jom ganyang sebab aku benci ko!!! - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Friday, October 28, 2011

jom ganyang sebab aku benci ko!!!

assalaamualaikum w.b.t. ahlan wasahlan wa marhaban bikum. :D

muja baruuuuuuuuuuuuuu bangun,, tu je,,

setelah lama giler tak bukak nuffnang and churpchurp sebab lappy muja wat hal
hari ni tergerak la pulak nak bukak
tak tau la nape,,, maybe sebab tengah kering idea..
<< kan muja dah cakap,, tengok iklan salah satu cara yang baik untuk dapatkan idea,, baca sini dan sini..

ok hari ni kite bercakap pasal denggi aka dengue dalam bahasa penjajah british
(jap,, korang tau tak aka tu ape?? kalau nak tau komen k :D)

campaign image
inilah aedes,, kalau nak cam,, badan dye belang-belang putih hitam,, bahaya ni,,, hati2 readersku,, kerana,, aku sayang padamu... :'(

sebelum muja google pasal denggi,,, muja nak citer pasal denggi yang muja tau dlu,, continue reading k,,
  • denggi ni tak de ubat,, kalau dapat doktor bagi something untuk tingkatkan antibody je,, yang teruk agi doktor masukkan air<< yang masuk ikut jarum kat tangan dalam drama tu,,
  • denggi ni dye dibawa oleh nyamuk aedes,, sebab tu ada slogan tu cakap,, 'tiada aedes, tiada denggi' so.. korang sekarang dah tau la kan,, jangan plak terbalikkan jadi 'tiada denggi, tiada aedes',, sesat plak karang,,,
  • kawan muja pernah berdenggi sebab bilik kitorang memang banyak nyamuk,, groundfloor la katekan,,, nyamuk plak dah evolve,, tak layan dah kalau setakat fumakilla,, kena shieldtox jugak sebab takut ngan body builder yang dalm iklan tu,,
for more info on how denggi merebak, cara mencegah dan sebagainya klik sini k,,
banyak info,, sila amalkan sebagai pencegahan kerana mencegah itu lebih baik daripada menubati,, then klik sini juga untuk kalau betul kite sayang diri kita dah keluarga kite,,,

di sini, kite boleh test kepahaman kite tentang denggi,,,
tingkatkan ilmu << kena ade ilmu baru boleh lawan ngan musuh,,
sini ade banyak soklan dengan gambar sekali so that
mudah untuk kita ingat fakta2 yang disediakan

k la,, that's all for this entry,,
sayang kamu and happy blogging!!! :D

1 comment:

  1. sekarang ni dah ramai kena demam.. harap2 lah bukan sebab denggi.. huhu

    ReplyDelete