my game, my rule,, i am inspired.. :D - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Thursday, October 13, 2011

my game, my rule,, i am inspired.. :D

assalaamualaikum w.b.t. ahlan wasahlan wa marhaban bikum. :D

hye3!!!!
kebelakangan ni,, 
muja salu tengok iklan2 kat nuffnang or churpchurp or kat says.my
dan banyak gak iklan yang memberi inspirasi nak menulis
hmmm,,, bukan dapat fulus je iklan2 ni,, 
dye bagi lak idea time diserang 'writers' mental block' ni,,

ok,, salah satu yang memberi inspirasi adalah ini

campaign image

ok benda ni saaaaaaaaaaangat best!!!
imagine if games we played during our childhood suddenly played at the OLYMPIC,,
that must be a wowwwwwwwww!!!!!

sebagai pencipta game korang boleh la tentukan sendiri peraturan game tu,,,
game korang,, korang punye suke la kan,, :D

instruments korang gune pun suke ati korang la,,,
penyapu, gelang getah, sabun, selipar, hoop, pasir, kertas, pen, tisu tandas, batu, lidi, congkak, tuala, cermin, gambar, bola, court, padang, suiz lampu, dongle, batang paip,, hah,, amik,, terpulang kat korang,, hehe..

ok,, kalau muja plak,, 
muja suke main galah panjang versi budak kampung,, hehe
kalau kat kampung muja dulu,, 
galah panjang ni orang panggil 'coh' (kasi sengau cikit time sebut,, :D)
permainan ni senang je,,,
tak de instruments yang complicated pun diperlukan,,, just ade kawasan lapang and kaki??
ape kegunaan kaki???
hehe,, kalau kat kampung dlu,, garisan tu,, kitorang lukis gune kaki je,,
selipar pun tak pakai,, hehe,,, sebab tu kaki kematu,,
ok,, kat kawasan lapang tu,, kitorang lukis 6 petak,, 2 columns and 3 rows..
setiap garisan kat tengah yang buat rows tu akan ada penjaga dye,,,
bile sampai turn kite,, kite akan masuk kawasan petak tu,,, 
dari column yang pertama,, then melalui sumer petak,,, 
lepas tu kena keluar melalui row yang kedua,,
mase dalam proses travelling all the squares tuu,,, kite takleh kasi penjaga sentuh kite,,
kalau tersentuh jugak kire kite tak leh main dah,,,
korang paham tak?? tak paham ek,, tanya kat comment k,,,

tengok gambar ihsan google ni paham ckit kot,,

best wooo time boleh kua dari petak permainan tu tanpa disentuh oleh orang yang jaga garisan,,,
time orang first kua tu,,, kitorang pun sebut,,,
'EWAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!' Sekuat ati,, then pemain lain pun sambung,,, best!!!
cam menang piala dunia pun ade,, hehe,,,

upin ipin pun main benda ni ok,, femes gak tau!!

so,, korang plak camne,, 
ade tak game yang memang la korang lame dah tunggu untuk main,,,
tapi tak de orang nak layan,,,
time ni laa,,, jom!!!



chow!!!





1 comment: