cara sikat rambut yang betol,, PENTING BAGI WANITA!!!

11/22/2011

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM, AKHI WA UKHTI

perhatian. ni berdasarkan pengalaman sendiri, tengok tibi dan sebagainya. kira semua terutama wanita memang sayangkan rambut kita kan? jadi, kita boleh jadikan rambut kita lebih sihat jika kita menggunakan cara sikat rambut yang betul.

cara sikat rambut, sikat rambut, cara betul sikat rambut, sikat rambut dengan betul
muja tak percaya wujudnya rambut sebegini :P
sikat dari bawah ke atas terutama bagi yang berambut panjang. sikat dulu hujung rambut dan sedikit-sdikit sikat ke atas. hal ini supaya kekusutan yang kat bawah tu dileraikan dahulu. kalau dari atas. kite akan wat 'traffic jam' yang teruk apabila kite dah sampai untuk sikat kat bawah. paham tak? yang pentingnya, try dulu. baru paham k. :D

sila TUNGGU rambut kering baru sikat. at least kalau kite terburu-buru pun, tunggu sampai air tak menitik dah, barulah sikat. ini kerana rambut dalam keadaan paling lemah dalam keadaan basah. so, kalau time kite nak basahkan rambut, bangun la awal ckit ke. sempat la tayangkan rambut depan kipas ke. pastikan kipas tu bersih. jangan yang berhabuk pulak. elakkan gune hair dryer. makin rosak lak rambut tu.

apply minyak rambut atau cream yang sesuai dengan rambut anda baru sikat. jangan yang buat anda tak selesa. ape2 je yang membolehkan proses menyikat senang dan mengurangkan 'traffic prob' mase dok sikat tu. kasi licin, kurangkan geseran. apply banyak sikit pun takpe selagi tak menjejaskan rambut. untuk yang ni, pemilihan produk penting amat.

sila sikat berpada-pada. JANGAN jadikan menyikat rambut sebagai hobi di masa lapang. bile rambut dah hilang keserabutan dia tu, pandai-pandai berenti yer. jangan dok rajin sangat menyikat je manjang. ini kerana sikat itu akan mghasilkan geseran yang tidak bagus untuk rambut. wanita ni, ada gak yang jadikan sikat rambut sebagai hobi. haa. muja la tu. -.-

harapnya korang yang sayangkan rambut korang sebagaimana muja sayangkan rambut muja akan jadikan cara sikat rambut yang betul sebagai satu tabiat yang sihat k. tu je takat ni. sila la pilih shampoo yang bersesuaian. jangan asyik tergoda ngan iklan je manjang k,,?? i love you all!!! :D

You Might Also Like

2 click here, you comment, you are awesome

  1. Salam. Nice info! kann memang ramai hobi sikat rambut ni. :P

    Nak cari shampoo yg sesuai, selamat, berkesan dan diperbuat daripada bahan2 natural?
    Visit laman webs. saya ya. http://nutrisiaddeen.com/category/shampoo-shaklee-prosante/ Insyaallah boleh membantu. :)

    ReplyDelete

FOLLOWERS

SUKA BELI SINI

PENAFIAN

Segala maklumat yang disampaikan di blog ini adalah daripada pandangan peribadi penulis. Penulis tidak bertanggungjawab atas sebarang kesalahan oleh orang lain yang menggunakan maklumat daripada blog ini. Sekian.