Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Muja Travel- Trip Murah Ke Pulau Perhentian Part 1

Nurmujahidah Ismail | 3/30/2015 | 2Comments |
Muja Travel- Trip Murah Ke Pulau Perhentian Part 1 | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Dah berzaman aku pergi Pulau Perhentian, baru nak update. Tu pun in the middle of assignment season. Haishhh. Students, jangan tiru cikgu. Rindu tapi malas. Nak update tapi.. Alasan lagi dan lagi. Huhuu.

Just to make you all jealous, last month, aku pergi Pulau Perhentian. Jeles tak jeles kan? Kah3. 20 orang pelajar TESL 2 dengan 4 buah kereta. I was so much happy sebab that would be my last class trip before i get married. I guess la. The first trip yang kitorang pergi kekita aja tanpa lecturer. Tq my friends sebab sudi bawak aku jenjalan jejak pulau sebagai seorang Cik sebelum aku bergelar Puan. Ekekekee.

trip murah ke pulau perhentian, pulau perhentian, muja travel, travelling tips
Menunggu bot di Kuala Besut sebelum ke Pulau Perhentian
tip murah travel ke pulau perhentian, pulau perhentian, travel pulau perhentian, trip to pulau perhentian
Nak travel murah ke Pulau Perhentian? Nah call no telefon kat gambar tu.
Aku sendiri dah lupa bila kali terakhir aku naik bot. Mungkin masa aku pergi ke Taman Negara Kuala Tahan few years ago kot. Punya lama. So I was quite excited tapi diam je sepanjang 40 minit Perjalanan dari Kuala Besut ke Pulau Perhentian. Nervous kot sebab aku terbayang macam-macam benda yang aku nervous nak tulis kat sini. Terbayang scenes dalam filem yang bot terbalik bagai. Scary! Padahal tu semua my dirty imaginations je. Kah!

trip pulau perhentian, trip murah ke pulau perhentian, tip murah bercuti pulau perhentian
Excited, tapi takut naik bot

Tak tahu kenapa, trip kali ni, aku jadi lebih memerhati. Kawan aku cakap, aku macam hilang 2 hari kat sana. Cakap tak banyak, tapi i really enjoyed myself there. I really did. Cuma, mungkin sebab situasi dulu dan sekarang berbeza. Tapi, tak tahulah bezanya apa. Makin bot menjauh dari daratan, laut makin dalam, warna biru air laut makin pekat. Apa pun, bersedialah untuk letak bantal bawah bontot and for those yang mudah mabuk laut, mohon pilih seat yang belakang-belakang ok?

Kat Pulau Perhentian, line Digi memang tak de. So, no internet for me there. Maxis dengan Celcom insya Allah ada. Tapi, kalau kena tempat dia, Digi pun ada. Bergantung pada nasiblah. Nak kasi senang bagi those internet users yang tak leh kalau tak de internet, prepare Celcom date plan sesiap. Insya Allah ada line. Pay per use lagi ke ek sekarang? Tell me kalau tahu k.

trip murah pulau perhentian, muja travel, pulau perhentian murah
Cantik betul gambar air terpercik masa naik bot.

One thing about travelling, it will be much better kalau tour guide kita tu best. Yang nak aku stress kat sini, tour guide kitorang memang baik. Mungkin sebab dia orang pulau yang tinggal jauh dari bandar. Cara cakap pun dah lain. Sepanjang kat sana, dia selalu call nak tanya jadual kitorang. Salu suggest nak pergi memana. Masa nak cari penyu, sanggup cari kat few places sampai jumpa. Penyu tu pun satu, time time ni jugak nak menyorok.

Rupa rupanya, orang kat Pulau Perhentian cakap guna dialek Kelantan. Mungkin sebab dekat sangat dengan negeri aku tu. Daerah Besut je pun. Baguslah. Senang sangat aku nak berkomunikasi. Aku ni, bab nak cakap 'luwauu' susah sikit. Berbelit lidah. Korang yang tak pernah dengar aku cakap mesti tak tahu slanga Kelantan aku pekat giler. Nak tengok video aku bercakap, janji kat diri sendiri jangan gelak then baca entri Citra Mulia ni. Hahahahaha. Aku boleh gelak sebab aku tak janji pun. Kih3

trip murah ke pulau perhentian, muja travel, travelling tip
Suasana tenang di Pulau Besar, Pulau Perhentian.

