Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

728x90

Muzium Padi, Alor Setar- Tempat Menarik di Kedah

Nurmujahidah Ismail | 8/03/2015 | 1Comments |
Muzium Padi, Alor Setar-, Tempat Menarik di Kedah

Muzium Padi, Alor Setar- Tempat Menarik di Kedah | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. You know what, crying is not a healer for me. Writing is. So, here I am again, writing on this useless blog about a museum to avoid writing rubbish feelings on Facebook. Well, after going to Air Panas Ulu Legong, we went to Muzium Padi, Alor Setar, Kedah.


I never thought a museum can be as interesting as this one. Maklumlah, muzium yang aku pernah pergi kat Kelantan is never as big as this, never as modern. Best jugak rupanya jejak kaki kat muzium asalkan dia ada benda lain selain gambar orang yang aku tak kenal dengan sejarah manusia tersebut. Cer tengok appearance luar dia. Korang rasalah kan, berapa butir padi yang dorang tepek kat atap tu? Haissyyy, jenuh jugak nak kira padi sebijik sebijik kan. Kui3


Muzium Padi ni best sangat bagi aku sebab ada potret ajaib. Kenapa dia ajaib? Sebab bila aku tengok lukisan tu, aku rsa macam aku duduk atas bukit, kemudian aku tengok ke bawah. Macam pemandangan sebenar dan aku memang tak leh nampak penghujung kepada lukisan tu. Aku sendiri tak tahu nak describe macam mana. Korang kena jejak kaki sendiri kat sana baru boleh rasa that amazement I felt there. Totally amazing!!! :D



Muzium Padi, Alor Setar, Tempat Menarik di Kedah
Korang rasa belakang aku tu pemandangan sebenar? Korang silap. Wakakaka.

Pelantar tu berpusing sebab lukisan tu dilukis membulat. Agak memeningkan. So, ada beberapa pemandangan berbeza. Ada kawasan bukit, jelapang padi, pasar malam, kampung. Hebat. Sungguh hebat. Kalau jumpa pelukis dia, memang kena amik signature nih.

Muzium Padi, Alor Setar,Tempat Menarik di Kedah
Kawasan bukit dengan pasar malam.

Muzium Padi, Alor Setar,Tempat Menarik di Kedah
Kawasan perkampungan?

Muzium Padi, Alor Setar,Tempat Menarik di Kedah
Kawasan jelapang padi.

Muzium Padi, Alor Setar,Tempat Menarik di Kedah
Tak cukup lagi 2. Dok bizi amik gambar kot. Huhuu

Muzium Padi, Alor Setar,Tempat Menarik di Kedah
Rupa rupanya, padi ni banyak benar jenisnya.

Muzium Padi, Alor Setar,Tempat Menarik di Kedah
Kalau aku jadi pesawah, ok gak. mmm

Tetiba tak de mood lak nak sambung. Kbai. :)

sindrom bulanan

Nurmujahidah Ismail | 8/03/2015 | 1Comments |

bermasalah bila dok jauh
tapi topup selalu habis.. internet mahal
nak gi beli pulak rasa malas
kalau nampak kedai masa tengah driving
tetiba lampu hijau.. terlepas.. malas lagi

bermasalah bila dok jauh
seharian bekerja.. mestilah penat
sampai je rumah nampak katil
nampak katil terus nak tutup mata
bukak balik dah kena pergi keja balik

bermasalah bila dok jauh
cakap pun tak pandang mata
komunikasi tak maksimum mana
tak tahu dia suka tak cakap ngan kita
entah entah.. terpaksa..
haaahhh sudaaah. syaitan menghasut pula..

bermasalah bila jauh
bila kita mula rasa selesa je
orang tersayang tak de pun tak pe
manusia bukannya duit.. manusia je pun
kalau duit barulah resah kalau tak de
senang cerita.. tak penting mana..

apa apa pun.. satu je..
masalah tu memang takkan tak ada
tugas kita hadapi dia..
kalau malas.. rajinkan
kalau kurang.. banyakkan
kalau letih macam mana?
gitulah.. malas nak cerita.

risau jugak terasa.. mengenangkan masa hadapan yang masih gelita..

orang yang pentingkan kita.. bukan yang cari kita masa ada masa.. tapi yang adakan masa yang tiada untuk kita...

ps- lovers do not always have the time but they always make the time.

