ENTRY UNTUK WANITA!! nak watpe time tuuut.. - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Thursday, October 27, 2011

ENTRY UNTUK WANITA!! nak watpe time tuuut..

assalaamualaikum w.b.t. ahlan wasahlan wa marhaban bikum. :D

tajuk kasi kontroversi sikit,
muja rasa mesti yang laki lagi ramai yang nak bace kot,, hik3
ok,, sebenarnya,, muja nak tulis pasal

KALAU TAK LEH SOLAT,,,
IBADAH APE NAK BUAT EK??

OK,, i admit,, kalau muja pun,, time takleh solat aka uzur ni,, salu rasa cam ni

'aku uzur, so, mane bleh beribadah'

and this is
TOTALLY WRONG!!!

ad baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaanyak ibadah kite boleh wat time kite dilanda keuzuran seminggu tersebut
ok,, jom check them out!

  • instead of baca Quran,, kite boleh baca terjemahan dye,, terjemahan ni kite boleh sentuh tanpa wudu'. time ni la kite gune untuk lebih paham ape yang kite dok baca baca dan baca selama ni,, semoga kita dapat aplikasi yang kita baca tu dalam kehidupan seharian kita,, :D
  • instead of mendirikan solat,, kite boleh baca al-Ma'thurat tapi start baca lepas part yang ayat al-Quran.... yang tau al-Ma'thurat mesti tau al-Ma'thurat ada part ayat Quran dan part yang bukan,,, bacalah 2x untuk hasil yang optimum, pagi dan petang.. al-Ma'thurat ni banyak khasiatnya.. korang leh jadi conan siasat sendiri,, :D
  • yang ni yang paaaaaling senang.. BERZIKIRLAH,, berzikir tidak memerlukan kite 'suci' untuk dilakukan,, time tulis blog pun boleh dilakukan,, SUBHAANALLAH, ALHAMDULILLAH, LAAILAAHAILLAH, ALLAHUAKBAR, LAAHAULAWALAAQUWWATAILLABILLAHILA'LIYYILA'DZIIM,, ada sahabat RASULULLAH dulu terpaksa memasukkan batu ke dalam mulut time dye nak masuk toilet sebab mulutnya dah susah nak berhenti berzikir,, kite ni? *terasa kerdil diri ini.
  • next,, kite boleh tulis blog yang menyebarkan ilmu untuk kebaikan orang ramai,, YES!! 'sebarkan ilmu walaupun sepotong ayat' this is also a type of ibadah ok,,, Rasullullah pun suruh tu,,, wat camni lagi la mantap vogy the vass blog korang tuu,, baca buku pun boleh,, menambahkan ilmu diri sendiri :D
  • move.. kite boleh wat keje rumah,, sapu sampah,, sapu halaman,,, cuci kereta abah kat tempat parking.. angkat kain kat jemuran.. lipat kain depan tibi,, cuci pinggan kat dapur,, these are all ibadah kalau kite mulakan dengan BISMILLAH,,, umi kite pun mesti lagi sayang kat kite,,, bangga3!! :D
sebenarnya ada baaaaaaaaaanyak lagi ibadah lain
tapi muja tulis yang ni je sebab yang ni paling dekat dengan jiwa and mudah dilakukan..

so,,, sape yang tengah,,,

ABC aka ALLAH BAGI CUTI tu,,,

jangan bagi alasan dah untuk tidak beribadah k..
(pesanan termasuk untuk tuan blog pada satu masa yang mendatang jugak :D)

sayang korang and happy blogging!! :D

No comments:

Post a Comment