bila rindu,, wah!!! toing3x!! - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Friday, June 17, 2011

bila rindu,, wah!!! toing3x!!


skrg aku dok tgk mission impossible smbil ushar blog hanis zalika ngn blogserius(tk serius pn rsenye,,, huh). ok ari ni aku nk tulis psl Bila Rindu.. wah,,,!! kemain ye aku nih,,, tk bleh blaa,, lagu ni mula2 wjud dlm kamus hidup aku jlid ke 3 biler spupu aku beli walkman(kire maju gler la mse tu klu ade walkman kn,, hehe). dye ni pminat yg tk brape nk stia sgt kt group ve n ruffedge yg ala2 meletup cm kt karakatoa mse tu(adkh ini hiperbola,,??). dye ade la beli satu album ruffedge ni,, to cut the story short,,, my favourite song in that superb album is Bila Rindu,,, syok gler wei time dgr lagu ni,, rse melayang2 smbil naik awan terbg ngn san goku dlm cter dragon ball pulak,, hehe,,, gtu la diskripsi syok aku time dgr lgu ni,, wah!!! so, disbbkn syok yg trlmpau hyper ngn lagu jiwang karat ala2 brown ni,,,, aku yg ala2 kuno bnyk ni salu la prgi tumpng dgr dye pnye walkman,, yg aku dok ulang lagu tu je,, hahaha,, gler shiwang,, pdhl umo bru 12 taun mse tu(gatai naa,,,). kih3,, lagu ni tlh mmbuatkn brkajang2 krtas kajang n the gang(krts buku latihan, diary, buku kawan yg bg conteng,, and so on) telh diconteng2 dgn sewenang2nye,,, hnye la sbb salu nk hafal lagu nih,, wah skli agi,, ekekeke,,, krtas yg pling aku tulis dgn brhati2 pnuh prsaan shiwang n syok nye tls smpai ke tgn seseorg(klu org tu bce,,, n trase,,, err,, lntak la!!!). tnpa mmbuang msa korg yg brhrga,,, aku pn tulis la lirik lgu ni k,, :)

BILA RINDU by Ruffedge

di keheningan malam
termenungku berseorang
tak lena mata dipejam
terdengar suara terngiang
suara merdu yang disayang
bagai kau di depan mata
kucapai tapi tak kena
sukarnya memendam rasa
ingin kuluahkan kata

*bila rindu
terkenangmu sayang terasa sayu
syahdunya jiwaku bila malam
makin kelam
jauh terbang diriku melayang
aku rindu
sentuhanmu kurasa sayu
inginkn jiwamu selubungi
jiwa ini
bawaku dalam pelangi
melepasi sedar diri ini
jauh anganku lena
kurasa kita bersama
kau bawa daku ke sana
ke alam kisah yang lama
kenangan di dalam jiwa
bila tersedar semula
di sisiku kau tiada
sukarnya memendam rasa
ingin kuluahkan semua
ulang*
sesungguhnya kita mestilah wujudkan
sefahaman dan hormat menghormati
ikhlas, kasih, sabar insya Allah kita akan
bertemu semula
aura yang memecah semesta
menyampaikan kesunyian di kala sendiri
kesepian yang menyelubungi hari-hariku
disajikan doa-doa bekalan rindu
yang menanti kau datang dan pergi seperti mimpi2ku
fantasiku
bukan dongeng lagi yang sayup kedengaran
di sisi cuping
di setiap corong, lorong yang lohong
benar ku tak bohong
bila hati bernyanyi
ulang*

aku gk nk beritahu u ollz,,, ade org prnh nyanyi lagu ini versi serpihan masa aku tk sms tengku muhammad faris petra,, time aku tgh jogging sbb nk jge bdan laa,, hehe,, wah!! spe ek?? hahahaha,,, i bet farisians mesti tau spe kn,, kn3?? best gler time tu(deskripsi time naik awan terbang jugak k,, hehe) mmm,,, btw,, impian aku nak nyanyi lagu ni atas pentas still tak tercapai smpai sekarang lagi,,, sbb nye dlu aku tk dpt tngkap prkataan ape kt bhgian "insya Allah" tu,, skrg dh tau,, so,, ade pluang t,, aku balun la nyanyi ala2 yuna gne gitar je kn,, hehe,,, tkat ni dlu kot,, chow sin chi!!

No comments:

Post a Comment