Set Penjagaan Wajah Murah Terbaik - Syma Beauty Skincare

Set Penjagaan Wajah Murah Terbaik- Syma Beauty Skincare | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Cuti panjang aku kali ni akan aku manfaatkan dengan berkongsi benda-benda terbaik je kat blog aku. Aku mulakan dengan set penjagaan wajah murah terbaik untuk para wanita seantero dunia; Syma Beauty Skincare. :D

Set Syma Beauty Skincare - RM 66 termasuk kos penghantaran.


Semua produk Syma Beauty Skincare dah ada kelulusan KKM. Memang sah selamat. Takde benda nak risau. Mana taknya. 100% ramuan yang digunakan dalam SB Skincare ni berasal daripada sumber semulajadi. Jadi kita tak perlu nak fikirkan bahan kimia menyelinap dalam lapisan kulit dan saluran darah . Memang tidak akan berlaku dengan Syma Beauty Skincare.

syma beauty skincare, set penjagaan kulit murah terbaik, set penjagaan wajah, set penjagaan muka
Pengasas Syma Beauty Skincare yang sangat cantik lepas menggunakan set penjagaan muka ini.
testimoni syma beauty skincare, set penjagaan wajah murah terbaik, set penjagaan muka syma beauty skincare
Testimoni oleh pengasas Syma Beauty Skincare Sendiri. Sangat menakjubkan!!! :D

1) Syma Beauty Soap (Facial Cleanser) - 50g [KKM : NOT40905187K]


[✔] Menghilangkan jerawat & jeragat pada wajah
[✔] Menjadikan kulit berseri-seri & tidak kusam
[✔] Menghilangkan parut & masalah kulit berminyak
[✔] Menjadikan wajah kelihatan segar & bermaya
[✔] Menjadikan kulit gebu, awet muda & bercahaya

2) Syma Day Cream With SPF 35 - 5g [KKM : NOT40905187K]


[✔] Membantu mengimbangi minyak berlebihan pada kulit
[✔] Membekalkan nutrien yang diperlukan pada kulit
[✔] Menghindarkan kulit dari terdedah kepada sinaran matahari yang berlebihan
[✔] Membantu menghilangkan masalah kulit wajah

3) Syma Night Cream - 5g [KKM : NOT40905188K]


[✔] Mengatasi masalah serius akibat penggunaan produk lain berasaskan merkuri
[✔] Memelihara kulit wajah agar kelihatan awet muda
[✔] Menjadikan kulit gebu & mengembalikan seri wajah

Kalau tengokkan harga pula, harga satu set Syma Beauty Skincare yang terdiri daripada 3 produk terbaik ni cuma RM66 termasuk kos penghantaran. Sangat berpatutan dengan kebaikan yang kita dapat. Kulit jadi sihat. Kulit jadi putih. Kulit jadi cantik. Semua dapat. Berbaloi-baloi senang cerita.

Produk Syma Beauty Skincare Yang Lain


Selain set di atas, Syma Beauty Skincare ada keluarkan 2 produk lain yang boleh enhancekan keberkesanan produk ni. Dua produk ni pun tak kurang pentingnya so that kita boleh dapat kebaikan yang lagi menyeluruh, yang meliputi seluruh badan. Takkan nmuka putih tapi berminyak? Takkanlah muka je putih tapi, tengok tangan hitam? Tak seimbang. Malu kokrang. Gitu kekdahnya ye.

1) Syma Beauty Miracle Toner - RM25 SM RM27 SS


beauty miracle toner, syma beauty skincare, set penjagaan wajah murah terbaik, set penjagaan wajah syma beauty skincare, set penjagaan kulit terbaik

Fungsi Syma Beauty Miracle Toner

  • mengecilkan liang pori dalam kulit
  • membasmi kuman dan bakteria
  • melembapkan kulit
  • melembutkan kulit
  • mencerahkan kulit
  • menyerlahkan seri kulit agar cerah kekal berpanjangan

Kandungan Syma Beauty Miracle Toner 60ml

  • Hermalis Virginia
  • Glutathione
  • Arbutin
  • Ekstrak Aloe Vera
  • Ekstrak Licorice 
  • Lain lain ramuan semulajadi 

2) Syma Beauty Miracle Whitening Lotion - RM 27 SM RM29 SS


syma beauty miracle whitening lotion, Set Penjagaan Wajah Murah Terbaik, Syma Beauty Skincare

Kandungan Syma Beauty Miracle Body Lotion

  • mangosteen extract/alpha mag; agen pemutih dari buah manggis
  • soy protein
  • Licorice extract
  • Mulberry extract
  • Aloe Barbadensis 

Fungsi Syma Beauty Miracle Body Lotion

  • mencerahkan kulit tubuh khususnya tangan/lengan/dan bahagian-bahagian badan yang terdedah
  • melindungi kulit dari hangus terbakar dan sinaran bahaya UV
  • mencegah kulit kering
  • memudarkan tona kulit kusam
  • membantu kulit tubuh licin gebu secara semulajadi

Testimoni Syma Beauty Miracle Body Lotion

testimoni syma beauty miracle body lotion, miracle body lotion, losen pencerah badan terbaik
Bila warna kulit muka dan tangan dah sekata, tak de lagi kata-kata 'eee, muka putih.. tangan hitam.'

Jangan lengahkan masa! 

Jangan lepaskan peluang korang untuk jadi cantik!


Cepat! Cepat! Jangan buang masa! 

Untuk tempahan:
Whatsapp - 0148376356  (recommended for fast reply)
Facebook - Nurmujahidah Ismail (klik)

Salam #jomjadicantik untuk semua. Wassalaam.


Harum Malam- Persediaan Melangkah ke Alam Perkahwinan

Harum Malam- Persediaan Menghadapi Alam Perkahwinan | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Ehem. Seram pulak tajuk entri blog aku kali ini. Macam sesuai je untuk permulaan entri penuh input dan kreativiti. Macam yang dikehendaki. Sukalah korang kan?

Sejak bertunang, aku mula buat persediaan sedikit sebanyak. Usaha untuk lebih rajin, pergi gym untuk dapatkan bentuk badan zaman sekolah, mula cari pendapatan sampingan, dan untuk menjaga diriku sendiri; luar dan dalam. Pastinya, setiap wanita mahu jadi yang terbaik untuk pasangannya. Antara langkah yang aku rasa perlu adalah pengambilan Harum Malam daripada Legacy Secret.

*Tetiba blushing pula mukaku ini. :3

harum malam, legacy secret, persiapan melangkah ke alam perkahwinan

Produk Harum Malam adalah salah satu produk yang dihasilkan oleh Legacy Secret yang telah mencetuskan fenomena apabila menjadi salah satu produk terhangat di pasaran. Namun begitu, produk hebat ini selalu disinonimkan dengan wanita yang sudah berkahwin. Ini tidak adil.. Tidak adil.. Tidak adil.. Nyanyi sikit. Jadinya, entri aku kali ni aku nak buktikan kat korang semua yang Harum Malam bukan untuk perempuan yang dah berkahwin sahaja. Suka tak? :3

Berdasarkan pengalaman aku kurang 3kg lepas menggunakan Secret Laxing yang juga salah satu produk Legacy Secret, aku sangat yakin dengan keberkesan produk dari syarikat yang sama iaitu Harum Malam. Akhirnya, aku merasa berat badan turun setelah sekian lama. Jadi, adakah patut kita biarkan orang yang dah kahwin je merasai kebaikan yang ada padanya? Kongsi kongsilah ye. :P

Bahan-bahan Berkhasiat Yang Terkandung dalam Harum Malam


Gigih giler aku cari khasiat setiap bahan yang ada dalam Harum Malam untuk meyakinkan diri sendiri tentang kebaikan produk hangat ni. Semua bahan daripada sumber semulajadi. Tak risau mengumbul bahan kimia dalam badan. Semua power! Terbukti hebat!
  • ekstrak ros - menghilangkan jerawat, mengharumkan vagina, menguatkan rambut.
  • ekstrak sireh - menghilangkan keputihan.
  • buah tin - mengawal nafsu makan, menurunkan berat badan, menguatkan jantung.
  • kismis - menguatkan daya ingatan, mengubati penyakit lupa.
  • madu - penawar segala penyakit, menghaluskan kulit, merawat luka.
  • goji - memberikan tenaga, mengurangkan nafsu makan, mengurangkan berat badan.
  • limau purut - mengurangkan masalah muka berminyak, anti-kanser, merawat luka.
  • strawberi - menghilangkan jerawat, anti kanser, mencegah kerosakan kulit akibat radikal bebas
  • pueraria mifrica - membesarkan payudara
  • kayu serapat - mengetatkan otot-otot rahim
  • buah delima - menurunkan berat badan dan tekanan darah tinggi
  • manjakani - mengetatkan faraj
  • pueraria lobata - mengimbangkan sistem endokrin wanita
  • senna - membersihkan kotoran, lemak dan racun dari tubuh melalui air besar

Khasiat Dan Kebaikan Harum Malam


harum malam, legacy secret, persediaan kahwin
Harum Malam; Rahsia Nenek Kekal Dara. Slogan dah tak menahan. Kita share rahsia nenek ek? :3

Terdapat terlalu banyak kebaikan yang terdapat dalam sebotol Harum Malam. Sangat baik diamalkan oleh mereka yang dah berkahwin, tapi kalau orang macam aku yang bakal berkahwin nak mula guna sekarang pun, apa salahnya. Practice makes perfect katakan. Kita kongsilah kebaikan Harum Malam dengan orang yang lebih berpengalaman tu.

*EH, blushing sekali lagi pulak. :3

Jangan dilayan aku merepek, nah baca kebaikan Harum Malam yang berlemon nih. Untuk membuktikan yang wanita bujang pun boleh guna produk ni, aku sudah membuat 'kajian' ringkas. Aku akan tandakan kebaikan khas untuk wanita sudah berkahwin dengan simbol (WSB) dan untuk semua wanita dengan simbol (SW)
  • meningkat dan mempercepat rangsangan seksual (WSB)
  • menghilangkan bau badan untuk badan yang lebih segar (SW)
  • mengatasi masalah vagina kering (SW)
  • mengetat dan menganjalkan vagina (WSB)
  • membunuh bakteria dalam saluran kencing (SW)
  • mengatasi masalah kerap kencing (SW)
  • meningkatkan sistem ketahanan tubuh (SW)
  • meningkatkan stamina untuk melakukan aktiviti harian (SW)
  • menstabilkan hormon untuk mengelakkan tekanan (SW)
  • menganjalkan kulit untuk mengurangkan kedutan(SW)
WSB 2 vs SW8 . Jelas bahawa Harum Malam bukanlah baik untuk wanita berkahwin sahaja, wanita bukan berkahwin pun akan dapat banyak kebaikan dengan pengambilan Harum Malam. Tak delah aku teragak-agak nak guna Harum Malam lepas ni. Muahahaha! *Nada puas hati.

Kenapa Aku Teringin Nak Ber'Harum Malam' 


harum malam, legacy secret, persediaan kahwin

Aku pernah berborak dengan pensyarah aku pasal penjagaan dalaman wanita. Beliau sangat menekankan penjagaan diri dari usia muda. Dari dulu memang aku tabik spring kat pensyarah ni. Pada usia umur 50-an, beliau masih bertenaga, wajah berseri sentiasa, dan badan slim macam anak dara. Padahal dah jadi nenek. Memang kena dengan slogan Harum Malam; Rahsia Nenek Kekal Dara.  Kih3.

Macam-macam info aku dapat daripada beliau. Daripada penjagaan diri hinggalah ke kemanisan dan cabaran berumah tangga. Aku nak jadi macam beliau. So, aku kena dengar nasihat dia. Memula segan juga nak tadah telinga. Tak sedar diri sudah besar. Tak lama lagi nak jadi bini orang. Tempoh sikit yang ada ni kena guna untuk timba ilmu daripada orang lama. Ye dak?

Mungkin penggunaan Harum Malam akan jadi permulaan segalanya. :3

Daripada sesi berborak di dalam perpustakaan tu, aku dapat konklusikan yang penjagaan diri wanita sangat penting dan sebaiknya kena bermula seawal usia 20 tahun lagi. Aku dah 22 tahun. See? Dah lambat dua tahun untuk jaga. -_-

Testimoni Pengguna Harum Malam

 

harum malam, legacy secret, testimoni harum malam


harum malam, legacy secret, persediaan kahwin 
Semua benda pasal Harum Malam ni buat aku tergoda untuk jadi pengguna setiap. Abbang aku pun suka produk Wira Malam yang juga produk Legacy Secret. Bertambah lagi alasan untuk aku guna Harum Malam dari sekarang. Korang macam mana pulak?

Link: Fanpage Legacy Secret
Link: Fanpage Harum Malam

Ps- risaunya nak kawin. ada yang nak tolong untuk majlis kahwin aku nanti tak? plisyyyy..

Pelajar TESL Main Boling di Pacific Bowl, KB Mall

Pelajar TESL Main Boling di Pacific Bowl, KB Mall | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Nak dijadikan cerita, aku rasa batch aku adalah batch yang paling tidak aktif di IPGKKB. Tak tahulah kenapa pergerakan batch kami memang slow sangat. One day, kami pergi main boling and seriously main boling kat Pacific Bowl, KB Mall ramai-ramai ni pun dah cukup rare bagi kami. Kesiankan? -_-

boling, main boling, boling kb mall, boling kelantan


Rancangan untuk main boling ramai-ramai for the end of semester 4 ni dah lama. Tetiba, datang pula satu situasi di mana jabatan bahasa Inggeris akan didatangi sebuah lembaga yang sangat mengerikan bernama MQA. MQA ni senang cerita badan yang akan mengesahkan sama ada kursus yang kitorang amik tu selari dengan tuntutan yang disenaraikan. Kalau tak capai apa yang dia nak, mereka boleh arahkan pembubaran. Seram sangat sebab pelajar dari Kirkby College pun dah datang IPG kami sebab kursus dorang kena bubar sebab tak menepati standard yang dorang tetapkan.

boling, main boling, pacific bowl, boling kb mall, pacific bowl kbmall

2 minggu sebelum mereka datang tu aku anggap sebagai 2 minggu paling sibuk dalam jabatan aku. Aku tak pernah tengok pensyarah aku sesibuk itu. Semua pelajar TESL kena siapkan file untuk setiap subjek PISMP mengikut subjek. Padahal masa tu dalam musim study week. Yang paling kronik pelajar semester 8 sebab dorang bakal tamat tak lama lagi. Dua tiga kali kitorang meeting apa yang kena sedia dan pensyarah bagi tips cara jawab soalan kalau MQA tanya.

main boling, boling kb mall, pacific bowl kb mall

Pengarah wajibkan semua ahli jabatan TESL ada kat IPG pada hari tersebut sebab semua berkemungkinan untuk dipanggil interview. Aku terpaksa pergi kem tahunan wataniah lambat 2 hari. An sanggup batalkan tiket balik Terengganu. Tapi, ada juga sekumpulan pelajar ni sanggup pergi bercuti di saat genting macam tu, di saat jabatan kami di hujung tanduk. Sanggup biarkan kitorang berjaga di IPG untuk dorang. Siap update kat Instagram kebahagian jadi backpackers paling tak menahan. Menunjukkan betapa hebatnya dorang. Apa nak takut? MQA je pun. Chillah. -_-

boling, main boling, boling kb mall, pacific bowl kb mall
 Alamak! Dah 3 perenggan pasal MQA. Entri bolinglah konon. Kah3. :P

boling, main boling, boling pacific bowl, pacific bowl kb mall

Walaupun dalam kesibukan menyediakan semua dokumen yang dikehendaki tu, perjalanan program yang jarang-jarang kami adakan tetap berjalan lancar. Kami pergi juga main boling dalam 2 hari sebelum MQA datang. Best jugak sebab rasa macam budak nakal yang tak kisah. Padahal dalam otak ni tak boleh berhenti fikirkan nasib masing-masing kalau kena interview, apa akan jadi kalau tak boleh jawab, apa akan jadi kalau kursus kena bubar. Siyesly, I almost cried from over thinking. Huhu.

main boling, hobi boling, boling kb mall, pacific bowl kb mall

Terima kasih sangat aku ucapkan kat Azmeer yang mengepalai program kami hari tu. Dulu Amsyar yang urusan kami main futsal, sekarang Azmeer pulak. Dah tu, bila Muja lak nak jadi yang kena bertanggungjawabnya?? Muja tolong jadi peserta bolehlah. Nak uruskan ni pemalas. Hahaha :P


Buat pengetahuan korang, hari tu adalah kali pertama aku main boling di mana nama aku tercatat kat board. Macam biasa, wajib pakai stoking sendiri, then kena pakai kasut yang dorang dah sediakan. Salunya aku jadi penonton kawan main. Kengkadang tumpang sarung kasut then lempar bola tu sekali dua. Kira buat syarat berboling. Honestly, boling is not my thing BUT I really enjoy watching those 'profesional players of IPGKKB' main. Dah macam Shalin gamaknya. Hehehe.

boling, main boling, boling kelantan, pacific bowl kb mall

Dua orang yang kiri tu dari Kirkby College and dua lagi tu dari PISMP asal. Main boling kali ni juga bertujuan untuk kami berkenalan dengan ahli baru kami ni. Bila lagi kan? Takkan la sampai bebila tak ingat nama dorang macam aku tak ingat lagi nama yang tudung hitam tu. T_T

boling, main boling, pacific bowl kb mall

Jeles gak aku ngan pelajar dari Kirkby College ni. Dorang lawa sungguh. Manis je. Haihhh. Nak kena belajar cara orang KL dressing gi kelas kat sana. Hehehe

 bowling score board, papan markah boling, main boling, pacific bowl kb mall

Budak laki yang paling excited main benda ni. Dorang lak tolong mainkan untuk aku. Aku mampu tengok jela then kengkadang mencelah kat game orang lain. Hehehe

 main boling di kb mall, boling pacific bowl

Lepas dah penat main, join Pia, Intan, Syu dengan Irna makan kat Noodle Station. Selain main boling pertama kali, makan kat Noodle Station hari juga was my first time. Kuno kan? :'(
 
With Pia yang hadiahkan aku lip scrub hari tu. Tq again sayang.
 Wassalaam.



Lirik Lagu Knock Knock oleh Elizabeth Tan

Lirik Lagu Knock Knock oleh Elizabeth Tan | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Hari ni aku exam Teknologi Dalam Pendidikan. Pagi sampai petang hujan. Masa dalam kereta radio terpasang tak tahu siaran. Terdengar lagu Knock! Knock! bestnya lagu ni Ain kan? Ain jadi sumber rujukan. Penyanyi lagu best ni nama dia Elizabeth Tan. Eh, berirama hari ni aku punya tulisan. Kih3

Jadi macam biasa aku pun masukkan jela lirik lagu Knock Knock ni kat label Favourite Songs aku. Alaa. Macam lagu Seribu Tahun hari tu. By the way, sebelum baca korang bukak Youtube cari lagu ni dulu tau. Berapa kali tah aku dok repeat lagu ni untuk tulis entri ni. Tak copy pun tau. Heee


lirik lagu knock knock, knock knock, elizabeth tan, lirik lagu elizabeth tan, gambar elizabeth tan, nurmujahidah
Sumber

Lirik Lagu Knock Knock
Penyanyi: Elizabeth Tan
Pencipta: Faizal Tahir

Bulan bintang kau janjikan
Tidak aku teruja
Cakap memang mudah
Semuanya mampu

Kata manis kau beri
Kuterpikat belum tentu
Cakap memang murah
Oh! Kau pun tahu

Kiranya kau benar mahu
Kiranya kau benar mahuku
One two kusayang kamu
Jangan sakiti aku

Knock Knock.. Mahuku perhatian
Talk Talk.. Mahuku kau buktikan
Jangan tersalah jangan tersilap
Jangan abaikanku

Knock Knock.. Kuberi kau semua
Talk.. Talk.. Kubuktikan diriku
Jangan tersalah jangan tersilap
Jangan abaikanku

Jaga jaga hati jaga jaga nanti
Kalau kuhampa kaukan rasa
Jaga jaga hati jaga jaga nanti
Kalau kuterluka kau pun kan sama

Bukan mahu tunjuk diva
Bukan nak mengada
Cuma ku tak mahu
Kecewa selalu

Dan andai apa kuberi
Tidak cukup untukmu
Katakan padaku
Apa kau mahu

Kiranya kau benar mahu
Kiranya kau benar mahuku
One! Two!  kusayang kamu
Jangan sakiti aku

Knock Knock.. Mahuku perhatian
Talk Talk.. Mahuku kau buktikan
Jangan tersalah jangan tersilap
Jangan abaikanku

Knock Knock.. Kuberi kau semua
Talk Talk.. Kubuktikan diriku
Jangan tersalah jangan tersilap
Jangan abaikanku

Jaga jaga hati jaga jaga nanti
Kalau kuhampa kaukan rasa
Jaga jaga hati jaga jaga nanti
Kalau kuterluka kau pun kan sama

Satu! Haruslah setia
Dua! Jangan cakap bohong
Buatku menangis
Jangan jangan
Tiga! Buatku tersenyum
Empat! Ulangi dari satu

Knock! Knock! Talk! Talk! Knock! Knock! Talk!

Knock! Knock! Mahuku hanya perhatian
Talk! Talk! Mahuku untuk kau buktikan
Jangan pernah kau abaikanku

Knock! Knock! Mahuku perhatian
Talk! Talk! Mahuku kau buktikan
Jangan tersalah jangan tersilap
Jangan abaikanku

Knock! Knock! Talk! Talk!

Dedikasi Lagu Ini Untuk Tunang Aku


Sebab lagu ni macam kena dengan jiwa aku, macam tepat dengan apa yang aku ada dalam hati ni, aku nak dedikasikan lagu Knock Knock nyanyian artis Youtube Elizabeth Tan untuk tunang tercinta, Nik Nashram. Empat bulan dah tak berjumpa. Aduh! Sakit rindu. T_T

lirik lagu knock knock, knock knock elizabeth tan, nurmujahidah


Abang, lagu ini saya tujukan khas untuk abang. Saya terima abang seadanya dan saya harap abang pun terima saya seadanya juga. Semoga kita melengkapkan hidup satu sama lain. Saling membahagiakan selamanya ok? Saya sayang abang seikhlas hati saya. Kalau ada apa yang kurang, saya mohon maaf sebab saya memang tak sempurna.

*EceYYYHH, dan dan rasa macam hari raya. Ekekeke.

Elizabeth Tan, Penyanyi Youtube Ala Ala Taylor Swift

Bila dengar lagu Knock Knock, aku rasa suara dia ala ala Ning Baizura campur Juliana Banos. Lagu dia macam lagu Taylor Swift.  Tahu je apa yang perempuan ni nak bagitahu kat kekasih dorang. Dia macam jadi pembantu kepada semua girlfriend untuk luahkan segala yang terpedam untuk boyfriend. Andai hatiku bersuara gitulah. Macam tepat je kena kat batang hidung masing-masing. Kih3

lirik lagu knock knock, elizabeth tan, knock knock elizabeth tan, nurmujahidah
Definisi cantik bagi aku. Perggghh. Aku yang perempuan pun melting. Deng!

lirik lagu knock knock oleh elizabeth tan, knock knock, elizabeth tan, artis youtube
Dari Fanpage Elizabeth Tan

Buat Elizabeth Tan
saya peminat dari Kelantan, jauh di Pantai Timur, mengucapkan selamat maju jaya untuk awak. Awak cantik buat saya suka tengok awak, buat saya berangan tak sudah nak ada kulit putih flawless macam awak. Kalau awak terbaca entry ni, mohon komen

'Saya, Elizabeth Tan suka sangat baca blog Mujadafewa.My' .

Insya Allah, nangis saya kegembiraan nanti. Heee
Ps- sape ngengada guna nama Elizabeth Tan menyamar kat komen, aku cepuk. 
Wassalaam.


Shape Up Sports and Fitness Center- Gym Rasmi The Red Warriors

Shape Up Sports and Fitness Center- Gym Rasmi The Red Warriors | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Kesinambungan daripada kisah aku yang tengah berjuang untuk kurus, aku mula menjejakkan kaki ke gym. Yes, Cik Epal dan Jofliam memang idola aku sekarang.

Jadi aku mula mencari gym yang sesuai dengan aku, yakni harga yang berpatutan, selesa, tidak menyerabutkan dan dekat dengan IPGKKB. Alhamdulillah, aku jumpa Shape Up Sports and Fitness Center. Terletak di Padang Tembak, kawasan perindustrian. Dekat sangatlah dengan IPG aku. Tq umi for my Myvi you gave. Senang kak nak gi gym. Hehehe.
shape up, gym rasmi red warriors, fitness center, gym pengkalan chepa, gym kelantan
Curi daripada fb Zainal Zuhry.
shap up sports and fitness center, gym rasmi the red warriors, gym pengkalan chepa, gym kelantan
Aku bila selfie sambil mengayuh. -_-

Kalau sebelum ni aku dah berjaya membeli Dumbellina dan tunang aku dah hadiahkan aku yoga mat, sekarang aku dah berjaya menjejakkan kaki ke gym pulak. Seriously, I am dying to lose my weight. Alhamdulillah. Aku berjaya turun 3kg dari tempoh aku bermula. Bukanlah angka yang besar tapi hanya orang yang tengah usaha macam aku tahu bermaknanya setiap kg yang berjaya dihapuskan.

shape up, gym rasmi the red warriors, gym best kelantan, gym pengkalan chepa, gym padang tembak
Aku kalau bersenam, memang excited macam ni. -_-
shape up sports and fitness center, gym rasmi the red warriors, shape up gym, gym padang tembak, gym pengkalan chepa, gym kelantan
Tendang, tarik. Tendang, tarik. Then snap gambar. Lol -_-

Aku suka workout di Shape Up sebab facilities banyak, pendingin hawa, luas dan tak menyempitkan pernafasan, boleh bersenam ramai-ramai, privasi, and ada blogger batman yang sudi membantu. Tak kurang juga boleh cuci mata tengok the Red Warriors workout kat sini. Hari tu sempat aku naik treadmill sebelah one of them but aku tak kenal sape. Aku bukan peminat bola sepak pun. Tapi sempat bangga gak lah. :3

shape up sports and fitness center, gym rasmi the red warriors, gym shape up, gym pengkalan chepa, gym padang tembak
Yang treadmill ni paling aku suka. Setengah dok lari je aku nih. Semput gak.
Selain workout kat gym, aku pun ada ambil Secret Laxing untuk kurus. Memang berkesan nampaknya bila aku dah berjaya turunkan berat badan aku ni. Dulu pun aku exercise gak, tak turun pun. Mungkin gak sebab aku tak jaga pemakanan. Kita kena ingat, untuk kurus, 70% tentang pemakanan dan hanya 30% bersenam. Mana lebih besar kesan dia tu? Sendiri mahu ingat na..

Shape Up Sports and Fitness Center- Gym Rasmi The Red Warriors, Nurmujahidah
Benda ni aku sebagai pemberat untuk letak kat peralatan. Aku suka sebab dia warna warni. Kih3
Setiap peralatan bersenam mempunyai fungsi masing-masing dan aku hanya tahu guna tapi nama dia aku tak ambil kira. So, mohon tengok jelah aku menggila di sana. Harap harap kegilaan aku tu menambahkan tenaga dan keefektifan aku kurus. Kalau nak lagi privacy boleh naik tingkat atas. Peralatan dia lebih kepada untuk perempuan. Kalau kat tingkat bawah lagi banyak alat dia.

gym kelantan, shape up gym, gym pengkalan chepa, gym padang tembak
Yang ni paling tak best sebab tersentak-sentak sikit. Tak smooth aku buat.
shape up gym, gym rasmi pemain bola kelantan, gym pengkalan chepa, gym padang tembak
Kenal tak yang kat tengah tu? Dialah Blogger Darkbatman. Blogger yang akan buat come back. Insya Allah.
Yang best laginya, kat sini ada sauna. Seriously, kau masuk dengan suhu kau yang sejuk, and ko keluar dengan peluh menjejer keluar. Korang boleh masuk ramai-ramai dalam 15 minit. Jangan over takut nanti korang dehidrasi. Aku consider sauna secara berjemaah ni sebagai social networking. Masa bersauna, banyak bebenor keluar cerita. Ada yang segar ada yang basi. Tak kisahlah. Asalkan tak rasa bosan dalam proses membakar lemak dalam kotak sauna tu.

sauna, gym shape up, gym rasmi the red warriors, shape up gym
Kotak sauna di Shape Up Sports and Fitness Center
gym shape up, shape up gym, gym rasmi the red warriors
Aku tengah buat sit up macam nilah. -_-
Bayaran untuk masuk ke Shape Up Sports and Fitness Center ni hanyalah RM10 per entry untuk walk-in. Korang boleh masuk dari buka sampai tutup dalam sehari. Tapi dia ada sediakan pakej-pakej tertentu. Maybe aku nak amik pakej ni tahun depan sebab nak amik sekarang macam dah terlambat. Aku nak bercuti dah tak lama lagi. Malas pulak jari aku nak menaip. Korang tengok gambar jelah.

shape up gym, gym shape up, gym pengkalan chepa, gym padang tembak
Ni pun alat jenis tendang tendang jugak. Aku agak untuk shape kaki lah.
shape up gym, gym shape up, gym kelantan, gym pengkaln chepa, gym padang tembak
Yang ni memang banyak gunanya. Aku je malas nak guna. Sebab laki banyak kawasan ni.
gym padang tembak, gym pengkalan chepa, shape up, gym rasmi the red warriors
yEahhh! You can do it Muja!
shape up gym, gym shape up, gym rasmi the red warriors, bersenam untuk kurus
Peace no war. I am gym-ing. ;)
gym shape up, shape up gym, gym rasmi the red warriors, gym kelantan, gym pengkalan chepa, gym padang tembak
Kalau berjaya buat yang ni, memang satu kejayaan besar bagi aku. Haha.
gym shape up, shape up gym, gym rasmi the red warrior, gym kelantan, gym pengkalan chepa
Teman segym aku.
Honestly, aku terdorong untuk jaga badan ni sebab tunang aku lah. Bila pasangan kita suka jaga badan, kita pun akan terpengaruh nak jaga badan jugak. Takkanlah nak biarkan dia handsome badan ketak-ketak, sedang kita lemak sana sini. Bahaya ter. Posisi aku ter. Risau jugakkan. 

Aku nak dia tahu aku support dia dari belakang dan aku suka jugak benda yang dia suka. Benda ni pun elok untuk kesihatan aku. Aku pun sebenarnya takut gemuk dan sangat tak mahu jadi gemuk. Nauzubillah sangat. T_T

After all, kami akan kongsi hidup yang sama in future. Apa dia makan, itu yang aku makan and aku nak berusaha ke arah adapting to that new world dari sekarang. Insya Allah. Tapi yang pasti, aku tak de keazaman macam dia. Dia punya azam sangat menakutkan. Kalau dia nak yang tu, akan usaha sampai dapat. Seram gak, BUT at the same time, aku bangga ngan dia.

Semangat aku pula macam ada butang on off. Kadang on, kadang off. Kalau time off tu, aku selalu cari alasan untuk berhenti which is never good. :'(

Ps- ada 9kg lagi untuk capat berat ideal idaman aku. korang macam mana?

Wassalaam.



Melawat Taman Tamadun Islam, Kuala Terengganu

Melawat Taman Tamadun Islam, Kuala Terengganu | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Lamanya tak update blog aku nih. Macam sesia je bayar domain tetiap tahun. Sebenarnya banyak je benda nak share, tapi macam biasalah. Aku tak serajin Nik Nashram aka Mr Tunang. Love you abang.  Miss you so much. Eh, tetiba. -_-

Kelas aku ada pergi ke Taman Tamadun Islam, Kuala Terengganu baru-baru ni untuk mengambil gambar for subjek Teknologi Dalam Pendidikan. Untuk subjek TDP ini, kami belajar sesuatu yang agak berbeza. Kami belajar cara menggunakan teknologi terutamanya kamera dan komputer untuk kami gunakan dalam proses pengajaran dan pembelajaran kami nanti.

taman tamadun islam, replika masjid, masjid kristal
Masjid Kristal di Taman Tamadun Islam. Cantik sungguh.
taman tamadun islam, tti, masjid kristal
Replika masjid-masjid yang ada di Taman Tamadun Islam.
Memang best sangat melawat Taman Tamadun Islam ni. Aku memang selalu teringin nak berjalan-jalan tapi jarang aku rasa enjoy satu trip tu bebetul macam trip kali ni. Siyesly. Tq sangat untuk semua classmates aku yang dah bertungkus lumus menjayakan trip kami ni. Aku kena contact TTI and tanya sesikit je. Program Bina Insan Guru hari tu pun macam ni jugak. Kih3

Sebelum kami lawat setiap replika, ada tayangan dulu untuk menerangkan sejarah setiap bangunan. Antara replika di Taman Tamadun Islam adalah Taj Mahal di India, Masjidil Aqsa di Palestin, Masjidil Haram di Arab Saudi, Masjidil Negara di Malaysia dan Masjid Xian di China. Sangat mengagumkan bagaimana para arkitek mereka replika ni. Sudah la besar. Sebijik sama.  Hebat! :D

taman tamadun islam, tti, lawatan sambil belajar
Ain, Mirah, Buvana dan ehem, aku ler,, hehe
taman tamadun islam, tti, terengganu, replika masjid, lawatan sambil belajar, teknologi dalam pendidikan
aku, alang, ngan mr roslan. love them both so much! :D

Di Taman Tamadun Islam ini juga menyediakan banyak perkhidmatan untuk pelawat. Antaranya kereta api untuk bergerak ke setiap replika, basikal, dan yang paling best mestilah river cruise dalam 45 minit sepanjang sungai melalui beberapa buah kampung nelayan. Masa tu baru aku tahu yang bandar Kuala Terengganu ni adalah sebuah bandar pesisir sungai.

Cool giler bila aku tahu ada sebuah pulau ni, ada sebuah rumah je kat pulau tu. Luas giler halaman rumah dia kan? Hehehe

taman tamadun islam, tti, terengganu, nurmujahidah, tdp, teknologi dalam pendidikan
Khalida je tak de dalam gambar ni. Gi mana tah.
taman tamadun islam, tti, tdp, terengganu, melawat terengganu
Ada perkhidmatan ala-ala kereta api untuk melawat setiap replika masjid.
Di entri ini juga, aku nak berterima kasih sangat dekat lecturer kesayangan semua pelajar iaitu Encik Roslan Idris sebab sudi jadi pensyarah pengiring untuk trip kami ni walaupun beliau bukanlah pensyarah subjek TDP kami. Pensyarah kami tak dapat hadir sebab ada benda mendadak yang tetiba je terjadi. Risau gak kena cancel masa tu. We owe you so much Mr Roslan. Siyes. T_T

Sebelum terlupa, Mr Roslan ada bukak homestay di Kota Bharu. Kalau korang perlukan homestay di Kota Bharu, Kelantan, korang boleh baca entri homestay murah Kelantan ni. Korang takkan jumpa homestay yang lagi murah daripada homestay pensyarah aku ni tau. Dijamin. Perkhidmatan pun memang tip top. Kih3

taman tamadun islam, tti, tdp, melawat terengganu, bercuti di terengganu
Pemandangan dari bawah replika Taj Mahal.
taman tamadun islam, tti, teknologi dalam pendidikan, nurmujahidah, melawat terengganu, bercuti di terengganu
I love this picture so much. Macam cool je. Hehehe
taman tamadun islam, tti, melawat terengganu, bercuti di terengganu
Nilah Mr. Roslan. Teka nape aku suka gambar ni? Betul! :D
taman tamadun islam, melawat terengganu, bercuti di terengganu, travel malaysia
Selfie dengan room mate tersayang. :D
taman tamadun islam, tti, nurmujahidah melawat terengganu, bercuti di malaysia
Selfie di Taman Tamadun Islam
Famili aku memang jarang berjalan-jalan. Boleh kata, selagi tak de keperluan, memang terperap di Kelantan. Nasib baik ada aktiviti kelas macam ni. Dapat aku tengok dunia luar. Hari tu berkhemah di Lata Belatan. Best jugak. Harap-harap ada lagi aktiviti jenjalan lagi la nanti. Aku nak sangat di Pulau Perhentian, Pulau Redang dengan Pulau Tioman. Please husband, take me there nanti k. Hehehe

Untuk hubungi pihak Taman Tamadun Islam, korang boleh guna info kat bawah ni.

TTI Management Sdn Bhd
Pulau Wan Man,
Losong Panglima Perang,
21000 Kuala Terengganu
Tel: +609-627 8888
Fax: +609-630 9020
E-mail: sales [@] tti.com.my

Ps- korang, tempat berbulan madu dalam Malaysia yang best kat mana ek? :3

Wassalaam.