Wednesday, September 27, 2017

Produk Penjagaan Kulit Berasaskan Minyak Argan Organik dari Eropah di Zash.Com.My

Edit Posted by with 1 comment
Produk Penjagaan Kulit Berasaskan Minyak Argan Organik dari Eropah di Zash.Com.My | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Alhamdulilllah, dapat juga aku selitkan masa untuk update blog untuk pertama kali selepas bersalin. Anak aku? Nanti aku cerita dalam blogpost seterusnya. Yang penting, aku tengah excited nak perkenalkan korang dengan web yang membolehkan kita semua mendapatkan produk penjagaan kulit yang dijamin organik dari Eropah dengan harga yang sangat berpatutan!

Satu masalah dengan produk import, lebih-lebih lagi kalau jenis yang organik tanpa bahan kimia berbahaya selalunya memang jenis mampu tengok saja, tak mampu nak beli. Betul tak? Biasanya, kerja aku cuma scroll dan scroll sampai puas produk terbaik dan selamat ini tanpa membeli sebab rasa macam tak mampu. Sekarang senang dah nak dapatkan produk organik dengan harga yang sangat berbaloi dan berpatutan. 

Kita sekarang dah ada Zash.Com.My. :D

produk organik, minyak argan, produk berasaskan minyak argan, produk kecantikan semulajadi


Zash.Com.My Untuk Produk Berasaskan Minyak Argan Organik dari Perancis


Zash.Com.My mengeluarkan produk penjagaan kulit berjenama Senteurs du Sud. Semua produk Senteurs du Sud adalah produk kesihatan dan kecantikan kulit berasaskan Minyak Argan Organik  memang sudah terkenal sebagai bahan yang sangat digemari dalam produk kulit kerana segala kelebihan yang ada padanya terutamanya bab tahap kelembapan yang ia berikan pada kulit.

Selain itu, semua produk di Zash.Com.My adalah
  • COSMEBIO LABEL- semua produk dijamin 100% semulajadi dan selari dengan Environmental standard
  • ECOCERT- semua produk dijamin 100% organik dan selamat untuk digunakan
  • dihasilkan di negara Perancis
  • dihasilkan tanpa percubaan pada haiwan
  • penghantaran produk yang pantas dan efisien
  • PERCUMA kos penghantaran dengan pembelian RM150 dan ke atas

Keistimewaan Minyak Argan Organik Untuk Kesihatan dan Kecantikan Kulit


Argania Spinosa adalah nama Latin bagi minyak argan. Pokok argan tumbuh liar di Morocco dan Algeria. Pokok argan hanya tumbuh di kawasan dengan jenis tanah dari kawasan tepi pantai hingga ke satu bahagian Atlas dan permulaan kawasan berpasir Sahara. 

Setiap kali musim bunga, pokok argan menghasilkan lebih kurang 150kg buah argan yang bentuknya menyerupai buah zaiton.  Setelah buah argan jatuh dari pokok, ia dikutip dari tanah. Buah argan tidk dimakan tetapi 2 bahagian kecil pada buah itu diambil untuk menghasilkan minyak argan.

Antara kelebihan minyak argan adalah

  • membekalkan keperluan nutrisi bagi kulit kering
  • mengurangkan masalah ketidakselesaan dan minyak berlebihan pada kulit
  • mengurangkan penampakan parut dan stretch marks
  • menghapuskan masalah jerawat dan sekali gus menghilangkan parut jerawat
  • mengurangkan tanda-tanda awal penuaan pada kulit
  • melembapkan bibir yang kering dan merekah
  • menguatkan kuku yang tidak sihat
  • melembapkan rambut secara semulajadi
  • merawat masalah kulit kaki kering dan tumit pecah

Produk Penjagaan Kulit di Zash.Com.My


Zash.Com.My mengeluarkan rangkaian produk penjagaan yang lengkap. Antara produk kecantikan yang boleh didapati di Zash.Com.My adalah
  • pencuci mekap
  • pembersih muka
  • toner
  • pelembap
  • krim muka
  • minyak argan
  • krim tangan
Tak lama lagi, akan ada beberapa produk baru pula akan dilancarkan termasuklah sabun, krim kontur mata, dan losen badan. Semuanya berasaskan minyak argan organik. Memang terbaik! Aku sendiri dah ada 2 produk berasaskan minyak argan organik ini daripada dorang tau.

1. Moisturize Toning Lotion with Organic Argan Oil


moisturize toning lotion, senteurs du sud, minyak argan organik

Moisturize Toning Lotion with Organic Argan Oil ini mengandungi madu yang sangat terkenal sebagai antioksidan yang menghapuskan radikal bebas yang memusnahkan struktur sebenar kulit. Ia juga melembapkan dan melembutkan kulit untuk menjadikan kulit tampak lebih muda.

Dengan produk ini, kita tak perlu risau kalau kulit kita sensitif sebab ia akan memberikan keselesaan dan kelembutan pada kulit setiap kali kita menggunakannya. Bukan madu saja, aloevera pun dimasukkan sekali untuk mengurangkan minyak berlebihan supaya kulit terhindar daripada masalah jerawat.

2. Make-up Remover with Organic Argan Oil



makeup remover with organic argan oil, zash, produk kecantikan semulajadi


Makeup Remover with Organic Argan Oil mampu menghilangkan mekap pada kulit muka tanpa menyebabkan sebarang iritasi. Pencuci mekap ini sangat efektif dalam menghilangkan segala jenis mekap supaya kulit muka betul-betul bersih dan bebas daripada sisa mekap. Produk ini tidak mengandungi sebarang pewangi. Jadi, tak delah kulit kita mendapat iritasi ke hape.

Sale dan Diskaun di Zash.Com.My


Bukan itu sahaja, kita boleh mendapatkan macam-macam info dan tip kecantikan di Zash.Com.My  yang selalu juga mengadakan SALE. Harga memang dah murah jadi lagi murah. Sekarang pun tengah ada sale tau. Dorang baru kupon untuk 50 pelanggan bertuah yang boleh mendapatkan produk dengan diskaun 10%. Hanya perlu gunakan kod kupon 10OFF semasa membuat pembayaran di web mereka. 

Eh, korang pun bolehlah shopping sekarang. Manalah tau rezeki korang ada kat sana. Layari

Kalau betul kita sayangkan kulit kita, nak kulit kita sentiasa bebas daripada sebarang cela, beralihlah kepada produk organik macam Senteurs de Sud ni. Jangan senang-senang pilih produk timbang kilo yang melata di internet semata-mata sebab harganya murah. Ingat,

KULIT MUKA KITA INI ADA SATU JE!

Sekian. Wassalaam.

Tuesday, August 08, 2017

If I Ever Do You Wrong...

Edit Posted by with No comments
If I Ever Do You Wrong.. | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. I am now already at home. Last Thursday, which was also my last day at school before my confinement leave, my family came to fetch me back to Kelantan. Took earlier leave as suggested by the specialist at Hospital Pakar Sultanah Fatimah, Muar. She was quite worried when I told her that I was going back to Kelantan on 12 Aug as the upcoming week was already my 37th week. Who would want to deliver a baby in a car in the middle of a lonely dark road. Just imagining it gives me chill..

I cannot thank my family enough when they were willing to come all the way to Johor from Kelantan just to have me to deliver my baby in my hometown. No experienced driver, only my future brother in law depending on Google Map to reach my house. Alhamdulillah, everything went well as planned. Actually, I asked them to come to my house because they have never been there since I moved to Johor in March this year. I wanted them to see how I am living my life with my beloved husband. Plus, I don't want to trouble Nik to go back twice as the school holiday is just another 2 weeks away. I could always come back by bus but, being a beloved eldest daughter, of course they had to come fetch me. Kih3

My family arrived at my house at 12.30 am and I was so much happy to have them at my house. Nik was probably more excited than me as he was the one who stayed up late to tidy up and prepare their room when I was already deep in my sleep, snoring. I am so glad that my husband shows how important my family is to him, how much he wants them to feel comfortable in our house. That way, I will of course be a better daughter in law to his family too. What you give, you get back.In fact, you will get perhaps 10x better. Insya Allah.


During the short visit of my family in Muar, we went to few places. We ate satay, then went to Pantai Leka. I marinated chicken for our picnic. After Jumaat prayer, we went for barbeque at Air Terjun Gunung Ledang. Then, we went to eat roasted fish at Sabak Awor. We We had great fun spending limited time together. Bu, there was one thing that really affected me. It was when my brother, Amir and sister, Hana, saying something about what Nik and I wore every day and every night. They actually noticed that we were always wearing clothes with same colour.

Amir : Parop. Hari-hari baju warna sama.
Muja : Tak rancang pun la.

Amir did not believe me. He teased me for not realising what Nik has been doing for me, how he shows his affection, how bad I am for complaining all the time. Then only I noticed that my husband did wear same colour of his shirts after seeing me in my clothes. I felt like crying. I felt guilty for not noticing! I always have this feeling that my husband has changed a lot since our wedding, how he had stopped requesting matching clothes after getting married. Come to think of that, now, he does not have to. He can just pick his shirt after seeing me in my cloth. How silly I am!

The first night, we were in purple. That morning, I wore grey skirt and he wore grey shirt. That evening, we wore red shirt. The second night, we were in pink. Wowww. I really thought it was just a coincidence this whole time and my sibling came and opened my eyes. Despite all the negative thoughts in my head all this time, my husband is still the same Nik, that never gives up hope when we face relationship problems, that always wants to wear matching clothes every time we go for a date, that will wake up when I have leg cramp at night.



Sorry Abg for always,
not realising the efforts you have put for the sake of our marriage
not acknowledging enough all your sacrifices done for our family
not realising your ways of showing your love to me and our future child
not being grateful enough for what we already have
complaining about things you do and don't do
demanding things that are not really you to give
thinking that you have to give more than what you have given
comparing what our life with others' just because they post theirs on social media
forgetting that Allah gives us what we need instead of what we want

I am so sorry for everything done wrongly or not done correctly, inside and out, visible and invisible, known and unknown, open and close, said and secret. I don't know what we have in store in the future, but one thing for sure, I will always love you and pray for the best of us three; you, me and our child. Insya Allah. Abg, it is so scary now to always think about delivering our baby. I am so scared if I cannot stand the pain, if you may not be beside me in the labor room, if I am to face complications. What if I fail to have made it safely? Please, forgive me and halalkan everything.

To all people out there, who know me or not know me,
if i ever do you wrong, please forgive me.
if i ever not pay money I owe, please inform me.
if i ever eat your food and take your things without your permission, please halal me.
if anything, like anything I do to you which is wrong, please, forgive me. Message me if you want to have personal conversation whatsoever.

ps- feeling emotional at all time nearing labor. pray for me and my baby. :')




Tuesday, August 01, 2017

Tip Bedak Padat Tahan Lama, Tidak Merekah dan Bercapuk - Joliez Cosmetics Compact Powder

Edit Posted by with 1 comment
Tip Bedak Padat Tahan Lama Pada Wajah- Joliez Cosmetics Compact Powder | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Korang tahu tak yang bedak padat yang berkualiti boleh buat mekap korang nampak flawless. Bila mekapnya flawless, kita punya muka pun jadi lawa. Kalau yang lagi power, yang kusam pun boleh nampak gebu macam kulit bayi tau. Sebab tulah, jangan pilih mekap hentam keromo. Kang menyesal macam aku dulu. Sobbsss.

tip mekap tahan lama, joliez cosmetics, bedak pada joliez, joliez compact powder


Satu masalah dengan mekap, Tak Tahan Lama! Sakit hati betul kalau dia mula nampak cakey, nampak melekit. Paling haru kalau makin ke tengah hari, makin berminyak. Masa tu memang geli tengok diri sendiri. Muehehe. 

Tip Bedak Tahan Lama Berjam-jam Tanpa Merekah dan Bercapuk


Disebabkan kebaikan hati aku hari ni, aku nak share dengan korang tip untuk buat bedak korang tahan lama.
  1. Mulakan mekap dengan menggunakan toner, pelembap, serum dan minyak muka supaya kulit mendapat cukup kelembapan.
  2. Gunakan foundation untuk menutup cela pada wajah dan tekapkan foundation menggunakan beauty blender. Elakkan menarik foundation semasa meratakannya pada wajah. 
  3. Jika tidak menggunakan foundation, lembapkan span mekap terlebih dahulu sebelum mengenakan bedak pada wajah.
  4. Jika menggunakan berus, layangkan bedak pada hujung berus sahaja supaya foundation tidak bergerak dan kulit tidak berminyak. Foundation juga akan tahan lebih lama.
  5. Gunakan spray mekap untuk mengekalkan kelembapan kulit supaya mekap tidak merekah dan akan tahan lebih lama.
  6. Kalau berpeluh, tekapkan span bedak pada wajah. Jangan tarik span pada wajah kalau tak nak mekap jadi bergaris dan kulit muka cepat berkedut.


Compact Powder Joliez Cosmetics- Murah Tapi Berkualiti


Memperkenalkan JOLIEZ Cosmetics Compact Powder yang terbaru di pasaran. Bedak ini mampu menyamarkan noda pada kulit wajah dan menampakkan tekstur kulit kelihatan lebih halus,cerah dan mengurangkan efek berkilau akibat daripada wajah yang berminyak.


compact powder joliez, joliez compact powder, bedak padat joliez

Kod Warna Joliez Cosmetics Compact Powder


Bedak padat daripada Joliez Cosmetics didatangkan dengan 2 kod warna yang sangatlah cantik iaitu
  1. White Doll untuk kulit cerah
  2. Natural Beige untuk kulit sawo matang.
Bila ada pilihan warna macam ni, senanglah kita nak pilih warna yang sesuai dengan tona kulit muka kita ni. Tak delah jadi macam tahi cicak kalau muka terlebih putih, tangan tergelap. Ekekeke.


joliez cosmetics, bedak padat joliez, joliez compact powder

Kelebihan Joliez Compact Powder


Compact Powder Joliez Cosmetics mempunyai banyak kelebihan. Setiap kelebihan dia ni penting kalau kita nak hasil yang nampak flawless dan tak nampak macam pakai bedak lima hengget. Siap boleh lindung daripada sinaran bahaya Matahari lagi.

  • Mampu menyerap lebihan minyak pd wajah
  • Tekstur bedak yang ringan
  • Mengandungi uv protection
  • Memberikan hasil mekap yang halus tanpa kilauan 
  • Mekap yang sangat tahan lama
  • Boleh jadikan alas bedak atau bedak biasa
  • Boleh guna span lembab atau kering 

 Testimoni Pengguna Compact Powder Joliez Cosmetics


Compact Powder Joliez dah jadi pilihan ramai tau sebab bedak padat yang satu ni memang berkualiti dan buat wajah kita tampil cantik dan flawless. Jom tengok hasil mekap guna Joliez Compact Powder.




Dapatkan Bedak Padat Joliez Cosmetics Hari Ini



Harga Joliez Compact Powder adalah RM38. Sangat murah. Sangat berbaloi. Tambah-tambah lagi kalau untuk produk yang berkualiti macam ni tau. Jangan lupa singgah di Facebook Joliez Cosmetics untuk berita terkini dari hq. 

Ada live makeup tutorial oleh MUA hebat dorang share. Bolehlah korang belajar mekap lelawa di Facebook dorang nanti. Kalau dah tak sabar sangat, hubungi nombor Whatsapp 0139635343/0196315442 untuk menempah. compact powder Jolies Cosmetics ni. 

Call dan order terus. Esok lusa sampai depan pintu. Bestnya!

ps- dorang ada jual soft lip matte jugak tau. berdebar-debar hati bila tengok warna lip cream cecantik gitu. T_T

Friday, July 28, 2017

Hasil Mekap 5 MUA Terkenal Ni Memang Woww!

Edit Posted by with No comments
5 Mua Terkenal dan Viral Kegemaran Ramai Yang Korang Wajib Kenal Kalau Korang Peminat Mekap Tegar Macam Aku | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. By the way, today is Friday and tak semena-mena, Nik kena pergi sekolah for kelas tambahan. So, I was literally alone and bored. Tetiba rasa nak update pasal 5 MUA yang memang korang kena kenal kalau korang peminat makeup. Tak kisahlah baru nak minat macam aku or dah lama minat or minat tapi buat-buat tak minat macam a lot of girls I know, korang kena kenal dorang. Likers beratus ribu. Kemahen! Nanti bolehla korang melangut depan hp korang tengok dorang punya live makeup videos berjam-jam. Yeah, that is me currently.

Aku jarang bagitahu yang aku memang penggemar mekap. Kalau follow ig aku, korang tahu la kot. To those yang kenal aku masa sekolah mungkin gonna find this hard to believe but, believe it or not, believe it. Aku terpaksa mengaku yang I am now kinda a makeup addict walaupun masih lagi kedekut nak beli barang mekap. Masih lagi pilih yang aku rasa paling berbaloi dan murah di Guardian dan Watsons. And yeah, I have never stepped my foot in Sephora yet. Eh, tetiba, rasa macam tak layak lagi kot nak gelar diri makeup addict. -_____-

5 MUA Terkenal Ni Dah Buat Ramai Wanita Ketagih Mekap


Teringat pula masa aku pergi majlis kawin senior few years ago. There was this one senior. *Teringat terus tergelak ha ha ha inside. First time rasanya aku tertengok a real jaw dropping person in my whole life. Terkejut bebenor tengok aku and I dont know whether I should feel embarrassed by my makeup atau nak rasa happy kengkononnya aku MUNGKIN nampak sedikit lawa lepas mekap. It was just.. yeahh.. his mouth was open wide that time I should warn him that a fly may get inside his throat. No no. I did not do that. :D *continue laughing

