Jemputan Ke Program 'His Excellency' Bersama-sama Amar Baharin

Jemputan Ke Program 'His Excellency' Bersama Amar Baharin | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Buat para peminat Amar Baharin, ni peluang keemasan untuk korang. Mohon jangan lepaskan peluang berjumpa Abang Zen ni ye.

Ehem. Tetiba teringatkan drama Kerana Terpaksa Aku Relakan. *Hik3

Program 'His Excellency' Bersama-sama Amar Baharin

his excellency, hawa ghazzali collections, promosi ambassador set, promosi majesty & excellency set
Program: 
His Excellency bersama Amar Baharin
Bayaran Pendaftaran: 
RM350.00
Tempat: 
HQ Hawa Ghazzali Collections, Bungalow No. 6, Jalan Taman U Thant 1, 55000 Kuala Lumpur.
Tarikh: 
11 Oktober 2014
Masa:  
3.3pm-6.00pm
Pembayaran pun mudah je sebab bayaran boleh dibuat secara ansuran. Bayaran pertama boleh dibayar sebanyak RM200 dan bakinya sebanyak RM150 boleh dibayar pada bulan depan. 
Nombor akaun untuk pembayaran boleh didapati dari HQ Hawa Ghazzali Collections dengan menghubungi nombor dibawah:
1) 03-2141 8801
2) 03-2141 4802

Istimewa Untuk Staf Celcom

Sila rasa beruntung ya semua staf Celcom sebab korang berpeluang menghadiri program His Excellency bersama-sama Amar Baharin ni secara PERCUMA!!! 
Untuk lanjut korang boleh baca di entri Promosi Istimewa Untuk Staf Celcom ni.

Macam mana caranya? 

Korang bolehlah pergi ke Program Celcom yang berlangsung selama 5 hari mulai hari ini. Kemudian, dapatkan Ambassador Set atau Excellency & Majesty Set (dalam gambar di bawah) daripada Hawa Ghazzali Collections dengan harga promosi.  

his excellency, amar baharin, hawa ghazzali collections, promosi ambassador set, promosi majesty & excellency set

Setiap pembeli bagi dua set promosi ini akan diberikan tempat duduk secara percuma di Program 'His Excellency' Bersama-sama Amar Baharin!!!

Dah la dapat barang perhiasan porselin rare made in Italy dengan harga promosi, pastu dapat pulak peluang menghadiri majlis His Excellency dengan Amar Baharin secara percuma.

Tak ke berbaloi-baloi tu???

Jangan lepaskan peluang ni k. Mungkin korang je yang akan dilihat memakai perhiasan yang terkenal di peringkat antarabangsa ni. Class gitchewww...

Wassalaam.



Promosi Istimewa Hawa Ghazzali Collections Untuk Staf Celcom!!!

Promosi Istimewa Hawa Ghazzali Collections Untuk Staf Celcom | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Korang yang bekerja untuk Celcom memang bertuah. Korang yang yang tak bekerja ngan Celcom mohon nangis celah-celah kabinet di dapur je ek. Malu orang tengok. Keh3

Kena staf Celcom bertuah hari ni? 

*Drum rollllll*

Staf Celcom sangat bertuah hari ni sebab aku nak kongsi dengan korang semua yang semua staf Celcom seluruh Malaysia mempunyai peluang mendapatkan koleksi perhiasan porselin handmade mewah dengan harga promosi daripada Hawa Ghazzali Collections!!!!! :D

Sounds good, isn't it?

Para staf Celcom yang dah lama termimpi-mimpi terngigau-ngigau untuk dapatkan barang perhiasan unik yang direka khas dan dipilih secara personal oleh Datin Lynda aka "Queen of Porselin" dialu-akukan untuk ke Pameran Celcom,

Tempat: kafeteria tingkat 5, bangunan Celcom, Jalan Semarak, Kuala Lumpur.
Tarikh: 22 September hinggalah 26 September 2014


Set yang ditawarkan adalah


Ambassador Set
Harga Sebenar: RM429.80
Harga Promosi: RM350
Potongan: RM79.80

Majesty and Excellency Set
Harga Sebenar: RM550.80
Harga Promosi: RM398
Potongan: RM152.80

Bracelet diperbuat daripada 925 silver dan biji-biji yang diletakkan pada bracelet tu kita panggil murano glass. Sangat the class. Hehehe
 
Mana-mana staf Celcom yang dok kat KL tu, korang memang takleh lepaskan peluang dapat harga potongan macam ni untuk barangan perhiasan dari Malaysia yang terkenal di peringkat antarabangsa. Haaa. Jangan main-main.

Bukan itu saja!!!

Korang yang membeli produk Ambassador Set atau Majesty & Excellency Set dalam tempoh promosi ni juga berpeluang untuk 

berjumpa dengan Amar Bahrin semasa majlis High Excellency secara percuma!!!!

Fuuuuh. Amar Bahrin kot. *Kipas muka kipas muka.
Hot artis. Uhuuuu.


Siapa Amar Bahrin?
Like seriously you don't know? Ok. Let me tell you a little bit about him.

Dialah Abang Zen dalam drama popular Kerana Terpaksa Aku Relakan!
Oo.. Sebut Abang Zen baru kenal ek?

Kalau korang staf Celcom and berhasrat untuk jumpa Abang Zen smart hensem gorgeous hot ni secara dekat, jangan lupa dapatkan Ambassador Set or Majesty & Excellency Set daripada Hawa Ghazzali Collections ni.

Bila lagi nak dapat peluang macam ni? Dah la dapat barang perhiasan rare, made in Italy dengan harga promosi lagi. Pastu dapat pulak jumpa Amar Bahrin aka Abang Zen ni. Mohon jangan lepaskan peluang ni tau. :D

Ps- booth Hawa Ghazzali Collections ni akan dibuka bermula hari ni tau. Kalau tak sempat gi esok, gi lusa, atau tulat. 5 hari tu. Lama kot. Selamat bergaya dengan barang cantik rare ye staf Celcom. :)

Wassalam.


Review di Mujadafewa | Xiaomi Hongmi/Redmi 1S

Review Xiaomi Hongmi/Redmi 1S | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Tak kusangka-sangka aku sekarang sedang menggunakan handphone baru, tidak lagi Samsung S Advance yang pernah hilang yang aku beli tahun 2012. Rasa lejen sebab aku bukan jenis yang bermewah, nasib baik ada pendapatan blogging ni sikit-sikit. Baru merasa handphone baru.

review telefon, xiaomi hongmi, xiaomi redmi 1s, review xiaomi hongmi/redmi 1s
Gambar dari XiaomiShop.Com

Macam mana boleh terbeli Telefon Xiaomi Hongmi/Redmi 1S

Aku ni jenis selagi boleh guna, aku guna. Samsung aku tu dah lama start hang. Banyak kali keluar SD Card removed. Camera tak leh guna. Asyik kena on off je manjang. Tapi sebab aku ni penjimat, aku bertahan sahaja hinggalah satu hari tu, aku cas hp tu berejam tapi tak juga menaik dia punya bateri.

Malam tu jugak aku mintak Ain beli telefon Nokia (sorry tersupport barang yahudi sebab beli terkocoh-kocoh) yang ada lampu suluh tu dekat Pantai Timur. Mahu tak terkejut Ain bila aku mintak tolong beli hp time tengah mencekik makan malam dengan Mirah. Sorry. Hehehe

Esoknya, aku borak ngan Jiji pasal hp aku tu. Then, tetiba je aku cakap kat Jiji aku nak beli hp kat Lazada. Jiji pun recommed Xiaomi Redmi. Dia pun pakai hp Xiaomi as a standby phone. Masa tu juga Jiji order dekat Lazada. Harga asal RM419. Lepas diskaun dapat RM369. In budget lagi tu.

Senangnyalah hidup sekarangkan? Guna handphone Azmeer, login akaun Lazada Azmeer, pinjam duit Azmerr, guna baucer RM50 Azmeer. Kiranya, once in a lifetime, akhirnya Azmeer berjasa jugak dengan aku. Lalalalaa.

Camnilah hp aku. Warna hitam. Suka sangat dengan kotak dia. Elegant dan lain dari yang lain. Kan? Gambar dari SINI
review telefon, review xiaomi hongmi, review redmi 1s, review xiaomi redmi
Paparan depan. Malu pulak nak letak gambar sendiri. Kih3

Gambar Hasil Tangkapan Xiaomi Hongmi/Redmi 1S

Gambar kat bawah ni mungkin tak menyerupai kualiti sebenar sebab aku dah kecikkan saiz gambar. Yang sebenarnya memang lebih cantik. Terang. Adik aku sampai cakap kualiti gambar kamera Xiaomi Hongmi/Redmi 1S ni menyamai kualiti gambar iPhone. Tu adik aku cakaplah, aku tolong ulang je. Bagi aku, kualiti dia memang sangat memuaskan untuk sebuah telefon berharga RM369. :D

review xiaomi hongmi redmi 1s, review telefon, review redmi 1s
Gambar pertama ditangkap. Nampak tak bahagia aku saat itu?

review xiaomi redmi 1s, review xiaomi hongmi 1s, review redmi, review hongmi
Front camera. Jerawat macam dah tak de, nak hilangkan parut macam mana ye?

review xiaomi hongmi, review xiaomi redmi 1s, review telefon
Encik Tunang kecintaan.

Spesifikasi Ringkas Xiaomi Hongmi/Redmi 1S

Dual SIM (Mini SIM, dual standby)
Memory- Internal 8GB, 1GB RAM, microSD up to 32GB
Kamera- Belakang 8MP, Depan 1.6MP
OS- Android v4.3 JellyBean
CPU- Quad-core 1.6 GHz Cortex-A7
Selanjutnya di SINI.

Jiji gitau lagi, kalau bateri dia rosak, boleh beli bateri baru dengan harga RM12 je. Like seriously?? Mana lagi nak cari hp seokay ini dengan harga semurah ini dengan bateri semurah ini jugak? Dengan Xiaomi, anda tak perlu risau lagi. Gitchewww.

Secara keseluruhannya, aku sangat puas hati dengan Xiaomi Hongmi/Redmi 1S. Cuma, sebab hp ni baru lagi, aku tak leh jumpa lagi casing untuk dia. Tempered glass hari tu pun nasib baik ada masa aku teman adik aku gi beli bateri hp dia. Tapi Jiji kata dia dah jumpa tempat murah beli banyak aksesori Xiaomi ni. Jadi tak sabar lak nak balik IPGKKB. Kih3

Ps- rupanya Samsung aku tu tak rosak pun, charger Pineng tu yang rosak. Bila try dengan charger lain ok pulak. Dah ditakdirkan aku beli hp baru. So aku ada dua hp. Redha jelah. Kah3

Wassalaam.


Projek Inovasi Pengajaran PISMP Semester 4- Game I'm Lost!

Projek Inovasi Pengajaran PISMP Semester 4 | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Sudah hampir tamat percutian selama seminggu barulah terasa nak update blog dengan jayanya. Mmm. Mungkin beliau sudah sampai Johor di saat aku menulis ayat ini. :'(

Semasa semester 4, pelajar PISMP akan belajar subjek Seni Dalam Pendidikan. Ia termasuklah seni lukis, seni muzik, seni tari. Semualah. Tapi korang tak perlu pun jadi Picaso, Michael Angelo, and even Miley Cyrus. Setakat buat Big Book tu tak delah susah sangat kot.

Jadilah diri sendiri sebab kita akan belajar yang asas je. Paling tidak pun kena hafal berapa jenis seni lukis, pualaman, tekapan, yada yadaa. Seriously aku tak hafal lagi.

Perkataan inovasi kedengaran sangat menakutkan, betul tak? Sebenarnya tak pun. Pensyarah cakap, inovasi ni berlaku walaupun kita hanya melakukan sedikit penambahbaikan daripada barang sedia ada. Sikit pun ok. Asalkan bukan seratus peratus hasil ciplak karya orang lain.

Be a little creative even though you are just like me, the not-creative-but-only-a-little-creative one. -_-

Contohnya.
Daripada Sahiba yang menggunakan huruf-huruf, korang tukarkan menjadi nombor-nombor.
Daripada Monopoli yang menggunakan bank, korang tukarkan jadi ar-Rahnu
Daripada Barbie Doll korang tukar jadi Pendekar or ninja or whatsoever.. 
It is all up to you! Ain't fun to be able to do whatever you wanna do? :D

Done with all the tips. Sekarang aku nak show off kat korang hasil Projek Inovasi Pengajaran yang kitorang jalankan. Terdiri daripada aku, syanim, bahij dan yana.

Kami namakan game ni I Am Lost! Tagline sikit,'Help Me!!!!!' Sila baca macam Hannah Montana dalam kesusahan. Sounds better right? Hahaha

projek inovasi, inovasi dalam pembelajaran, inovasi dalam pengajaran
Kotak untuk simpan.
Kami guna konsep Jumanji untuk permainan I'm Lost ni. Perjuangan untuk sampai ke Home. Tapi kami gantikan dadu dengan sekeping CD untuk menentukan giliran pemainan.

Setiap pergerakan didahulukan dengan soalan bahasa Inggeris. Setiap kesalahan pula kami sediakan hukuman. Boleh dimainkan oleh beberapa orang. Memang seronoklah senang cerita. :D

inovasi pengajaran, projek inovasi, inovasi pembelajaran
Cover depan
Walaupun nampak macam biasa-biasa je, kami memang luangkan banyak masa untuk buat benda ni. Nak fikirkan cara bermain dan masukkan elemen pembelajaran, nak fikirkan penambahbaikan, cara mengatasi kelemahan lagi. Fuuuh. 

Sape kata yang proses menghasilkan alat bantu mengajar ni senang???

projek inovasi, inovasi pengajaran, inovasi pembelajaran, alat bantu mengajar
Isi dalam
Yang paling aku suka pasal permainan berinovasi kami ni mestilah dari segi penggunaan warna dia. Warna warni. Warna terang. Entahlah. Aku suka warna. Tu je.

I guess young learners pun suka warna gak. Penting k untuk masukkan elemen warna ni. Baru boleh tarik perhatian murid-murid nanti.

Di bawah ni pula, sambungan daripada entri Bina Insan Guru hari tu. Ada satu aktiviti yang macam bina bangunan guna straw. Bangunan yang dapat menampung paling banyak buku jadi pemenang.  Tetiba cikgu dengan murid jadi arkitek. Cool isn't it?

Aku suka sangat aktiviti hand on ni. Bina kreativiti, tak bosan, menarik, boleh buat ramai-ramai. Ramai cikgu yang termasuk aku of course, merasakan benda macam ni buang masa, padahal murid-murid lebih belajar dengan aktiviti macam ni.

projek inovasi, inovasi pengajaran, inovasi pembelajaran, alat bantu mengajar, semester 4 pismp
Hasil binaan para murid SK Kampung Tengah
projek inovasi, inovasi pengajaran, inovasi pembelajaran, alat bantu mengajar, semester 4 pismp
Bangunan kumpulan aku. Cukup kuat untuk tampung kalau tak silap 3 buah buku. :D
Inovasi sangat penting dalam pengajaran dan pembelajaran sebab masa sentiasa bergerak. Dulu cikgu mengajar guna kapur je, sekarang dah ada projektor. Dulu pelajar cukup takut dengan cikgu, tapi sekarang ada cikgu yang dah jadi kawan baik pelajar.

So, situasi yang berbeza memerlukan kita sebagai guru melakukan inovasi. Eceyh, terus rasa macam cikgu dengan 10.78 tahun pengalaman. Kalaulah aku ada azam untuk buat projek inovasi, ribu jugak hadiah tu.

Sebelum aku jadi cikgu yang lebih-lebih lagi berlagak, chow sin chi. Wassalaam. :D


Posted on 10:42 PM | Categories: ,

Dapat 2 Job Advertorial Lepas Join Advertorial.My- Korang tak nak? Seriously?

Dapat 2 Job Advertorial Lepas Join Advertorial.My | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Aku memang marah dengan diri sendiri sekarang. Sebabnya, di saat blog aku mula dapat perhatian para advertisers untuk beriklan, aku begitu malas sekali? Why ek? Mungkin sebab dia ni baru balik kelantan and now dia dah balik Johor dah.:'(

Ok, time to get back on track. Shoot. Beberapa minggu lepas, aku ada share ngan korang tentang advertorial.my dan seperti biasa timbullah persoalan-persoalan cliche seperti di bawah,

1. Like, betul ke ni.. Macam tak caye jek..
2. Dah pernah dapat bayaran ke tak ni.. Macam tak caye jek..
3. Soalan goes on and on.. Macam tak caye jek..

By the way, aku tak salahkan korang sebab aku sendiri pun macam tu jugak. Masa memula aku join and tekan submit untuk pengesahan pembayaran pun aku dah cakap pada diri sendiri,'O yeah, aku reda je kalau RM30 ni lesap begitu sahaja'.

Masa tu bayaran pendaftaran ada promosi. Sekarang, korang dah terlewat. Boleh tak aku cakap padan muka korang? Muahahaha. Sekarang, tempoh promosi dah habis tapi tu tak bermaksud korang dah terlambat k. Tempoh promo je dah habis, pendaftaran sentiasa terbuka luas untuk korang.

Korang tak leh tunggu promo akan datang kerana mungkin ia takkan datang. Yang tinggi kemungkinannya adalah, harga dia macam yang sekarang ni akan makin naik lagi. Tak ke orang yang rugi semakin bertambah rugi jadinya tu?

Aku tak sanggup. Siyes. So, don't waste your time budsss. For those yang masih ragu-ragu dengan kesahihan laman web ini dalam mendapatkan job pengiklanan untuk blog kita, aku sertakan bukti job yang aku dapat macam di bawah ni.


Advertorial.My, bukti advertorial.my bukan scam, dapatkan job advertorial, pendapatan untuk blogger
Baca entri DVD Rahsia Bisnes Di Rumah.
advertorial.my, job advertorial, pendapatan untuk blogger, pendapatan melalui internet
Product review akan datang. Sedang tunggu produk sampai. Hik3
 Setiap job untuk review produk ni aku dapat RM30. Tak sanggup nak amik mahal-mahal sebab aku tahu blog aku masih picisan dibandingkan dengan blog Broframestone ni. Mungkin akan naik kalau pagerank aku naik nanti. 

Tak perlu bayar apa-apa kepada pihak advertorial.my dah sebab pihak advertorial.my hanya tolong advertiser dapatkan khidmat blogger sahaja.  Lepas dorang dah send email melalui laman advertorial.my, kita dah boleh teruskan perhubungan menggunakan email rasmi dorang.

Even bila aku letak harga RM50 pun, tak bermakna korang tak leh up harga korang. Letak la berapa korang rasa sesuai dengan blog korang. Aku pun tak sangka advertisers sanggup bagi RM50 untuk aku tapi aku tahu kenapa dorang sanggup sekarang, sebab dorang dapat lebih daripada tu lagi. Ceh.

