moving to ketereh,, my other chilhood memories!! - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Thursday, June 09, 2011

moving to ketereh,, my other chilhood memories!!

lps 5 taun umi aku kje dgn government,,, umi nk bukk klinik sndiri la plak,,, dye bukk kt ketereh,, mse tu rsenye aku umo 4 taun kot,,, mse nk pindah tu,, umi aku cter aku ngis2,,, sbbnye tk nk tingglkn aku pnye tadika kt kmpung(bajet tk de tdika ke tmpt lain mujahidah oit,,, wakaka!!). so,, sbaik sje pndah,, aku didftrkn kt sbuah pasti, Al-Munir,, mmg best gler blaja kt sini(tmbh2 asyk dpt no 1 je dlm kls,,, ececece,,),, di sini aku mngnl agama,,, ape itu lelaki,, ape itu pmpuan,, ape itu alif lam qamariah ape itu alif lam syamsiah,, izhar halki,, ikhfa' hakiki,,, mmg pasti ni sgt bgus,, pd umur yg muda pn,, students dh tau mcm2 psl agama yg biasanye diajar pd umur 9 taun di sekolah rendah skrg,,, aku mngnl erti dosa dan pahala jg di sini,,, sbg yg sulung,,, ak biasanye kna jg adik aku sumayah bila dye dh start msuk gk kt pasti ni,,, seksa nau klu dye start nk msuk toilet,, tpi,,, demi adikku,, ape2 pn bleh dong~ kt sini aku prnah mrajuk ngn ustazah zie(skrg bkrja kt sek men agama melor,, tmpt adik aku faizah blaja skrg). sbbnye,, haha,,, aku tk smpt nk tgkp dye ajr buat burung kertas,, gler tk logic nk majuk sbb ni muja!! time aku bukk beg,,, aku pn jmpe burung krtas tertulis sorry mujahidah ke klu tk silap,, mmg aku syg r ustazah zie ni!! muahhxx!! tpi tk lama lps tu dye pindah,, sdey,, sob3,, tpi aku still study kt al munir smpai la aku umur 7 taun,,, tu pn sbb aku pindah ke selising(currently). kt rumh aku dlu tu,,,, ade stesen minyak caltex,, blakag tu pemilik dye,, pmilik rumh yg kmi sewa tu jgk,, dye ske la kt kitorag adek bradik,, jiran la ktekn,,, hehe,,, next post aku cter sal aku pnye skolah rndah plak k,, chow!!!!

3 comments:

  1. tk malu bhgian mno plop,, adulaa,,, hehe

    ReplyDelete
  2. Cte pasal Ketereh nie teringat plak dengan sorang blogger kelantan tu.. Dia bg tau kt Kelantan nie best then kalau saya pegi kelantan nti, jgn lupa try buah Ketereh katanya.. (Laa, buah rupanya ketereh tu). Hehe :)

    ReplyDelete