1. Makeup by Bellaz


makeup by bellaz, makeup tutorial, mua terkenal di malaysia

Lets start with Bella. Aku memang minat sangat dengan MUA dari Kedah ni. Bella dah la pandai mekap. Mekapnya memang wallah! Inspirational pulak sebab dia bermula dari kosong suatu ketika dahulu. Sedih sangat time dia cerita kehidupan dia zaman muda. Eh, zaman dia lebih muda. Sekarang pun muda lagi. Mesra, pastu lawak pulak. Orang komen negatif kat video dia pun, dia tak mengamuk macam Sajat. Tak cover lebih. Sukalah aku dengar celoteh Bella ni dalam setiap live video dia. 

2. School of Makeup by Siti Nurfarahain


mua siti nurfarahain, mua terkenal di malaysia

Satu lagi MUA yang saaaangat lawa dari Kedah. Tak mekap pun dah lawa, lepas mekap lagilah meletops Si Farah ni! Time dia mekap tu, memang tak berenti coleteh ngan dialek Kedah sambil gelak ketawa. Terus nampak gigi besi dia. Tu dah trademark beliau. Tak de cover-cover. Dulu, Farah selalu share macam-macam tutorial mekap. Cikgu kelas mekaplah katakan. Sekarang, dah advance. Siap ada Set Kening 5 Minit dan jual contact Lens. 

3. Makeup by Teyn Athirah


mua teyn athirah, mua terkenal di malaysia

Teyn Athirah ni aku baru nak usya-usya. Best jugak dia punya makeup videos. Hasilnya memang kebabom. Selalu promote produk-produk mekap yang selalu beliau guna untuk dapatkan kesan mekap terbaik. Suaranya lembut, halus ja. Kena kuatkan sikit sound kat handphone korang k. Kulit Teyn memang cantik, putih melepak. Senangla nak flawless mekap beliau. Teyn ni suka speaking Mat Salleh tau. Jangan pandang MUA sebelah mata. I just love her!

4. Nur Syafinaz Utagha Touch


mua nur syafinaz utagha, mua terkenal di malaysia

Finaz memang tak perlu diperkenalkan lagi kalau dalam kalangan makeup addicts. Tengok nama pun dah jelas-jelas datang dari Kedah. Another one seriously?? Sekali buat live video, beribu ribanlah dok tengok Finaz depan laptop dengan handphone. Lepas tu, berpusu-pusulah yang cari produk yang Finaz guna masa mekap. Yelah, mana ada wanita suci macam iols ni tak sukakan kecantikan. Rela berhabis tau. Finaz ni antara orang yang sudi ajar secara free. Kita pun tengok jelah.

5. Nisa Touch Makeup Artist


mua nisa touch, tutorial mekap, mua terkenal di malaysia

Ok, ni buat aku makin pissed off sikit. Yang last pun masih lagi MUA hebat dari Kedah??? Sokay. Tak kisahlah dari negeri mana. Yang penting, mekap Nisa Touch memang antara yang meletop kebabom. Cakapnya sopan santun je. Tu yang orang suka tengok Nisa ajar mekap dalam live video. Isteri-isteri pun terus capai peralatan sama. Nak cantik untuk suamilah katakan. Memang tak menang tangan Nisa mekap pengantin kat utara sana. 

-------------

Cukuplah 5 MUA hebat dan terkenal yang aku nak perkenalkan kat korang hari ni. Walaupun dorang ni makeup artists untuk pengantin dan kelas mekap, not yet for artis-artis macam Uqasha or Fathia, aku tetap nak ambil peluang ni untuk berterima kasih kat dorang sebab sudi buat live makeup tutorial videos untuk ajar mekap secara percuma!  Yes, FREE OF CHARGE online makeup class untuk orang yang kurang ongkos macam aku ni. Padahal, bayaran untuk sorang peserta kelas mekap dorang, beratus-ratus hoiii!

Suami I tu, memang suka I mekap and he does not mind to give criticisms and opinions lepas aku dah siap mekap. Bolehlah aku tahu mekap mana yang paling beliau suka. Nik memang jenis tak kisah kalau aku tercongok tengok makeup tutorial. Kalau dia tak suka pun, I will still watch it kan? Oh ye, I have a question la untuk semua MUA di atas. Likers sampai beratus ribu tu, nak pergi mana? Kih3

Lepas tengok makeup tutorial daripada dorang, I can see the difference la on my makeup looks. Can say it gets better day by day la walaupun nak cakap tahap flawless glowing macam dorang punya tu idok lagi. Masih lagi bertepung. Masih lagi senget. Masih lagi bercapuk sana sini but, ok laa. I am not a MUA after all. Thanks to all the MUAs! Keep inspiring! I love you all! :D

Nak dapatkan produk mekap yang dorang guna? Korang boleh dapatkan CPG Cosmetics dengan menghubungi 01126947035. Semua produk CPG ada. Tinggal contact je.

ps- kenapa ek MUA hebat ramai dari Kedah? Bila lagi MUA dari Kelantan nak terkenal kat fb. Takkan tunggu aku kot..... *literally wondering

Wassalaam.

Monday, July 17, 2017

The First Hospital Experience

Edit Posted by with 3 comments
Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. In the year 2017, this was actually my second experience getting admitted to the hospital. But, since I don't have the memory of my first time being admitted there of pneumonia, I consider July 2017 is my first experience.

This week had been challenging as I was infected with cough and flu at the same time. At school, I was feeling so very tired having to deal with cheeky pupils while carrying geting-bigger-and-bigger tummy. Then, on Wednesday, at around 4 a.m., the coughing got very bad I felt something liquid-like substance running down my leg. It was water-like substance. Immediately I thought,"Am I giving birth tonight??? I was so nervous as I thought it was amniotic fluid!

Ummi came to mind. Being her, at 4 am still awake. Alhamdulillah. Told her what happened and she asked me to go to the nearest Klinik Kesihatan as soon as possible. Went to Klinik Kesihatan Parit Bakar but closed. So, Googled Hospital Muar then went straight to Hospital Pakar Sultanah Fatimah. Thanks Google Map. You have done your job well.

Really guys, if you or your wife is pregnant, get to know the nearest KK or hospital to go to even though you are planning to give birth in other place. Don't be like me. I just know KK Parit Bakar, and KD Parit Keroma. I thought I dont have to know other medical centres or hospitals just because I am planning to give birth in Kelantan. Silly me.

My last meal in the hospital. They really need to add more salt and sugar into their food. #toohealthytobetrue

Reached there, straight to the Emergency Room. Those 2 workers on duty told us to go straight to the Labour Room after telling them that I was 34-week pregnant. It just scared me to death hearing the phrase, Labour Room. There, the Indian guy doctor carried out PSE to check the 'path'. Was quite embarrassed but my child's and my safety is more of my concern at that time. The doctor was confused with the liquid sample he got that I was admitted to Ward 13 for monitoring process.

So, that was the start of my first experience 0f 3-day stay in a hospital. Cough + Flu + Suspected Leaking.  -_-

Alhamdulillah. I finally got the rest and peace I crucially needed. The doctors and nurses there were very good. I felt so loved and taken care of. Every few house, the nurse would come and check my blood pressure and my baby's heart beat. I was also given food and pills at appropriate time, BUT still, I felt hungry in between the time. -_-

Laying on the hospital's 'comfy' bed, I managed to get few customers too. Some wanted MBBI book, and others wanted CPG products. I deserved a self reward for that so I had some shopping on Chilindo.Com (supposed to get all the items I bid today) that cost me only RM62 for quite a handful stuff. It would be my last time shopping there I guess. No specific reason. By the way, I really enjoyed the air-conditioned room for 4 even it did make my flu last longer than it should be. #sigh

I was discharged on Friday and alhamdulillah, I got 2 days MC. Thank you doctor for understanding my needs and being my life saviour. That will give the flu and cough more time to heal. Yesterday, the hospital called. The result of the fluid had come out. I was diagnosed with GBS. So, have to make an appointment for that. I hope everything goes well as we always hope for.

"Dear Baby Nik,
Keep moving actively in my tummy so that I can kill the longing of you. Having you really helps me kill the loneliness I am feeling being far from my dearest friends; Ain, Amirah, Azizi, Bahij, Fadhil and Fadzrul. I can't wait for you to be out of my tummy, crying loud telling people that you are now in the world to conquer, and be in my arms to be the sign of glory of giving birth to another Muslim hero. I can't wait for you to listen to my heartbeat and give warmth to my cold body. 

Please, be hurry. T_T"

ps- Tomorrow, I will start anew with 'schooling' with my pupils. I really hope an almost a week out of work will turn out to be something good. I don't want to be an always-angry teacher anymore. #habitsdiehard