Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Pantai Mek Mas, Pantai Cantik di Kelantan- Outdoor Photography Session di Sini?

Nurmujahidah Ismail | 2/21/2015 | 2Comments |
pantai mek mas, pantai cantik kelantan, pantai cantik, pantai cantik malaysia

Penggambaran Gimik KBP di Pantai Mek Mas, Kuala Besar, Kelantan | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Aku bukanlah orang yang sukakan tanggungjawab, tapi untuk semester ni, aku memang berharap to build on my leadership skill. Masa tak tunggu kita.

Tak sampai dua tahun lagi, dah nak habis dah masa aku di IPGKKB. So, I really feel that I have to try to lead no matter what. Kalau tak try, aku takut I won't be able to become a good teacher nanti.

pantai mek mas, pantai cantik, pantai berbukit, pantai cantik di kelantan, pantai cantik di malaysia
Pantai Mek Mas dengan struktur pantai berbukit dengan hutan pokok ru.

KBP adalah singkatan bagi Kejohanan Balapan dan Padang yang menggantikan nama Kejohanan Olahraga Tahunan (KOT) untuk tahun-tahun sebelum ni. Tahun 2015 adalah tahun pertama dan terakhir IPGKKB akan menggunakan nama KBP sebab mulai tahun depan, kejohanan sukan akan digantikan dengan program merentas desa pula.

Aku sendiri masih tak tahu nama yang akan diguna tahun depan. Mungkin Merentas Desa je kot. Lame. Kih3

Memang kitorang gi Pantai Mek Mas nak melompat pun. -_-

Risau jugak bila kelas aku dapat tugas uruskan majlis pelancaran, gimik pembukaan dan penutupannya tahun ni. Bukan benda senang, bukan benda kecik. Boleh dikatakan satu bench mark whether KBP yang kitorang anjur ni hebat ke tidak. Malu tau kalau orang booo. T_T

Tapi, dah memang takdirlah kitorang yang kena tahun ni, so nak tak nak kena hadap. Ditakdirkan jugak, aku terangkat tangan masa dorang tanya sapa yang nak jadi wakil pelajar kelas aku for the programme. Aku rasa ok la sebab aku dah memang koordinator subjek Olahraga.

Cubaan terbang seorang Mujadafewa untuk terbang fail. :'(

As to give the best for our responsibility this time, kitorang buat keputusan untuk membuat penggambaran di Pantai Mek Mas, yang memang terkenal dengan keindahan alam semulajadinya. Laut membiru, struktur pasir pantai yang berbukit, pokok ru.

Memang sesuai sangat pasangan pengantin beroutdoor kat sini. Mungkinkan pengantin itu aku dan abbang? Wallahua'lam. Tapi macam jauh sangat je dari rumah.

Nak gi mana tu Mirah?

Nak pergi Pantai Mek Mas memang agak jauh. Yang aku mampu cakap, masuk jalan ke Pulau Pisang macam nak pergi ke Warung Pak Mat, then masuk jauuuuuh lagi. Aku pun tak reti nak describe. Sempat jugak makan langsat before sampai. Sadis sungguh. Dah la hari dah sangat petang.

Nasib ada antara kami yang dah pernah pergi sana.  Kalau nak senang, guna Google or Waze je ye. Huhuu

With my gym partner. Dia dah turun 5kg tanpa supplement tau. Salute! :D

Shyly, aku nak mengaku yang tahun ni was the first time aku dengar nama Pantai Mek Mas daripada Syu, padahal aku orang Kelantan. Mentang-mentang orang Kelantan panggil orang perempuan dengan nama 'mek', terus pantai pun letak mek.

Laki-laki jangan jelez sebab tak de yang namanya Pantai Awe Mas. ^^

My beautiful bender. Nini and Kamini. Tq so much for your help! :D
Memang tak dinafikan pemandangan kat Pantai Mek Mas memang best. Lagi-lagi time matahari nak terbenam. Romantik seyh. Kalau dok kat atas bahagian berbukit then tengok kat si matahari, rasa macam. Subhanallah indahnya alam! Itu aku yang kata.

Kata kawan aku pulak, tempat camni best berkhalwat. Bengong punya kawan. Kah! :P

Scene main yoga then tetiba guru yoga pengsan. Lawoookk!! Hahaha

Dengan pemandangan yang jenjarang kitorang boleh tengok, kemain lagi kawan-kawan aku dok amik gambar kreatif. Melompat dalam bulatan matahari terbenam adalah yang paling best bagi aku. By the way, masa aku pergi, ombak agak mengganas.

Macam tahu-tahu aku nak datang, terus buat welcoming gesture. Tengok je pun dah meremang bulu roma. Mungkin, I went not at the right moment. Huhuu T_T

Jenjarang aku rasa bangga dengan gambar yang aku capture but I am with this picture. :D

Bangun Haziq!

Lawak giler tau dorang ni. They've made my day. Hahaha

Mohon doakan budak ni kurus sebab beliau berkahwin tak lama lagi. :D

Lama weh aku tak jejak kaki ke pantai. Aku sendiri tak ingat dah when was the last time yang aku pergi mandi pantai. Without me noticing, masa aku tengok ombak yang agak kuat di Pantai Mek Mas, aku rasa aku makin takut dengan air laut, specifically dengan the waves. 

Ombak besar weh. Maybe juga masih fobia dengan banjir yang aku tak terlibat pun sebenarnya. Alhamdulillah. Tq sebab dah baca sampai sini. Sekarang korang boleh gi buang air, mandi, dan makan. 

Wassalaam.

ps- abbang sayang saya tak?


Cek Mek Molek Street Art, Machang, Kelantan - Merawat Hati Rawan

Nurmujahidah Ismail | 2/20/2015 | 0Comments |
cek mek molek street art, machang street art, street art cek mek molek, street art machang
Masuk jalan tu, disambut dengan seni yang ni.

Cek Mek Molek Street Art, Machang, Kelantan - Merawat Hati Rawan | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Aku bukan peminat seni, tapi sekali sekala tengok karya seni dengan warna warni, suka gak hati. Tambah-tambah kalau masa pergi tu, urat kepala berselirat dengan masalah duniawi. Suka dan tenang pula rasa bila tengok warna-warna. Betullah, warna juga berkuasa.


cek mek molek street art, machang street art, kelantan street art, street art kelantan, street art machang, street art cek mek molek, cara pergi ke cek mek molek street art

cek mek molek street art, kelantan street art, machang street art, street art machang, street art kelantan, kelantan street art

Kami pergi Cek Mek Molek Street Art, Machang dalam few weeks ago and yet, baru sekarang aku ada masa lapang untuk update pasal pergi sana. Masa tu pergi melawat Amir kat SMACH. Walaupun aku oghe Kelate tegar, bila dapat kereta baru aku mula menghafal jalan. Tu pun jalan dari Pengkaln Chepa ke Selising sebab aku salu ulang alik dari rumah ke ipg and vise versa. And pengakuan eksklusif aku, aku sesat mencari street art ni. Mohon jangan gelak teruk sangat. Malu ittew. :'(

cek mek molek street art, kelantan street art, machang street art, street art kelantan, street art machang, street art cek mek molek
 
cek mek molek street art, kelantan street art, machang street art, cara pergi street art kelantan
Buat pelajar UITM Machang, Kelantan yang dah bekerja keras untuk projek Street Art Cek Mek Molek di Machang ni, congratulations to all of you. You've done a great job. Kami orang Kelantan terhutang budi dengan korang. Insya Allah, hasil kerja korang kami jaga. Terima kasih sebab dah berjaya merealisasikan projek hebat yang jenjarang orang buat ni.
 


Nasib baik korang sudi tambah nilai keseniaan untuk bandar Machang. Bangga gak dengan universiti yang menempatkan semua pelajar Bumiputera. Tak masal Machang has become a famous town gara-gara kreativiti korang tau. It was my first time tengok street art and I am still amazed with what you've done on the walls.  Kalau sebelum ni, aku kenal Kota Bharu ngan Pasir Puteh je. Yeahh, I am one proud Kelantanese to have this in my state. Ini bukan statement rasis ye. Ehem. :P 
 


By the way, buat korang yang pergi bergambar ke, berphotoshoot ke kat Cek Mek Molek Street Art ni, korang datang je ke bandar Machang. Kalau korang jalan dari KFC, jalan terus sikit, belok kanan. Street art tu kat belakang bangunan sebelah bangunan KFC tu. Kalau tak jumpa jugak, silalah rajinkan mulut bertanya. Insya Allah, dijawab dengan baik sebab orang Kelantan ni peramah tau. Contoh paling jelas, pemilik blog nilah. Kih3 :P
 


Lepas ni, aku harap makin bertambah baik Cek Mek Molek Street Art ni. Moga makin banyak lukisan dihasilkan. Mana tau boleh jadi tarikan pelancong. Dapat gak tambahkan pendapatan negara. Chewah! Ada jugalah ruang untuk mereka yang berbakat untuk berkarya. Daripada simpan je sebab tak tahu nak channelkan bakat macam mana. Mesej pada setiap gambar memang sampai ke hati. Ada nak hentikan perang, pertahankan seni warisan, dadah musuh negara.

katil, cek mek street art, kelantan street art, machang street art

cek mek molek street art, machang street art, kelantan street art, cara pergi ke machang street art

cek mek molek street art, kelantan street art, machang street art, cara pergi ke cek mek molek street art machang

cek mek molek street art, machang street art, kelantan street art, cara ke cek mek molek street art

cek mek molek street art, machang street art, kelantan street art, street art kelantan, street art machang, cara ke street art machang
semangat selfi sampai tengadah. haha
I hope you all enjoy all the pictures. I've tried to make them beautiful in your eyes tapi terima jela seadanya sebab tak de antara kami ni namanya photographer. Capture pun guna handphone camera saja. DSLR pun tak de. That's all la kot for those yang rindu updates daripada aku. Nanti aku update pasal barang kecantikan terbaru yang ada. Gegels jangan nak excited lompat-lompat k. Behave, sebab you future mother-in-law is anywhere. Kih4

ps- Rasa macam skil penulisan aku makin tumpul sejak lama tak menulis. Wassalaam.


Oxydrinks- Minuman Kesihatan Campuran 22 Bahan Semulajadi Terbaik!

Nurmujahidah Ismail | 2/11/2015 | 1Comments |
oxydrinks, minuman kesihatan, makanan semulajadi, hishop, hishopmy
Tq hishop.my for such a high quality beauty and health product you've prepared for us. Ceh. Bodek sikit. Heee


Oxydrinks- Minuman Kesihatan Daripada 22 Bahan Semulajadi Terbaik! | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Buat kesekian kalinya, aku nak mention dalam blog ni yang aku sekarang dalam proses nak turunkan berat badan, tapi aku memang sejenis makhluk berjantina perempuan yang kurang mampu untuk kawal pemakanan. Macam mana nak buat ek?

Fikir punya fikir. Bagus jugak kalau aku ada satu makanan yang dah cukup semua benda yang aku perlukan seharian then boleh avoid makan terus. Sebabnya, aku ni kalau dah makan, tak de maknanya makan sikit. Nasi paling kurang kena ketinggian Gunung Tahan kalau bukan Gunung Kinabalu. Lauk lak paling tak, sejenis tapi saiz XXL. Haisysss, apa nak jadi???

Thanks to Hishop aku akhirnya jumpa penyelesaian untuk masalah pemakanan aku nih. Kalau dok pergi gym tapi pemakanan tak jaga, tak ok jugak kan? Oxydrinks; 22 blend with natural nutritious. Memang terbaik. Boleh jadi pengganti untuk diet harian. Yang penting, 100% semulajadi tanpa sebarang bahan kimia tau.

Oxydrinks- Terbaik untuk

Kanak-kanak yang sedang membesar
Vegetarian
Pesakit sembelit
Pesakit perut buncit
Orang yang sibuk dengan kehidupan seharian
Mereka yang menginginkan hidangan cepat dan berkhasiat

oxydrinks, review oxydrinks, muja suka oxydrinks, hishop, oxydrinks di hishop
Macam over lak picture editing aku kali ni. Kui3 :P

Kandungan Oxydrinks

Beras perang
Kacang soya
Fiber chicory
Oat
Kacang hitam
Kacang hijau
Ubi
Labu
Kubis
Lobak merah
Beras pulut hitam
Kalsium rumpai laut
Cendawan
Barli
Minyak bijan hitam
Bayam, rumpai laut
Parsley Cina
Ginseng Siberia - memperbaiki peredaran darah dan anti lelah
Hirutella Sinesis - meningkatkan kekuatan fizikal dan anti-oksidan
Moringa Oleifera - makanan yang menakjubkan


Dah makan Oxydrinks ni, tak payah makan benda lain dah. Tu pun kalau mampu. Kah3 :P

Oxydrinks TIDAK Mengandungi

Gula
Dextrin
Pengawet
Pewarna tiruan
Perasa tiruan
Kolesterol
Lemak trans

hishopmy, hishop, oxydrinks, oxydrinks di hishop, muja review oxydrinks
Hishop.My , tempat berkumpulnya barang-barang untuk kita jadi dan rasa cantik. *WINK3x

Cara Penyediaan Oxydrinks- Semudah 1 2 3!

1. Masukkan 1 sachet Oxydrinks ke dalam air panas pada suhu 150-160cc. Kacau perlahan sehingga larut sepenuhnya.
2. Kuantiti Oxydrinks boleh digunakan mengikut keperluan dan kehendak masing-masing.
3. Oxydrinks juga boleh dimasukkan ke dalam air minuman lain untuk kesihatan optimum.

Kalau korang nak dapatkan Oxydrinks ni and nak rasa sendiri kesihatan terunggul dengan diet 100% semulajadi, korang boleh lawat laman web ---)) http://www.hishop.my/oxydrinks-3x25g ye.

PS- abbang yang tengah jaga badan tu mesti excited tahu pasal Oxydrinks ni. mmm
#oxydrinks #minumankesihatan #hishopmy

Wassalaam.



Aku Nak Jugak Baucer Shopping RM100 Lazada!!!

Nurmujahidah Ismail | 1/30/2015 | 3Comments |
Aku Nak Jugak Baucer Shopping RM100 Lazada!!! | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Ingat tak aku pernah bagi idea bergaya dengan Lazada? Kalau tak ingat mohon baca sebab aku nak tahu korang rasa idea aku bernas ke hampas. Cer komen la sikit. Nak gak jadi ratu fesyen yang suka shopping online. Cool.

Untuk aku dapat baucer shopping RM100 daripada Lazada, aku terpaksa pilih 5 barang yang paling aku nak. They can be considered as Muja's Most Wanted Stuff of the year 2015! Gitchew. Kalaulah aku dapat baucer RM100 tu, boleh juga lepas gian online shopping yang dah lama aku tak buat. Tengah saving untuk kawin katakan. Sabo jela. Huhuu

1. Untuk Aku Bila Keluar dengan Abbang

royal gold radiant foundation

Royal Gold Radiant Foundation

Kulit aku memang tak rata. Jadi, aku memang suka tepek foundation followed by compact powder. Leceh jugak nak buat banyak benda. Tetiba, aku tertengok review Royal Gold Radiant Foundation di GoShop. Giler tak power bila semua jerawat dengan parut kat muka Sharifah Sakinah dia cover habis dengan sedikit sapuan jer! Tak guna bedak pun! O_O

Kalau aku ada fulus berkepuk, memang aku setia ngan foundation ni je. :')

2. Untuk Aku Rasa Lebih Kewanitaan

deparis eternal love ring necklace

DeParis Eternal Love Ring Necklace

Orang keliling aku selalu cakap aku macam lelaki. Tak naklah nanti bakal suami aku pun fikir macam tu. Aku yakin kalau aku dah pakai DeParis Eternal Love Ring Necklace ni, aura kewanitaan yang tersimpan rapi akan terserlah.  Orang kata, bila perempuan pakai barang kemas walaupun orang tak nampak, seri wajah tu melimpah-limpah keluar. 

Itu orang la kata. Aku tak kata, aku cuma.. Mmm. Next.

3. Untuk Aku Tampil dengan Gaya, Mutu dan Keunggulan


esprit flamboyance ladies' watch

Esprit Flamboyance Ladies' Watch Silver & Rose

Salah satu masalah besar aku adalah, tak berjaya jadikan pemakaian jam tangan suatu habit, padahal aku tahu sebagai bakal guru, aku tak nampak profesional tanpa jam tangan. Mungkin jugak aku kena ada jam tangan yang ada that magnet factor untuk aku ingat untuk pakai hari hari. Nampaknya macam dah jumpa bila aku terjodoh dengan jam tangan Esprit Flamboyance Ladies' Watch ni. 

Eh, korang pun dah tertarik sama! Haha

4. Untuk Abbang pada Hari Lahirnya


kinohimitsu collagen

Kinohimitsu J'pan Collagen Men Drink


Selain daripada sangat beauty conscious, cerewet, sensitif, pengemas, dan pembersih, aku tak tahu lagi macam mana nak describe my tunang. So, untuk birthday gift dia, I can only think of giving him health supplement. Kinohimitsu J'pan Collagen Men Drink ni macam sesuai je untuk tunang aku yang sangat nak kulit cerah untuk wedding kami nanti.

Abang, abang nak benda ni tak? :P

5. Untuk Aku Yang Kehilangan

asics gt 2000 women d

Asics GT 2000 WOMEN D

Cerita sedih tahun 2015 aku bermula dengan kehilangan kasut sukan Adidas yang sudah banyak berjasa. Aku letak bawah katil before balik bercuti sebulan tahun lepas. Balik ipg tengok dah tak de. Tanda jejak, tanpa kesan. Sedih sangat sebab I love the shoes so much and first time aku beli kasut sukan yang ada brand. Tup tup hilang. T_T

Asics GT 2000 Women D ni sesuailah korang hadiahkan untuk aku sempena birthday aku Februari nanti ye. Tak lama dah tu. :P

---------------------------------------------

Seriously, berejam aku dok belek web Lazada to come up with these 5 Muja's Most Wanted. Mana taknya, rambang mata aku tengok banyak giler pilihan. Harga pulak memang murah yang korang takkan dapat dah tempat lain. Aku pernah menyesal beli Genie Bra kat page lain sebab tak check dulu kat Lazada. Jauh lebih murah k.

Jadi, tip bijak shopping online, check dulu di Lazada boleh masuk dalam list. Kalau korang, korang pilih apa? Sebabnya? Share la ye.

ps:
1. mohon like and share entry ni untuk bantu aku dapat baucer tu k. heee
2. kalau korang nak join, klik ShopCoupons Blogger Contest

You can check out the products at Lazada This post is an entry for the ShopCoupons Blogger contest. Being hosted by ShopCoupons. Lazada vouchers sponsored by Lazada Malaysia.

Wassalaam.

Saya Nak RM150 Produk Percuma daripada Nile.com.my

Nurmujahidah Ismail | 1/30/2015 | 0Comments |
Saya Nak RM150 Produk Percuma daripada Nile.Com.My | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Setelah sekian lama aku tak menerjunkan diri dalam bidang giveaway, temptation untuk join tak boleh nak dielak bila tahu aku berpeluang untuk menang RM150 daripada Nile.Com.My!!!

Korang tahu tak, aku ngan abbang boleh dikatakan peminat setia online shopping web murah nombor satu Malaysia nih???? T_T

Klik Di Sini
Kalaulah ditakdirkan, rezeki aku menang salah seorang daripada 5 pemenang, 5 benda nilah yang aku nak. Benda sesimple je. Yang pasti, kalau combine harga 5 benda nih, still bawah RM150 tau. Siyes murah truup truup ayaq mata! :')
Haniya Mixed Colour Blouse- Pink: RM31.90
Haniya Mixed Colour Blouse ni memang aku dah minat lama sebab aku tengok Cik Epal pakai. Macam simple but sweet je. Potongan dia pun nampak macam kita slim. Nak cun jugak! :D

Dual Use Mixed Colour Bagpack- Red: RM49.39
Dual Use Colour Bagpack ni pulak aku teringin nak hadiahkan kat adik bongsu aku, Hana. Dia bongsu, mestilah sayang lebih. Rasuah awal so that dia rela jaga anak sedara dia nanti. Kah! :P

Haniya Printed Blouse: RM29.90
Haniya Printed Blouse ni cantik giler! Boleh ikat kat tepi. Tak de la menggeleber je macam baju aku yang lain tu. Mesti tunang aku suka. Haissyy, memang mush have item la blaus yang satu nih! :D

Fashionable Men Track Sport Pant/ Jogger: RM24.59
Fashionable Men Track Sport Pant ni untuk aku pakai ala ala kpopper dekat gym. Sekarang tengah aim nak turunkan 9kg. Manalah tau dapat seluar baru pakej semangat baru. Hik!
Love Bracelet: RM13.90
Love Bracelet ni sesuai sangatlah kalau aku bagi kat adik gedik aku si Huda. Dia boleh pakai time dating ngan pakwe ke 167 nanti. Kui3
 
Bila total up semua ni, aku ingat sampai la 5 or 6 ratus. Rupa-rupanya, RM149.68 je. Kalau beli sekarang, dapat pulak penghantaran percuma. Urghhh! Inikah yang dinamakan cinta?? *Tetiba

ps-
1. kalau nak join, boleh jengah blog lyssasecret
2. doakan kita menang berjemaah. amiin

Wassalaam.


Lirik Lagu Roman Cinta oleh Mojo- Lagu Pencetus Fenomena!

Nurmujahidah Ismail | 1/26/2015 | 3Comments |
Lirik Lagu Roman Cinta oleh Mojo- Lagu Pencetus Fenomena | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Sebelum ni, aku dengan je lagu Roman Cinta oleh Mojo di radio dalam kereta. Selagi tak naik kereta, memang tak la aku dapat perkembangan dunia muzik Malaysia nih. Malas nak bawak radio pergi asrama. Tak masal lepas 2 minggu, kena rampas. Iols tacim! :'(

Lirik Lagu Roman Cinta oleh Mojo, roman cinta, kumpulan mojo, roman cinta mojo, mojo, caliph buskers
Ahli Kumpulan Mojo yang terbaru tanpa Aweera.

I love to sing, but not really into listening songs. Selalunya, dengar je lagu yang aku suka, nyanyilah sekali. Kalau sengsorang lagi syok. Tapi bila aku dengar lagu Roman Cinta nyanyian kumpulan Mojo dengan Caliph Buskers semasa Anugerah Juara Lagu 2014, tergerak juga akhirnya untuk update blog bersawang aku ni dengan lirik lagu Roman Cinta ni.

lirik lagu, lirik lagu roman cinta, roman cinta, lagu mojo, caliph buskers
Caliph Buskers. Hebat derang nih. Salute from Kelantan! :D

Seriously, hebat giler kot vokalis pilihan Edry daripada Caliph Buskers untuk menggantikan vokalis asal kumpulan Mojo, Aweera yang telah keluar dari Mojo untuk bergerak secara solo.

Lirik Lagu Roman Cinta oleh Mojo



Sejak kamu pergi menjauh
Sudah tiada udara untuk diriku hembus
Denyutan nadi pun terbentuk melumpuh
Dalam hening jiwa

Jika kamu tak percayakanku
Belahkanlah dada dan kau intiplah di situ
Pasti akan jumpa kasih yang menyala
Meratap dirimu

Kerana kau satu-satunya cinta
Agung yang paling kudamba
Tanpamu hilanglah makna
Untuk menikmati roman cinta

Aku akan setia selamanya
Selagi masih bernyawa
Pulangkan kembali roman cinta
Yang kau bawa pergi

Tanpa kamu menyiram kalbu
Punah semua harapan larut dalam mimpi
Batinku meronta kau ulang semula
Menyayangi aku

Kerana kau satu-satunya cinta
Agung yang paling kudamba
Tanpamu hilanglah makna
Untuk menikmati roman cinta

Aku akan setia selamanya
Selagi masih bernyawa
Pulangkan kembali
Roman cinta yang kau bawa pergi

Itulah hatiku rasa roman cinta

-----

Dengar-dengar cerita, hebat gak kontroversi Aweera si bekas vokalis kumpulan Mojo dengan Edry KRU pasal sape yang akan jadi vokalis malam Anugerah Juara Lagu tu. Harapan aku, korang dua orang, profesionallah. Setel bebaik. Industri muzik kita ni dah la kecik. Gi maghi gi maghi, jupo hok tulo.

Peace no war. Wassalaam.