jangan bercakap antara dua,, it is better. - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Friday, November 04, 2011

jangan bercakap antara dua,, it is better.

assalaamualaikum w.b.t. ahlan wasahlan wa marhaban bikum. :D

ok,, ni entry nak gtau pasal yang muja rasa kite salu tak amik berat
ok,,, ni patutnye jadi common knowledge untuk kite orang ISLAM

BERCAKAP DI ANTARA 2 SOLAT YANG DIJAMAKKAN TIDAK DIBENARKAN

korang kurang paham ek?
ok,, camni,, kalau kite jamak,, maksudnye kite himpunkan 2 solat kan?
tiap2 solat tu ade tahiyat akhir kan?
lepas tahiyat akhir solat yang pertama tu,,, kite tkleh buat benda lain,,
kena solat terus untuk yang kedua tu,,,

salah satu syarat tu,,,
kalau tak,, solat yang first tu tak dikira dah,,

tapi still ade perbezaan pendapat mengenai hal ni,,
ade yang cakap kalau lame sangat baru terbatal yang pertama,,
tapi,, lebey baik kite amik jalan slamat kan??
elakkan benda yang syubhah,, itu yang penting
jangan amik risiko melakukan solat yang tak sah,,

lagipun,,,
wat pe nak bercakap or wat benda yang remeh temeh antara 2 solat tu,,, tol tak?
kalau nak bace yang lagi detail pasal solat jamak ni,,,

selamat beribadah dan berblog :D

No comments:

Post a Comment