728x90

Dr. Irma Skincare & Cosmetics Untuk Wanita Yang Nak Cantik Cara Malas

Nurmujahidah Ismail | 5/25/2016 | 3Comments |
dr irma skincare and cosmetics, whitening bb serum foundation, radiant white vitamin c serum
Dr. Irma Skincare & Cosmetics Untuk Nak Cantik Cara Malas | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Aku rajin sangat kalau bab menepek segala macam produk sebelum aku pergi kelas dan aku tahu, tak ramai perempuan kat luar, rajin macam aku. Aku kena start at least 30 minit before gerak ke kelas. Kena bangun awal pagi.  Ada masanya, aku pun malas jugak! :'(

Yes! Ini kisah benar. Budak kelas aku tu, berapa kerat je yang sanggup nak apply 10 barang kat muka macam aku sebelum keluar dari bilik. Tu yang ramai give up nak cantik. Paling rajin, bedak compact dengan lip balm yang 6 bulan pakai tak habis-habis. Bila ditanya nak cantik ke tak, semua kata nak! Pening dahku. Yes, masalah paling besar wanita, nak cantik, tapi malaaaaaaaasss....

Cantik Sambil Merawat dengan Dr. Irma Skincare & Cosmetics


Selama ni bagi aku, kalau nak cantik, paling kurang kena amalkan 5 produk. Toner, pelembap, krim, serum, sunblock, foundation. Eh, 6. Banyaknya! Patut pun malas. Senang cerita, kalau jumpa lagi si pemalas tapi nak cantik, aku terus recommend Dr. Irma Skincare & Cosmetics. Dengan dua produk je dah boleh dapat wajah cantik jelita sebelum keluar rumah. Terbaik! :D


Dr. Irma Skincare & Cosmetics menghasilkan 2 produk signature dengan formula berasaskan moto 'cantik sambil merawat'. Honestly, nampak cantik dan flawless je tak cukup. Kita akan dapat rasa yang kita menipu diri sendiri. Bagi aku, kulit wajib kena sihat dan segar. Barulah innershine tu menyerlah di luar. Barulah orang nampak kita berseri-seri. Tak kusam. Get it?


Produk Dr. Irma Skincare & Cosmetics merupakan produk buatan Malaysia yang dihasilkan di kilang yang diiktiraf oleh GMP. Kedua-dua produk ini juga sudah diluluskan oleh Kementerian Kesihan Malaysia KKM. Memang selamat sebab produk Dr. Irma tidak mengandungi merkuri dan hidroquinon. Jadi, memang dijamin selamat dan halal.

Dr. Irma Skincare & Cosmetics adalah produk terbaik untuk mereka yang mengalami masalah
  • jerawat
  • jeragat
  • parut
  • kulit berminyak
  • tona kulit tidak sekata
  • masalah kulit yang lain

Dr. Irma Radiant White Vitamin C Serum (NOT160501839K)


Radiant White Vitamin C Serum merupakan produk Dr. Irma yang sangat disukai oleh ramai penggunanya. Kita semua tahu kehebatan Vitamin C dalam memberikan kulit sihat, cantik dan cerah seperti yang diidamkan oleh semua wanita. Bukan tu je, penggunaan Vitamin C juga akan membuatkan kulit lebih sihat dan 'kebal' daripada sebarang masalah kulit.

radiant white vitamin c serum, dr irma skincare

Serum Vitamin C Dr. Irma ini didatangkan dengan dropper untuk tujuan kebersihan. Sedut dan terus apply pada muka. Lepas tu baru ratakan dengan tangan untuk maximum absorption. Tak delah jari kita ni memindahkan bakteria ke dalam bekas Vitamin C tu. Baunya agak kuat, ala-ala herba gitu, tetapi jenis yang boleh diterima. Mungkin, ada yang akan suka dan addicted dengan baunya. :D


Kelebihan dan Manfaat Dr. Irma Radiant White Vitamin C Serum

  • kulit menjadi lebih cerah, anjal, tegang
  • kulit menjadi awet muda
  • memudarkan jeragat
  • merawat masalah jerawat
Harga: RM98
Isipadu: 15ml

Dr. Irma Whitening BB Serum Foundation (NOT160200012K)


BB Serum Foundation Dr. Irma memang unik. One of a kind! Warnanya menggunakan Dr. Irma's signature colour. Ala-ala nude pinkish sikit. Memang sesuai untuk semua tona, semua jenis kulit. Terutamanya kulit orang Asia. Macam kita nilah. 

whitening bb serum foundation, dr irma skincare

Bila aku buka, ada spatula. Mesti untuk tujuan hygiene juga. Tak nak kita colek bb cream tu pakai tangan. Bau wangi. Pastu, dia jenis water based. Siap boleh mengalir dalam bekas tu. Bukan jenis yang compact, so memang senang nak apply. Dab dab sikit, ratakan dengan span. Tak sampai seminit, dah sekata dengan kulit. Kenapa senang sangat ni?

