benda yang wat jantung tibe2 TAK dok diam - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Wednesday, October 19, 2011

benda yang wat jantung tibe2 TAK dok diam

assalaamualaikum w.b.t. ahlan wasahlan wa marhaban bikum. :D

hye3!!!
so ari ni muja nak citer pasal spm...
cakap pasal spm memang boleh wat jantung kite TAK dok diam kan?

NERVOUS WEI!!!!!!!!

muja punye pengalaman la masa dekat2 nak spm dlu,,,
huh!!! memang time ni genting sangat amat sekali!!!
kenapa muja kecut hati, limpa, jantung sangat teringat kat spm ni??
sebab spm la penentu kerjaya kite tau,,, 
maybe bukanlah penentu utama,, 
tapi still dye berkuasa mendirectkan kite ke arah masa depan yang kite tidak tau la cmne
rasa seram pun ade kalau teringat kat benda ni,,
bayangkan, lagi 2 minggu nak spm... muja dapat 38 for my history!!!
can u imagine how i felt at that particular time?? horrible gler sey,,,
sume subjek sains tulen memang tak pernah dapat b pun,, a jauh sekali,, sob3
stress gler weh,,, orang lain macam dah prepares semacam je,, tapi kita still terkial-kial baca nota
huh,, stressed out!
paling tinggi muja pernah dapat for my add math was 68,,,
memang horrible lak,,, 70 pun tak sampai,,, :'(
camne nak jadi doctor ni,,, masa tu memang umi nak sangat muja jadi doctor...
yang lagi seram chemistry punya subject
dapat 40 je!! uwaaaaaaaa!!!!!!!
harapkan bm, bi, pai, jelaa,,,,
markah akaun pulak kasi cikgu nangis je,, memang muja teruk,, 
cian cer norma time tu,,, sob3
muja ni pulak,, walaupun markah cam hampeh,,, tido tetap kul 11..
orang lain kemain struggle ni stayed up late at nigh
burnt the midnight oil to study
kite plak,, krooooohhhh,,, krooooohhh,,, kroooooh,,, zzzzzz,,,, 

masa sat for exam memang tension la
rasa cam sume tak leh wat
rasa cam tak de ilmu di dada ni hah
tapi muja tetap pada prinsip

NO CHEATING ALLOWED,
YOU SUCCEED OR FAIL MUST BE BECAUSE OF YOU!

so,, time nak amik result tu memang reda jela,,, tup3!!!
terbeliak mata ni!! result spm muja,,, jeng3
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
5A+ >> bm, bi, sej, pai, math
 5A- >> phy, bio, add math, akaun, EST
1C+ >> kimia 
(alahai,, yang ni memang tak dapat nak diselamatkan,,, :'( )

how could this happen??? semua kerja Allah,, 
maybe memang rezeki muja kat spm,, bukan pada exams yang before this kan,,
umi kemain dah nangis,, muja lak cam orang tak de perasan,, SPEECHLESS!!
terkejut-nasib-tak-pengsan
alhamdulillah
lepas tu muja pun dapat la gi UM setaun tapi tibe2 je end up kat ipg kkb.. takdir kan,,, :)
for sure,, memang muja happy amat kat sini!!! :D

so readers yang akan hadapi spm sume,,, walaupun spm dah dekat gler dah,,,
ibarat kalau lemas,, air setitik dua dah masuk dalam hidung,,,

BELUM TERLAMBAT!

gunakan masa yang ade,, and di sini muja nak perkenalkan cara nak belajar dengan cara yang adik2 suka


korang mesti suka punya la,,,
sangat menarik,, mata korang mesti terbeliak sumenye,,,

campaign image

Surfing the TV even though SPM's near?


time muja dlu tak de benda ni tau,,, so.. korang patut gunakan benda ni..
tak leh sia2kan benda yang orang dah bersusah payah buat untuk kite,, hehe
tak dela ngantuk sampai rasa kelopak mata tu berberat 100 kg dah pasni,,,
tapi ingat,,! jangan gedik2 gatal2 nak tukar channel..

SPM DAH DEKAT!
 

No comments:

Post a Comment