih blogger berpotensi, blog berprestasi baik, kata kunci, dan cara promosi. Fikir banyak-banyak dulu ye.

9. Isikan Maklumat Barang Dalam Bentuk Gambar

tip jual barang secara online, tip jual barang online, jual barang online, online selling, barang online, tip mujadafewa, tip nurmujahidah
Contoh gambar untuk jualan krim herba kemboja oleh Mujadafewa. Ada testimoni, ada gambar krim, gambar packaging, nombor untuk dihubungi. Hampir lengkap. Senang citer. :)
 
Sediakan gambar yang mempunyai semua maklumat tentang barang jualan supaya senang nak bagi informasi setiap kali ditanya. Ia menjimatkan masa dan dapat elakkan keciciran maklumat. Antara maklumat yang boleh diletakkan dalam bentuk gambar adalah latar belakang gambar produk, semua nombor akaun, dan akhir sekali, peringatan untuk pelanggan; no refund, bagi bukti pembayaran dan maklumat penghantaran, penghantaran biasanya mengambil masa dalam 3 hari bekerja, sabar.

10. Proses Tempahan Setelah Harga Barang Dibayar Penuh oleh Pelanggan

Bayar dulu baru hantar. Jangan sesekali hantar barang sebelum dapat bukti pembayaran daripada pelanggan. Kerja kita adalah meyakinkan pelanggan yang kita jujur tetapi percaya atau tidak adalah terpulang kepada mereka. Kita tak perlu nak hadap risiko dengan menghantar barang dulu hanya sebab dorang tak percaya. Dorang boleh cari seller lain, kita boleh cari pelanggan lain. Penting untuk kita elak ditipu pelanggan, kawal perniagaan dengan sendiri dan  tahu yang kita tak boleh harapkan orang lain. Sekarang, bukan pelanggan je kena tipu, seller pun ramai dah terkena.

----

Setakat ini, hanya 10 tip jualan barang secara online yang dapat aku kongsikan dengan semua. Bermanfaat juga pengalaman aku berkongsi tentang Syma Beauty Skincare dan KHK ni. Moga memberi manfaat untuk semua online seller terutamanya yang baru nak bermula. Moga dengan ilmu ni, perniagaan kita sesama bertambah maju. Amiin.

Abbang, abbang happy tak saiyang makin cantik? #abbangpuntersenyumsambiljelingjeling #saiyangtahu #kih3

Wassalaam.


Tip Mujadafewa- 5 Tip Jual Barang Secara Online Part 1

Nurmujahidah Ismail | 1/02/2015 | 3Comments |
Tip Mujadafewa- 5 Tip Jual Barang Secara Online Part 1 | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Alhamdulillah. Perancangan untuk berniaga dan cari pitis dalam masa sebulan bercuti berjaya. Tapi macam biasa, kita cari duit, kita guna duit. Biasalah tu kan. Aku kan perempuan. Cari duit untuk kosongkan wishlist dalam notes kat hp aku. Kih3

tip jual barang secara online, tip dropship, tip mujadafewa, tip berniaga online, tip jual barang atas talian
Dalam perniagaan, hanya ada bangkit selepas jatuh. Tiada masa untuk putus asa.


Walaupun baru sebulan aku mula aktif  dropship ni, adalah juga pengalaman yang aku boleh kongsikan dengan korang. Manalah tahu korang baru nak start, boleh jadikan pengalaman aku ni sebagai peringatan dan pengajaran. Yang baik korang hadamkan, yang buruk, korang elakkan. Insya Allah usaha korang akan membuahkan lebih ganjaran. Amiiin.

1. Niatkan Membina Sebuah Perniagaan Untuk Mendapat Keredaan


Niat yang betul adalah paling utama. Niatkan berniaga untuk beribadah kepada Allah. Apa-apa pun yang kita lakukan, mulakan dengan Bismillah. Niatkan kita berniaga sebab Rasulullah dulu berniaga dan kita ingin mengamalkan sunnah Baginda. Insya Allah segalanya akan berjalan lancar.

Untuk lelaki pula, berniagalah untuk mencari nafkah dan rezeki untuk keluarga. Jangan sesekali menipu untuk untung banyak dengan cepat. Ingat, things easy to get are easy to lose. Kalau rajin, dirikan solat Dhuha untuk membuka pintu rezeki. Kalau malas pun, rajin-rajinkanlah.

Jangan jadi macam aku. :'(

2. Buka Pelbagai Jenis Akaun dan Aktifkan Perbankan Internet


Buka pelbagai akaun bank dan aktifkan perbankan internet terutamanya Maybank dan CIMB sebab dua bank ini paling popular dalam kalangan pelanggan aku. Internet banking akan memudahkan kita membuat pemindahan wang secara atas talian dan memeriksa duit keluar masuk. Jangan lupakan bank lain so that senang kalau ada pelanggan rare jenjarang.

Untuk tujuan keselamatan, wujudkan satu akaun tanpa internet banking untuk jadi tempat korang menabung duit. Bila sampai satu jumlah yang korang tetapkan di akaun lain, pindahkan wang ke akaun menabung ini.  Jangan sesekali keluarkan duit daripada akaun ini selagi tidak betul-betul terdesak!

tip jual barang, jual barang, dropship, jual barang secara online, online selling, jual barang atas talian
See? Sebab aku ni 'woman' who is always right, korang kena dengar cakap aku tau :P


Walaupun internet banking ini memudahkan, ia sangat berisiko untuk digodam. Lainlah kalau akaun korang macam akaun aku. Penggodam pun tak de nafsu nak hack. :'(

*Dapatkan Krim Herba Kemboja, Penawar Jerawat dan Parut.