Di Pulau Perhentian, ada Pulau Besar dan Pulau Kecil. Aku cukup puas hati dengan servis daripada Fauna Resort yang terletak kat Pulau Besar. Sunyi je tak de orang sangat. Lebih privacy. Kalau yang nak honeymoon bolehlah pilih Fauna Resort ni. Yelah, dah nama honeymoon, mesti nakkan suasana senyap dan tenang. Pulau Kecil hingar sikit sebab ada perkampungan nelayan yang ada banyak kedai.. Walaupun kat kampung nelayan tu tak de kereta, dia ada manusia. Manusia bercakap. So, hingar bingar jugaklah. Get it kan? Tak tahu nak tulis cemana biar nampak bertamadun sikit. Hehehe

trip murah ke pulau perhentian, muja travel, cuti cuti malaysia
Beratur tunggu naik bot.
Just for a friendly reminder, dalam senarai barang untuk bawak ke pulau, lebihkan sikit bab makanan. Pack la Milo 3 in 1 10 paket, maggi 5 bungkus, tak pun biskut satu bekas. Nak lagi jimat, share ngan kengkawan. Pastu, sebelum naik bot ke pulau, mohon amik lunch korang dulu then, bungkus dulu nasi kuah dengan sambal asing siap siap untuk makan malam. Pastikan juga makanan tu sedap. Bagi berbaloi bawak pergi makan kat pulau.

Penting sangat untuk korang buat benda ni sebab makanan kat pulau bukan macam makanan kat kedai nasi lemak sebelah rumah kau. Nasi goreng sepinggan pun boleh cecah RM8.  Teh o dah 4 hinggit. Mahal sebab dorang angkut bebarang tu guna bot dari tanah besar. Kos tinggi kat sana wehh. Haruuuu nak repeat makan 3 kali sehari. T_T

muja travel, trip murah pulau perhentian, tip travel murah pulau perhentian
Seronok sungguh layan jiwang tepi laut.
Tak banyak sangat yang aku boleh cerita untuk hari pertama. Kitorang gerak dari IPGKKB dalam pukul 2.15 petang, sampai kat Kuala Besut pukul 3.30 petang. Then kitorang tunggu sampai pukul 5 petang sebab Jiji hantar kereta kitorang kat rumah dia. Dalam pukul 5 petang kita sampai di Pulau Besar. Lepas solat Asar, terus makan tepi laut. Siap lukis meja kat pantai tu. Bebajet tengah candle light dinner satu kelas. Fuiii. Kah3

ps- dan dan je nak bercuti kat Pulau Perhentian, tetiba kedemaman. :'(
Wassalaam.

Masa Untuk Bina Kerjaya Di Awan Biru!!!

Nurmujahidah Ismail | 3/30/2015 | 4Comments |
Masa Untuk Bina Kerjaya Di Awan Biru! | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Aku baru dapat info yang sekarang ni Saudi Airlines tengah cari staf baru. Aku memang teruja nak bagi kat korang sebab mesti ada antara korang ni yang dah lama tepek gambar Awan Dania dalam bilik sebab nak bawak masuk mimpi jadi pramugari kan? Eleh, aku tahu la.. Kih3

Sedang Berlangsung Sekarang

Di banner je tulis tarikh tu, benda ni on-going lagi tau.

  1. Saudi Airlines Panel Screening Interview
  2. Universities Speaker
  3. Interview Personal Coaching
Kelayakan
  • wanita berumur 22 hingga 35 tahun pada masa permohonan
  • minimum kredit Bahasa Inggeris dalam SPM (boleh menulis, membaca dan bercakap dalam Bahasa Inggeris)
  • minimum ketinggian 212cm apabila berdiri atas jari kaki dan tangan ke atas mengikut standard ketinggian dan carta berat yang ditetapkan oleh Saudi Airlines
  • umur maksimum 35 tahun bagi krew kabin yang mempunyai pengalaman daripada syarikat penerbangan lain
Kelebihan
  • gaji bebas cukai dengan pelbagai elaun tambahan
  • percuma penginapan bersama berhawa dingin dilengkapi perabut
  • percuma/diskaun harga tiket berdasarkan polisi Saudi Airlines

Seminar Kerjaya Yang Akan Datang



Selain Saudi Airlines, Olives Academy pun tengah mencari peserta untuk Seminar Kerjaya di Awan Biru dan Program Persediaan Krew Kabin. Macam aku pernah update, Olives Academy kan ada buat program persediaan selama 3 bulan. Tapi, untuk yang bercita-cita nak join, tapi takut tak sesuai dan harga pun macam masih kurang mampu, korang boleh boleh  Seminar Kerjaya di Awan Biru dulu sebab seminar ni sehari je. Siap ada promosi RM80 je, dengan syarat kena cepat.