Bloggers are in demand sekarang. Advertisers selalu mencari-cari blogger berpotensi yang dapat mengiklankan produk dan servis dorang. Siapa blogger tu? Kekita ni la. Sampai bila nak tulis blog dengan sia-siap sedangkan penulisan kita di blog ni berharga. Fikir-fikirkanlah.

Aku harap lepas ni tak de dah yang tanya aku pasai kesahihan advertorial.my ni. Buat korang yang nak join, siyesly masih belum terlambat sebelum makin ramai blogger yang join which means makin banyak persaingan untuk dapatkan pengiklanan.

Klik Sini -----)) Daftar di Advertorial.MY

Ps- Dengan satu review produk, aku dah dapat balik bayaran pendaftaran hari tu. Korang bila lagi. Hehehe.


Lirik Lagu Seribu Tahun oleh Imran Ajmain

Lirik Lagu Seribu Tahun oleh Imran Ajmain | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Mood jiwang menyerang sejak cuti. Mungkin sebab aku terlebih masa berhalusinasi. Hasutan syaitan mula menembusi. Sebenarnya tak de pape pun. Takpe. Aku husnudzon.

Lamanya tak update my favourite songs. Actually, aku nak update cerita basi pergi perkhemahan unit beruniform, tetiba adik aku si Huda ternyanyi lagi Seribu Tahun nyanyian si Imran Ajmain. Lagu feveret aku zaman muda-muda, time bujang dulu jugak. So, aku tulis entri based on lagu ni jela dak.

Lirik Lagu Seribu Tahun nyanyian Imran Ajmain

lirik lagu seribu tahun oleh imran ajmain, lirik lagu, seribu tahun, imran ajmain
Sebulan? Dua bulan? 98.56 tahun? So what? I still love you. :)
Relaku menunggumu 
Seribu tahun lama lagi
Tapi benarkah hidup
Aku kan selama ini
Biar berputar utara selatan
Ku tak putus harapan
Sedia setia

Relaku mengejarmu 
Seribu batu jauh lagi
Tapi benarkah kakiku 
Kan tahan sepanjang jalan ini
Biar membisu burung bersiulan
Tenanglah gelombang lautan
Kumasih setia

Adakah engkau pasti ini cinta
Adakah pasti ini kan selama-lamanya
Relaku menunggumu 
Seribu tahun lama lagi
Tapi benarkah hidup
Ku kan selama ini
Biar berputar utara selatan
Ku tak putus harapan
Sedia setia
Jalan putus harapan..
Sedia setia
------

Ingat tak drama yang guna lagu Seribu Tahun ini dulu? Betapa setianya dia. Menunggu wanita yang tidak mencintainya. Kenapa perlu setia ngan orang macam tu? Cintakan tak boleh dipaksa. Aku pun heran. Bagi aku, setialah pada yang layak sahaja. Macam aku. Setia pada tunangku.

Aku ada ex yang memang tak layak mendapat setiaku. Dia curang. So, we broke up. Tak de maknanya nak kata, 'Aku akan tetap setia. Aku tunggu kau kembali kepadaku.' It is lame people. Idoklah aku tutup hati untuk orang lain atas nama setia, so get a life!!! :D

To girls, only girls, applied to girls only,
Love a guy who loves you. He'll make you happy, the way the guy you love won't be able to do. Get it? Jangan risau. Lama-lama korang akan jatuh cinta juga dengan dia yang cintakan korang. Believe me because it works. Hehehe.

Ps- however miserable it is  between us, whatever chaos happening in my heart, insyaAllah, i'll never let go unless you ask for it. i love you no matter what because i know, nobody will ever love me the way you do.

saya sayang abang. insya Allah, i will do as much as you want me to one day. Please, bear with me all the way. :)

Wassalaam.