Tuesday, April 15, 2014

Bina Insan Guru Fasa 3 PISMP Semester 3

Bina Insan Guru Fasa 3 PISMP Semester 3 | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Tergagau jugak aku mencari idea nak menghapdate apabila terlalu banyak yang cross my mind tapi bila bukak New Post terus blank. Lastly, tengok gambar terbukak album Bina Insan Guru yang dah berzaman dulu. Ok. Tulis pasal Bina Insan Guru oleh bakal guru Bahasa Inggeris la pulak. :)

Bina Insan Guru Fasa 3


Buat pengetahuan korang, program atau aktiviti Bina Insan Guru ni wajib dijalankan oleh semua pelajar Institut Pendidikan Guru pada setiap semester, termasuklah para pelajar twinning yang belajar di United Kingdom. Ada yang sesama join program batch lain untuk memenuhi sukatan pelajaran dorang. Semester lepas kami buat gotong-royong dalam kawasan IPKKB je tapi emester ni pulak kami ditugaskan untuk membuat aktiviti khidmat masyarakat.

Bina Insan Guru Fasa 3
Presentation slide pun dah cantik. Oleh Azizi Muhamad aka Designer Terhebat ni. :D

Bina Insan Guru Fasa 3
Gara-gara jelez tengok banner orang lain yang sedia ada. Kami buat gak di sana. Hehehe

Program: Bina Insan Guru Fasa 3 PISMP Semester 3
Anjuran: Tesl 2 PISMP Semester 3
Tempat: Hospital Universiti Sains Malaysia
Tarikh: 22 Februari 2014

Untuk semester ni, kami memilih untuk membuat program Bina Insan Guru Fasa 3 di Unit Pediatrik Hospital Universiti Sains Malaysia. Kami memilih untuk lari daripada kebiasaan di mana program khidmat masyarakat mesti dilakukan di rumah anak yatim dan orang tua. Kami ingin membuat kelainan di samping mahu lebih pengalaman bergaul dan berinteraksi dengan golongan kanak-kanak; golongan ni la nanti akan jadi murid kami. Insya Allah. :D

Bina Insan Guru Fasa 3
Pusat Sumber Kanak-kanak Hospital Universiti Sains Malaysia. Comel kan? :D

Untuk kali ni aku diberi jawatan menjadi Naib Pengerusi program. Rasa macam tak banyak sangat menyumbang untuk program ni sebab yang paling banyak handle adalah Ruqaiyah selaku pengerusi dan Siti Nadiah sebagai setiausaha. Tapi aku diberi tugas untuk handle permohonan LO dengan pihak IPG. Baru rasa kepentinganku di sini. Bab duit kot. Ekekeke

Bina Insan Guru Fasa 3, belon
Mula-mula gantung. Time habis program, dorang berebut nak belon. Cute dorang nih!! :D

Bina Insan Guru Fasa 3, belon
Pemandangan semasa program Bina Insan Guru berlangsung.

Sampai di Hospital Universiti Sains Malaysia

Sampai je kat sana, kami diberi taklimat ringkas oleh wakil HUSM dan teruk dibawa ke perpustakaan kecil yang disediakan untuk pesakit kanak-kanak. Cantik tempatnya. Tanpa lengah, kami mula menyusun buku, membuat bunting segera, menggantung belon dan persiapan lain untuk menyambut para kanak-kanak yang terlibat. Aku ingatkan sikit je. Ramai jugak yang berminat. Aku harap sangat dorang suka je dengan apa yang kami sediakn untuk dorang.

Kami dibahagikan pula kepada dua kumpulan. Satu kumpulan untuk menjalankan aktiviti di perpustakaan dan satu lagi untuk melawat wad sambil memberikan hadiah untuk kanak-kanak di sana. Aku memilih untuk melawat wad sebab, lepas lawat wad pun boleh masuk library balik. Keh3. Ada seorang budak ni, kalau tak silap aku, dia menghidap penyakit darah tinggi. Tak pun kencing manis. Terkejut jugak. Rasanya umur dia muda lagi. Dalam 10 tahun gitu. Terukkan kehidupan kita sekarang? Bahaya. Kesihatan terancam di mana-mana. #sigh

budak bertopeng
Topeng comel pun dah cukup buat dorang teruja. Cadangan alat bantu mengajar. Kena rajin sikit je. :)

Bina Insan Guru Fasa 3
Mereka yang dah buat saya terharu. Great people! :D

Alhamdulillah, penyertaan dari kanak-kanak ini amat menggalakkan, malah melebihi bilangan asal yang sepatutnya join. Terharu jugak bila usaha kita dihargai sebegini rupa dan mereka berminat dengan apa yang kami jalankan. Kerjasama dari petugas HUSM pun sangat baik. Terima kasih sangat. Sampai orang besar HUSM pun turun padang untuk melawat tau. Jangan main-main. Insya Allah nak datang lagi la ke sini. Lepas ni bawak bakal husband pulak. Ihiks!

