perlu ke amik pot kalau orang benci kita?? - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Wednesday, October 19, 2011

perlu ke amik pot kalau orang benci kita??

assalaamualaikum w.b.t. ahlan wasahlan wa marhaban bikum. :D

jawapannya 

TAK PERLU LANGUM SIKIT PUN WAIMA SEKECIK BIJIK SAWI YANG SALU ADA DALAM SUP SAYUR UMI MASAK

kenapa muja cakap cmni?

  • kalau dibenci oleh seseorang, adakah datang sakit kat kita? contohnya bila ade je sorang yang membenci, dapat pms satu hari. ade tak? or tibe-tibe kite sakit perut. ataupun tiba-tiba sakit gigi. lebih teruk lagi kalau ade je orang tak suka, tiba-tiba hilang idea nak tulis blog sebab kekejangan tangan? tak de kan? makin bermelon-melon idea ada ar jugak sebab melimpah ruah rasa nak tulis something kat blog kita ni? tak gitu? makin laju pulak tu jari ni tekan keyboard.. hee~~
  • kalau dibenci oleh seseorang. INGAT!! family kita ADA!! seteruk mana pun kita.. konfem dorang back up kita punya.. caya sama wa weh,,, family sentiasa ada untuk temankan kita time kawan tinggalkan kita,, waima kalau kita tak panda masak megi pun dorang masakkan (eh,, terasa la plak muja,,) pernah ke dorang cakap camni 'KAWAN KO BENCI KO, KITORANG PUN NAK BENCI KO JUGAK' pernah? tak pernah kan,, so,, bolayan je kalau ada orang nak benci kita,, tak jadi kudis pun laa,,,, cam la dorang boleh bagi makan untuk kita,,,
  • kalau dibenci oleh seseorang, hilang sume ke kawan kita? ramai je lagi,, jangan bimbang.. walaupun seorang membenci berjuta-juta-juta lagi menyayangi.. (contohnya mukmin,, opps!!) kawan ni bukan cam family.. istilah kawan dicipta untuk beriban orang.. tak yah nak sadis sangat. satu pergi,, berjuta melon datang.. kalau tak caya, letak gambar megan fox kat display picture kt fb or ym, terus bermelon-melon orang datang terhegeh-hegeh nak kawan ngan kita.. tak payah guna dp pun dah ramai orang nak jdi kawan kat web chatting tu,,, caye la cakap muja ni,, :D
  • kalau dibenci oleh seseorang, PIKEY! rugi sangat ke? pernah ke dorang beli mercedez benz kat orang yang dye suke sampai kite pun nak diorang suka kat kita? pernah ke dye beli iphone 4 (yang latest tak ingat) for orang yang dorang suke sangat tu? dapat galaxy tab ke kalau dye suke kat kite? setakat teddy bear or bantal bentuk love or selendang,, boleh beli sendirila,,, or suruh pasangan kite beli untuk kita,, habis citer,, tak rugi langsum. 
  • kalau dibenci oleh seseorang, kita jadi gemuk tak? tak! makin kurus ade la kot sebab kite tekanan terus tak rasa lalu nak makan,, ini satu advantage!! ingat tu,,, 
see all above? 
jangan pressure sangat walaupun orang tak suke kite,, 
jangan rasa teruk sebab sesempurna Nabi Muhammad SAW pun, keluarga sendiri membencinya disebabkan dengki.. tapi.. 

kite boleh refleksi diri kenapa orang tak suka kite.. 
improve ourselves.. have a better tomorrow for everyday in your lives.. 

jangan pulak orang tak suka kite.. 
kite pun balas balik benci kat dye,,, tu TAK CERDIK namanya,,,
 kite perlu sentiasa memaniskan muka dan berdoa agar silaturrahim sesama Islam terutamanya sentiasa kukuh kerana,, 
kalau kite berpecah hanyala disebabkan benda kecik,, mudahlah musuh yang sentiasa mengintai peluang untuk menghancurkan kite membuat pelbagai kejahatan ke atas kite,,,

done,, wassalaam.


 

4 comments: