Perkhemahan Unit Beruniform Di Lata Belatan

Perkhemahan Unit Beruniform Di Lata Belatan | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Beberapa minggu lepas, budak sem 4 tahun 2014 telah menjalankan perkhemahan unit beruniform di Lata Belatan, Besut, Terengganu. Dulu daki Gunung Tebu pun start dari sini la.

Perkhemahan unit beruniform wajib dijalankan sekurang-kurangnya sekali sepanjang 8 semester perjalanan kami untuk mendapat ijazah perguruan. Jadi, tetiba ada sorang peserta dari semester 6 join Bulan Sabit Merah sebab dia tak join the year before. Kekok juga memula. Lepas tu, ok je. Guru ni dilatih untuk cepat mesra kot.

Membina Khemah dan Gajet Itu Macam Makan Kacang; susahnya Nak Buang Bila Lekat Kat Gigi


Memula khemah macam biasalah, kena set up khemah. Dulu, aku macam kagum sangat tengok cikgu pasang khemah, tapi sekarang, aku kena belajar pulak pasang khemah untuk anak murid aku nanti. Dah pro dah.

Dah siap pasang khemah kena buat longkang kecik keliling so that tak de la air bertakung sangat kalau hujan. Jangan lupa tabur belerang keliling khemah sebab kita tak nak lipan masuk khemah. Betul tak? Kih3

tapak perkhemahan kami. tekalah mana satu khemah aku.

Untung budak PBSM macam aku ni, sebab kami ada ahli lelaki. So, semua gajet kitorang bagi terus kat budak laki suruh buat. Tak macam budak Pandu Puteri kat bawah ni. Kerja keras betul deme ni. Haa, putar tali tu banyak-banyak. Ikat kasi ketat ye. Kih3

Ya. Aku nampak kegigihan mereka.

Jadi Pelakon Adegan Kemalangan Ngeri


Antara aktiviti yang paling memorable dah takkan dilupakan bagi aku mestilah Demonstrasi Menyelamat. Kena buat luka palsu guna tepung, vaseline, nescafe, sirap dan beberapa bahan lagi. Adun pastu masak. Hasil dia seriously nampak macam real. Bergantung juga pada kreativiti orang

Tengok gambar bawah ni. Mohon jangan tertipu. Kah3

Seramkan? Jangan risau. Luka tu boleh makan pun. Kalau berseleralah.

Untuk demonstrasi menyelamat ni, kami dibahagikan kepada beberapa golongan. Aku jadi golongan keluarga mangsa yang melolong meratap melihat suami aku luka dan mati. Gambar kat atas ni kengkononnya suami aku. Don't imagine my acting. Takut lagi seram daripada si mayat. Hehehe.

Nampak tak polis pakai baju biru tu? Sian dia kena buli ngan wartawan.

Bila dah siap kami mekapkan mangsa ala ala pelakon filem seram, kami pun letakkan mangsa kat tempat yang kononnya berlaku kemalangan. Tempatnya mestilah kawasan air terjun Lata Belatan ni sebab kami nak main air. Yippiieeee

Lawak giler bila demonstrasi ni bermula. Golongan wartawan yang nak masuk ke kawasan kejadian bergaduh dengan golongan polis yang mengawal. Golongan mangsa yang masih hidup pula berdepan dengan pihak Bulan Sabit Merah yang datang menolong. Kelam kabut semua orang. Huhuu

Mandi Air Terjun di Lata Belatan


Disebabkan aku bajet cool. Ala ala tengok air sejuk tak terliur pun, aku tak mandi air terjun hari tu. Aku just masuk dalam air jadi tukang ambik gambar. Ok la tu. Celup celup kaki dalam air. Ke tu pun dah kira mandi? Up to you.

Dorang ni suka main air. Kecuali yang ada tahi lalat tu. Dia kurang suka.

Bila mandi dalam air terjun ni, tak sah kalau tak bajet mesra, tegur-tegur budak yang menggeletar sejuk tapi bila orang acah nak amik gambar, semua angkat tangan buat bentuk V. Peace la konon. Aku pun tergolong gak dalam golong peace sign ni zaman muda-muda dulu. So, aku bagi can lah.

Jumpa bebudak main air, then ajak berselfie yang bakal cikgu budak. Aku le tu.
 
 

Bercutilah, Berehatlah, Anda Akan Pulang Dengan Perbezaan


Keluarga aku memang jenis tak berjalan. Duduk di rumah je. Makan kat dapur rumah, berak dalam jamban rumah, bersenam di ruang tamu rumah, tidur di bilik rumah. Sadiskan? Jadi, aku selalu teruja kalau ada program IPG yang boleh bawak aku keluar daripada persekitaran cliche aku di rumah. 
 
Kengkadang terasa jugak nak tengok dunia luar. Nak tahu naik tren yang bergerak di atas jambatan tu macam mana, nak tahu jugak apa beza tengok movie di rumah dengan di pawagam, nak jugak merasa gi main-main di Legoland. Jadi, selagi boleh, aku akan usaha untuk keluar tengok dunia luar. Jadilah macam aku. Hehehe.

Seorang budak TESL dengan budak BM

Satu lagi yang aku suka bila pergi program, kita boleh berkumpul dengan pelajar daripada kursus lain. Kitorang ni nama je satu kampus, tapi jarang boleh berkumpul dan beraktiviti sama-sama. Bila ada program macam ni, barulah A kenal dengan B. C pula mula bercakap dengan D. Gituu.

Yang depan tu junior Faris Petra dulu. Kini kami satu batch.

Banyak malam juga kitorang tak boleh tidur di dalam khemah sebab hujan lebat. Habis khemah basah. Biasalah kalau dah duduk kat kaki gunung. Tapi aku, memang berjaya mengkentalkan diri. Aku duduk gak dalam khemah sebab khemah aku tak teruk sangat. Sikit je masuk air. Tak de sekali pun aku gi tidur kat surau. I am quite proud of myself. Heee

Selfie tanpa mekap. Aduss. Drop keyakinan.
Tu je la kot aku nak cerita. Gambar reramai budak PBSM terasa malas nak cari. Kbai.



Rujukan Peperiksaan Online Pegawai Tadbir Diplomatik

Rujukan Peperiksaan Online Pegawai Tadbir Diplomatik | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Kamu mencari rujukan Peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik? Di sini ada jawapannya! Baca, jangan tak baca. Jangan dilepaskan peluang ini. :D

Peperiksaan bukanlah sesuatu yang menjadi kegemaran semua orang. Aku rasa, tiada seorang pun di dunia ini yang sukakan peperiksaan kerana ia adalah sesuatu yang memberi tekanan. Namun, peperiksaan akan menjadi mudah jika kita mempersiapkan diri kita dengan sebaik-baiknya.

Salah satu peperiksaan yang penting adalah Peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik. Jangan tidak tahu, walaupun selepas habis zaman persekolahan, kita masih dikehendaki menduduki peperiksaan sebagai satu proses menilai. Tekanan? Tidak perlu. Baca lagi.

Peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik


Peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik ialah antara peperiksaan SPA tahap tinggi yang digunakan untuk menguji calon yang terlibat pada tahap penilaian tertentu. Peperiksaan ini akan berlangsung pada 1 November 2014 ini. Tinggal lebih kurang dua minggu sahaja lagi.

Bagi aku, dua minggu bukanlah masa yang lama tetapi, inilah masa yang patut dimanfaatkan sebaik-baiknya oleh para calon sebagai pecutan terakhir dalam memastikan keputusan peperiksaan yang cemerlang. Jangan risau. Yakin semua akan berjalan lancar.

Cara Dapatkan Rujukan Peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik Secara Online


Kalau dulu, musim peperiksaan adalah musim perpustakaan menjadi sesak dan bekalan buku yang terhad habis dipinjam, menyebabkan tekanan yang agak berat ke atas semua calon. Sebagai pelajar, aku tahu situasi ini sangat memeritkan.