3. Cari Maklumat Tentang Barang Yang Dicari Oleh Orang Ramai


Tetapkan target pelanggan. Korang boleh tetapkan dengan melihat majoriti follower blog atau twitter atau instagram korang, likers fanpage korang dan friends di facebook profile. Mereka inilah yang akan menjadi bakal pelanggan untuk kita yang berniaga online

Contohnya, kalau target pelanggan perempuan, promosikan produk kecantikan, pakaian dan alat solek. Kalau lelaki, produk kesihatan, pakaian dana peralatan gym adalah yang terbaik.

Tetapkan harga yang bersesuaian. Jangan fikir kena tambah semberono RM5 untuk semua benda. Kena selalu consider kos pembuatan, penghantaran, internet, promosi dan lain-lain.  Kita berniaga nak untung. Bukan nak rugi. Macam aku. :3

4. Dapatkan Supplier Yang Terbaik dan Dipercayai


Supplier yang terbaik dan dipercayai tersangat penting. Supplier yang profesional akan menghasilkan produk yang dijamin selamat dengan pengesahan oleh KKM, berdaftar dengan SSM, menjimatkan masa, dan menjadikan perniagaan kita lebih teratur dan tidak menyusahkan.

Kalau boleh, pilihlah supplier yang memberikan perkhidmatan terbaik dengan harga paling rendah. Paling berbaloi. Macam aku. :3

5. Selalu Ada Akses Internet dan Download Aplikasi Percuma Dalam Telefon Pintar


Disebabkan kita berniaga secara online, kita tidak boleh berniaga dengan baik tanpa aplikasi telekomunikasi percuma untuk menghubungkan kita dengan pelanggan seperti Whatsapp, Telegram, Wechat dan Line. Pilihlah aplikasi yang percuma. Elakkan guna panggilan telefon atau sms.

tip jual barang secara online, tip jual barang di internet, tip jual barang atas talian, tip mujadafewa, tip nurmujahidah
Sukanya berniaga. Korang bila lagi? Terbuka luas pintu rezeki. :)


*Dapatkan Syma Beauty Skincare, Produk Kecantikan Semulajadi Paling Popular Masa Kini.

Setakat ni aku bagi 5 tip jual barang online secara online ni dulu. Ada lagi 5 dalam entri berikutnya. Terpaksa asingkan sebab entri ni dah terlalu panjang. Kih3

Wassalaam.

Majlis Perkahwinan Wan Diana Omar dan Hafiz- Semoga Bahagia Hingga Syurga

Nurmujahidah Ismail | 12/30/2014 | 7Comments |
Majlis Perkahwinan Wan Diana Omar dan Hafiz | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Ingat tak dulu aku pernah pergi ke majlis perkahwinan Fizo Omar dengan Mawar Fareeda? 27 Disember lepas aku berpeluang pula menghadiri majlis kahwin adik beliau, Wan Diana Omar, senior aku di Sek Keb Bukit Jawa dulu. Cantik sungguh dia sekarang. Makin famous pulak tu.

Jelez omak. Kih3 *kidding

Majlis Perkahwinan Wan Diana Omar dan Hafiz, kisah nasi bungkus, merajuk dapat iphone 6, wan diana omar, adik fizo omar, majlis perkahwinan adik fizo omar
Datang je tengok pengantin perempuan tengah ada photography session. Aku tumpang snap. Lawa!! :D

Majlis ni diadakan di Selising, Pasir Puteh, Kelantan. Sama macam majlis abang dia. Masa majlis kahwin si abang, aku ada tunggu nak jumpa Diana, tapi tak sempat sebab dia tengah ada kerja dan masa tu aku memang nak cepat. Semua orang tengah sibuk. Ramai giler orang. Tak pelah. Kali ni dah boleh jumpa siap selfie lagi kan. Huhuu

Teringat dulu, aku kenal Diana sebab aku pernah join kelas Bahasa Inggeris darjah 6 walaupun aku darjah 5. Jenis tak tahu malu banyak aku ni. Entah cemana boleh cakap-cakap bagai, then kenal each other. Nasib baik Diana ingat lagi aku bila sebut nama. Muka memang dedua dah berubah giler. Kih3

Majlis Perkahwinan Wan Diana Omar dan Hafiz, wan diana omar, majlis perkahwinan wan diana omar dan hafiz, majlis perkahwinan adik fizo omar, kisah merajuk dapat iphone 6
Selfie dengan pengantin baru is my new addiction. Love to the max! :D

Dalam keadaan Kelantan yang banjir, kami masih bertuah sebab masih terselamat. Majlis membina masjid Diana dengan Hafiz masih berjalan lancar walaupun katering terpaksa ditukar pada saat-saat akhir sebab katering kat Kota Bharu terjejas dengan banjir. Aku syak ramai gak tetamu yang tak dapat datang. Apa-apa pun, masih mampu bersyukur dengan apa yang masih ada. Alhamdulillah.

Untuk Diana the Beauty dan Hafiz the Handsome


Selamat pengantin baru to both of you. You both really look great together and I really hope you will enjoy your marriage life till Jannah. Insya Allah. Love and take care of each other like young couples in love k. Increase your love dosage each passing day. Pray for you from far and hope you will pray for me and abbang too. :3


Majlis Perkahwinan Wan Diana Omar dan Hafiz, wan diana omar dan hafiz, majlis kahwin wan diana omar dan hafiz, majlis perkahwinan adik fizo omar
Me wearing Mutiara Shawl by Irrara Label dengan adik peneman setiaku, Huda.

PS- yang bagi dengan dapat iPhone 6 dah kawin, yang dok mengutuk dapat apa? mohon berhentilah mengkondem people not related to you k. tq for listening and taking account to my advice. Wassalaam.