1. Seminar Kerjaya di Awan Biru


Tarikh: 25 April 2015
Tempat: Olives Academy, No. 5-2, Block A, Zenith Corporate Park, No. 1, Jalan SS7/26, Kelana Jaya 47301, Selangor.
Yuran: Berbeza mengikut tarikh (Pastikan cepat untuk grab harga paling murah k.)
Sebelum 3/4: RM80
14/4-18/4 : RM120
19/4-25/4: RM150
Aturcara Program:
 
9.30am-10.00am: Pendaftaran
10.00am-10.30am: Pengenalan syarikat dan suai kenal
10.30am-10.45am: Rehat
10.45am-12.00pm: Kemahiran perkhidmatan pelanggan
12.00pm-1.00pm: Peranan dan tanggungjawab
1.00pm-2.00pm: Makan tengah hari
2.00pm-3.00pm: Tatarias diri dan imej peribadi
3.00pm-4.00pm: Teknik temuduga dan tips
4.00pm: Tamat
 
Percuma
  • Sarapan pagi dan makan tengah hari
  • Sijil kehadiran
  • Perundingan kerjaya
  • Baucer hadiah
 -----------------------------------------------------------

Lepas korang dah rasa sesuai dengan jurulatih di seminar tu dan kerjaya di awan biru ni betul-betul masuk dengan jiwa korang, korang boleh la apply pulak untuk Program Persediaan Krew Kabin. Program ni akan ambil masa selama 3 bulan. Memang pengajaran dorang lengkap untuk semua yang betul-betul serius nak bekerja dalam kapal terbang. Kalau aku bukan cikgu, aku pun nak. Kih3

2. Pengambilan Baru Program Persediaan Krew Kabin

Bulan: April, Julai, dan Oktober
Untuk lebih rujukan, baca di - -) Program Persediaan Krew Kabin
Percuma:
  • Kelas Bahasa Inggeris
  • Perundingan kerjaya

Tujuan Seminar Dan Taklimat Kerjaya Pramugari/Pramugara

  • memberi manfaat kepada individu yang ingin menceburi bidang penerbangan
  • mempelajari teknik dan tips untuk menghadiri temuduga
  • mempelajari teknik cara berpakaian, berjalan dan tatarias wajah

Mereka Yang Sangat Digalakkan Hadir

  • yang ingin mengejar impian untuk menjadi pramugara/pramugari
  • yang ingin menimba ilmu dan pengalaman
  • yang suka mengembara dan mengelilingi dunia
  • yang dinamik dan suka berinterasi dengan pelanggan
  • yang tidak pernah berputus asa untuk berjaya
  • berumur 18-35 tahun
  • yang berhijab sangat digalakkan
 

Jurulatih Di Olives Academy


Puan Zaiton, orang kuat Olives Academy dah masuk newspaper hoiiih.
Baru hari tu update pasal Puan Zaiton, The Iron Lady kat entry Akademi Penerbangan, terus masuk paper. Bangga lak rasa. Puan Zaiton juga tak keberatan untuk buat personal coaching tahu. Boleh contact aku kalau nak. Tup tup aku yang hire dia untuk ajar aku. Kih3

Kalau korang nak tahu lebih lanjut, contact aku, Muja di

01126947035 (Whatsapp, Wechat, Line, Call, SMS, as you wish)

Peluang keemasan macam ni tak datang selalu tahu. Takkan ada kejayaan yang besar tanpa langkah pertama. Mana tahu sekarang ni lah saat untuk memulakan langkah itu. Contact aku cepat ye. Aku tunggu. Wassalaam.

Kejohanan Balapan Dan Padang 2015- KBP IPGKKB Pertama dan Terakhir

Nurmujahidah Ismail | 3/21/2015 | 2Comments |
Logo Kejohanan Balapan dan Padang 2015. Hebat. :D

Kejohanan Balapan dan Padang (KBP) 2015- Pertama dan Terakhir | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Di saat aku menulis entri ini, rasa rugi yang amat pulak bila aku tak ambil peluang untuk betul-betul timba ilmu pengurusan event besar-besaran macam KBP2015 ni. Bila orang pergi padang, aku tak pergi. Bila orang hias khemah, aku kat bilik. Siyes rugi! Sampai aku yang kengkonon atlet rumah Bintang ni tak join satu acara pun. Malangnya, masa bukan boleh kembali. Hanya mampu reda dah menyesali. :'(

TESLIAN UNITED! :D

Tapi, bila aku cakap aku tak timba ilmu betul-betul, tak bermaksud aku tak timba ilmu langsung okay. In fact, untuk KBP2015 yang bertemakan Benders ni, aku bangga sangat sebab kelas aku sudah menjayakan majlis pelancaran dan penutupan, pembikinan gimik dan lagu, penyediaan kostum, dan menyiapkan logo kbp. Even tema tu kitorang yang decide. Setiap rumah ada unsur tersendiri macam dalam filem Avatar. Rumah Ledang (Merah) unsur api, Rumah Tahan (Hijau) unsur tanah, Rumah Bintang (Biru) unsur air, Rumah Kinabalu (Kuning) unsur angin.

Mmm. Bila fikirkan balik, banyak jugak yang aku dah lalui sepanjang menjayakan. Tanpa benda yang kita buat, KBP2015 takkan berjalan dengan baik jugak kan? After all, we all need each other. Tak de yang kerja kurang, tak de yang kerja lebih.

Persediaan Majlis Pelancaran KBP2015

Persediaan pentas. 

It was not an easy task seriously! Nak fikirkan latar belakang dah berapa lama. Nak fikirkan apa gimik pelancaran amik masa lagi. Bila dah ada idea, kitorang habiskan seminggu untuk siapkan. Tiap malam berkampung kat dewan. Tak pe. Rela.

Cari dahan pokok untuk hias pentas.
Hanya mampu sumbat dahan pokok masuk kereta. Relakan aja.

Terima kasih kelas Tesl 3 sebab dah tolong kitorang siapkan latar belakang iceberg. Sobbbss. Terharu.

Letak pohon sakura walaupun macam tak kena je sebab latar belakang dia iceberg. Kah! -_-

Pembikinan video gimik KBP2015

Buat video gimik adalah the best part of KBP2015 for me. Sebabnya, aku belajar banyak pasal nak buat video which I just knew I love. I love acting actually. Teringat masa masuk story telling dedulu tau. Aku main watak Markonah and honestly, up to this moment, aku tak tahu nak cakap sama ada Markonah ni baik ke jahat. Dia tengah-tengah je. Boleh gitu? Untuk video gimik nilah yang kitorang shot kat Pantai Mek Mas. Best woooo!!! :D
Jadi model pun ok gak Bahij ni. Ehemm. :)
Melukis dan mewarna logo KBP2015. Aku surrender awal-awal. Aku adalah warna dalam 2cm squared area. Banyak r tu :P

Penampakan Annadiah yang telah banyak berjasa. TQ AN!!! :D

Majlis Pelancaran KBP2015  

Bagi kelas aku, majlis pelancaran KBP2015 adalah hari yang paling dinantikan sebab lepas majlis tu, kitorang dah boleh relax sikit, tapi paling mendebarkan sebab ia majlis yang akan jadi benchmark kejohanan sukan tiap tahun. Kalau cacat time ni, alangkah tercalarnya maruah kitorang. Huhuu

Perarakan masuk pembawa bendera.

It was indeed chaotic but we were all satisfied dengan hasilnya. Lepas berdepan dengan konflik dalaman yang bukan senang aku nak handle, masalah kehausan idea, akhirnya, majlis pelancaran KBP2015 berjalan lancar. Fuuuhhh! Tarik nafas pepanjang, hembus nafas lega. Even the Director pun puji. Sporting giler buat bending style to suit our theme.

Semangat je Tuan Pengarah buat stail ala-ala bending. Hahaha. He is just so cute and likeable! :D

Persembahan daripada maskot setiap rumah sukan. I was so amazed dengan kesungguh budak-budak junior. Tu je.

Nyanyian lagu tema KBP2015 oleh my classmate, Hakim. Azmeer dengan Naim yang tulis lirik. Bangga. Hnss hnss. :P

No caption.

Hari Kemuncak Kejohanan Balapan dan Padang 2015


I was quite disappointed sebab tak berjaya datangkan pancaragam daripada pihak tentera but it was fine actually. Suka sangat bila tengok buggy car dengan mini cooper berarak masuk padang. Pengarah dengan lecturers pun nampak excited, apatah lagi students dorang macam Si Muja tuh. Berlari-lari nak tengok macam tak pernah tengok.

Sukanya beliau. Mih mih mih

Hello? Sorry, I'm driving.

Padang IPGKKB macam dalam tahun 1986. :P

Ada dua orang. Dorang room mates. Dorang excited tengok mini cooper. -_-

Suasana atas pentas, congratulations Tesl 3 :D


Kanak-kanak riang dengan papa riang bila ada orang sua kamera. -_-

Perarakan masuk padang.


Fulamak! Kreatif sungguh bakal guru sekalian :D

Letak gambar orang tengah berlari untuk kasi nampak macam hari sukan lebih. ^^

Olahragawan dengan olahragawati terbaik tahun ini. Tahniah rumah Ledang! Dedua korang rembat. Huhuu

Manusia yang takut hitam bila di padang. :P

I love Chriszen Moist Cake sebab kat padang pun aku still paling cantik. *sila muntah Hahaha

Akhir kata, terima kasih dan tahniah untuk semua yang dah berusaha keras menjayakan Kejohanan Balapan dan Padang 2015. Di peluang ini jugak, aku nak mintak maaf dengan segala kesalahan dan kelemahan sepanjang aku menjalankan tugas. Just to let you know, I am so much proud, I am so much happy dengan apa yang kita semua dah hasilkan dan kerjasama yang ditunjukkan. 

Tak malu aku nak cakap aku student IPG ambilan Januari 2013 yang dah berjaya menghasilkan KBP paling gempak. Buat junior, you watch out and be prepared k. Dengar citer takkan ada dah KBP, akan diganti dengan program merentas desa pulak. Insya Allah I'll participate if I've got the chance k. Alaaa, jangan nervous. Chillah. :D


Wassalaam.


Citra Mulia Kosmetik- Dr. Herbal Whitening AB Cream dan The Face Supreme Whitening Gel Serum

Nurmujahidah Ismail | 3/20/2015 | 10Comments |
Citra Mulia Kosmetik- Dr. Herbal Whitening AB Cream dan The Face Whitening Gel Serum | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. So sorry sebab biar korang tunggu lama untuk review produk ohsem giler dari Citra Mulia Kosmetik nih. Kenapa aku boleh kata ohsem? Sebab aku dah guna dan ia memang wallah! :D

citra mulia kosmetik, kosmetik citra mulia, dr herbal, the face, milano ashley
Produk Terlajak Hebat dari Citra Mulia Kosmetik

Di Citra Mulia Kosmetik, kita boleh dapatkan produk daripada brand terpilih sahaja tahu, termasuklah Dr Herbal, Dr Bai, Milano Ashley, Beautain, Scholar dan Vitamin C. Produk kat Citra Mulia Kosmetik ni produk berkualiti tinggi dan selamat sebab berasaskan alam semulajadi je. Memang tak yah ragu untuk guna. :'D

Nasib aku baik sebab aku dah berpeluang mencuba 3 jenis produk; Dr. Herbal, The Face, dan Milano Ashley. Produk Dr. Herbal dan The Face untuk kulit muka cerah dan awet muda. Milano Ashley pula produk losen untuk tangan dan badan. Manalah tahu lepas guna produk kecantikan dari Indonesia ni, kita boleh nampak cantik gorgeous awesome macam Nia Ramadhani. Kalau tak boleh macam Nia, macam Acha Septriasa pun ok what. Kah3

Dr. Herbal Whitening AB Cream


citramulia, citra mulia, citra mulia kosmetik, dr herbal whitening ab cream, dr herbal ab cream, produk semulajadi, produk kecantikan dari indonesia
Dr. Herbal Whitening AB Cream- RM90.

Kelebihan Dr. Herbal Whitening AB Cream

  • Mencerah dan memutihkan wajah.
  • Menghilangkan flek-flek, jerawat dan noda hitam.
  • Menghilangkan tompok hitam yang disebabkan oleh sinaran uv
  • Menjaga keanjalan kulit wajah
  • Mengatasi masalah liang pori dan bekas jerawa
  • Menghilangkan kedutan pada wajah.
  • Menghaluskan dan memberi kelembapan semula jadi bagi wajah.

Cara penggunaan Dr. Herbal Whitening AB Cream:

  1. Bersihkan wajah dengan pencuci muka terlebih dahulu
  2. Sapukan The Face Gel Serum, Day Gel Serum pada waktu pagi, Night Gel Serum pada waktu malam
  3. Ambil krim dan sapukan secukupnya pada muka. Krim A pada waktu pagi dan Krim B pada waktu malam

The Face Supreme Whitening Day Gel Serum

 

citramulia, citra mulia, citra mulia, the face whitening day gel serum, the face product, produk semulajadi, produk kecantikan dari indonesia
The Face Supreme Whitening Day Gel Serum- RM55
citra mulia, citramulia, citra mulia kosmetik, the face supreme whitening night gel serum, produk the face, produk semulajadi dari indonesia, produk kecantikan selamat dan semulajadi
The Face Supreme Whitening Night Gel Serum- RM55

Kelebihan The Face Day and Night Supreme Gel Serum:

  • Mengurangkan bekas-bekas jerawat
  • Mencerahkan kulit wajah
  • Menghilangkan flek dan tompok hitam
  • Mencerahkan dan meratakan warna kulit
  • Mengecilkan liang pori pada wajah
  • Menghalus dan menganjalkan kulit

Cara penggunaan The Face Supreme Whitening Gel Serum:

  1. Bersihkan muka secukupnya dan gunakan toner untuk menghilangkan kotoran berlebihan.
  2. Sapu serum secara nipis serum di bahagian muka dan leher.
  3. Urut sehingga serum diserap sepenuhnya ke dalam kulit.
  4. Gunakan Day Gel Serum setiap pagi diikuti dengan Dr. Herbal Cream A.
  5. Gunakan Night Gel Serum setiap malam diikuti dengan Dr. Herbal Cream B.

Kata Muja lepas guna produk Dr. Herbal dan The Face:

Bagi aku, penggunaan The Face dengan Dr. Herbal sangat membantu kulit aku untuk nampak lebih segar dan cantik. Dedua produk ni kira geng. Dedua penting. Dedua best. Kalau tak de salah satu memang tak best. Dorang saling cooperate untuk bagi kulit kita nampak cantik je, cerah je, mulus je.

Yahooo!!! :D

Gel serum buat kulit aku lembap. Tak de la kering sampai nak senyum pun susah sebab takut kulit koyak. T.T Mungkin sebab sifat gel yang lagi cepat menyerap ke dalam kulit buat aku suka sangat ngan dia. Dengan adanya gel serum juga, lagi senang aku nak ratakan AB cream.

citra mulia kosmetik, review kosmetik citra mulia, dr. herbal, the face
Hanya menggunakan Day Gel Serum dan A Cream, tambah eye liner dengan lip balm. Terus nampak glowing. Kurang nampak cela yang berlambak kat muka. Tak pakai bedak lagi ni. Suka tahu tak suka???? ^^

citra mulia kosmetik, kosmetik citra mulia, dr. herbal, the face
Ni hasil lepas mekap. Berseri je kan muka iols sebab malam sebelum tu dah pakai Night Gel Serum dengan B Cream. Kih3

Yang pastinya, semua aku suka. Dulu, aku pernah cakap aku lagi suka pakai serum daripada krim. Itu sebelum dapat produk ni. Bila dah guna dan rasa sendiri kesan penggunaan The Face Gel Serum followed by Dr Herbal AB Cream, aku ubah fikiran. Rupa-rupanya, dua-dua aku perlukan untuk kulit aku yang sensitif ni tau. Jangan nak malas menepek! :D

Cer tengok video pertama aku di YouTube nih. Credit to Zenith Studio owned by my dearest friend, Azizi Muhamad. I owe you big time, Bro! :D


Maaflah tak leh nak sorok lekuk dalam akibat pakai spek kat batang hidung tu. Krim pun sapu agak sememeh sebab tak de cermin depan muka. Alaaah, beginner kan. Ignore jela k? :P

Milano Ashley Rose Tea dan Green Tea

citra mulia, citramulia, citramulia kosmetik, milano ashley rose tea, losen milano ashley
Milano Ashley Rose Tea- RM18.50

Ekstrak Rose Tea mempunyai ciri-ciri emolien yang sangat baik untuk melembapkan kulit kering, ia juga menawarkan ciri-ciri antiseptik dan astringen untuk merawat kulit jerawat, serta ciri-ciri anti-radang yang membantu merawat kemerahan dan keradangan. Ekstrak Rose Tea juga boleh membantu memperbaiki tekstur kulit, mengawal penyakit kulit seperti psoriasis dan dermatitis atopik.
milano ashley green tea, citramulia kosmetik, losen wangi
Milano Ashley Green Tea 500ml- RM18.50

Ekstrak Green Tea berasal dari daun Camellia sinus yang secara semula jadinya kaya dengan antioksidan yang berfungsi melindungi sel. Antioksidan melindungi kulit daripada kerosakan akibat radikal bebas. Ekstrak Green Tea juga mengandungi methylxanthines yang merangsang peredaran mikro kulit dan memberi kesan positif kepada kesihatan kulit dengan mengurangkan kedutan untuk kita kelihatan lebih muda.