Namun sekarang, semua rujukan yang diperlukan boleh didapatkan di hujung jari sahaja. Terdapat satu laman yang membolehkan kita membuat rujukan terperinci tentang peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik secara online. Tinggal muat turun dan ulangkajilah dalam keselesaan di rumah.

Apa Yang Boleh Didapati Daripada Rujukan Online Ini?


Rujukan Peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik boleh didapati secara online di laman Exam PTD. Ia sangat mudah kerana contoh soalan Peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik akan dihantar terus ke email calon untuk dijadikan bahan rujukan sebelum menduduki peperiksaan ini.

Bukan itu sahaja, tip dan panduan peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik juga diberikan secara percuma. Semuanya akan sangat berguna apabila calon melakukan persiapan untuk menduduki peperiksaan PTD ini. Tinggal rajin menggunakannya saja.

Jangan Buang Masa Lagi!


Dapatkan rujukan Peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomati ini sekarang juga di --))

Rujukan Peperiksaan Online Pegawai Tadbir Diplomatik

Aku harap, rujukan online exam PTD ini akan membantu semua calon menjawab soalan dengan baik. Jangan lupa, selain berusaha, doa dan tawakkal kepada Allah SWT juga penting. Dari jauh, aku doakan semua calon exam PTD ini lulus dengan cemerlang semuanya. Amiin.

Wassalaam

Produk Minuman Kesihatan HKCC Di Nuqmans Collection

Produk Minuman Kesihatan HKCC Di Nuqmans Collections | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Penjagaan kesihatan memang penting untuk kita sekarang sebab kita bukan orang dulu-dulu, yang hidup dikelilingi makanan sihat je.

Sekarang? Boleh kata terpaksa makan berminyak, berlemak, bergula, bergaram tinggi sebab kita dikelilingi makan sebegitu. Sejak ada Encik Tunang yang sangat concerm pasal kesihatan dan pemakanan, aku pun terikut sama. Yelah, kena belajar untuk adopt and adapt dengan pasangan.

Benda elokkan? Mula tu susah juga aku nak terima, tapi aku kena positif dan  start dari sekarang. Tengah pasang badan kan. Majlis dah tak lama. Kih3

Nak Zuriat atau Susu Badan Banyak? Nak Susut Badan Semasa Berpantang? Set Zuriat Kopi Susu HKCC Jawapannya!


Macam tak layak lagi nak punya keinginan macam ni tapi apa salahnya survey produk bagus awal-awal. Tak de la terhegeh-hegeh bila dah terlambat. Lagipun bukan golongan mama ngan papa je yang nak sihat, slim dan nak bertenaga. Golongan bakal mak-mak pun nak. Ahaks.

Antara produk yang buat aku kagum setakat ni mestilah produk HKCC, Haida Kamaruzaman Collagen Cappucino. Yang buat aku percaya berlebihan dengan produk ni, penjualnya diwajibkan untuk menjadi penggunanya, so that penjualnya sendiri pun boleh menceritakan pengalaman sendiri.

Prinsip aku dengan HKCC dah sama. Great ain't it? :D

 produk hkcc, minuman kesihatan, set zuriat, nuqmans collections

Set Zuriat Produk HKCC ni sangat bagus untuk pasangan yang tengah berusaha mendapatkan anak. Set Zuriat  terdiri daripada 3 produk; Collagen Cappucino Plus Vit C for Men Health, Collagen Cappucino Plus Vit C dan Susu Kambing Bee Pollen.

Ada produk untuk si suami dan produk untuk isteri. Bukan tu je, ibu yang tengah menyusu badan pun boleh guna untuk pengeluaran susu yang baik sambil mengawal berat badan semasa berpantang. Multipurpose betul.

Yang paling aku suka, part rasa cappucino dia. Memang cappucino ni one of my favourites la. Sapa je yang tak suke dengan perisa cappucino kan? Sedap weh. Tak macam kebanyakan produk lain. Bab kebaikan ok dah, tapi bab rasa sangat failed. -_-

Collagen Cappucino Plus Vit C For Men Health


produk hkcc, minuman kesihatan, perisa cappucino, minuman kesihatan sedap, nuqmans collection

Bahan Utama Collagen Cappucino Plus Vit C For Men Health

  • kopi arabika
  • krimer tanpa tenusu
  • ekstrak kolagen
  • ekstrak goji
  • ekstrak guarana
  • ekstrak bunga cengkih
  • ekstrak habbatus sauda
  • vitamin C
  • madu
  • urena lobata
Harga Cappucino Plus Vit C For Men Health RM49.90 untuk 20 sachet

Khasiat Collagen Cappucino Plus Vit C

  • meningkatkan stamina dan daya ketahanan tubuh
  • membekalkan tenaga
  • melancarkan pengaliran darah
  • mengurangkan kadar glukos dan kolesterol dalam darah
  • memperbaiki sistem penghadaman
  • melambatkan penuaan untuk awet muda
  • menjadi anti biotik bagi menguatkan sistem imunisasi
  • memekatkan air mani
  Harga Collagen Cappucino Plus Vit C for Men: RM49.90 untuk 20 sachet.

Collagen Cappucino Plus Vit C


produk hkcc, minuman kesihatan hkcc, minuman perisa cappucino, nuqmans collection

Bahan Utama Dalam Collagen Cappucino

  • collagen
  • vitamin c
  • guarana
  • kayu manis
  • kacip fatimah
  • manjakani
  • serapat

Kelebihan Collagen Cappucino Plus Vitamin C

  • diformulasi dari adunan herba-herba terpilih dan bermutu tinggi
  • mengurangkan kedutan dan garis-garis halus pada wajah dan mencantikkannya
  • menjadi anti biotik pagi meningkatkan prestasi sistem imunisasi
  • memperbaiki sistem penghadaman
  • melambatkan penuaan untuk awet muda
  • melancarkan pengaliran darah
  • mengurangkan kadar glukos dan kolesterol dalam badan
  • mengembalikan kecergasan selepas bersalin
  • mengecut dan mengetat rahim dan peranakan wanita
  • menguatkan otot dan sendi
Collagen Cappucino Plus Vit C ni bagus juga untuk anak dara. Bukan golongan mak je tau. Dia membantu menstabilkan hormon dalam badan sekali gus dapat mengurangkan sakit senggugut dan memperbaiki haid yang tidak tetap. Mesti ramai yang teruja dengan fungsi yang ni kan?

Aku sendiri banyak kali rasa tak tahan bila senggugut itu datang. T_T
Harga Collagen Cappucino Plus Vit C: RM39.90 untuk 20 sachet.

Susu Kambing Plus Bee Pollen


produk hkcc, minuman kesihatan, nuqmans collection, minuman perisa cappucino

Bahan Utama dalam Susu Kambing Bee Pollen

  • Susu kambing
  • Debunga madu

Kelebihan Gabungan Susu Kambing dan Debunga Madu

  • meningkatkan kemahiran IQ dan konsentrasi yang membantu proses berfikir anak-anak
  • meningkatkan prestasi sistem kekebalan tubuh
  • menguatkan tulang dan gigi
  • meningkatkan tenaga dan stamina
  • melengkapkan nutrisi yang diperlukan untuk membantu pertumbuhan badan
  • memperbanyak sel darah merah
  • meningkatkan kadar anti oksidan untuk melawan radiasi bebas
  • meningkatkan daya tahan tubuh terhadap tekanan dan penyakit
  • mempercepat proses penyembuhan penyakit
  • kaya dengan protein dan enzim
  • menguatkan paru-paru dan memperbaiki sistem imunisasi
  • mengurangkan risiko penyakit arthritis(penyakit sendi)
  • melambatkan proses penuaan untuk awet muda
Ramai orang tahu susu kambing ni banyak khasiat, tapi ramai yang mengelakkan susu kambing sebab tak  tahan dengan bau hamis yang kuat. Dengan Susu Kambing Bee Pollen, kita tak payah risau sebab memang tiada bau hamis, malah rasa sedap. Rasa nak minum banyak-banyak terus pun ada. Kih3
Harga Susu Kambing Bee Pollen : RM50.00 untuk 20 sachet.

Rekod Kejayaan Set Zuriat HKCC. Menakjubkan!

Sebanyak 322 kehamilan telah dicatatkan sehingga 22 September 2014 setelah pasangan mencuba Set Zuriat HKCC menggunakan pengambilan yang disyorkan seperti dalam gambar di bawah ni. Menakjubkan sungguh!


Rekod yang sangat membanggakan bagi pihak HKCC sendiri apabila sudah membantu ramai orang yang ingin mendapatkan zuriat. Moga-moga giliran orang yang baca entri ni pula mendapatkan kejayaan macam orang lain. Amiin.

Tapi, kita harus sentiasa ingat yang kita hanya mampu berusaha, Allah SWT jugalah yang menentukan segalanya, termasuklah keberkesan produk atas diri setiap orang.Jadi, jangan lupa untuk berdoa sambil berusaha dengan penggunaan produk HKCC ini. :)

Pengalaman Sendiri Dengan Produk HKCC

Aku sendiri dah cuba produk HKCC yang kat atas ni. Memang bagus. Kat instagram aku, aku ada mention yang aku nak hilangkan parut jerawat. Lepas minum produk HKCC, memang jelas sangat kulit aku makin rata dan parut jerawat semakin hilang. Mungkin sebab hormon makin stabil. Kih3

Ada sekali tu, aku tengah jalan then kawan aku panggil. Dia mintak tip cantikkan kulit. Kembang giler hati ni sebab aku memang boleh dikatakan manusia berjerawat teruk sekian lama. Tup tup, mintak tip kecantikan daripada aku. See? Perbezaan yang cukup jelas dan aku tak syok sendiri. :D

Satu lagi. Aku memang suka bersenam. Boleh kata, paling kurang 3 kali seminggu, tapi berat badan tak turun. Lepas minum produk HKCC, berat aku turun 2 kg dalam seminggu. Hebatkan? Memang produk HKCC membantu proses mengurangkan berat badan, tapi kena ada usaha sendiri jugak.

Macam mana nak dapatkan produk kesihatan HKCC ini? 

Korang boleh dapatkan produk kesihatan HKCC dengan
Whatsapp/Telegram ke 016-6603741
Direct Message  ke Fanpage Nuqmans Putrajaya Stokis
Untuk lebih lanjut, boleh lawat Nuqmans Biz dan Nuqmans Putrajaya Stokis

Untuk pengetahuan korang, kos penghantaran bagi setiap kotak produk HKCC adalah RM10. Untuk tujuan penjimatan,  ketiga-tiga produk ni juga dijual dengan harga pakej iaitu RM150 dan kos penghantaran hanyalah RM10 untuk ketiga-tiganya. Kebaikan dapat, jimat pun dapat. Untungkan?

Jadi, jangan lengahkan masa! Harga yang sangat berpatutan untuk produk yang memang dah terbukti berkesan. Sebelum harga produk naik, sebelum pembelian pakej untung ni dihentikan, dapatkan produk HKCC sekarang juga! Harga minyak baru naik ni. Jangan menyesal kalau terlambat. Heee. :P

PS- nasib baik jumpa produk HKCC ni. sesuai ngan aku yang tengah pasang badan nak kahwin. Wassalaam. ;)

Jemputan Ke Program 'His Excellency' Bersama-sama Amar Baharin

Jemputan Ke Program 'His Excellency' Bersama Amar Baharin | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Buat para peminat Amar Baharin, ni peluang keemasan untuk korang. Mohon jangan lepaskan peluang berjumpa Abang Zen ni ye.

