16 februari 1992 - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Tuesday, June 07, 2011

16 februari 1992

ASSALAAMUALAIKUM WBT

Join Them If You Are a Blogger :D . 


16 Februari 1992.  tarikh inilah hari di mana aku dilahirkan ke muka bumi ni. aku diberanakkan oleh umi aku di hospital besar kota bharu. umi cakap umi pernah keje kt sini dulu. aku plik jugak. adik-bradik aku kebanyakan kat hospital kubang kerian,, tapi tak kisah la kan,, janji rock!!! 

ade sesuatu aneh semasa kelahiranku (atau hanya dianggap aneh padahal tidak aneh pun), aku dilahirkan kua bontot dulu,,, kalau dalam bahase melayunye kelahiran songsang. kelahiran songsang dianggap bahaya sebab apabila bayi keluar bontot dahulu,, berlaku kesukaran untuk bayi dikeluarkan pada pringkat dagunye (aku rse dapat info daripada umi, tapi tak sure)mak saudara aku pelik melihatku yang telah mempunyai uban sejurus dilahirkan(pelik sgt ke??) tak kisah laa. hehe. fizikalku dianggap pelik oleh orang kampung. kepala yang lonjong, kaki yang pendek dan sedikit terkangkang. (buruk sangat-sangat la pendek kata) 

tapi umi aku tau, perubahan akan berlaku semasa proses tumbesaran (yang orang kampung tak tau,,,)... ade yang suruh aku ditidurkan atas papan n guni beras,(untuk betulkn struktur kepalaku yang lonjong) ada gak kawan abah ku meramalkan aku akan menjadi budak yang pasif di masa hadapan (wat???? unbelievable kan kawan2?? aku pasif?? no9999!!!) umi ku yg sdey mlarikn diri di suatu tmpt yg rahsia,, hehe(tak tahan la bro.. orang mangata anak kita) tapi, look at me now i'm a normal active girl!!! hehe,,,, thats all for today,, tq!!! :)

1 comment:

  1. Seronok jgk kan dgr cte drpd org yg melahirkan kita nie. Saya plak mak saya penah cakap, dalam ramai2 adik beradik, saya je yang lahir dalam keadaan mak kena bedah.. adik beradik lain ok je.. menyusahkan mak betul gua nie.. Hehe

    ReplyDelete