jenis manusia tak de kelebihan

Nurmujahidah Ismail | 8/03/2015 | 1Comments |

sudah la huduh.. gemuk pulak tu..
kulit hitam.. jerawat penut.. parut lagi..
muka berminyak.. orang tengok pun geli
lemak sana sini.. situ menggeleber..
situ besar sini besar..

sudah la huduh.. gemuk pulak tu..
tak pandai masak.. makan megi je..
rambut serabai macam hantu
perangai buruk.. tak reti hormat orang
suara tak sedap.. garau macam jantan

sudah la huduh.. gemuk pulak tu
barang asyik hilang.. careless..
tak reti urus diri sendiri..
asyik bergantung dengan orang
bodoh pun banyak.. pelupa.. nyanyuk

sudah la huduh.. gemuk pulak tu
cara berpakaian asyik salah.. asyik huduh
semua pilihan.. keputusan.. semua salah
pastu tak reti nak handle masalah..
sendiri cari penyakit.. suka cari susah

sudah la hudus.. gemuk pulak tu
bajet penting.. padahal tak de yang nak layan
ada dengan tak de.. sama je.. tak de beza
cuma kalau tak de aman sikit dunia
kalau ada asyik menyusahkan je..

macam mana nak orang sayang..
jenis manusia yang tak de kelebihan..

------

all that i keep thinking about myself day by day.. and i just cannot stop.. this is just torturing.. overbearing.. cant do.. wanna stop.. tired.. exhausted..

Pusat Rekreasi Air Panas Ulu Legong, Baling- Tempat Menarik di Kedah

Nurmujahidah Ismail | 8/02/2015 | 3Comments |
Pusat Rekreasi Air Panas Ulu Legong, Baling, Kedah- Tempat Menarik di Kedah | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Best sungguh jadi budak IPG. Sambil siapkan esaimen pun, kitorang berpeluang untuk jalan-jalan. Untuk semester 6, kitorang kena buat satu program dan buat laporan pasal program tu. For us, memang tak de program lain la yang lagi best selain lawatan.

Kali ni, kitorang pilih Kedah dengan Pulau Pinang. Seriously exciting!!! :D

air panas ulu legong, tempat menarik kedah, pusat rekreasi
Orang tak minat mandi air panas. Huhuu

Aku ni baru je kahwin, honeymoon dengan classmate je. Abbang sabar ye. Nanti ada rezeki, kita bercuti kat Korea k? :) Destinasi pertama kitorang adalah Pusat Rekreasi Air Panas Ulu Legong, Baling, Kedah. Sebenarnya tak plan nak pergi sini. Alang-alang lalu ikut Baling untuk ke Alor Setar, kitorang singgah kejap. Boleh mandi-mandi, then solat Subuh. Bijak tak? :P

Sampai-sampai je amik gambar. Nasib baik tak nampak taik mata. -_-

Malam tu, kitorang bergerak lambat sebab Maizatul Syuhada accident. Patutnya, kitorang sampai sana pukul 3 pagi, tapi kitorang sampai dalam pukul 5.40 pagi. Sesuai dengan waktu solat Subuh. Air dalam kolam baru tukar, panas giler weh. So, tak enjoy sangat kat sini. For those yang suka mandi guna heater, tolong datang awal ye. Aku ni memang jenis suka mandi air sejuk. Hehehe



Eh bebudak nih. Suka sangat dorang. -_-

Kolam air panas kat sini jenis buatan manusia. Ada beberapa buah kolam yang dorang masukkan air panas. Waktu terbaik untuk mandi-manda kat Air Panas Ulu Legong ni dalam pukul 3 pagi sebab masa tu cuaca tengah sejuk ke tulang sum sum dan air memang panas suam. Cuaca sejuk, masuk dalam air panas, memang syok woo.


Kebersihan kena lebih sikit kalau buat pusat rekreasi jenis berair ni.

Cuma satu je. Kurang gemar bab pintu surau perempuan. Dia guna cermin yang boleh nampak dari luar. Kalau pihak sana terbaca entri ni, mohon tukar ye. Susah kitorang nak amik wuduk dari dalam tu. Kalau bajet lebih, besarkan sikit surau tu pun ok jugak. Hehehe

air panas ulu legong, baling, kedah, tempat menarik di kedah
napa ngan muka aku tu? :'(

Next, nak cerita pergi Muzium Padi pulak. Tak sangka aku akan tersuka giler pergi muzium sebab muzium tu memang lain daripada yang lain. Tungguuuu....