Ehem. Tetiba teringatkan drama Kerana Terpaksa Aku Relakan. *Hik3

Program 'His Excellency' Bersama-sama Amar Baharin

his excellency, hawa ghazzali collections, promosi ambassador set, promosi majesty & excellency set
Program: 
His Excellency bersama Amar Baharin
Bayaran Pendaftaran: 
RM350.00
Tempat: 
HQ Hawa Ghazzali Collections, Bungalow No. 6, Jalan Taman U Thant 1, 55000 Kuala Lumpur.
Tarikh: 
11 Oktober 2014
Masa:  
3.3pm-6.00pm
Pembayaran pun mudah je sebab bayaran boleh dibuat secara ansuran. Bayaran pertama boleh dibayar sebanyak RM200 dan bakinya sebanyak RM150 boleh dibayar pada bulan depan. 
Nombor akaun untuk pembayaran boleh didapati dari HQ Hawa Ghazzali Collections dengan menghubungi nombor dibawah:
1) 03-2141 8801
2) 03-2141 4802

Istimewa Untuk Staf Celcom

Sila rasa beruntung ya semua staf Celcom sebab korang berpeluang menghadiri program His Excellency bersama-sama Amar Baharin ni secara PERCUMA!!! 
Untuk lanjut korang boleh baca di entri Promosi Istimewa Untuk Staf Celcom ni.

Macam mana caranya? 

Korang bolehlah pergi ke Program Celcom yang berlangsung selama 5 hari mulai hari ini. Kemudian, dapatkan Ambassador Set atau Excellency & Majesty Set (dalam gambar di bawah) daripada Hawa Ghazzali Collections dengan harga promosi.  

his excellency, amar baharin, hawa ghazzali collections, promosi ambassador set, promosi majesty & excellency set

Setiap pembeli bagi dua set promosi ini akan diberikan tempat duduk secara percuma di Program 'His Excellency' Bersama-sama Amar Baharin!!!

Dah la dapat barang perhiasan porselin rare made in Italy dengan harga promosi, pastu dapat pulak peluang menghadiri majlis His Excellency dengan Amar Baharin secara percuma.

Tak ke berbaloi-baloi tu???

Jangan lepaskan peluang ni k. Mungkin korang je yang akan dilihat memakai perhiasan yang terkenal di peringkat antarabangsa ni. Class gitchewww...

Wassalaam.



Barang Kemas Mewah Dari Itali oleh Hawa Ghazzali Collections

Barang Perhiasan Porselin Mewah Oleh Hawa Ghazzali Collections | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Aku memang excited giler hari ni nak kongsi ngan korang satu tempat untuk korang dapatkan barang kemas mewah yang boleh dibuat rantai dan gelang. Memang rare dan lain dari yang lain. Kenapa? Baca lagi.

Perghhh, kalau dapat seutas untuk barang hantaran kahwin nanti pun ok jugak nih. Ahaks! Gelang dorang ni ala-ala pandora tapi pandora versi yang lagi class and glamor and vogue sebab dorang guna manik kaca Murano dari Itali yang memang berkualiti tinggi. Tak dapat kalau beli tempat lain tau.



porselin handmade, porselin mewah, hawa ghazzali, porcellain, handmade porcellain



Hawa Ghazzali Collections, salah sebuah anak syarikat Hawa Ghazzali Holdings, diasaskan oleh Dato Ali Ghazzali. Beliau merupakan Pengerusi Hawa Ghazzali Holdings Bhd sejak tahun 2008.

hawa ghazzali, handmade porcellain, porselin handmade, perhiasan rare

Datin Lynda Ghazzali pula pengasas merangkap CEO dan pengerusi kepada Hawa Ghazzli Collections. Beliau pernah terlibat sepenuhnya sepanjang proses rekaan porselin kerana minat yang sangat mendalam dalam handmade porcelain, yang telah membawa namanya ke serata dunia, sehingga beliau menerima gelaran 'Ratu Porselin' di Malaysia.

Hawa Ghazzali Collections yang dinamakan sempena nama anak perempuannya merupakan pakar dalam penghasilan charm bracelet, rantai leher, dan anting-anting yang menggunakan bahan terbaik termasuklah emas, perak 925 sterling, manik kaca Italian Murano yang direka dan dipilih secara peribadi oleh Datin Lynda.

Tak class lagi ke tu? Boleh baca pasal kehidupan bahagianya di Rutin Padat Pemilik Hawa Ghazzali

Pengenalan Produk Hawa Ghazzali Collections


hawa ghazzali, handmade porcellain, porselin handmade, charm bracelet, rantai persona, barang perhiasan warna warni

Produk Yang Dihasilkan

  • Gelang tangan
  • Kaca Murano
  • Rantai leher
  • Anting-anting

Material Yang Digunakan

hawa ghazzali, porselin handmade, handmade porcellain, porselin handmade
  • Perak 925 sterling
  • Kepingan emas
  • Kepingan perak

Gelang Tangan aka Charm Bracelet


Konsep Charm Bracelet. Gelang tangan yang dihasilkan oleh Hawa Ghazzali Collections mempunyai ketebalan dan panjang berbeza. Bermula dengan memilih rantai, kemudian ditambah dengan manik kaca Murano berdasarkan bajet yang kita ada. Boleh letak satu je atau sampai penuh rantai. Korang boleh pilih yang korang rasa lawa dan selesa. It is all up to you. :D
hawa ghazzali, ketebalan gelang, handmade porcellain, porselin handmade
17cm-17.5cm - RM229.90               18cm-18.5cm-RM239.90   
                               19cm-19.5cm - RM259.90               20cm-20.5cm-RM259.90

hawa ghazzali, charm bracelet, gelang persona, porselin buatan tangan, handmade porcellain
17cm-17.5cm-RM229.90          18cm-18.5cm-RM239.90     
                                 19cm-19.5cm-RM259.90          20cm-20.5cm-RM259.90

Manik Kaca Murano

Manik kaca Murano Itali yang digunakan juga dihasilkan dalam pelbagai warna dan rekaan. Kita boleh pilih warna dan design macam mana yang kita suka. Ditambah pula ciri artistik Datin Lynda, Pufff! Terus jadi tersangat cantik. Memang tak jumpa kat kedai tepi jalan pastinya.
            

1) Ambassador - RM169.90

hawa ghazzali, porselin buatan tangan, handmade porcellain, charm bracelet, gelang persona

2) Excellency - RM290.90


hawa ghazzali, handmade porcellain, porselin buatan tangan, charm bracelet


3) Majesty - RM290.90

hawa ghazzali, charm bracelet, handmade porcellain, porselin buatan tangan

4) Highness - RM599.90

hawa ghazzali collections, charm bracelet, manik kaca murano, porselin buatan tangan, handmade porcellain

Hawa Ghazzali Houte Couture

Selain barang kemas, Hawa Ghazzali Collections juga ada mengeluarkan koleksi kain kaftan yang diimport khas dari Itali. Fabrik yang digunakan termasuklah Pucci, Dolce & Gabbana, Roberto Cavalli, Etro, Menzo, dan Mariela Burani.

hawa ghazzali, handmade porcellain, porselin buatan tangan, handmade porcellain, charm bralet, gelang pesona

Sekarang pula, Hawa Ghazzali Collections sedang mengadakan promosi untuk koleksi Set Ambassador dan Set Excellency & Majesty sehingga esok untuk staf Celcom.

Staf Celcom yang membeli salah satu set ni akan mendapat tempat duduk percuma di majlis His Excellency bersamaa-sama Amar Baharin aka Abang Zen dalam drama Kerana Terpaksa Aku Relakan.

