jom kite ROTAN same diaa!! hahaha - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Tuesday, October 25, 2011

jom kite ROTAN same diaa!! hahaha

assalaamualaikum w.b.t. ahlan wasahlan wa marhaban bikum. :D

alert message untuk ibu bapa muslimin muslimat sekalian!!!

di mana anak anda??

parents: 1) tengok tv
2) main ps
3) facebooking
4) you tubing

anda and children anda dah solat ke belum?

parents: kami dah,, anak kami tu,, err,,
dorang kan dok wat benda yang tertera di ats,,
mesti la belom,, aiyaaa,,,

anda sapa pada anak anda and vice versa?

parents: kami parents, anak kami anak *ape punye soklan la budak muja nih

sape patut hormat sapa?

parents : laa,, dorang la hormat kitorang

sapa patut rotan sapa?

parents: ish.. kitorang la rotan diorang *tak soklan lagi senget ke muja??

dah tu tunggu ape lagi,,!!!
g suruh dorang berenti sume yang tercatat di soklan pertama dan,,

SOLAT!!!!!!!

kalau dorang tak nak or kata camni
'alaa,, kejap la'

ROTAN!!! *sape suh degil

rotan tu tanggungjawab,,
dah ade tempat yang sepatutnya dan cara sepatutnya untuk kite merotan
RASULULLAH dah ajar,,
kalau tak wat penat jela BAGINDA bagitau.. ye tak?
sunnah BAGINDA adalah yang terbaik

adakah anda rasa BAGINDA seorang yang kejam apabila menyuruh merotan anak yang ingkar dengan perintah solat??
sudah tentu tidak bukan???
sudah pasti BAGINDA sudah ada sebab musabab yang mungkin kite pun tak terfikirkannya

sunnah poligami ringan je nak ikut,,
nape tanggungjawab merotan ni dibiar cmtu je?? adil ke kite??

JANGAN
kesian kan anak tidak kena pada tempat,,

malah,,

kalau korang kesian la korang kena rotan,,,
korang nak ke dorang tak solat sampai tua?

NAK???

jawab sendiri..

ps-teringat kelemahan diri sendiri and sedih memikirkan diri sendiri dan saudara seISLAM yang suka meringankan solat,,
NAUUZUBILLAAHIMINZALIK *muja belum kawin and tak de anak,, harap maklum

sorry kalau terkasar bahasa,, saja nak kasi tertikam and kalau boleh kekal di ingatan

fii sabiilillah,,

No comments:

Post a Comment