Fungsi Dr. Irma BB Serum Foundation

  • penyegar kulit
  • pelembap kulit
  • pelindung sinar Matahari UVA/UVB SPF35 (sunblock)
  • bedak asas penyamar noda dan parut
  • highlighter yang menyerlahkan kecantikan wajah

Masa aku main colek-colek je kat tangan. Aku memang seorang yang comot!. T_T

Kelebihan dan Manfaat BB Serum Foundation

  • mencerahkan dan melembapkan kulit
  • merawat masalah jerawat dan jeragat
  • menganjal dan menegangkan kulit
  • melindungi kulit daripada sinar UVA/UVB dengan kandungan SPF35
  • menaikkan seri wajah
  • sesuai untuk semua jenis dan tona kulit
  • tahan lama sehingga 8 jam
Bila aku dah ratakan pada kulit. Nampak tak ada bersinar-sinar tu? Tu yang buat muka kita nampak glowing! Suka! :D

Bahan Istimewa Dr. Irma Whitening BB Serum Foundation

  • stem sel epal
  • ekstrak mawar alps
  • vitamin C dan E
  • kolagen ikan salmon dari Perancis
Nampkkan beza warna pada jari dengan tangan? Coooolzzz...

Hasilnya bila dah apply leklok cantik je kat muka. Terus ceria uols! :D

Harga: RM98
Isipadu: 20 ml

Review Radiant White Vitamin C Serum dan Whitening BB Serum Foundation oleh Mujadafewa


For me, vitamin c serum dengan bb serum foundation by Dr. Irma are great products. Both are a success! Suka sangat dengan Vitamin C tu sebab dia senang je absorb, tak sticky, tak oily. Memang just nice. Lepas apply pun, memang tak de keluar ruam ke hape. Jerawat pun tak naik. Safe for the skin. Kulit pun rasa lembut je. Nak sentuh selalulah macam ni. Mmm

whitening bb serum foundation, radiant white vitamin c serum, dr irma skincare
Foundation, mascara, lip balm. Lepas dah siap apply, dalam rumah, sejuk.
BB serum foundation lagilah aku suka. Biasanya, aku guna sebagai make up base, tapi kalau pakai dia saja pun dah ok untuk light application. Suka sangat bila foundation buat aku nampak cantik sambil rawat kulit muka pada masa yang sama. Senang apply. Ratakan sikit, dah sebati dengan kulit. Makin lama makin cantik pulak tu. Tahan lama. Not oily pun sebab water based.

Lepas beberapa jam pakai. Direct dengan cahaya Matahari, panas dan berpeluh.
Ada efek glowing pula tu. Macam glittery, sparkly. Tapi tak nampak pelik. Nampak naturally glowing. Sesuai sangat sebagai highlighter pakai dekat tulang pipi tau. Tahan lama pulak tu. Lepas dah berpeluh sakan pun, foundation still melekat elok kat muka. Still ahkak menten gorgeous vavavum! The best feeling I could ever feel.

Bagi gambar sisi pulak.

Bila rasa cantik, mestilah nak selfie bebanyak. Kena faham.

Cer compare. Cantik je kan dedua? :D

Jana Pendapatan dengan Dr. Irma Skincare & Cosmetics

Jika anda berminat untuk menjadi agen Dr. Irma Skincare & Cosmetics, jangan buang masa. Whatsapp 0102884980

-------

Dr. Irma Skincare & Cosmetics sememangnya jenama yang sangat berkualiti untuk semua wanita cantik jelita kat luar sana. Jangan ragu-ragu untuk memilih produk Dr. Irma jika ada yang kat luar tu yang masih mencari-cari foundation merangkap skincare yang sesuai untuk kegunaan harian. Pastinya, semua akan berpuas hati dan tak akan kecewa. Insya Allah. :D

'Keyakinan Anda, Kebanggaan Dr. Irma'

Wassalaam.

Buat Cleopatra Treatment di Estetika Medispa, Kota Bharu

Nurmujahidah Ismail | 5/22/2016 | 0Comments |
estetika medispa, rawatan cleopatra, cleopatra treatment

Buat Cleopatra Treatment di Estetika Medispa, Kota Bharu | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Ini bukan advertorial berbayar ye. Ikhlas daripada seorang junior untuk seniornya. Walaupun seniornya tak kenal pun juniornya ini. Sebelum kahwin dulu, aku ada pergi Baiduri Beauty and Spa yang lebih kepada tradisional. Kali ni, nk try tempat lain pula. So, aku pilih Estetika Medispa

Klinik Primer, Estetika Medispa- Facial Treatment Yang Sangat Berbaloi!


estetika medispa kota bharu, rawatan cleopatra, cleopatra treatment

Nak dijadikan cerita, Klinik Primer kat Kota Bharu tu memang lama dah famous dalam kalangan budak SMSTMFP sebab owner klinik tu merupakan bekas pelajar, Dr. Hannan Yusof. Masa aku form 1, beliau dah form 5. Sekelas pula dengan sorang akak form 5 yang duduk sedorm dengan aku. Selalulah juga dengar cerita pasal Hannan ni. Tapi, tak pernah cam pun kalau jumpa kat sekolah.

estetika medispa, cleopatra treatment, rawatan cleopatra, rawatan wajah

Masa ada Klinik Primer je (Estetika Medispa belum wujud) kawan aku kat IPGKKB pun ada pergi dapatkan rawatan untuk masalah jerawat dan parut jerawat dalam 2 tahun lepas. Adalah juga dia ajak aku, tapi malasnyalah. Takut pun ada juga sebab masa tu, yang famous, rawatan laser untuk hilangkan parut. Seksa juga nak kena pakai topeng lepas rawatan untuk elak cahaya matahari.



Memula, tak delah berminat sangat nak buat rawatan muka kat tempat cenggini. Rasa macam membazir dan tak berapa penting. Tapi, bila dah tengok banyak iklan Estetika Medispa kat fb, jadi teringin pula. Teringin pun, tahan jela sebab masalah ongkos yang sentiasa menjadi penghalang. Tup tup, tertengok promosi sempena Hari Guru yang lepas, terus grab peluang untuk merasa sendiri rawatan di klinik estetik ni.



Kawan aku si Fariena memang dah lama mengidam nak buat facial kat sini. Tambah-tambah lagi, dia nak kahwin dah tak lama. Yang dah cantik pun, nak kena extra cantik juga. Pernahlah juga merancang nak pergi dan nak ambil rawatan paling murah. Tup tup dapat harga promosi untuk rawatan Cleopatra, terus grab. Daripada RM199 jadi RM100. Tak ke banyak potongannya tu?

Cleopatra Treatment, Rawatan Kulit Wajah 4 in 1


rawatan cleopatra, cleopatra treatment, estetika medispa
Benda nilah yang bagi nama Cleopatra sangat tu.

Rawatan cleopatra adalah antara rawatan yang paling famous di Estetika Medispa selain daripada rawatan oxcryo. Cleopatra treatment menggunakan kaedah terapi dari Korea. Kalau tak silap, peralatannya pun dari Korea. Patutlah orang Korea ramai yang lawa. Selalu buat cleopatra treatment agaknya. Rawatan Cleopatra merupakan rawatan 4 dalam 1.

1. Facial oxygen therapy

Oxygen infusion untuk membersihkan muka, menghilangkan radikal bebas dan merangsang pertumbuhan sel kulit baru.

Terasa macam ada air yang dia sembur berulang kali pada kulit muka. Sebab oxygen tu memang datang daripada air tu.

2. Microderma abrasion


Mencuci muka daripada sel kulit mati sambil menanggalkan whitehead dan blackhead

Masa ni, memang terasa ada alat yang menyedut kulit muka. Tak macam facial biasa yang picit jerawat yang sakit tu, rawatan ni tak sakit pun.

3. Radio frequency


Menegangkan kulit muka, menggalakkan pertumbuhan kolagen, mengecilkan liang roma

Rf dilakukan dengan alat yang ada bebola. Dia gelek-gelekkan muka kita dengan bebola tulah.

4. LED mask


Mengaktifkan kolagen untuk menjadikan kulit gebu, anjal dan bebas cela.

Pakai topeng yang ada cahaya LED dalam lebih kurang 15 minit. Jenuh juga nak menunggu. Tidur jelah kalau dah bosan sangat.

Testimoni Cleopatra Treatment di Estetika Medispa




Yang paling aku nak highlight adalah layanan mesra yang diberikan oleh staf cantik di Estetika Medispa. Dah la cantik, berbudi bahasa. Lembut ayu je. Aku tanya soalan tak perlu pun staff tu layan je. Aku ni kalau dah selesa, terus banyak idea nak bertanya. Kengkadang, layanan baik macam ni yang buat kita selalu nakkan servis pape walaupun servisnya tak setara mana. Ye dak?

Staff cantik di tengah.

Cleopatra treatment is A Must Try to all beautiful women outside there! You, you and you! Yes, memang best buat rawatan cleopatra di Estetika Medispa. Rawatan wajah yang tak sakit dan tidak meninggalkan parut macam yang pernah aku alami dulu.. Segala jenis kekasaran pada muka memang hilang. Terus rasa addicted nak sentuh hidung yang salunya rasa tajam-tajam ni. Jerawat pun tak naik setakat aku buat rawatan sampai time aku tulis entri ni.



Harga Rawatan Cleopatra di Estetika Medispa

  • Satu sesi RM199
  • Pakej 6 sesi rawatan RM700
  • Pakej 10 sesi rawatan RM1000
Bagi yang mempunyai ruang dan peluang, aku sangat recommend untuk ambil pakej. Murah sikit. Tak salah kalau kita berbelanja untuk kecantikan dan kepuasan diri sendiri. Terutamanya yang dah kahwin macam aku. Lagilah perlu jaga kecantikan luar dan dalam. Barulah cik abang tambah sayang. Betulkan?




Bagi yang nak buat pemeriksaan wajah pun boleh tau kat Estetika Medispa. Bolehlah lepas tu consult doktor, rawatan apa paling sesuai dengan masalah yang dihadapi. Doktor pun bagus-bagus. Jangan risau. Ramai dah review puas hati kat facebook dorang tahu.

Laman web:
Facebook
Instagram:
Alamat:
No. 3486, Jalan Sultan Ibrahim, Kota Bharu.
No Telefon:
010 -220 1929

Tu jelah. Wassalaam. XOXO


Family Kopitiam- Western Food by Professional Chef Pun RM10 Je???

Nurmujahidah Ismail | 5/21/2016 | 0Comments |
Famili Kopitiam- Western Food by Professional Chef pun RM10 Je? | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. One thing about having my practicum session, aku dah buat lebih kawan. Yes. Aku tak pernah kenal pun prakticummate aku tu, but sebab aku kena buat praktikum, aku kenal dorang yang sangat baik dan sweet. Tulah hikmah berpenat lelah di sekolah. Alhamdulillah.

Famili Kopitiam- Pengkalan Chepa Syurga Makanan


Aku memang bertuah berpeluang menghabiskan lebih kurang 10 tahun di Pengkalan Chepa. Bermula dengan tempoh 5 tahun di sekolah menengah dan bakal menghabiskan 5 tahun setengah di IPGKKB pula tak lama lagi. One thing about Pengkalan Chepa, memang banyak sangat restoran best, makanan sedap, kelengkapan hidup yang lengkap, but still, suasana yang tak crowded sangat macam kat Kota Bharu. Best sangat duduk kat sini! Another thing to say, Pengkalan Chepa has Famili Kopitiam! :D

family kopitiam, western food pengkalan chepa

makanan barat, western food, pengkalan chepa, family kopitiam,

Apa yang bestnya kat sini, chicken chop dye harganya RM10 je! Why so cheap? Harga dia memang sangat worth the taste. Cukup manis, masin, masam, pekat. Yelah, professional chef yang masak, mestilah sedap. Layanan pun bagus. Selesa dengan layanan dia walaupun tak de service charge macam kat restoran lain yang konon berkerlas tu. Lol! Ada macam-macam cara dorang buat so that western food dia jadi sedap. Boleh pilih spagetti, angel hair. Best sangat. 

western food, makanan barat, pengkalan chepa

Kalau nak nasi air pun boleh tau kat sini. Boleh sediakan sendiri. Bahan-bahan dah disediakan. RM4 sahaja. Letaklah banyak mana ingredient pun. Just the way you like. Best kan?


Roti homemade pun bersusun-susun kat sini. Bolehlah berubah taste sikit. Asyik duk makan roti Gardenia 60 sen tu je hari-hari, bosan jugak. Ye dak?



For those yang sukakan pencuci mulut, kek sedap pun ada. Boleh beli by slice atau sebiji terus. Sedap ni. Tinggal pilih je.



Dua kali aku pergi kat sini, dua dua kali pun puas hati. Kih3


Famili Kopitiam terletak di kawasan yang sangat strategik, di pusat bandar Pengkalan Chepa. Salah sebuah restoran dalam barisan bangunan. Di jalan Pengkalan Chepa-Kota Bharu. Aku tak jumpa Berhadapan dengan Restoran Haikal Nasi Kukus. Banner dia warna pink. Cute sangat! Memang menarik hati pencinta makanan yang sukakan benda-benda comel macam aku ni hah.

Belanja selfie satu kali. :P

Alamat:
Taman Desa Jaya, 4357-A,
Jalan Pengkalan Chepa, 15400 Kota Bharu,
Kelantan

Nombor telefon:
019-981 0888

Tempat makan best di Kelantan yang lain:
Mee Celup Golok, KeterehMaggi Tomyam Belut, Bukit MarakWarung Pak Mat, Pulau Pisang
Selamat mencuba semuanya. Pasti puas hati. Insya Allah. Wassalaam.

Terima Kasih Blogger Nicole Yie dan Osyean!

Nurmujahidah Ismail | 5/19/2016 | 4Comments |
Terima Kasih Blogger Nicole Yie dan Osyean | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Benda ni dari tahun lepas lagi. As I was in semester 7 yang sangat hectic like no other tu, memang tak mampu nak jenguk blog sangat. But still, I want to wish, thank you so much to blogger Nicole Yie sebab dah sudi pilih aku sebagai pemenang giveaway di blog dia tahun lepas. :D


Aku dah dapat 16 produk from head to toe. Banyak lagi tak guna dalam kotak tu sebab banyak sangat. Ingat nak bagi kat husband aku je yang lotion dua botol tu sebab husband aku memang gilakan lotion. Tambah-tambah kalau brand Nivea. His favourite brand. Sebab tu jelah make up yang mampu orang laki pakai. Hahaha. 


Banyakkan? Sanggup lak Nicole nak bagi banyak-banyak macam ni. Terharu sangat dengan hadiah ni tau sebab nampak keikhlasannya tu. Nicole letak dalam kotak cantik, ada ribbon cantik, I love it! 


---------

Akhir tahun lepas memang bulan yang sangat bertuah lagi bagi aku. Selain menang giveaway kat blog Nicole, aku juga dapat produk Osyean yang sangatlah eksklusif bagi aku. Aku join sesaja je kat facebook dia. Tup tup menang. Tulah yang namanya rezeki di tangan Allah. :D




Coolz kan packaging dia? Memang nampak eksklusif sangat. Btw, sampai sekarang aku tak guna lagi produk Osyean ni sebab sayang nak guna. Rasa macam nak pakaikan dekat umi la. Mesti dia suka buat facial session dengan anak sulung dia ni. Hahahaa


Gambar menumpang. Team basketball masa aku Form 5. Love you all so much! :D

Makan Reramai di Restoran Asam Laksa Kota Bharu

Nurmujahidah Ismail | 5/19/2016 | 1Comments |
Makan Reramai di Restoran Asam Laksa Kota Bharu | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Sejak aku praktikum, aku dapat kawan baru. Selalu juga kami keluar sama-sama. Just hanging out talking, gossiping. Best sangat rasa bila ada kawan-kawan yang kita boleh luangkan masa sama-sama.

restoran asam laksa kota bharu
Bila makan ni pun dah rasa mewah segala.
Senang je nak jumpa restoran ni. Kalau kita dari Pengkalan Chepa, dia ada sebelah kiri sebelum sampai kat traffic light Pusat Bandar Kota Bharu. Cer Waze. Jumpa kot. Hehehe

Ni je yang aku makan hari tu. Jimat. Hahaha
Bila dah lama tak makan sama-sama, rindu pula rasa nak spend time together again. Tetiba teringat kat my husband. Lamanyalah tak makan kat restoran sama-sama. Nak makan suap-suap. Bestnyakan?


Lupa nak ambil gambar masa masih cantik. Kah!
Best juga kalau makan jenjarang kat Restoran Asam Laksa ni. Kedai dia macam tipikal kedai je. Bukanlah hisptur macam banyak kedai sekarang. Tapi, makanan memang sedap.


Air dia pun pandai je pilih warna pastel. Kih3



Dulu, aku tak ramai kawan, sebab tulah kot aku sangat-sangat menghargai kawan-kawan yang aku ada sekarang. Terima kasih kawan sebab sudi jadi kawan aku. :D