Mujadafewa: Lirik Lagu Aku Ada Kerna Kau Ada Oleh Radja - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Sunday, June 19, 2011

Mujadafewa: Lirik Lagu Aku Ada Kerna Kau Ada Oleh Radja


ASSALAAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH

hye gang!!! post ni ditulis malam sblm muja berangkat ke Pengkalan Chepa untuk jadi student one more time. depan Sekolah Menengah Sains Tengku Muhammad Faris Petra sahaja. memang jodoh muja dan kawasan Pengkalan Chepa ni cukup lama. tak cukup dengan lima tahun belajar kat Faris Petra, sekarang sambung belajar pun kat situ.

tajuk lagu seterusnya yang memberi kesan dalam hidup muja adalah lagu pertama yang muja nyanyi berlatarbelakangkan live band, iaitu Aku Ada Kerna Kau Pun Ada nyanyian kumpulan Radja. 

muja lupa dah muja nyanyi sempena majlis apa tapi macam biasalah, ia diadakan di Dewan Gemilang SMS Tengku Muhammad Faris Petra.

1. izzat (drum)
2. afiq (gitar)
3. masrur hidayat (gitar)
4. affan (keyboard)

menyanyi dengan minus one is different than dengan live band sbb minus one tu kite dah dengar hari-hari. kita dah tahu cara nyanyi mengikut cara penyanyi asal. dengan live band pulak, kita kena sesuaikan cara nyanyian dengan band kita tu. feel dia pun lain. memang best.

----------------------------------------------------------------------

Aku Ada Kerna Kau Ada oleh Radja

Radja, Aku Ada Kerna Kau Ada, Radja Aku Ada Kerna Kau Ada



cinta adalah 
anugerah yang Kuasa yang
bila terasa 
betapa indahnya

sungguh lemah diriku
tak berarti hidupku
bila tak ada dirimu

andai kubisa
akan kubalas
semua yang pernah 
engkau berikan

terima kasih dariku
atas ketulusanmu
menyayangi diriku

c/o
aku ada kerna kau pun ada
dengan cinta
kau buat diriku hidup 
selamanya

aku ada kerna kau pun ada
dengan cinta
kau buat diriku hidup
selamanya

andai kubisa
akan kubalas
semua yang pernah
engkau berikan

terima kasih dariku
atas ketulusanmu
menyayangi diriku

c/o
aku ada kerna kau pun ada
dengan cinta
kau buat diriku hidup 
selamanya

c/o
aku ada kerna kau pun ada
dengan cinta
kau buat diriku hidup
selamanya

c/o
aku ada kerna kau pun ada
dengan cinta
kau buat diriku hidup
selamanya

------------------------------------------------------------------

afiq cakap, jari dia sampai luka main gitar. setiap kali muja nyanyi atas pentas, muja akan cari orang yang muja tujukan lagu tu. yes, seriously. even muja tak bercakap dengan dia pun, muja akan tujukan untuk dia. dia perasan ke tak tu terpulanglah. 

bila buat camtu, feel dia lebih. rasa lebih menjiwai. menyanyi pun rasa lagi senang. suara pun acah-acah tambah sedap walaupun sama je sebenarnya. yeahh! that was what i felt when i sang in front of my crus. percayalah. kih3

kredit tu Syafiera Shamdzuri sebab selalu menjadi tempat untuk muja pinjam baju setiap kali muja ada performance. yela, muja bukannya ada baju cantik. kalau ada pun, tak reti nak mix and match. sayang Fiera sangat-sangat!!! muaahhhxxx!!

No comments:

Post a Comment