recreational sport camping, DAY 1 - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Sunday, October 09, 2011

recreational sport camping, DAY 1

assalaamualaikum w.b.t. ahlan wasahlan wa marhaban bikum. :D

ATTENTION:
ORANG YANG TAK SUKA TENGOK GAMBAR YANG BERMELON2 JANGAN BACA ENTRY NI,, HEHE .. :)
entry ni,,, gambar bnyk sangat so,, descriptions tu sikit2 je,, hehe,,,

Are you ready??? yeahh!!!
ok start,,, on 7th oct 2011,, first day.. Excited gler weh,,,
smpai je tengok AGRO RESORT ni lawa nak mam!!
ngn tasik nya,, ngan pokok2 hijau nye,,
2 main activities done were
OBSTACLES and NIGHT WALKING.
Sorry for being schemata,, tapi nak gne numbering jugak,, hehe

ni gambar before departure,, hehe

before departure pun dah semangat,, hehe

ain, qaiyah, muja,,, baju kitorang sume saiz L. aku tkde hand guard,, so kena pakai baju lengan panjang,,,
2 helai baju satu masa,, huh,, panas n buruk amat,,, nasihatku,, jangan tiru aku,, korang akan nampak gemuk gler,,,,, :'(

mimi and khalida.. pantang-nampak-camera-girlz,

aiyaa,,, tk naik bas dah start peluh2,, sumer sebab kamera,, hehe

trend mulut muncung adalah trend terkini,, :D

yakuza,, sape paling semangat?

the best equipment department ever.. barang jangan kasi hilang,,, kalau tak,, pancung rambut!!

opps,,, time ni tak sampai agi,, singgah kt pasir puteh,,, kat restoran anisah,, nasihat aku,, kalau g pasir puteh,, g la restoran lain,, JANGAN PERGI RESTORAN ANISAH!!

ape motif gambar ni ek??

sarapan pagi aku kt restoran anisah pasir puteh yang berharaga rm7..
disebabkan harga yang ngok ngek,, aku pun menyumpah seranah la dalam hati,, huhu,,,
lalu aku nak rekomen sekali lagi,, JANGAN PERGI RESTORAN ANISAH!!!

ni lepas berjaya dirikan khemah yang ala2 banglo tu,,, punye la susah weh!!! nama lagi banglo,,, capek dong!!

ain and ju,,, see ain's lips?? haha,, style~ ~

KAMI PENAT AND SUKA BERGAMBAR!!!

1.     OBSTACLES
Benda ni divided into 3 things, walking on hanging bridge, wall climbing, swinging like monkeys, Tarzan swing, crawling under wires, river crossing.
Horror!!!
Masa nak cross hanging bridge tu pun dah scared to death dah... 
baru first task kot.. one thing about this task, 
makin kite takut, makin kuat bridge tu moving non-stop... 
masa ni bleh tengok many2 gelagat,, huhu,,, 
Geram!!!!!! Nasib baik tak failed,, hehe..

sume memang dah excited giler!!!

Pastu masa wall climbing tu,,
CO-OPERATION IS VERY IMPORTANT!!
Thanks to bukhari ngan arieff sebab jadi tempat ku pijak2,, haha
Then,,, we moved to monkey swing,, it really tested my hand strength,,, time ni ramai kot mengelak,, ha-ha,,
Tapi no hal r,, tak kisah laa,,, janji happening!! Haha
Then, we moved to tarzan swing,, omg!!! Benda ni la buatkan seluarku basah,,, urgh!! Tak puas hati,, but,, what could i do,, perut tak kuat cek muhamad nor cakap,, takleh nak angkat kaki,,
Then, kitorang crawled under the wires,, gler kotor and seksi!!!
So,, gambar mase crawling takleh nak tunjuk kat sini yer,, hehe
last task for that evening, river crossing,,
mse first2 tu,, best jer,,,
biler sampai kat tengah time tali dah kendur tuu,,, huh,,,
air masuk idung,, pediiih!!! 
uwaaaaa!!!!!
Now move to night trekking
Mencabar keimanan wa cakap lu,,
Dah la jalan slow2,, yang trainers tu,, walked very fast you know.. geram3!!
Tapi,, tu la yang made us move faster
(sampai biler nak manja2,, dah besar kot,,)

tan is struggling,, come on tan!!!

haziq relax je,, jealous!

keshini is struggling too here,, go go go!!!!

papa giant ku!!! hurry!!!!!!!!!!!!

see hanis at the back,, jahat la aku ni,,, sian kat hanis,, hehe

we won't give up!!!

khalida hepy lepas berjaya!! hehe

aku lepas benda ni,, n aku ngaku aku bangga,, hehe,,, jangan marah,,,

come on ann!!!
1
yes!! you did it!!!

opps!!!

wow!!! amazing!!!

come on ling!!!! you can do it!!

kai!!!!!!!!!!! woooooo... kai neves gak ni,, cm la aku tk tau,, hahaha

mimi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

intan,,, swing your body!!!

alamak,,,

yeah!!! cooperation is important,, i told you,,,

see how tall shes flying in the air?? mimi memang best!!!

barney!!!! try baby try!!!

sempat lagi budak ni,,,, huhu,,, ada!!! i love you!!!!

ain!!!! see her white teeth and be jealous,, hehe

ju sempat lagi posim,,, huhuu..

mimi and buvana

zita and hanis

we are teslians!!!!!!

aku memang takkan pakai tudung indon kalau aku tau muka aku will turn out big like that!!! 
uwaaaaaa!!!!!!

we are teslians!!!!!!!!!!!!!

before river crossing... nervous,,,

sempat agi tuu wat interview bagai,,,, ish3

persediaan fizikal and mental,,,, hehe

ape tu mimi,,,

barney and mimi,,,

hakim,,, angkat ke abang,, hahaha!!!!!!!!

water crossing!!!!!!!! best at the beginning,,, skit at the middle,, happy kat ending,, hehe


Yang paling unbearable
JALAN DALAM HUTAN SEORANG DIRI!!!
Uwaaaaaaa!!!!!!!!
Nak nangis pun ada,, tapi control macho sumer nye,, hehe
Memang la ada tali,,, tapi,,,
DALAM HUTAN SORANG2 KOT.. (ada beran??)
Along the way,,, i recited ayat KURSI manjang,, seram,,
Fortunately tak nampak benda2 pelik,,,
Kawan cakap,, ade mayat tergantung,, fuuh!! Nasib baik tak Nampak..
Mau pengsan aku ni,, omg!!!
Alhamdulillah,, tak jadi habuan pacat sekor pun,, hehe
Good pacat!!! Haha.. 
day 1, finished.

1 comment:

  1. kitorang tk amik pj agi untuk sem 1.. kitorang amik SPORTS RECREATION. not in besut,, but in setiu,, :)

    ReplyDelete