cara berniaga online; patut ada dan buat - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Sunday, November 13, 2011

cara berniaga online; patut ada dan buat

assalaamualaikum w.b.t. ahlan wasahlan wa marhaban bikum. :D

hye u olz!!!
semalam.,. muja dok bercakap pasal kelebihan,, kelebihan berniaga online dan kelebihan membeli online. hari ni pulak, muja nak bercakap pasal kekurangan pulak.
  • peniaga online kena ada laptop,, hehe,, tak betol ek,, boleh je g cc kan,, tu pun kalau kaya,,, jadi,,,, orang yang tak de laptop ni,, boleh dikatakan tidak sesuai ar nak berniaga online,, bukan pe,,, kat cc paling cikai rm2 sejam,,, kalau online komfem lebey sejam.. wajib dah kena online tiap2 hari,, kan3??
  • peniaga online kena expert komputer,,, kalau keyboard ngan cpu pun tak tau nak beza,,, jual di alam realiti lebih baik k,, yang ni memang takleh dah nak elak,, kenala pandai decorate.. hias page,, kalau boleh wat security system so dat orang tkleh hack,, baru gempak n menarik perhatian pelanggan.. kan3???
  • peniaga online kena ade mase free jugak at least sejam la sehari hanya untuk online,, dah nme niaga online,,, so that,, pelanggan yang message or say things akan dapat feedback cepat,, kalau lambat,, tk mustahil dye akan g butik lain n beli kat situ,, berlambak kot,, kan3?? rugi weh kalau hilang sorang pun pelanggan.
  • peniaga online jugak haruslah seorang yang rajin melayan,,, kalau pemalas sila jangan berniaga online.... jangan pkey bukan2,,, maksud melayan di sini adalah,, melayan pelanggan yang asyk dok bertanya,, pot pet pot pet,,, cam mukmin,, hehe,, yela,, barang tak de dpn mata,, mestila tanye takut menyesal,, janganla pulak marah2,,, t rugiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
  • peniaga online kena tau kehendak dan keperluan pelanggan,, contohnya,, kalau jual baju or kasut,,, kenalah ade size dye,, yang tepat punye,, kalau jual barang bundle.,. kena gtau jugak dye punye brand,,, kalau jual gadgets,, kena gtau specs dye,, ok? barula pelanggan tak pot pet pot pet..
tu je kot yang muja nak tulis untuk entry yang ni,,, tunggu tau untuk the next entry,, chow!!!

No comments:

Post a Comment