Kanak-kanak ni nampak excited sangat bila dapat mewarna, hadiah, topeng. Keseronokan dorang ni buat aku tertanya-tanya, betul ke dorang ni sakit? Pada hakikatnya, dalam kalangan dorang ni, ada yang menderita leukemia, barah, luka di kaki, dan sebagainya. Ada juga yang datang ke program ni sementara menunggu rawatan kimoterapi. Betapa hebatnya dugaan yang dorang hadapi di usia semuda ini dan betapa kuatnya hati mereka untuk terus berjuang meneruskan hidup.

I am still amazed seriously. :')

Tiba Masa Untuk Pulang


Dalam pukul 5 petang, bas datang untuk bawa kami pulang ke IPGKKB. Rasa puas hati sangat dengan program yang amat bermakna kali ni. Alhamdulillah. Buat semua yang terlibat, terima kasih kerana telah sesama menjayakan program ni terutamanya pihak HUSM yang sudah sudi menerima kedatangan kami. Moga ukhuwah yang terjalin akan berkekalan selamanya. Insya Allah. :D

Hospital Universiti Sains Malaysia
Cantik juga dekorasi di HUSM ni.

Hospital Universiti Sains Malaysia
Dulu lain, sekarang lain. Makin jambu nampaknya bangunan HUSM ni. Kah3

Bina Insan Guru Fasa 3
Orang kuat program Bina Insan Guru Fasa 3 PISMP Semester 3

Bina Insan Guru Fasa 3
Menunggu bas pun boleh bergambar lagi. Keh3
Wassalaam.


Friday, April 11, 2014

Tip Blogging- Cara Autopos Entri Blog di Google Plus

Tip Blogging - Cara Autopost Entri Blog Di Profile Google Plus | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Setelah sekian lama Google mewujudkan laman sosial sendiri iaitu Google Plus, masih ramai blogger tidak menggunakannya dan ia sangat merugikan.

Mengekalkan widget Follower lama itu tidak menjadi masalah, tapi kalau letak Google+ Followers lebih banyak kelebihannya. Entri yang keluar di Dashboard blog hanya sekadar memberitahu Followers yang entri sudah dikemaskini tanpa sebarang nilai seo seperti Google+. Rugikan? :D

Jadi, bertukarlah ke Dashboard baru dan gunakan Google Plus untuk pengalaman blogging yang lebih indah dan mengasyikkan. Jangan tak tahu Google+ mempunyai fungsi Hashtag dan kita juga boleh tag pengguna G+ dalam entri blog. Contohnya +Nurmujahidah Ismail  . Eh, tertag diri sendiri pulak. Ahaks! :P

Kelebihan Autopos Entri Blog di Google Plus 

  • ada nilai seo pada entri yang dishare di sini tambah-tambah kalau dapat G+ banyak
  • dapat mengumpul follower blog dan profile Google+ sekali gus
  • entri yang dikongsi dilihat oleh pengguna serata dunia, bukan follower kita sahaja
  • setiap G+ akan menyebarkan entri tersebut ke profile orang yang klik butang G+
  • sikit-sikit dah la. korang discover la sendiri. :P
Walaupun Google+ masih kurang mendapat tempat di hati para pengguna internet di Malaysia, kita tidak boleh menafikan kelebihannya apabila Google+ ni adalah produk Google sendiri, iaitu enjin carian yang paling popular di dunia. Mesti ada kelebihannya yang tidak ada pada produk lain. 

Pengguna internet luar negara dah lama gunakan Google+ dan kelebihan Google Plus sebagai medium berbisnes juga semakin jelas merujuk kepada artikel di Wangcyber. Community Google Plus juga dikatakan lebih berkualiti daripada group Facebook walaupun agak ketat peraturannya.