Ingat tak Abang Zen yang romantik ter? Ihiksss!! ;)

Boleh baca di --))
1) Promosi Hawa Ghazzali Collections Untuk Staf Celcom
2) Majlis Excellency Bersama-sama Amar Baharin

Buat peminat barang perhiasan cantik dan rare ni, jangan lepaskan peluang untuk mendapatkan koleksi barang kemas daripada Hawa Ghazzali Collections dan berjumpa Amar Baharin secara dekat di majlis His Excellency. Great haa??

Ps- aku dah tak sabar nak jumpa Amar Baharin, anda bila lagi?
Jumpa di sana di sana di sanaa!!! :D

Wassalaam.

Promosi Istimewa Hawa Ghazzali Collections Untuk Staf Celcom!!!

Promosi Istimewa Hawa Ghazzali Collections Untuk Staf Celcom | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Korang yang bekerja untuk Celcom memang bertuah. Korang yang yang tak bekerja ngan Celcom mohon nangis celah-celah kabinet di dapur je ek. Malu orang tengok. Keh3

Kena staf Celcom bertuah hari ni? 

*Drum rollllll*

Staf Celcom sangat bertuah hari ni sebab aku nak kongsi dengan korang semua yang semua staf Celcom seluruh Malaysia mempunyai peluang mendapatkan koleksi perhiasan porselin handmade mewah dengan harga promosi daripada Hawa Ghazzali Collections!!!!! :D

Sounds good, isn't it?

Para staf Celcom yang dah lama termimpi-mimpi terngigau-ngigau untuk dapatkan barang perhiasan unik yang direka khas dan dipilih secara personal oleh Datin Lynda aka "Queen of Porselin" dialu-akukan untuk ke Pameran Celcom,

Tempat: kafeteria tingkat 5, bangunan Celcom, Jalan Semarak, Kuala Lumpur.
Tarikh: 22 September hinggalah 26 September 2014


Set yang ditawarkan adalah


Ambassador Set
Harga Sebenar: RM429.80
Harga Promosi: RM350
Potongan: RM79.80

Majesty and Excellency Set
Harga Sebenar: RM550.80
Harga Promosi: RM398
Potongan: RM152.80

Bracelet diperbuat daripada 925 silver dan biji-biji yang diletakkan pada bracelet tu kita panggil murano glass. Sangat the class. Hehehe
 
Mana-mana staf Celcom yang dok kat KL tu, korang memang takleh lepaskan peluang dapat harga potongan macam ni untuk barangan perhiasan dari Malaysia yang terkenal di peringkat antarabangsa. Haaa. Jangan main-main.

Bukan itu saja!!!

Korang yang membeli produk Ambassador Set atau Majesty & Excellency Set dalam tempoh promosi ni juga berpeluang untuk 

berjumpa dengan Amar Bahrin semasa majlis High Excellency secara percuma!!!!

Fuuuuh. Amar Bahrin kot. *Kipas muka kipas muka.
Hot artis. Uhuuuu.


Siapa Amar Bahrin?
Like seriously you don't know? Ok. Let me tell you a little bit about him.

Dialah Abang Zen dalam drama popular Kerana Terpaksa Aku Relakan!
Oo.. Sebut Abang Zen baru kenal ek?

Kalau korang staf Celcom and berhasrat untuk jumpa Abang Zen smart hensem gorgeous hot ni secara dekat, jangan lupa dapatkan Ambassador Set or Majesty & Excellency Set daripada Hawa Ghazzali Collections ni.

Bila lagi nak dapat peluang macam ni? Dah la dapat barang perhiasan rare, made in Italy dengan harga promosi lagi. Pastu dapat pulak jumpa Amar Bahrin aka Abang Zen ni. Mohon jangan lepaskan peluang ni tau. :D

Ps- booth Hawa Ghazzali Collections ni akan dibuka bermula hari ni tau. Kalau tak sempat gi esok, gi lusa, atau tulat. 5 hari tu. Lama kot. Selamat bergaya dengan barang cantik rare ye staf Celcom. :)

Wassalam.