Wassalaam. :D

Kembalikan Cincin Tunang Saya

Nurmujahidah Ismail | 7/29/2015 | 3Comments |

cincin itu mungkin saiznya kecil sahaja
tapi besar benar maknanya di hati saya
cincin itu mungkin nampak biasa biasa sahaja
tapi luar biasa kedudukannya di jiwa saya

jika anda masih berperikemanusiaan
jika anda masih ada yang namanya kewarasan
jika anda masih ada rasa kasihan
saya mohon sepenuh jiwa untuk kembalikan

cincin tunang saya
kenangan bermakna saya
saya bayar duit pun tak pe
saya nak cincin saya semula

tolong.. tolong doakan aku semua
doakan hati dia terbuka
untuk balikkan cincinku pada tuannya
doa korang mesti ada gunanya..

ps- maafkan saya abang... saya cuai.. saya bersalah.. maafkan saya abang.. maafkan saya.. :'(

Kafe Dip 'n Dip- Kenangan Kuala Lumpurku

Nurmujahidah Ismail | 7/28/2015 | 1Comments |
Kafe Dip 'n Dip, Kenangan Kuala Lumpurku

Dip n Dip- Kenangan Kuala Lumpurku | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Lama sungguh aku tak jejak kaki ke Kuala Lumpur lepas aku masuk ipg. Kalau pergi pun, under program ipg yang memang terhad la jangkah kaki. Teringat kenangan ke Kuala Lumpur Performing Arts Centre. Lepas pergi sana, tengok gajah kat Kuala Gandah, terus balik Kelantan. Sadis di situ.

Aku berpeluang lagi jenjalan ke Kuala Lumpur time adik Huda nak masuk UPM (sekarang tak study sana dah. -_-). Masa tu dekat dah dengan exam tapi aku redah juga sebab lama sangat dah nak jenjalan sana. My family doesn't travel much tau. KL pun dah cukup lejen bagi aku. Fyi, time tu, baru second time kitorang satu family pergi KL tahu. Aku bersungguh je beli tiket AirAsia walaupun first time jugak tu tempah sendiri. Pastu, terlambat masuk kapal, agak memalukan. Kih3

Kafe Dip 'n Dip, Kenangan Kuala Lumpurku

Antara benda best time pergi KL mestilah masa pergi IOI City Mall dengan sepupu aku, Kak Ina dengan suami dia. Actually, Zie nak beli Asus Zenfone 2. Tup tup, Kak Ina ajak makan kat Dip 'n Dip. First time dengar sebenarnya walaupun Zie cakap benda ni famous amous kat Instagram. Mmm.. Aku hadap je. Sedap pulak. Sedap sedap makanan kat sini, tak sesedap makan kat Nasi Ulam Cikgu kot. Sebab benda ni cepat muak. Makan sekali sekala tak pe la.. Buat hilang mengidam. Huhuu.

'A Taste Will Make You :)

Silalah jilat screen semuanya ye. :)

Kafe Dip 'n Dip, Kenangan Kuala Lumpurku


Kafe Dip 'n Dip, Kenangan Kuala Lumpurku


Kafe Dip 'n Dip, Kenangan Kuala Lumpurku


Kafe Dip 'n Dip, Kenangan Kuala Lumpurku

Honestly, makanan kat sini agak mahal, agak pricey sikit. Kalau taraf aku ni, dalam setahun sekali bolehlah kot jejak kaki kat sini. Buat hilang terliur tengok gambar orang dok share gambar chocolate itu chocolate ini. Tu pun pilih satu dessert, satu beverage. Tu jela yang mampu. However, thank you sangat dengan Kak Ina n husband yang dah relakan diri membelanjakan sepupu mereka yang jakun jejak kaki kat KL nih. Huhuu

Toodles. Wassalaam. :)

Nik dengan Muja Dah Kahwin Hooiii!!!

Nurmujahidah Ismail | 7/27/2015 | 17Comments |

Nik dengan Muja Kahwin Dah Hooiii | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Apalah sangat nak tulis untuk majlis akad nikah ni kan, gambar jela mampu ditempek. Tu pun lepas gigih mengedit tak nak kasi korang muntah tengok pengantin tak berapa lawa macam iols. Yelah, iols bukan pengantin baru cantik jelita Hazanis. Selamat pengantin baru beb. Muahxxx!!! Oh ye, ingat tak sebab-sebab aku nak kahwin awal? Baca k. :P

7 Januari 2014: Perkenalan kami
7 Jun 2014: Keluarga Nik datang merisik
30 Julai 2014: Majlis pertunangan di rumah Muja
5 Jun 2015: Akad nikah di rumah Muja
6 Jun 2015: Majlis kesyukuran di rumah Muja
8 Jun 2015: Majlis sambut menantu di rumah Nik

Tarikh pun dekat sama je sebab semua time cuti sekolah. Dedua cikgulah katakan.  Kih3

Ecececeyy. Dah berani bahu ke bahu dah sekarang. Kui3

Jumaat, 5/6/2015. Ramai sangat kahwin tarikh ni termasuklah Hanis Zalikha. Bangga sikit di situ. Kata orang sebab tarikh ni cantik. Photographer memang fully booked. Kalau last minute memang tak dapat. Kitorang pula pilih tarikh ni sebab masa ni cuti sekolah. Memula nak buat 6 Jun 2015. Cadangnya nak akad nikah pagi, majlis petang. Tapi, mak Nik takut kalut pulak. So, awallah sehari aku jadi bini. Jumaat pun macam hari elok. Aku hokey. Janji kami kahwin! :P

Kalau tak de yang pakai baju biru tudung pink, aku tak lahir
Kalau tak de yang pakai songkok baju biru, aku tak leh kawin.
Dedua penting. Ekekekee.

Honestly speaking, sebelum kahwin, dugaannya teramat banyak. Jangan tak percaya sebab ini kebenaran semata. Kami bertunang dekat setahun and it was not easy! Duduk jauh-jauh. Yang ada cuma komunikasi. Berjumpa mata sekali sekala pun payah. Masalah kewangan lagi. Bayangkanlah sebulan sebelum kahwin, hampir-hampir jugak runtuh masjid kitorang sebelum terbina. Salah faham, keletihan, emosional. Gabungan semua tu memang buat kitorang tertekan. Tapi,

BERTAHANLAH!!!

Nilah orang kuat majlis kahwin aku. My beloved family.

Berapa kali lafaz baru boleh angkat tangan camni? Koranglah teka. :P

Bertabahlah semua yang bakal mendirikan rumah tangga. Anggaplah segala ujian itu sekadar tornado. Berbahaya, tapi pasti berlalu. Semua yang buruk tu cara syaitan tak kasi kita kahwin. Berkahwin ni terlalu banyak nikmatnya. Taraf ibadat si bujang dengan si berkahwin pun dah lain tahu. Tu yang iblis tak nak kita kahwin. Takkanlah kita nak mengalah pada dorang pulakkan? Kita ni kan sebaik-baik umat. Malulah kalau kalah dengan dorang. Don't ever give up your spouse!!! Hold strong!!! As long as dia tak de orang lain tu, kira ok la. Masalah lain tu, pejam mata jelah.

Ceyhhh. Malu cenggini kekal 5 minit je. -_-

Lepas tu, dah start nak jenjeling dah.

Once upon a time, aku pergi kenduri kawan aku. Aku tengok dia dengan suami dia kemahen lagi. Aku kenal dorang. Memang jenis menjaga. Aku curious betul macam mana seorang yang tak pernah bersentuhan, tetiba je boleh amik gambar kemahen manja manja, romantik romantik lepas kahwin. Macam too immediate pun ada. Macam mana??? Lepas kahwin baru aku tahu. Kan dah lama tunggu, jelez tengok gambar orang lain. Bila dah halal, on jela ambil gambar macam mana pun. Kih4

Our first handshake. Mohon nampak dengan mata hati betapa nervousnya aku masa ni.

Alhamdulillah. :')

Dengan rendah dirinya, aku mintak sangat doakan kami dan keluarga yang kami bina. Mohon doakan kami akan berbahagia sehingga ke syurga, diberikan kekuatan luar biasa menghadapai tornado rumah tangga, dikurniakan zuriat soleh solehah yang mampu membantu kami apabila kami sudah di alam kubur, dan perkara-perkara baik je berlaku dalam hidup kami. Berharap sungguh-sungguh nih. :')

Akhir kata, terima kasih aku ucapkan untuk semua yang dah membantu menjayakan majlis perkahwinan aku nih. Dari persediaan sebelum, semasa dan selepas kahwin, ramai betul membantu. Umi abah, keluarga, kaum kerabat, sahabat handai, catering, wedding planner, photographer, tetamu, dan keluarga suami aku. Semualah yang aku tak tertulis kat sini ke. Semua ye. Jangan ada yang nak tacim lak. Aku luku sorang-sorang kang.

Sekeping gambar sanding yang masih sanggup aku share. Kening pelik. Mata pelik. Dont have the heart to share more. T_T

Insya Allah. Bila korang doakan kami, doa tu terpalit kat korang balik tahu. Aku kat sini dah sedia mengaminkan. Wassalaam. :)

Mertuaku

Nurmujahidah Ismail | 7/14/2015 | 8Comments |

Ibu mertuaku
Beliau tahu aku tak tahu masak
Tapi dia tak keji.. Tak umpat..
Dia cool je.. Tak buli aku sangat..
Sayang beliau sarat sarat..

Ibu mertuaku
Beliau tahu aku belajar lagi..
Asyik berpesan jangan berhenti..
Ilmu itu berterusan kena cari..
Baru hidup diberkati..

Ibu mertuaku
Aku dapat rasa sayangnya beliau pada aku..
Perhatiannya beliau pada aku..
Penantiannya pada kepulanganku..
Sungguh! Beruntung!! Hatiku terharu..

Ibu mertuaku
Yang respon dengan cara yang aku mahu..
Kalau aku tak call.. Hatinya tak menentu..
Memang tertanya tanya.. Mana menantu aku..
Ma.. I love you..

^^

Pakej Percutian Bajet Murah ke Korea- Bulan Madu Impian Kami Ni!!

Nurmujahidah Ismail | 7/10/2015 | 2Comments |
Pakej Percutian Bajet Murah ke Korea, pakej bajet ke korea, pakej murah ke korea, pakej percutian ke korea, pakej korea 2016
Pemandangan Musim Luruh di Korea- macam bumi emas

Pakej Percutian Bajet Murah ke Korea- Bulan Madu Impian Kami Ni!! | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Masa zaman bujang dua tiga bulan lepas, aku ngan husben ada cakap pasal bulan madu. Kami tak pergi bulan madu lagi sebab still tak de masa. Normallah, semua pasangan pengantin baru berhajat nak spend time together, berdua, pengalaman pertama bercuti bersama. Perghhhh!!! Tak sabar! Time ni la nak mulakan kehidupan berdua.

Yang aku tahu, suami aku ni memang lama dah berhajat nak bulan madu kat Korea. Of all places in the world, abang? Lahai, jiwang sungguh. Aku syak, dia mesti suka sangat drama Winter Sonata atau Autumn In My Heart. Sebab tu nak sangat lawat Pulau Jeju dengan Pulau Nami. Tak pun, mesti sebab pelakon dia lawa. Nak kata dia suka kpop, tak pernah pulak nyanyi lagu Good Boy depan aku.

Pemandangan Yang Sangat Indah di Korea


Pemandangan kat Korea memang cantik sungguh. Memula orang Malaysia menggila nak pergi Korea, dari mula drama Korea masuk ke Malaysialah. Start dengan Winter Sonata. Pandai je orang Korea ni ambik shot shot cantik masuk drama dorang. Terus ramai sampai termimpi-mimpi nak jejak kaki ke sana, termasuklah husben aku and aku sekali.

Pakej Percutian Bajet Murah ke Korea, pakej bajet korea, pakej murah korea, pakej percutian korea, pakej korea 2016
Pemandangan musim bunga di Korea- Alamak! Cantiknya bunga sakura!

Pakej Percutian Bajet Murah ke Korea, pakej murah korea, pakej bajet korea, pakej percutian korea, pakej korea 2016
Pulau Nami, Korea yang sangat popular.
Pakej Percutian Bajet Murah ke Korea, pakej bajet korea, pakej percutian korea, pakej murah korea, pakej korea 2016
Taman Hutan Seoul, Korea yang sesuai untuk aktiviti keluarga 

Makanan Popular Wajib Cuba di Korea


Orang kata, curiosity kills the cat. Satu benda yang buat aku nak pergi bulan madu kat Korea mestilah sebab makanan dia. Daripada pembacaan aku, aku tak de lah expect makanan dorang ni sedap sebab lidah aku ni duduk dalam mulut Melayu. Tapi tulah. Nak tahu sangat macam manalah dorang boleh makan kimchi macam makan nasik. Padahal, sayur je pun. By the way, I am a picky eater and sayur tu macam last choice dah. Kalau aku makan pun semata mata sebab aku tak nak membazir je. Kih3

kimbap, Pakej Percutian Bajet Murah ke Korea, pakej murah korea, pakej bajet korea, pakej percutian korea, pakej korea 2016
Camchi Kimbap- kata orang sana, benda ni must try kat Korea.
Pakej Percutian Bajet Murah ke Korea, pakej bajet korea, pakej murah korea, pakej percutian korea, pakej korea 2016
Seafood Hot Plate. Yang ni nanti, aku pass kat husband jelah.
pakej percutian korea, pakej murah korea, pakej bajet korea
Bibimbap ni macam sedap je kan? Tapi...
-----

Aku nak sangat suami aku ni dapat tunaikan impian dia. Dah lama kot dia mengidam. Pada masa yang sama, aku tak nak bebankan suami aku jugak. Aku syak, pakej percutian Korea mesti besar kos dia. Kan bagus kalau ada pakej Korea 2016 yang tak terlalu membebankan. Yang within our budget.

Aku pun tercari-cari juga. Tak nak la manjang jelez je tengok kawan aku tak jemu-jemu share gambar jenjalan sana. Excited semacam je aku tengok. Gambar cantik je yang dorang share. Yang tak cantik tak nak lak bagi aku tengok. Kerek. Saja nak buat aku kempunan. Tak patut ke aku hangin??? Grrr!!! Pakej Korea 2016, come to mama please... T_T

-----

Muslim Travel Bug Merealisasikan Impian Korea Anda


Pakej Percutian Bajet Murah ke Korea, muslim travel bug, pakej bajet korea, pakej murah korea, pakej korea 2016

Tiap kali nak pergi bercuti, berbulan madu, melawat, benda yang jadi penghalang mestilah bab bajet. Sapa yang tak rungsing fikir duit tiket, makanan, tambang, hotel. Semua perlu duitkan? Tapi, kalau kita jumpa orang yang tepat, kita boleh bercuti dengan pakej murah ke Korea macam Muslim Travel Bug ni lah.

Dengan Mulism Travel Bug, semua perihal bercuti, merewang kat Korea dah tak jadi masalah. Pakej bajet ke Korea yang dorang bagi memang terbaik. Harga yang dorang tetapkan memang tetap. Tak de bayaran tersembunyi. One day, kalau ada rezeki untuk aku pergi Korea, aku tak nak sibuk sibuk cari lain. Muslim Travel Bug kan ada?

Kita boleh pilih pakej yang ada bergantung kepada bajet sendiri. Antara pakej popular mereka adalah pakej budget korea backpackers muslim style sesuai untuk mereka yang datang kumpulan kecil dan usia muda kerana bergerak secara backpackers gunakan public transport.

Mereka ada sediakan pakej korea mewah harga murah lengkap hotel 3 bintang, private transport (van atau bas private) & makanan halal sesuai utk senior citizen dan kumpulan besar. Dorang memang lama dah duduk kat sana. Kira dah expert dengan keadaan kat Korea. Tak delah risau sangat nak cari makanan halal kat sana ke. Nak stay kat mana. Semua dorang boleh uruskan.

Alhamdulillah, jumpa juga dengan Muslim Travel Bug yang dah banyak tunaikan impian Korea orang Malaysia. Insya Allah, bakal tunaikan impian aku dengan husband sekali suatu hari nanti. Kalau korang pun tengah cari pakej yang sangat bagus dan memuaskan hati, bolehlah pilih Muslim Travel Bug untuk jadi guide korang kat sana. Korang bolehlah guna info kat bawah nih.

Laman Web: Muslim Travel Bug
Fanpage: Facebook Muslim Travel Bug
Instagram: @muslimtravelbug
Nombor Telefon: 017 3777754 | 013 3546577 | 019 8100010
Email: info@muslimtravelbug.com

Ya Allah, semoga satu hari nanti, kami akan berjaya menunaikan impian bulan madu Korea kami nih. Amiin. Wassalam.