Cara Autopos Entri Blog Ke Google Plus


Untuk memudahkan kita mengongsikan entri blog ke Google Plus, kita kena tukar profile blogger lama kepada profile Google+. Jangan rasa takut ke rugi. Lama-lama korang akan rasa selesa dengan dashboard baru. Kekok mula-mula je. Lepas tu, korang ikut langkah di bawah:
tip blogging, cara autopos entri blog di google plus, autopos entri, google plus

Bukak Posts then klik Google+ diikuti dengan profile Google+ kemudian tik pada Automatically Share After Posting. Entri itu akan dikongsi secara automatik di Google Plus. Senang sangat. Cuma, kalau guna cara ni, di post yang korang share tu, takkan ada caption. 

Kalau korang jenis rajin nak tulis caption, korang boleh tik Prompt To Share After Posting. Untuk yang ni, akan keluar pop-up window untuk share ke Google Plus, dan korang boleh letak caption apa yang korang nak. Bagus gak cara ni. Boleh letak fungsi hashtag. Lagi mesra seo. :D

Setakat ni aku hanya aktif di profile Google Plus. Page Google Plus pulak aku donokan aja sebab tak reti sangatlah. Nanti aku rajin, aku godek, aku kongsi ngan korang. Sekarang masih tak berkesempatan. Lusa test subjek LGA, mohon doakan aku. Hehehe

Ps- Setelah sekian lama bercuti daripada tulis blogging tips, siap gak entri ni. Sekarang guna Automatically Share. Nak guna yang Prompt To Share la pulak. Ahaks! :D

Wassalaam.

Thursday, April 10, 2014

Homestay Murah Di Kota Bharu, Kelantan - RF Homestay

Homestay Murah Di Kota Bharu, Kelantan - RF Homestay | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Perhatian semua. Aku ada pengumuman yang nakkan perhatian. Sempena dengan Visit Malaysia Year 2014 ni apa kata korang melawat ke negeri aku yang indah lagi permai ni? Eceyh, sapa lagi nak promosikan negeri ini kalau bukan rakyatnya sendirikan? :P

Jom aku bawak korang melayari keindahan Kelantan jap. Antara tempat menarik yang korang boleh lawati di negeri Kelantan yang diberi jolokan negeri Serambi Mekah ni adalah Wakaf Che Yeh, Rantau Panjang dan Pengkalan Kubur yang terkenal dengan pelbagai barangan yang dijual dengan harga yang murah. Syurga dunia bagi mereka yang suka membeli belah. Itu pasti! :D

wakaf che yeh, kelantan
Pemandangan malam di Wakaf Che Yeh, Kota Bharu, Kelantan
suasana di rantau panjang, kelantan
Suasana di Rantau Panjang, Kelantan
pengkalan kubor, kawasan bebas cukai
Pengkalan Kubor, syurga membeli belah di Kelantan
Seronok bukan datang bercuti di Kelantan? Aku tak tanya pun memang korang tahu kan? Memang seronok pun. Jadi, untuk memudahkan korang semua yang berminat untuk datang bercuti atau sekadar melawat negeri kelahiranku yang tercinta ini, aku ingin memperkenalkan korang dengan homestay murah di Kota Bharu, Kelantan yang pastinya akan membuatkan korang bercuti dengan keselesaan di rumah! Teruja tak? Aku teruja nih. Ekekeke.

hubungi rf homestay
RF Homestay, homestay dengan bayaran penginapan yang sangat berpatutan.
Homestay murah Kota Bharu yang aku maksudkan adalah RF Homestay yang semakin dikenali dan menjadi pilihan orang ramai yang datang bercuti di Kelantan. Lokasinya yang strategik dan pelbagai kemudahan yang boleh dikatakan lengkap, membuatkan semua yang menginap di RF Homestay ini selesa dan dapat lebih menikmati percutian di Kelantan. Percaya please. Kih3

Lokasi dan alamat RF Homestay

RF Homestay terletak di sebuah lokasi yang sangat strategik iaitu di antara Wakaf Che Yeh, Kota Baru dan Zon Bebas Cukai; Rantau Panjang dan Pengkalan Kubur. Semua hot spot memang berdekatan dengan homestay ini.

124-A Lorong Surau Kota 1,
Kampung Masjid Kota,
15100 Kota Bharu.
Peta lokasi RF Homestay (Klik)

Dua pakej menarik di RF Homestay:

1. Pakej homestay berpatutan
2. Pakej kawasan majlis perkahwinan atau kenduri

RF Homestay menyediakan pakej homestay ini bagi memudahkan percutian para pelancong di negeri Kelantan yang terkenal dengan gelaran Cik Siti Wan Kembang ini. Homestay ini mempunyai dua unit rumah semi-D dengan keluasan 1500kp.

Kemudahan yang disediakan di setiap unit

1. Ruang tamu
2. Ruang dapur
3. Tiga bilik tidur (Dua dengan pendingin hawa)
4. Dua bilik air dengan pemanas air
5. Televisyen
6. Tuala
7. Tilam tambahan
8. Garaj kereta
9. Peti sejuk
10. Balkoni
11. Kereta sewa

Puas hati dengan kemudahan yang disediakan? Lengkap kan? Sampai kereta sewa untuk memudahkan pergerakan korang pun disediakan tau. Sangat convenient dan lengkap. Okay. Now, jom kita tengok pulak keadaan dalam RF Homestay. Sangat selesa itu pasti. :D

Bilik

bilik homestay murah kota bharu kelantan

bilik di homestay murah kelantan

contoh bilik di homestay kelantan

Tangga

homestay murah di kota bharu

Dapur

dapur homestay murah di kelantan

Ruang Tamu

ruang tamu homestay murah di kelantan

Bilik air

bilik air homestay murah di kelantan

bilik air, homestay murah kelantan

Okay kan? I know, terlebih okay. Pada mereka yang sedang merancang untuk honeymoon, bercuti atau melawat negeri kesayangan hamba ini, jangan segan-segan untuk menginap di RF Homestay, homestay bajet murah dengan keselesaan di rumah.

Bagi mereka yang berminat, boleh la merujuk keterangan di bawah:

Encik Roslan - 012 954 4658
Puan Faridah - 012 929 3553
 
Fanpage RF Homestay  
Borang tempahan RF Homestay

PS- Kalau dulu aku perkenalkan Homestay Regalia untuk mereka yang ingin menginap sementara di Kuala Lumpur, kali ini homestay untuk korang datang melawat aku pulak. Ahaks! ^^

Wassalaam.

Saturday, April 5, 2014

Mujagirl, Blog Jiwang Mujadafewa

Mujagirl, Blog Jiwang Mujadafewa | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Jarang-jarang sekali, seorang Nurmujahidah beradi di Institut Pendidikan Guru Kampus Kota Bharu pada hujung minggu. Gara-gara kereta yang sudah sekian lama sakit dihantar untuk dirawat, di sinilah aku pada ini minggu. Suka tau kena prank jadi pemain gamelan semalam. Tup tup senior yang main. Well done! :D

Setelah sekian lama, akak anon kesayangan aku datang menyerang aku lagi malam semalam. Gara-gara aku tulis entri aku dengan 'tunangan'ku. Opss tunangkah? Foyo jek. Kah3. Tak mengapalah menyampah pun, asalkan sentiasa menyudikan diri untuk singgah di teratakku ini. Komen memilukan hati? Oh jangan risau. Tiada yang peduli. Kalau senang komenlah lagi. Aku di sini, kan selalu menunggu. Opss. Ter Mr. Arrogant pulak. Ahaks. :D

Setelah sampai ke perenggan ketiga ni barulah aku nak kenalkan korang dengan blog Inggeris aku yang aku namakan Mujagirl. Kenapa Mujagirl? Sebab di masa galak chatting dulu-dulu, orang nampak je nama Muja, dorang selalu tanya aku ni lelaki ke perempuan. So, aku jadi malas nak jawab banyak kali, terus aku letak girl di belakang dengan harapan aku tak ditanya begitu lagi and guess what, masih ada rakyat Malaysia yang tak tahu Girl tu ape. Tak pe, aku penyabar. -_-

mujagirl, blog jiwang, blog Inggeris Muja
Apalah yang korang akan baca kalau korang klik gambar ni kan... Mmm..
Terima kasih buat akakku yang tercinta Sheda Ucu, template designer termasyhur abad ini, yang dah sudi untuk menghadiahkan blog picisan kedua aku ni seketul header yang sangat cool dengan gambar mulut muncung aku ni. Dalam banyak-banyak gambar, gambar ini terpilih. Amazed ittew. Kakak Sheda suka ek?  Nak tutorial gambar mulut muncung terhebatkah? Haha. ^^

Asalnya aku buat blog ni khas untuk mengumpulkan blog di satu bloglist. Lama kelamaan aku rasa rugi pulak kalau buat blog semata-mata untuk itu. Jadi aku jadikan blog ini sebagai blog yang akan diisikan dengan kandungan berjiwangan yang ditulis dalam bahasa Inggeris sepenuhnya dengan harapan my haters tak paham apa aku tulis. Dorang bukan bijak sangat. Tahu melukakan hati je. Kah3. Aku gak ada angan-angan nak target Google Adsense tapi macam harapan tinggal harapan je.