Kata Muja Lepas Guna Milano Ashley Rose Tea dan Green Tea

 

Antara dua losen ni, my favourite would be Milano Ashley Rose Tea sebab bau dia harum sangat. Biasanya aku guna waktu siang kat tangan dan lengan. Malam lak, aku sapu losen Milano Ashley Green Tea kat kaki dan badan sebab bau dia menenangkan. Kesan dia memang ummpphh! Lembut memanjang je tangan kedut aku nih tau. Hari tu, abbang pun mintak. Kih3 :P
Kalau ingin dapatkan produk best ni, korang boleh lawat laman web dorang - Citra Mulia Kosmetik . Macam-macam produk best kat sana ada. Siap dengan nombor pendaftaran produk lagi. Jangan ragu dah! :D
Ps- Kalau nak senang lagi, korang boleh whatsapp iols di nombor 011 2694 7035. Kalau dengan aku korang boleh borak-borak pasal produk sekali tahu. Nak luahan perasaan pun tak de masalah. Koh3. Mana tahu kalau ngan aku dapat harga lagi murah. Dengan syarat korang bodek aku sampai aku mimpi jadi bidadari. Ada bran? :P
Toodles. Wassalaam. :')

Bina Insan Guru Fasa 5- Lawatan 'Benchmarking' ke Sekolah Cemerlang

Nurmujahidah Ismail | 3/20/2015 | 2Comments |
Sampai je terus amik gambar tapi aku tak de. Adil ke??? T_T
Bina Insan Guru Fasa 5- Lawatan 'Benchmarking' ke Sekolah Cemerlang | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Untuk pelajar dan bakal pelajar IPG, aku nak bagitahu ni, masa korang dok semester 5, korang akan kena buat lawatan benchmarking di sekolah cemerlang dan akan kena dengar ceramah daripada guru cemerlang.

Sebelum terlupa, tema baju kami hari tu pink ngan hitam. Sweet ke idok???

Sekolah Kebangsaan Tengku Mahmud, Sekolah Kluster Kecemerlangan

Jadi for this year, kami pelajar PISMP TESL 2 Semester 5 2015 memilih sebuah sekolah kluster iaitu Sekolah Kebangsaan Tengku Mahmud untuk program BIG Fasa 5 tahun ni. Kami memilih sekolah ni mestilah sebab SKTM sudah memang terkenal dengan prestasi cemerlang dalam bidang akademik dan kokurikulum setiap tahun. Asyik-asyik nombor 1 paling cemerlang dalam negeri Terengganu tau.

Tak pe. Gambar sorang-sorang macam ni pun bermakna. Kih3
Agak gigih juga kelas kami ni bila sanggup datang ke sekolah cemerlang yang sebuah ni yang terletak kat Besut dari Kelantan. Dalam 2 jam jugak kitorang naik bas. Padahal ada je sekolah kluster di Kelantan. Tak pelah, yang dekat-dekat tu kita bagi kat kelas lain je. Kitorang boleh jenjalan kejap. Kalaulah sempat singgah Taman Tamadun Islam. Opkos la tak sempat. T_T

Cikgu SKTM dengan Lecturer IPGKKB. Serious nampak.

Kalau aku, jenuh fikir macam mana nak habiskan 700k setahun dengan segala peraturan. Huhuu.
Sampai je kat SKTM, kami dibawa ke sebuah bilik yang aku tak ingat dah nama dia. Dalam bilik tu, SKTM pamerkan piala-piala dan replika cek ratus riban yang dorang pernah dapat sepanjang tempoh diberi pengiktirafan sebagai sebuah sekolah kluster. Aku kagum giler kau. Teringat pulak kat sekolah kluster aku dulu, Sekolah Menengah Sains Tengku Muhammad Faris Petra. :')
Bukan aku je yang kagum. Ada juga yang sampai ternganga. :O

Hebat sungguuuuuuhhhhh.

Taklimat Mengenai Sekolah Kebangsaan Tengku Mahmud


Dulunya, SKTM adalah sebuah sekolah inggeris yang kemudiannya ditukarkan kepada nama yang sekarang ni. Pencapaian SKTM memang sangat membanggakan. Ada students kat sini dah merasa jejak kaki ke luar negara. Kunci utamanya, grab segala peluang yang ada selagi boleh terutamanya peluang yang jarang orang pandang tapi hadiah besar besaran.

Dah baca lom Bina Insan Guru Semester 3 di Hospital Universiti Sains Malaysia?

penerangan menggunakan persembahan PowerPoint.

Jelez giler aku dengar cerita tentang pertandingan kitar semula yang dorang pernah join. Dorang tahu pertandingan ni memang sikit je yang join. Dorang kumpul barang yang boleh dikitar semula daripada murid-murid, parents turut kerjasama, tup tup boleh menginap kat Palace of Golden Horses, KL! Tidur di hotel  taraf David Beckham dan Aishwarya Rai jasa kutip sampah je weh! Dahsyat! :D
Penerangan oleh Guru Cemerlang Sains. Wanita besi nih.

Antara isi penting taklimat, kerjasama semua guru teramat penting dalam mencapai kejayaan dalam setiap bidang yang diceburi di sekolah. Semua guru mestilah saling sokong so that tugasan boleh disiapkan dengan jayanya. Kreativiti daripada setiap guru tu yang penting untuk buatkan semua seronok menjalankan tugas masing-masing. Tolong menolong is very crucial.

Antara guru paling lama di SKTM. PK HEM nih. Jangan memain.


Seperkara lagi, cikgu sama sekali tak boleh pilih kasih. Cikgu kena yakin yang setiap murid mempunyai kelebihan masing-masing. Ada yang berbakat dalam akademik, tapi tak semestinya mereka lebih baik daripada yang berbakat dalam kokurikulum. Setiap peluang yang ada dibuka untuk semua murid untuk berlaku adil. Selepas itu, terpulang kepada murid untuk menggunakan peluang yang ada dengan sebaiknya atau membazirkannya. :D

Macam ada something je dorang ni. Eh! Itu aku! Lol!
Honestly, aku memang kagum dengan persembahan PowerPoint yang disediakan. Content dia tu yang boleh buat kita ternganga. Dengan keputusan UPSR yang hampir setiap tahun terbaik di Terengganu, peruntukan ratusan ribu ringgit daripada kerajaan, kejayaan demi kejayaan dalam pertandingan dari peringkat sekolah hingga ke peringkat antarabangsa. Siyes. Tak malu cikgu kat SKTM nak mengaku bekerja kat situ. *clap3 :D

Bagi hadiah kenang kenangan.

Terimalah hadiah tak seberapa ni. :D

Aktiviti Dengan Murid 5 Seroja 1


Untuk mencipta situasi win-win, kami mengadakan satu aktiviti ringkas dengan murid dari kelas 5 Seroja 1. Dorang kena lukis-lukis sikit then present. Dengar macam sedang tapi for pupils at their age, agak mengerikan untuk bercakap depan orang ramai and yet they did it well! Far better from my expectations. They got instructions very easily then tak keberatan untuk participate. Tq my pupils! Muahhhxxx!!! :D

Memang lain macam fokus derang nih.

Presenting is never an easy job but they did it well! Congratulations!! :D

Cikgu bersemangat, sebab tu murid semangat.

Guru kena semangat jugak amik gambar.

Kagum tengok bebudak genius present.

Dengan harapan nak serap keohseman cikgu cemerlang yang hebat nih. Kih3

Doaku, aku dapat murid semanismu. :D

Persekitaran Sekolah Kebangsaan Tengku Mahmud


Padang tempat perhimpunan.

Suasana dalam kelas pada hari Rabu, hari uniform. -_-

Aku syak ada yang lepak tidur kat sini time rehat. Leisure room la katakan. :D

Projek hidroponik peringkat sekolah. Sekolah kau ada? :P

Tengah-tengah sekolah ada kolam. Atas kolam ada rumah. Rumah kah? Kih3

Memang, memang suka sangat kan Mirah bila datang sini? Hahaha
Then, kitorang balik. Terima kasih semua yang terlibat dan dah berpenat. Jangan lupa baca Bina Insan Guru Fasa 1. Wassalaam.