cara buang bau ketiak selama-lamanya - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Tuesday, November 29, 2011

cara buang bau ketiak selama-lamanya

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM.

hehe,, best tak the word selama-lamanya tuh?? kih3,, muja sebenarnya pernah berdepan dengan situasi pasal bau ketiak yang amat la buat muja berbeliak mat, mulut ternganga, lidah terjelir kerana sangat la busuk nya bau ketiak itu,, muja tak kata kat sape-sape,,, ntah-ntah ko sendiri muja hoi,, kih3,,,,

petua ni muja kongsi je tanpa rase segan silu sebab memang ramai pun orang yang alami masalah ni,, tak caye ek,,?? cer pikey nape sampai sekarang ade iklan deodorant yang lisa surihani jadi model tu,, cer pikey nape ade iklan ubat ketiak yang pamer ketiak untuk dapat teksi tu?? ye dak??

satu lagi sebab muja kongsi gak petua ni sebab deodorant ni jugak ade side effect nya tanpa kite sedari
antara effect yang MAYBE kite akan dapat dengan pemakaian deodorant

deodorant tanpa brand,, hehe
  • bawah lengan @ ketiak menjadi hitam dengan penggunaan jangka masa panjang,, bagi muja,, tak kire la deodorant ape pun,, yang memutihkan pun,, akan wat jadi hitam jugak,,
  • baju rosak,, perasan tak bawah lengan baju menjadi kuning dan keras bile kite kerap memakai deodorant.. susah plak nak tunggu deodorant kering before pakai baju kan... ish,,,
  • yang ni still dalam kajian,, tapi,, better avoid than cure kan,, deodorant boleh hadirkan cancer,, takutkan?
boleh tak kita hidup tanpa deodorant or at least mengurangkan penggunaannye?? jawapannya boleh,, jom,, check these out!!!

Bahan-bahan

limau nipis/limau kasturi/lemon/cuka

Caranya

belahkan buah limau atau lemon dan sapukan pada ketiak selepas mandi bersih, sapukan beberapa kali sehingga kering supaya tiada bau yang keluar lagi. cuka juga boleh digunakan jika tiada limau. IsyAllah bau ketiak yang busuk akan hilang buat selama lamanya. tak perlu beli deodorant.
Kiriman-mak andeh


muja nak try pakai benda ni la plak,, cam bez je,, hehe
 

3 comments:

  1. hibka tu parent saya dh guna berbelas2 tahun.. ok..

    ReplyDelete
  2. hehe,, bgus la ade akak confemkan ke'ok'an hibka, keh3,, lagi yakin nak try,, :D

    ReplyDelete