Sobssss. -_-'

Lastly, aku harap juga aku bolehlah mengasah skil menulis dalam bahasa Inggeris aku. Selalunya, tunggu musim esaimen atau exam baru nak perah otak menulis. Kalau tak, mulalah nak tanya, eh, esei tu apa? Betapa noobnya. Tak boleh jadi. Kena ada jugak ruang aku menulis dalam English language. Maklumlah, bakal English teacher dan insya Allah bakal wife English teacher. Ehem. Amiin. 

*Berangan itu percuma. Kbai. Wassalaam.
Posted on 4:53 PM | Categories:

Thursday, April 3, 2014

Kau Tak Tahu Betapa Susahnya

Kau Tak Tahu Betapa Susahnya | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Aku hairan dengan perangai manusia. Apabila kita dekat dengan dia, dia menjauh. Apabila kita menjauh, dia mendekat. Apabila kita selalu nak dia ada, dia menghilang. Apabila kita tak nak tengok walaupun hanya bayang dia, dia menjelma.

What do you want actually HUMAN???

Aku dah penat.

Orang boleh tengok aku gelak macam hantu raya. Post gambar kat Instagram mata celik leluas kasi nampak betapa aku gembira. Bibir senyum lebar sampai nampak gigi tersusun je. Yang kau tak tahu dalam hati aku ni pernah huru hara. Lelah aku susun balik segala benda. Kau tak tahu betapa susahnya aku kuatkan diri untuk terima yang aku tak mungkin dapat apa yang aku pinta.

Kau tak tahu betapa susahnya nak berubah hati. Kau ingat sesenang tu aku membawa diri. Tapi aku dah berjaya. Aku dah temui si dia. Sudah sudahlah tu kau mendera. Biar aku hidup bahagia. Dengan orang yang suka kalau aku gembira. Yang sedia terima aku apa adanya. Yang sanggup tunggu aku sampai aku sedia. Yang tak malu mengatakan pada dunia yang aku, dia yang punya.

Do make it easier for me. I am begging you. Vanish.
Posted on 9:25 PM | Categories:

Sebenarnya, Saya NMI Dia dan Dia NN Saya.

Sebenarnya, Saya NMI Dia | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Ramai lak yang panggil aku NMI sekarang ni padahal dorang pun tak pasti betul ke tak akulah NMI yang dimasudkan oleh blogger katang NN ni. Teringat dulu bangga sangat ada mamat hensem katang tegur ittew kat Facebook. Adess. Malu tau :3

Sebenarnya, nak cerita banyak pun aku takut. Ni bukan entri SBB2014. Ni entri fefiling. Ramai suka condemn. Takut tak jadi macam kita semua harapkan. Kalau jadi alhamdulillah. Kalau tak jadi itu namanya tak berjodoh. Harap-harap jadilah and everything goes fine sampai ke syurga. Aku berserah sahaja. Entri ni lak sebagai penyimpan kenangan. Biar bersemadi je kat sini. Okay? Tolong jangan condemn please. :)

nmi, nn, nurmujahidah, nik nashram.
Katanya, nak ada satu benda yang sama. Cincin pilihan beliau. Are we engaged? -_-

Okaylah, Aku mengaku. Akulah NMI. Alamak nape aku rasa sangat kopoyoan ayat ni. Dem. Hahaha. Sebenarnya, sebelum NMI, dah banyak nama beliau bagi kat aku dalam entri-entri blog beliau. Sweet Stranger, N, Nur. Takut sangat nak panggil aku Muja. Takut kantoi. Boleh pulak aku tak perasan semua nama samaran dalam entri-entri beliau tu adalah aku. Yela, kalau terasa, aku jadi perempuan perasan la pulak sebab berapa ramai orang dengan nama Nur dalam dunia nih. Tanak ittew kena cop gitu. :'(

Ada satu entri beliau buat aku memang tak puas hati. Panas hati pun ada gak. Cer baca entri Ye, Saya Memang Serius! ni. Boleh lak beliau gi letak sotong kurita pepel kat muka ittew. Sampainya hatimu. Muka ni lagi lawa kot dari sotong tu. Beliau kata sebab sotong tu comel. Kena pakai spek dah my future husband ni. Nasib baik masa tulis pasal NMI tu dah berani mintak kebenaran nak letak gambar aku. Tak delah kurita menjadi mangsa sekali lagi. -_-

Just nak tepek hari-hari yang kami jumpa sepanjang cuti sekolah hari tu je. Kemain lagi. Habis School Based Experience, terus buat marathon jumpa beliau sebab masa sangat mencemburui kami. Hari Jumaat tu beliau dah kena balik berkhidmat sebagai guru bahasa Inggeris di Johor. Lambatnya cuti sekolah lagi. :'(

24 Mac 2014: First meeting @ dating. Nebes. Siyes.
Dalam menunggu Huda abis kelas tambahan, jumpa kat KFC. Sesedap rasa je dia buat aku tunggu sedangkan dia dah sampai dulu. Relax je dalam kereta. Test kesabaran aku katanya. Nasib baik aku penyabar. Aku cakap nak pakai baju sukan biru. Kejamkan first date pakai baju sukan IPG? Tup tup aku pakai kuning. Tacim gak beliau hari tu. Syory awak. Wakakaka :D

One thing about NN yang aku dapat tahu hari tu, beliau tak makan kulit ayam. Berminyak sangat katanya. Sekian. Dua ketul ayam goreng aku pulak tertinggal. Bukan rezeki Huda nampaknya. Plus, dia tak suka kita main handset time dok dengan dia. Lastly, kalau boleh jangan pakai spek. Sian ittew. Ittew rabun la awak. :'(

25 Mac 2014: Melantak kat Domino's Pizza dengan Huda sekali. Domino's, you ruined my first date! :'(
One thing about dating, even with a sister, jangan pilih Domino's Pizza. Kalau ngan kawan it is okay. You'll thank me for this. Sedih gila bila trainee yang bekerja. Dekat sejam beratur baru boleh order. Tunggu lagi. Pastu kena marah ngan pak cik barisan sebelah. Spageti NN pulak dalam bekas kedap udara. Tak letak dalam pinggan. Pelik gilak. Sedeyh our first date ruined. :'(

Kat sana, 'terserempak' dengan Hazanis dan Yuyu Atiqa. Seriously I miss them to the core. Nasib baik jumpa dan berselfie sepuas hati ngan dorang that day. Kalau tak, boleh kemurungan akibat depression. Kah3. Huda lak excited gilak bila jumpa si Hazanis. Cantik overdose katanya.Walau jarang sekali aku setuju dengan pendapat beliau, hari tu aku terpaksa setuju jugak. :D

26 Mac 2014: Breakfast kedai sepupuku Ma yang tersayang. Amir belakang kerusi bajet macho tak nak amik gambar.
Alang-alang cuti sekolah, beliau tak de buat apa, I want him to meet my family members. Not yet my parents tau. I want to see his determination and all I saw was great determination from him. Kami pergi breakfast di warung sepupu aku, Ma. Dah ada dua anak tau. Dia cakap ngan Ma pasal relationships ni macam tak de hari esok. Aku yang masih budak-budak ni lak yang malu. Adess. -_-

Ma suggested jumpa terus my parents that very day. Dia tanak. Malu pakai tshirt cenggitu katanya. Nak pakai proper sikit. Padahal that day la dia paling handsome di mata aku. Macam budak sekolah menengah. Sesuai la cikgu sekolah menengah pakai macam pelajar dia. Kalau budak sekolah dia tengok nih, boleh terjejas posisi aku. Awrrrrr.. :3 


The last day yang kami jumpa we went to KB dengan Amir to buy kain for our baju raya. But the most important part was, he met my parents. Fuuh. Beliau yang nak jumpa my parents, aku yang nebes. Dup dap dup dap. Dia lagi la. Dah la lambat gegara jem bila orang bercuti nak balik negeri memasing. Sampai tersasul panggil abah aku abah. Amboiii, tak menyabor benor. Sedih amat sebab dalam kegabraan, terlupa amik gambar dorang. Pffttt!

To my future, Nik Nashram, tq so much for existing in my life. Tq for your patience with my crazy attitude. Tq for waiting for me even after I put you down before. Tq for bearing with my bad behaviour. I do not know how the future will be but I really hope, I have you in it. Pray to Allah everyday so that we can make this relationship to become halal soon. :D

Ps- If we are not meant to be with somebody we love, reda k. Allah knows the best. :D
Posted on 12:30 AM | Categories: