Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Olives Academy- Kursus Persediaan Pramugari/Pramugara Kemasukan Julai 2015

Nurmujahidah Ismail | 5/11/2015 | 5Comments |
Olives Academy- Kursus Persediaan Pramugari/Pramugara Kemasukan Julai 2015 | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Rasa macam baru semalam tulis entri azam tahun baru, tup tup dah bulan April, tup tup Olives Academy dah bukak peluang untuk kemasukan Julai. Wow..! Untunglah pelajar baru sebab ada Olives Academy nak bagi macam macam benda best kat budak baru dia tau. Jeles la macam ni.

Tak nak bagitahu sekarang. Mohon baca sampai habis. :D

olives academy, jadi pramugara, jadi pramugari, kursus persediaan pramugara pramugari
Olives Academy, Never Let Your Dream of Flying High Remains A Dream.

Dah banyak kali ulang, tapi aku still nak highlight yang Olives Academy lah yang korang kena join kalau korang bercita-cita dan berazam tinggi untuk join syarikat penerbangan. Sebab apa?? Sebab tenaga pengajar dorang stok-stok yang berpengalaman weh. Terutama kalau dalam bidang pengambilan krew kabin dan juruterbang. Sebab tu banyak airlines company mintak dorang involve untuk interview. Kau hade? Pilih boyfriend girlfriend pun salu tersalah. Hahaha.

Dorang di Olives Academy ni bukan kerja setahun dua dah berani mati nak buat akademi bagai. Dah berpuluh tahun kerja. Dah macam-macam syarikat dok join. Dalam negara, luar negara, semua dorang sapu. Dah berpuluh negara jadi tempat kerja. Jenis tak lepas peluang untuk timba pengalaman dan pengetahuan baru. Jenis komited dan dipercayai ramai. Macam mana lagi nak yakinkan korang yang doranglah yang paling layak??? :D

Bukti Pelajar Olives Academy Mendapat Peluang Pekerjaan


Baru ni, ada dua orang pelajar ni join Olives Academy. Masa tu kemasukan bulan Februari. Tup tup. Sekarang baru masuk bulan April, sorang dah join Malindo, sorang lagi masuk Eagleexpress Air Charter. Dedua kena grab dalam masa dua bulan. Tak sempat habis lagi kursus kat Olives Academy dah kena sambar. Hambek ko dah nak bukti sangat. Haha

olives academy, kursus persediaan pramugari, kursus persediaan pramugara, jadi pramugara, jadi pramugari
Majlis perpisahan untuk Nadiah yang dah terpilih untuk menyertai Malindo

Kelebihan dan Pengalaman Puan Zaiton, Ketua Jurulatih di Olives Academy


  • Olives Academy- Ketua jurulatih
olives academy, kursus persediaan pramugari, kursus persediaan pramugara, cara jadi pramugara, cara jadi pramugari
Pelajar kemasukan Februari dan April dengan ketua jurulatih dorang yang lawa dan hot. :D

Seriously, aku respek sangat dengan Puan Zaiton yang merupakan Ketua Jurulatih di Olives Academy. Beliau jenis manusia yang tak reti penat. Buat itu ini dalam bidang penerbangan. Aku syak memang beliau minat betul dalam bidang ni. Jenis tak angan angan mat jenin. Jenis bukan sekadar cakap je 'My ambition is to be a stewardess' masa cikgu darjah 3 tanya. Tak cukup ngan kerja tinggi di airlines company, beliau buka akademi nak bantu generasi muda berjaya macam dia.

"Puan, puan tak penat ke? Saya amazed sangat ngan puan tau. Tolonglah percaya. ^^"

Dulu, Kat bawah ni antara the latest programs yang Puan Zaiton join.
  • Saudi Airlines- panel untuk pre-screening pengambilan krew kabin dan menjadi Consultant speaker untuk Grooming and Etiquette untuk calon temuduga peringkat akhir
olives academy, cara jadi pramugari, cara jadi pramugara, cara sertai syarikat penerbangan
Dah la tak tahu erti penat, lawa lak tu. Tips please. Hehehe. 

  • UITM- Consultant for Grooming and Etiquette

cara join airlines company, olives academy, kursus persediaan pramugari, kursus persediaan pramugara, cara jadi pramugari, cara jadi pramugara
Selepas make over pelajar ambilan April. Wanita kena pandai merias diri. Baru abbang sayang. ;)


  • MSU- Effective Communication Skills at Workplace

kursus persediaan pramugari, olives academy, cara jadi pramugari, cara jadi pramugara
PTPL career fair at MSU 10 April

  • Eaglexpress Air Charter- terlibat dengan Pilot Recruitment. macam nak pilih abang-abang pilot masuk airlines ni la.
Yang latest dah la ye murid-murid. Kalau nak tulis yang lama-lama sekali, mungkin habis tulis dalam dua tiga hari lagi. Tak pun, korang bukak entri Kerjaya Awan Biru. Ada lebih info pasal Puan Zaiton.

Khas Untuk Pelajar Kemasukan Julai 2015!!!!


Ini yang aku cakap best sangat tu. Untuk pelajar kemasukan Julai 2015, korang akan dapat semua yang di bawah ni secara

Percuma!!!

  1. Kelas Bahasa Inggeris
  2. Perundingan Kerjaya
  3. Reka Bentuk Resume
  4. Bimbingan Peribadi
  5. Penempatan Kerja (Asrama disediakan)

Hahaha. Amboooiiii, pantang sebut benda percuma, terus membuntang biji mata. So, kalau korang memang lama dah berhajat nak join kelas bidang penerbangan, this is your golden opportunity that shouldn't be left wasted. Join la sekarang wehhh!!! Kot kot lepas ni tak de dah offer yang macam ni tau. :D

Servis Lain di Olives Academy

  • Mengadakan personal coaching skil temuduga jika ada permintaan (one to one)
  • Membantu juruterbang mencari peluang pekerjaan di syarikat penerbangan lain dengan mengadakan Pilot Recruitement untuk juruterbang berpengalaman
  • Membantu memberikan yang terbaik untuk temuduga dalam bidang lain

Contact aku di nombor 01126947035 (Whatsapp, Wechat, Line) untuk apply k. :)

ps- hari ni first day Muja practikum Fasa 1. Tu jelah. Bai.

Wassalaam. :D


Beucure Sakura Candy- Nilah Rahsia Cantik Gadis Jepun!

Nurmujahidah Ismail | 4/26/2015 | 0Comments |
Kulit 70% lebih pinkish, Dalam 99% macam anak dara.
Beucure Sakura Candy- Nilah Rahsia Cantik Gadis Jepun! | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Zaman sekarang ni, kalau bukan orang Korea, kulit orang Jepunlah yang kita dok mimpi-mimpi nak dapat. Sapalah yang tak geram tengok kulit flawless pinkish gitu. Gebulak tuh. Cemana sebenarnya dorang dapat kulit cenggitu dengan cuaca sejuk kering kat Jepun nun ye?

By the way, aku dah tahu rahsianya. Rahsia cantik gadis Jepun semestinya daripada pokok yang memang significant dengan Jepun iaitu pokok bunga Sakura.


Bunga sakura yang banyak terdapat di Jepun nilah rahsia sebenar kecantikan kulit gadis Jepun. Mesti sebab warna bunga Sakura ni pink, terus terserap masuk dalam kulit gadis Jepun. Pufff! Terus jadi pink jugak. Mohon jangan percaya.

Beucure Sakura Candy- Hanya Kemam Bawah Lidah!


beucure sakura candy, rahsia cantik gadis jepun, cara dapat kulit pinkish, cantik dengan bunga sakura


Faktor utama keberkesanan Beucure Sakura Candy ni dalam memberikan kulit pinkish impian kita semua para wanita mestilah kandungannya yang sangat bagus. Semuanya akan memastikan kesihatan kulit dan menjadikan kulit cerah gebu macam gadis Jepun. Melampau tau. Huhuu

Kandungan Beucure Sakura Candy

 

beucure sakura candy, sakura candy, rahsia gadis jepun, rahsia cantik
Cherry Blossom atau Sakura flower; Rahsia cantik gadis Jepun!
 
  • ekstrak Sakura
  • acai beri
  • lotus salji
  • pamogrenate
  • kolagen
  • vitamin C
  • maltodextrin
  • sucralose

    Kebaikan Beucure Sakura Candy

     
    beucure sakura candy, sakura candy, rahsia cantik gadis jepun, kulit pinkish
    • menambah keinginan bersama suami
    • melembap dan melicinkan kulit dari dalam
    • mengurangkan kedutan kulit
    • menambahkan saiz payudara
    • membuang toksin dalam badan
    • melambatkan penuaan untuk awet muda
    • mengetatkan otot vagina
    • meningkatkan ketahanan tubuh untuk lebih bertenaga
    • meningkatkan pengeluaran susu ibu
    • merawat jerawat, jeragat dan pigmentasi
    • mengandungi anti-oksida untuk kulit gebu
    • mencuci usus dan menstabilkan hormon

    Cara Pengambilan Beucure Sakura Candy

     
    beucure sakura candy, rahsia cantik gadis jepun, kulit pinkish, cantik dengan bunga sakura
     
    Ramai orang cakap, beauty is pain, tapi bagi aku tu zaman dulu. Sekarang, nak cantik pun dah mudah terutama bila dah ada Beucure Sakura Candy ni. Sangat senang digunakan dan rasanya sangat lazat.
    • Koyakkan sachet dan kemam serbuk Sakura Candy di bawah lidah
    • Satu sachet di waktu pagi sebelum sarapan
    • Satu sachet di waktu malam sebelum tidur
    *Elak pengambilan semasa perut kosong.
    *Minum air sekurang-kurangnya dua liter sehari 

    Testimoni Pengguna Beucure Sakura Candy

    Kalau cakap je, mesti ramai yang tak percaya betapa efektifnya Beucure Sakura Candy ni dalam mencantikkan kulit. Nah, tengok testimoni daripada pengguna yang dah berjaya. Satu je pesan aku, jangan cemburu je. Kalau cemburu jugak, mohon contohi mereka ni dengan menggunakan Beucure Sakura Candy yang ohsem ni k. :)

    testimoni beucure sakura candy, beucure sakura candy, rahsia kecantikan gadis jepun, kulit pinkish

    beucure sakura candy, testimoni beucure sakura candy, rahsia cantik gadis jepun

    testimoni beucure sakura candy, rahsia cantik gadis jepun, cantik dengan sakura candy

    Harga Beucure Sakura Candy

    Dengan kebaikan yang ada pada Beucure Sakura Candy, semestinya kita berasa ia merupakan produk yang mahal beribu riban. Yang pasti, telahan kita salah.

    Harga Beuskin Sakura Candy hanyalah RM150SM dan RM160SS termasuk kos penghantaran untuk 30 sachet dengan berat 2g. Boleh tahan 2 minggu hingga sebulan bergantung kepada kekerapan penggunaan.

    Hubungi 0179003962 untuk menempah (Whatsapp dan SMS Only)

    Wassalaam

    Aku Dengan Tunang Katangku- Kena Reject

    Nurmujahidah Ismail | 4/23/2015 | 3Comments |
    Aku Dengan Tunang Katangku- Kena Reject | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Amboi, suka sangatlah tu nak tahu kisah aku yang comel lote lagi baik hati ni kena reject kan? Tak kisahlah. Sebab dah janji, terpaksalah aku sambung entri Aku Dengan Tunang Katangku ni. Dah baca ke idok? Kalau belum, baca yang tu dulu baru baca yang ni. Baru tak pening ikut kronologi.

    Sapa kata tak sepadan, tak matching, tak secocok, nanti kuar ngan pasangan, tetiba tersembur air liur!

    Bila dah selalu baca pasal N, Nur, Sweet Stranger, aku memang putus harapan. Aku yakin Nik tak de feeling ngan aku. Yelah. Aku ni sape, dia sape. Aku student je. Rupa tak seberapa. Perangai caca marba. Aku tak rasa akan ada blogger katang yang sanggup tulis entri blog pasal aku. There was nothing interesting about me. Tak mungkinlah aku wanita misteri blog dia tu. Jadi, before i got carried away, aku decide berhenti chatting ngan dia. Tak nak dia ngan Nur ada masalah sebab aku.

    "Awak, saya jelez la dengan Nur. Tak elok kita chatting selalu. Kalau saya jadi Nur, saya sakit hati dah ngan awak. Jadi lelaki kena setia."

    "Awak, sebenarnya Nur tu awaklah. Sepatutnya saya tak bagitahu lagi sekarang. Cepat sangat. Malunya."

    "Tapi, saya dah suka kat orang lain. Sorry, saya nak gi kelas dah ni. Talk to you later." 

    Lebih kurang gitulah dialognya. Hahaha. Lawak bila kenang balik. Menyesal lak delete conversation time gaduh dulu. Kalau gaduh, aku jadi radikal sikit. Pemalu tunang katang aku nih. Harap badan je katang. Hati tisu. Masa tu, aku tak anggap dia serious pun sebab confession kat Facebook ni cliche sangat. Ramai yang main-main. Kalau serious, cakap dedepanlah. Tapi dengan Nik, aku hilang kata-kata. Dalam hati nervous sebab I barely knew him that time kan, tetiba cakap suka. Kelakar pun ada. Tak terlintas langsung lelaki ini yang akan jadi suami aku kurang dua bulan dari sekarang. Kih3


    Biar mimpi sampai ke bulan bintang kau janjikan. Eh. :P

    Dalam fikiran aku memang tak rasa akan terima sebab kan aku suka orang lain masa tu, B. Cinta matilah kononnya. Tak sedar diri bertepuk sebelah tangan je. Kita je terhegeh-hegeh, tertunggu-tunggu. Yang kat sana entah ingat kita ke tidak. Malu lak teringat jadi macam desperate sengsorang dulu. :( Petang tu, aku pergi padang, aku called B. Aku bagitahu ada lelaki katang cakap dia suka aku. Dalam hati, berharap sangat B tu akan cakap,

    "Dia lagi handsome ke? Jangan layan lelaki tu. Unfriend dia. Block nombor dia." 

    Dalam mimpi jela kan? It didn't happen that way. Lelaki tu cool je. Tak jelez pun. Siap gelak-gelak. Frust giler. Aku mula ragu dan rasa tak de harapan dengan dia. Memang rasa kena reject kaw-kaw. Balik dari padang, aku bukak Facebook Nik. Tak jumpa. Aku syak dia block aku. Aku bukak blog dia. Ada update bertajuk Bila Jiwa Kacau. Aku rasa restless. Aku tak nak hilang kawan sebaik dia. Aku rasa hilang arah. Nanti nak borak ngan sape?? Terus aku called dia. Alhamdulillah dia jawab and it was the first time we talked on phone. Nasib baik tak delete or block jugak nombor aku. Amboi suara, buluh perindu sangat. Kih3

    Dia pun cerita yang dia baru lepas sesi men to men talk dengan kawan dia sebab aku. Dia menangis katanya. Tak tahu la boleh caya ke tak. Tak rasa pun confession dia tu boleh jadi that serious. Dia malu. Dia tak block aku, cuma dia deactivate account. I suddenly cried with no reason! Aku tak rasa nak kat dia and yet I cried? Ridiculous kan? Mungkin masa tu aku dah suka, cuma aku tak perasan lagi sebab aku dok suka kat orang lain sampai tak leh beza dia yang memang usaha untuk aku dengan dia yang bukan untuk aku. Masa tu, dia dah dapat azam baru. Nak usaha sampai dapat katanya. Poyo detected. :P

    Malam tu, bila tengah whatsapp ngan kawan aku pasal both guys ni, kawan aku A yakinkan aku B memang tak serious dengan aku. Tak tahu kenapa, aku rasa terhina sangat. Aku desak B untuk cakap dia suka aku so that I could prove A wrong. For me, it was the least thing I could ever ask from B, but he still could not fulfill my wish. That marked the end of our relationship. Malu weh kena reject. Nangis jugak aku dalam sebaldi dua.

    Out of disappointment, aku terus terima Nik and now I know that that was the best deciseion I've ever made in my life. From that day, I have opened my heart as wide as I could for him. Betullah kata orang, mengoratlah perempuan di saat dia tengah heart broken. You really follow the advice kan abbang? Ini jugak aku anggap jodoh yang salu datang saat kita tak jangsa. Tetiba je, Puffff!!! It just happened! Tetiba je aku dah jadi tunang orang. Tetiba je aku dah jadi bini orang. Eh, itu belum. :3

    He is easy to love because I know he has tried hard, but I have to admit that it is hard to forget one. Aku siap mintak halal kalau sayang aku kat dia tak cukup seperti sepatutnya. Dia cool je. Parah jugak aku masa tu. Tapi, aku berjaya. Sekarang, aku pulak yang sayang dia lebih tau. Perempuan kalau dah sayang memang berlebihan. :P I am very fortunate to have him, tapi aku syak dia takut gak aku ubah fikiran. Sebab tu kitorang tunang raya ketiga tahun lepas. Kalau ikut aku, nak nikah je terus. Jimat duit, jimat masa. Tunang lama lama macam ni, pernah tak jumpa sampai 4 bulan, memang bikin banyak masalah. T_T

    Dia pernah bagitahu entri, Surat Untuk Bakal Isteriku pun dia tulis untuk aku. Kononnyalah. Padahal dok target Google Search kan abbang? Suka jugak juga ada pasangan blogger ni. Rasa sweet sangat tiap kali he writes entries about me telling that i am his. Memang tu kot kegemaran wanita. Bila pasangan dia tak malu announce pasal kewujudan kita. Rasa nak terbang pun ada. Korang dah baca ke 14 Perkara Lelaki Wajib Tahu Tentang Perempuan nih? Caption kat gambar tu buat aku melting sampai kena masuk freezer. Jiwang siot laki aku! Hahahahahaa

    Dapat time pergi wedding anak lecturer aku. Boleh ke aku ikut semua nih???
    Pesanan aku untuk korang yang masih menunggu yang tak muncul-muncul, yang asyik kena reject macam aku, kalau tetiba ada yang datang cakap dia ikhlas nak kawin ngan awak, rupa pun sedap tenang mata memandang walaupun bukan macam Brad Pitt, beragama (solat tak tinggal paling penting), mampu, daripada keluarga baik-baik, direstui, terimalah walaupun rasa macam ragu-ragu tentang cinta. Love will follow if we really open our heart and work on it.

    Give a chance first, then we'll know. Tetiba rasa rindu. Chiao.

    Ps- Nanti, aku share ngan korang Surat Untuk Nurmujahidah kalau rajin.  Kali ni tak janji. Mohon jangan tuntut. :p
    Wassalaam.

    Persiapan Penting Menghadiri Temuduga Kerja Kerajaan

    Nurmujahidah Ismail | 4/18/2015 | 1Comments |
    Persiapan Penting Menghadiri Temuduga Kerja Kerajaan | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh .Apa yang perlu dibawa semasa temuduga kerja kerajaan? Korang boleh dapatkan jawapannya di Portal Temuduga Kerja Kerajaan ; sebuah laman web untuk membantu orang ramai yang sedang mencari pekerjaan dalam bidang masing-masing. So, kalau korang tengah cari kerja, meh baca apa ada kat portal ni meh. :)


    portal temuduga kerja kerajaan, temuduga kerja kerajaan, kerja kerajaan, temuduga kerajaan, jawatan kosong kerajaan
    Portal Temuduga Kerajaan, portal dengan informasi lengkap untuk persiapan temuduga kerja kerajaan anda.


    Kenapa Pekerja Perlu Ditemuduga


    Ramai antara kita berpendapat yang keputusan cemerlang dalam pelajaran sudah cukup untuk berjaya dalam temuduga. Mereka tidak sedar yang ramai lagi orang yang cemerlang seperti mereka dan semua yang ditemuduga dianggap setaraf pada hari temuduga. Jadi, keputusan cemerlang di peringkat pengajian bukanlah jaminan kukuh untuk kita mendapat pekerjaan.

    Temuduga diadakan untuk mengenal pasti pekerja yang mempunyai kelebihan berbanding calon lain. Apabila semua yang datang dianggap setaraf, apakah lagi ciri-ciri lain yang dicari oleh penemuduga? Ini yang kita kena tahu. Adakah dia sentiasa betul-betul bersedia? Adakah dia berkomunikasi dengan baik? Bagaimana dia berdepan dengan situasi tertekan? Itulah tujuan sebenar temuduga diadakan.

    Kenapa Perlukan Panduan Lengkap Sebelum Hadiri Temuduga?


    Berdasarkan pengalaman aku sendiri, kita memang perlukan panduan lengkap sebelum menghadiri sesebuah temuduga. Aku pernah ditemuduga untuk memasuki Institut Pendidikan Guru dan disebabkan sikap acuh tak acuh, aku tidak dapat menjawab soalan penemuduga dengan baik. Nasib aku masih baik bila aku masih diterima. Mungkin ada kriteria lain yang penemuduga suka pasal aku.

    Tapi, bukan semua orang bernasib baik pada masa yang tepat macam aku. Main taram pun alhamdulillah diterima. Kih3. Jangan tiru aku. Be prepared. Antara perkara penting adalah senarai dokumen yang perlu dibawa, cara menjawab soalan, cara berpakaian dan cara perlakuan. Semua elemen ini penting supaya kita punya kelebihan berbanding calon lain. Almaklumlah, bukan kita sorang je yang ditemuduga. Tak gitu?

    Siapa Yang Perlukan Panduan Persiapan Penting Menghadiri Temuduga Kerja Kerajaan?


    • Mereka yang ingin sedang dalam krisis kewangan kerana tiada pekerjaan
    • Graduan yang baru menghabiskan pengajian di institusi pengajian tinggi
    • Penganggur yang sudah cukup lama menunggu panggilan untuk penjawatan
    • Mereka yang selalu gagal dalam temuduga yang dihadiri kerana kurang skil
    • Mereka yang ingin menukar haluan kerjaya kepada kerjaya yang lebih baik
    • Mereka yang sememangnya perlu dan ingin berjaya dalam temuduga

    Testimoni Pengguna Portal Temuduga Kerajaan


    "Terima kasih admin Portal Temuduga Kerja Kerajaan. Hebahan maklumat dan informasi di sini banyak membantu saya. Sebagai seorang graduan baru  dan pencari kerja kerajaan, saya berjaya menjawat jawatan sebagai seorang Pegawai Kerajaan melalui panduan temuduga yang diedarkan. Syukur dan terima kasih."
    Dam, Calon Lulus Temuduga.

    "Terima kasih. Panduan temuduga lengkap yang banyak membantu saya menjawab soalan temuduga kerja kerajaan yang lepas."
    Ana, Tempah Panduan.

    Antara Peluang Pekerjaan Dalam Kerajaan di Portal Temuduga Kerajaan


    So, jangan tunggu lagi. Dapatkan segala panduan dan informasi daripada hebahan panggilan temuduga oleh Portal Kerja Kerajaan ini. Ini mungkin langkah kecil untuk anda lebih berjaya pada masa akan datang. Insya Allah. :)

    PS- jangan lupa, lepas usaha, berdoa dan tawakkal kepada Allah. Doaku bersama kalian. Wassalaam.

    Review Chriszen Whitening Pore Cover- Pakai Chriszen Moist Cake Terus Flawless!

    Nurmujahidah Ismail | 4/16/2015 | 1Comments |
    chriszen whitening pore cover, chriszen moist cake, chriszen dari korea, review chriszen, testimoni pengguna chriszen

    Review Chriszen Moist Cake- Pakai Chriszen Terus Flawless! | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Aku tahu akan ada yang menyampah dengan entri aku hari ni but i will still write it today sebab ini adalah kebenaran! Kebenarannya adalah aku makin nampak cantik dan berseri sejak menggunakan Chriszen Moist Cake Foundation! *Mohon jangan muntah. :D

    Chriszen Moist Cake Foundation- Formulasi Bedak Dari Korea


    Patut pun orang Korea cantik berseri. Pakai Chriszen Moist Cake rupanya. Huh!

    Dulu, aku guna Bedak Arab. Memang aku suka efek dia, tapi aku sangatlah malas nak pergi toilet semata-mata nak basahkan span. Leceh sangat. Lastly, bedak arab jatuh atas lantai, pecah, terus buang. Then, kawan aku pulak bagi bedak arab dia kat aku sebab tak suka sangat ngan warna dia. Well. This is the truth. Sebab tulah sekarang, aku beralih kepada Chriszen Moist Cake tersayang. Sebab dia moist, dia tak pecah. Tak berdebu. I loiiiiikkeee. :3

    3 Pilihan Warna Chriszen Moist Cake


    chriszen whitening pore cover, chriszen moist cake, review chriszen, testimoni chriszen, pilihan warna chriszen
    Boleh pilih warna yang dirasakan sesuai dengan warna kulit kita. :)

    Percuma Chriszen Ampoule Dengan Setiap Pembelian Chriszen Moist Cake



    Kandungan Chriszen Moist Cake


    Chriszen Moist Cake terhasil daripada foundation dan glutathione. Sebab tu kulit makin sihat dan cerah. Best kan?

    Dengan menggunakan Chriszen Moist Cake sahaja, kita tak perlu nak tepek moisturizer, sun block, atau collagen secara berasingan, sebab dalam Chriszen ni dah lengkap. SPF 50 memang cukup tinggi untuk melindungi kulit daripada cahaya Matahari. Tambah-tambah kat Malaysia yang panas ni. Tak de la risau takut hitam kalau pergi Pulau Perhentian ke hape. Kat sana pun kita nak cantik gak kan? :P

    Testimoni Pengguna Chriszen Moist Cake


    Peristiwa Pertama: Dalam kelas.

    Bahij: Aku tak cam weh masa Muja masuk bilik muzik tadi. Debar molek. Macam orang lain. Putih. Lawa weh.

    Peristiwa Kedua: Laluan pejalan kaki IPGKKB

    Afiqah: Muja, aku nak pergi bilik kau. Nak belajar mekap. Ko ni, pergi padang pun cantik je, tapi still nampak natural and tak nampak over. Nak cantik jugak.

    Peristiwa Ketiga: Kantin

    Afi: Dorang ni nak tahu kau guna apa sekarang. Nampak berseri-seri. Jerawat pun makin hilang. Cerita sikit.

    Peristiwa Keempat: Koperasi IPGKKB

    Kak Su: Muka awak dulu macam Kak Su kan. Ada lubang-lubang. Sekarang dah okay. Awak guna apa ek?

    Dialog lebih kurang macam tu la. By the way, cukup tak 4 peristiwa yang berlaku pada aku sendiri untuk buktikan kat korang betapa best pakai Chriszen Moist Cake ni? Tak masuk lagi yang dok comment dan pm kat Facebook. Sekarang, aku dah tulis sesiap apa yang aku pakai untuk nampak macam sekarang. Jenuh jugak nak terangkan banyak kali bila ramai orang dok tanya kan? Lepas ni, orang tanya je terus aku bagi link entri ni. Kih! :D

    Macam mana dengan aku sendiri???
    Jeng.. Jeng.. Jeng..!!!!



    Sebelum: Masa aku pergi Taman Tamadun Islam. Bedak biasa yang tak tahan lama. Kejap je dah hilang. Berpeluh sikit terus bercapuk. Terus gelap kulit. Kena apply banyak kali. Cepat habis lak tuh. Mahal. Aku stress!!!

    Selepas: Apply Chriszen Ampoule followed by Chriszen Whitening Pore Cover (Chriszen Moist Cake). Berpeluh dari pagi sampai tengah hari pun, bedak masih steady. Tak over kot kalau aku cakap makin berpeluh makin cantik pulak. Ko rasa? Hehehe.
    chriszen whitening pore cover, chriszen moist cake, chriszen foundation, flawless skin
    Sorry ambil gambar lepas dah guna. Aku guna yang nombor 1. Bebajet kulit merah jambu. Kah3

    1. Kesan yang sangat menakjubkan. Pakai sikit je kulit terus putih berseri. Hilang segala cela. Parut terus tak kelihatan. Tapi, tak nampak over. Natural je. Tahan berjam-jam. Curlass gitu....
    2. Tahan lama sangat. Jimat! Dah berbulan pakai almost everyday gi kelas or jenjalan, still banyak lagi dalam bekas. Entah bila nak habis. Tak sabar nak beli yang baru. :P
    3. Jimat masa. Pakai Chriszen Ampoule dengan Chriszen Moist Cake je pun dah cukup untuk kulit nampak kulit muka cantik cerah berseri. No more sunblock or moisturizer needed. Great!
    4. Kulit muka makin cantik dan cerah. Chriszen tak buat muka aku berminyak lelebih macam bedak lain. Jerawat pun segan nak tumbuh. Plus, parut pun makin pudar. Serious!
    chriszen moist cake, felixia guna chriszen moist cake, chriszen whitening pore cover, chriszen untuk kulit flawless
    Bukan aku je yang guna, Rania pun guna Chriszen tauuuu...

    pelanggan chriszen, chriszen moist cake, chriszen whitening pore cover, chriszen foundation
    Kawan merangkap pelanggan aku. Dapat satu Chriszen Moist Cake kat tangan, terus cuba. Tak sampai 5 minit lepas tu, terus order lagi 2 bekas. Suka sangat la tuuu. Hahahaha

    Dengan setiap pembelian Chriszen Whitening Pore Cover pada harga RM55sm RM60ss termasuk pos, korang akan mendapat
    1. Chriszen Ampoule
    2. Satu face mask dan 
    3. Dua eye patch masks

    SECARA PERCUMA!!!!


    chriszen ampoule, chriszen moist cake, chriszen foundation, chriszen whitening pore cover
    Chriszen Ampoule RM29 diberi percuma dengan setiap pembelian Chriszen Moist Cake. :)

    Nak cantik? Kena rajin. Setiap kali sebelum guna Chriszen Moist Cake, apply dulu toner dan dap dap sikit Chriszen Ampoule yang ada partikel emas tu. Nampakkan bebijik warna emas dalam gambar? Rasa segar dan sihat je kulit muka bila apply. Bedak pun jadi tahan lama. Berpeluh pun chill je. Still cantik lepas berjam-jam. Still nampak macam baru apply. Still nampak baby face. Kih3
     

    Hanya RM55sm dan RM60ss. *Berbaloi-baloi

     
    Hubungi aku sekarang di nombor 011 2694 7035 (Whatsapp, Wechat, Line). 
    Mohon save my number. Boleh borak panjang-panjang. Nanti kita share tip cantik sesama k.

    Tu jelah nak cerita. So, aku mohon sangat beralihlah kepada Chriszen Whitening Pore Cover nih. Foundation paling best pernah aku guna dan insya Allah aku akan setia dengannya. Cubalah! Tak menyesalnya... :D 

    Tip: brush sikit bedak padat untuk nampak warna natural. Hasil lagi umphhh~~~



    Sejak Aku Bergelar Dropshipper

    Nurmujahidah Ismail | 4/02/2015 | 3Comments |
    dropshipper, berniaga online, cabaran online business
    Saje nak cakap, aku suka je jadi dropshipper. :)

    Sejak Berniaga Online Sebagai Dropshipper | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Tahun lepas, sebelum cuba bulan Disember, aku nekad cari peluang untuk cari duit lebih sikit melalui perniagaan dropship. Walaupun tak sehebat mana pulangannya, at least kalau aku nak beli my skincare tu, tak de la kena mintak dengan abah. Lagipun, aku kan nak kahwin tak lama lagi. Huu

    I really think that banyak kelebihan berniaga secara online. Kebetulan kawan aku ada bukak peluang dropship untuk Krim Herba Kemboja. As I go along with my plan, i've gained a lot good and bad things and experience. Never ever you dare to judge a book by its cover. The cover never will determine what it has inside. Tengok orang jual macam-macam kat Facebook senang je. Nampak macam share gambar, orang order, dapat duit. Seriously, it was never that easy being a dropshipper. 

    In fact, IT IS SO DAMN HARD! When we sell things, we deal with people and people are so complicated. You know how serious i am bila ada tanda seru di situ kan. Huhuuu

    Dah baca lom entri lawat Taman Tamadun Islam?

    Pengalaman Berniaga Di Waktu Banjir

    Ingat tak kejadian banjir kuning yang melanda Pantai Timur tahun 2014 lepas? Peniaga memang teruk giler terjejas. Ada dua kejadian yang aku paling tak boleh lupa sepanjang banjir sebagai dropshipper.

    Kalau korang semua nak tahu, hq Syma Beauty dan SyAdvance ada kat Kelantan sebab pemiliknya orang Kelantan. Sebelum banjir teruk, someone order dua set SBS. Aku memang dah order which means aku dah bank in kat hq. Tetiba, banjir teruk giler. Barang susah nak sampai. Orang yang tak berada dalam situasi kitorang memang takkan faham betapa teruknya keadaan masa tu. Supplier aku terperangkap, tak boleh nak gi pejabat pos. Kalau pergi pun, pejabat pos memang tak beroperasi.

    Lastly, orang tu mintak refund. Aku bagitahu kat hq aku, tapi dia tak offer pun untuk bank in balik duit yang aku dah bank in kat dorang. Dorang just mintak suruh pelanggan tu sabar. Aku memang tersepit kat tengah. Lastly, aku decide yang barang tu pos je ke rumah aku dan aku refund balik 2 set Syma Beauty yang aku memang tak guna pun sebab pelanggan tu memang tak boleh sabar dah. Satu set selamat aku bagi kat tunang aku dan satu lagi aku bagi kat room mate. Settled with tears. T_T

    Ada sorang pelanggan Vitamin C Pahang Pharmacy ni memang best. Dia order time in the middle of chaos jugak dan kebetulan stok vit c habis. Dah order dari Pahang tapi stok tak sampai jugak sebab Pahang pun banjir teruk. Masa tu aku memang tak kisah untuk refund sebab Sebab vit c ni memang dibankin dalam akaun aku dan aku sendiri yang pos. Beberapa kali jugak aku offer untuk refund dalam sebulan sebelum stok sampai, tapi customer tu sanggup tunggu. Begitu sekali dia percaya kat aku. Seriously, I was touched and as soon as produk dah kat tangan aku, aku terus pos.

    Layan 4 Hari, Hasil Tarappappa


    Ada sorang budak ni, dia nak order produk sebab kulit dia tak cantik. Siap bagi gambar kulit muka dia yang bagi aku, tak lah seteruk muka aku dulu. Aku layan je. Bagitahu harga, cara guna, compare produk itu ini. Suddenly, dia jadi indecisive nak beli yang mana. Tapi, dia ada bagitahu duit ada RM80 je. Aku cakap la, kalau ada RM80, beli produk ini la sebab produk satu lagi tu lebih daripada bajet. Then, dia dok tanya lagi dan lagi, pasal produk mana yang dia perlu beli. Kenapa manusia selalu tidak mampu untuk ukur baju di badan sendiri ye? Heran jugak aku.

    Sampailah hari ke-4, aku tak tahan. Aku dah banyak habis masa layan beliau untuk hasil yang memang tak setara mana. Baik aku spend the time with my family, my fiancee. Rupa kuota je. Rugi wifi je. Aku terus cakap, 'Adik, dah hari ke 4 akak dok layan adik, adik serious ke tak nak beli. Bla bla bla' Pastu aku lupa dah macam mana dia reply and aku pun dah tak berharap untuk dia beli daripada aku. Biarlah, bukan rezeki aku. Mungkin aku tak apply sangat tip jual barang online. Huhuu

    ----

    Pengajarannya, for those yang jual barang secara dropship, bagitahu siap siap kat pelanggan yang korang ada term NO REFUND. Yelah, dropshipper jual barang setelah dah bank in kat supplier. Kalau supplier jenis rajin nak refund tak pe, kalau jenis tak layan? Kita yang rugi. Lainlah kalau korang jual produk sendiri. Semua duit masuk akaun sendiri. Boleh refund bebila je kita suka. Boleh juga baca cara-cara berniaga secara online kalau nak more info.
    Other than that, kita kena pandai detect pelanggan yang serious nak beli or sesaja nak dapat info percuma. Jangan bazir masa dengan orang yang tak boleh bagi hasil. Kita bukan hidup nak layan dia je. Kalau dia tanya macam-macam, i mean dah lebih 5 jam, tapi tak mintak nombor akaun korang, biarkan mesej tu Seen je. Dorang tak berminat pun nak beli ngan kita. Tup tup beli ngan orang lain. Kalau dorang betul-betul nak, dorang mesti dah survey kaw kaw pasal produk tu. Tinggal nak compare harga je. Kalau dorang tanya boleh tak beli kat luar, korang cakap je tak tahu.

    Kena Ugut Report Polis


    kena ugut report polis, cabaran busines online, dropshipper
    No story here, korang judge la sendiri. Yang pastu, dia bank in RM100, aku bank in kat dia RM100 semula.
    Ni baru sikit. Banyak lagi sebenarnya tapi ni je yang aku rajin untuk kongsi hari ni. Mungkin, kalau ada yang lagi rare, aku share lagi. Aku bukanlah nak jadikan online business as my priority sebab im gonna be a teacher. That is why kalau cust buat taik ngan aku, aku tak pujuk. Aku buat suka hati aku je. Aku tak rela la kena hina ke, marah ke just for RM15. Mungkin kalau one day aku lebih serious dengan perniagaan, i will learn how to control things because i am a very emotional girl if you want to know. Tak sesuai kot nak jadi business woman. But, i dont know. Things may change. :)

    By the way, kalau aku rajin, aku update lagi sambungan kisah Aku dan Tunang Katangku. Janganlah majuk aku letak perkataan bersambung semalam. Syenyum syikiiit. Olololo omeynyaaaa.... ^^

    Wassalaam.



    Aku dengan Tunang Katangku- Macam Mana Aku Kenal Dengan Dia

    Nurmujahidah Ismail | 4/01/2015 | 16Comments |
    Bercinta bila bersedia, bukan bila bosan melanda.

    Aku Dengan Tunang Katangku- Macam Mana Aku Kenal Dengan Dia | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Sebenarnya, Saya NMI Dia. Macam mana aku nak start entry ni ye? Nak cakap pasal NN tapi malu. Tapi tetap nak tulis. Manalah tahu ada yang berminat nak baca. Oklah start from the beginning. Private message di facebook. Oh, I never thought it would be this way. Hahahaa.

    7 haribulan Januari 2014 - Tik tik. Bunyi private message kat facebook. Tengok gambar dulu. Wah, katang giler! Typical girl, tengok yang tak kena kat mata. Biar seen je. Kih3. Agak terkejut dan bangga gak dengan diri sendiri bila abang katang tegur kita kat fb. Selama ni, takde lelaki yang nak kat kita. Terkejut gak dapat je terus yang hensem. Yelah, sapa lagi nak puji beliau kalau bukan tunang dia yang sorang ni kan?

    Masa tu pukul 2 pagi kalau tak silap. Selalunya aku bukan seorang stalker but i have to admit here yang aku stalked facebook dia. Wah, English teacher! Wah, duduk Pasir Puteh je! Wah! Tegur aku pepagi buta. Cakap guna bahasa Inggeris sebab dedua poyo. Padahal, aku punya slanga Kelantan pekat sepekat pekat malam. Tapi satu je tak berapa nak kena, beliau tak add aku. Aku yang add dia dulu walaupun i dont usually add people. Malu katanya. Takut orang tak approve. Hot setap kan. Orang je add dia. Angkuh. -_-

    Proudly introducing you, my most handsome annoying fiancee. Y u so katang?

    Then, almost everyday chatting ngan NN, padahal aku tengah suka orang lain masa tu. Kah3 I talked to him more and more everyday. Orang cakap, bila sorang lelaki suka sangat cakap ngan kita, dia suka kat kita. Wallahu a'lam. Lepas tu aku terfikir, orang yang aku suka tu, tak selalu cakap ngan aku pun. Aku je yang terhegeh-hegeh. Masa tu sebenarnya, dah mula terima hakikat yang orang yang aku suka bukanlah untuk aku, dan aku kena start open my heart to somebody yang sukakan aku. Lastly, that somebody happened to be, Nik Nashram, my beloved fiancee. :)

    Dari perbualan kami, satu benda yang crystal clear about him di mata aku, dia pendengar yang tersangat setia. Even masa aku dok pening nak pakai apa kat SBB2014 pun, dialah tempat aku rujuk. Dia tak suke pakai double layer macam cardigan. For him, it looks selekeh. Berpakaian kena kemas dan cantik. Warna kena vibrant but not too much. Yeaah, I need extra guide about appearance sebab i dont wear clothes nicely. Dia pula suka sangat bab berpakaian ni. We complement each other kan? :)

    Bila kenal ngan abbang, saiyang jadi suka benda ni. Nak satu boleh? :P


    Then aku bertukar blog feed dengan dia. Sejak tu, setiap kali dia update, aku wajib baca dan wajib komen. Satu hari tu dia update entry Jatuh Cinta Dengan Stranger. Siap ada poem, Dear Sweet Stranger. Lepas entry tu, berterusan beliau update entry yang macam berkait je dengan aku. Lepas tu N. Lepas tu guna nama Nur dalam entry 8 Sebab Perempuan Suka Berkawan dengan Lelaki.

    Masa tu agak frust sebenarnya. Dalam fikiran aku, 'Alamak, dia dah suka orang lain la.' Aku dah mula reda. Yelah, sapalah aku yang selekeh ni nak kat dia. Sebagai perempuan yang memang tak de keyakinan diri, memang tak rasa la semua tu aku. Yelah, ramai kan perempuan nama Nur. Yang ada huruf N apatah lagi. Malas lak nak sambung. So aku akhiri entry ini dengan perkataan cliche drama Melayu

    Bersambung..


    Muja Travel- Trip Murah Ke Pulau Perhentian Part 1

    Nurmujahidah Ismail | 3/30/2015 | 7Comments |
    Muja Travel- Trip Murah Ke Pulau Perhentian Part 1 | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Dah berzaman aku pergi Pulau Perhentian, baru nak update. Tu pun in the middle of assignment season. Haishhh. Students, jangan tiru cikgu. Rindu tapi malas. Nak update tapi.. Alasan lagi dan lagi. Huhuu.

    Just to make you all jealous, last month, aku pergi Pulau Perhentian. Jeles tak jeles kan? Kah3. 20 orang pelajar TESL 2 dengan 4 buah kereta. I was so much happy sebab that would be my last class trip before i get married. I guess la. The first trip yang kitorang pergi kekita aja tanpa lecturer. Tq my friends sebab sudi bawak aku jenjalan jejak pulau sebagai seorang Cik sebelum aku bergelar Puan. Ekekekee.

    trip murah ke pulau perhentian, pulau perhentian, muja travel, travelling tips
    Menunggu bot di Kuala Besut sebelum ke Pulau Perhentian
    tip murah travel ke pulau perhentian, pulau perhentian, travel pulau perhentian, trip to pulau perhentian
    Nak travel murah ke Pulau Perhentian? Nah call no telefon kat gambar tu.
    Aku sendiri dah lupa bila kali terakhir aku naik bot. Mungkin masa aku pergi ke Taman Negara Kuala Tahan few years ago kot. Punya lama. So I was quite excited tapi diam je sepanjang 40 minit Perjalanan dari Kuala Besut ke Pulau Perhentian. Nervous kot sebab aku terbayang macam-macam benda yang aku nervous nak tulis kat sini. Terbayang scenes dalam filem yang bot terbalik bagai. Scary! Padahal tu semua my dirty imaginations je. Kah!

    trip pulau perhentian, trip murah ke pulau perhentian, tip murah bercuti pulau perhentian
    Excited, tapi takut naik bot

    Tak tahu kenapa, trip kali ni, aku jadi lebih memerhati. Kawan aku cakap, aku macam hilang 2 hari kat sana. Cakap tak banyak, tapi i really enjoyed myself there. I really did. Cuma, mungkin sebab situasi dulu dan sekarang berbeza. Tapi, tak tahulah bezanya apa. Makin bot menjauh dari daratan, laut makin dalam, warna biru air laut makin pekat. Apa pun, bersedialah untuk letak bantal bawah bontot and for those yang mudah mabuk laut, mohon pilih seat yang belakang-belakang ok?

    Kat Pulau Perhentian, line Digi memang tak de. So, no internet for me there. Maxis dengan Celcom insya Allah ada. Tapi, kalau kena tempat dia, Digi pun ada. Bergantung pada nasiblah. Nak kasi senang bagi those internet users yang tak leh kalau tak de internet, prepare Celcom date plan sesiap. Insya Allah ada line. Pay per use lagi ke ek sekarang? Tell me kalau tahu k.

    trip murah pulau perhentian, muja travel, pulau perhentian murah
    Cantik betul gambar air terpercik masa naik bot.

    One thing about travelling, it will be much better kalau tour guide kita tu best. Yang nak aku stress kat sini, tour guide kitorang memang baik. Mungkin sebab dia orang pulau yang tinggal jauh dari bandar. Cara cakap pun dah lain. Sepanjang kat sana, dia selalu call nak tanya jadual kitorang. Salu suggest nak pergi memana. Masa nak cari penyu, sanggup cari kat few places sampai jumpa. Penyu tu pun satu, time time ni jugak nak menyorok.

    Rupa rupanya, orang kat Pulau Perhentian cakap guna dialek Kelantan. Mungkin sebab dekat sangat dengan negeri aku tu. Daerah Besut je pun. Baguslah. Senang sangat aku nak berkomunikasi. Aku ni, bab nak cakap 'luwauu' susah sikit. Berbelit lidah. Korang yang tak pernah dengar aku cakap mesti tak tahu slanga Kelantan aku pekat giler. Nak tengok video aku bercakap, janji kat diri sendiri jangan gelak then baca entri Citra Mulia ni. Hahahahaha. Aku boleh gelak sebab aku tak janji pun. Kih3

    trip murah ke pulau perhentian, muja travel, travelling tip
    Suasana tenang di Pulau Besar, Pulau Perhentian.

    Di Pulau Perhentian, ada Pulau Besar dan Pulau Kecil. Aku cukup puas hati dengan servis daripada Fauna Resort yang terletak kat Pulau Besar. Sunyi je tak de orang sangat. Lebih privacy. Kalau yang nak honeymoon bolehlah pilih Fauna Resort ni. Yelah, dah nama honeymoon, mesti nakkan suasana senyap dan tenang. Pulau Kecil hingar sikit sebab ada perkampungan nelayan yang ada banyak kedai.. Walaupun kat kampung nelayan tu tak de kereta, dia ada manusia. Manusia bercakap. So, hingar bingar jugaklah. Get it kan? Tak tahu nak tulis cemana biar nampak bertamadun sikit. Hehehe

    trip murah ke pulau perhentian, muja travel, cuti cuti malaysia
    Beratur tunggu naik bot.
    Just for a friendly reminder, dalam senarai barang untuk bawak ke pulau, lebihkan sikit bab makanan. Pack la Milo 3 in 1 10 paket, maggi 5 bungkus, tak pun biskut satu bekas. Nak lagi jimat, share ngan kengkawan. Pastu, sebelum naik bot ke pulau, mohon amik lunch korang dulu then, bungkus dulu nasi kuah dengan sambal asing siap siap untuk makan malam. Pastikan juga makanan tu sedap. Bagi berbaloi bawak pergi makan kat pulau.

