aurat sama jantina macam mana plak??? - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Wednesday, October 26, 2011

aurat sama jantina macam mana plak???

assalaamualaikum w.b.t. ahlan wasahlan wa marhaban bikum. :D

smakin lama muja jadi blogger,,,
makin banyak lak muja nak kongsi ngan orang yang sudi baca
ok.. kali nk cakap pasal AURAT
PS-awal-awal lagi muja nak gtau,, muja pun tak sempurna agi bab aurat . sekian.

but still muja nak cakap pasal aurat yer readers sekalian
kite salu cakap pasal tudung, pasal baju longgar, baju besar, untuk menutup aurat
tapi,,,, tapi,,, dan tapi,,,
kita mesti tutup aurat bukan dengan yang berlawanan jantina sahaja

AURAT SAMA JANTINA PUN ADA!!!!

ingat tu,,,
muja tulis ni sebab muja perhatikan ramai yang kurang sedar n amik berat pasal aurat sesama jantina<< i admit that i am included

ok..
aurat sesama jantina: dari pusat ke lutut<< yang muja tau la,, boleh check yang lebey sohih yer,,

Adapun batasan aurat sesama wanita adalah dari pusar hingga lutut, sebenarnya hal itu berlaku dalam kondisi khusus.


Dari Abu said al-Khudri r.a katanya, Rasulullah s.a.w bersabda: “Lelaki tidak boleh melihat aurat lelaki dan perempuan tidak boleh melihat aurat perempuan. Lelaki tidak boleh berselimut sesama lelaki dalam satu selimut tanpa pakaian dan perempuan tidak boleh berselimut sesama perermpuan dalam satu selimut tanpa pakaian.”

so,,, ingat,,
antara suami dan isteri je yang tiada batasan aurat
ngan ahli keluarga pun ade,,
ngan sahabat baik pun ade,,

wahai kaum hawa,
kalau ngan laki kite jaga aurat sebab takut dosa, napa kita tak jaga aurat sesama kite atas sebab yang sama?
(pembaca lelaki, boleh la tukar the word hawa kepada adam)

renung-renung dah fikir-fikirkanlah,, :D
ALLAHU A'LAM

No comments:

Post a Comment