    Penting sangat untuk korang buat benda ni sebab makanan kat pulau bukan macam makanan kat kedai nasi lemak sebelah rumah kau. Nasi goreng sepinggan pun boleh cecah RM8.  Teh o dah 4 hinggit. Mahal sebab dorang angkut bebarang tu guna bot dari tanah besar. Kos tinggi kat sana wehh. Haruuuu nak repeat makan 3 kali sehari. T_T

    muja travel, trip murah pulau perhentian, tip travel murah pulau perhentian
    Seronok sungguh layan jiwang tepi laut.
    Tak banyak sangat yang aku boleh cerita untuk hari pertama. Kitorang gerak dari IPGKKB dalam pukul 2.15 petang, sampai kat Kuala Besut pukul 3.30 petang. Then kitorang tunggu sampai pukul 5 petang sebab Jiji hantar kereta kitorang kat rumah dia. Dalam pukul 5 petang kita sampai di Pulau Besar. Lepas solat Asar, terus makan tepi laut. Siap lukis meja kat pantai tu. Bebajet tengah candle light dinner satu kelas. Fuiii. Kah3

    ps- dan dan je nak bercuti kat Pulau Perhentian, tetiba kedemaman. :'(
    Wassalaam.

    Masa Untuk Bina Kerjaya Di Awan Biru!!!

    Nurmujahidah Ismail | 3/30/2015 | 7Comments |
    Masa Untuk Bina Kerjaya Di Awan Biru! | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Aku baru dapat info yang sekarang ni Saudi Airlines tengah cari staf baru. Aku memang teruja nak bagi kat korang sebab mesti ada antara korang ni yang dah lama tepek gambar Awan Dania dalam bilik sebab nak bawak masuk mimpi jadi pramugari kan? Eleh, aku tahu la.. Kih3

    Sedang Berlangsung Sekarang

    Di banner je tulis tarikh tu, benda ni on-going lagi tau.

    1. Saudi Airlines Panel Screening Interview
    2. Universities Speaker
    3. Interview Personal Coaching
    Kelayakan
    • wanita berumur 22 hingga 35 tahun pada masa permohonan
    • minimum kredit Bahasa Inggeris dalam SPM (boleh menulis, membaca dan bercakap dalam Bahasa Inggeris)
    • minimum ketinggian 212cm apabila berdiri atas jari kaki dan tangan ke atas mengikut standard ketinggian dan carta berat yang ditetapkan oleh Saudi Airlines
    • umur maksimum 35 tahun bagi krew kabin yang mempunyai pengalaman daripada syarikat penerbangan lain
    Kelebihan
    • gaji bebas cukai dengan pelbagai elaun tambahan
    • percuma penginapan bersama berhawa dingin dilengkapi perabut
    • percuma/diskaun harga tiket berdasarkan polisi Saudi Airlines

    Seminar Kerjaya Yang Akan Datang



    Selain Saudi Airlines, Olives Academy pun tengah mencari peserta untuk Seminar Kerjaya di Awan Biru dan Program Persediaan Krew Kabin. Macam aku pernah update, Olives Academy kan ada buat program persediaan selama 3 bulan. Tapi, untuk yang bercita-cita nak join, tapi takut tak sesuai dan harga pun macam masih kurang mampu, korang boleh boleh  Seminar Kerjaya di Awan Biru dulu sebab seminar ni sehari je. Siap ada promosi RM80 je, dengan syarat kena cepat.

    1. Seminar Kerjaya di Awan Biru


    Tarikh: 25 April 2015
    Tempat: Olives Academy, No. 5-2, Block A, Zenith Corporate Park, No. 1, Jalan SS7/26, Kelana Jaya 47301, Selangor.
    Yuran: Berbeza mengikut tarikh (Pastikan cepat untuk grab harga paling murah k.)
    Sebelum 3/4: RM80
    14/4-18/4 : RM120
    19/4-25/4: RM150
    Aturcara Program:
    9.30am-10.00am: Pendaftaran
    10.00am-10.30am: Pengenalan syarikat dan suai kenal
    10.30am-10.45am: Rehat
    10.45am-12.00pm: Kemahiran perkhidmatan pelanggan
    12.00pm-1.00pm: Peranan dan tanggungjawab
    1.00pm-2.00pm: Makan tengah hari
    2.00pm-3.00pm: Tatarias diri dan imej peribadi
    3.00pm-4.00pm: Teknik temuduga dan tips
    4.00pm: Tamat
    Percuma
    • Sarapan pagi dan makan tengah hari
    • Sijil kehadiran
    • Perundingan kerjaya
    • Baucer hadiah
     -----------------------------------------------------------

    Lepas korang dah rasa sesuai dengan jurulatih di seminar tu dan kerjaya di awan biru ni betul-betul masuk dengan jiwa korang, korang boleh la apply pulak untuk Program Persediaan Krew Kabin. Program ni akan ambil masa selama 3 bulan. Memang pengajaran dorang lengkap untuk semua yang betul-betul serius nak bekerja dalam kapal terbang. Kalau aku bukan cikgu, aku pun nak. Kih3

    2. Pengambilan Baru Program Persediaan Krew Kabin

    Bulan: April, Julai, dan Oktober
    Untuk lebih rujukan, baca di - -) Program Persediaan Krew Kabin
    Percuma:
    • Kelas Bahasa Inggeris
    • Perundingan kerjaya

    Tujuan Seminar Dan Taklimat Kerjaya Pramugari/Pramugara

    • memberi manfaat kepada individu yang ingin menceburi bidang penerbangan
    • mempelajari teknik dan tips untuk menghadiri temuduga
    • mempelajari teknik cara berpakaian, berjalan dan tatarias wajah

    Mereka Yang Sangat Digalakkan Hadir

    • yang ingin mengejar impian untuk menjadi pramugara/pramugari
    • yang ingin menimba ilmu dan pengalaman
    • yang suka mengembara dan mengelilingi dunia
    • yang dinamik dan suka berinterasi dengan pelanggan
    • yang tidak pernah berputus asa untuk berjaya
    • berumur 18-35 tahun
    • yang berhijab sangat digalakkan

    Jurulatih Di Olives Academy


    Puan Zaiton, orang kuat Olives Academy dah masuk newspaper hoiiih.
    Baru hari tu update pasal Puan Zaiton, The Iron Lady kat entry Akademi Penerbangan, terus masuk paper. Bangga lak rasa. Puan Zaiton juga tak keberatan untuk buat personal coaching tahu. Boleh contact aku kalau nak. Tup tup aku yang hire dia untuk ajar aku. Kih3

    Kalau korang nak tahu lebih lanjut, contact aku, Muja di

    01126947035 (Whatsapp, Wechat, Line, Call, SMS, as you wish)

    Peluang keemasan macam ni tak datang selalu tahu. Takkan ada kejayaan yang besar tanpa langkah pertama. Mana tahu sekarang ni lah saat untuk memulakan langkah itu. Contact aku cepat ye. Aku tunggu. Wassalaam.