hilangkan parut traditionally gune cinnamon :D - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Wednesday, November 09, 2011

hilangkan parut traditionally gune cinnamon :D

assalaamualaikum w.b.t. ahlan wasahlan wa marhaban bikum. :D

hye u olz!!!
ni nak citer,, semalam,, kitorang yang ngok ngek ni tried something very new for us to get rid of the scars on our faces,,,
we do hope i i will work,,, sebab kitorang takut dengan bahan kimia n nak jimat kos sebab tak nak bazirkan duit elaun beli bio oil or mederma,,,, kitorang decided to use cinnamon aka kulit kayu manis.. hehe


ni la benda yang kitorang gune semalam.. sponsored by qaiyah.. tq qaiyah bajet kim kandashian!!

benda ni memang dah banyak kali kitorang dengar dengar dan lihat lihat bahawasanya,, it has the ability to get rid the scar,,, so,, we are very encouraged to try this,, hehe
so,, kalau tak berkesan,, sila salahkan qaiyah,, hahaha,,

kitorang just bancuh serbuk kayu manis ni ngan air,, then sapukan kat tempat yang kite rase perlu,, kalau dh ok dah muka tu,, tak payah sebab,,,

benda ni memang panas giler,,, !!!!!!!!
cam letak cili kat muka,,, huhu,, yang ni aku tak tipu ar,,,
giler punye HOT!!!!
sampai merah2 kulit yang keliling tempat kitorang letak benda ni,, uwaa!!!!

see the red marks surrounding the cinnamon?? hot!!! ignore the baju tido i wore last night,, hehe

kitoran tidur dengan benda ni la,, adui,, nasib baik tak tido cam kingkong,, kalau tak,, habis la kitorang nak basuh tilam bagai.. huuhuu
bangun je pagi ni,,, memang rase nervous r,, takut muka dh terbakar,, haha
tak delah,, bile dh basuh benda tu,, kulit terus rasa licin cikit,, tapi,, maybe orang tak nampak,, but we can feel the difference ourselves,,,
try it and let us see what happens after a month,, benda ni semula jadi,, jangan risau,, insya ALLAH.. tak de side effects
hope to get a good result,,,

doakan kitorang k!!!! tq!!!

2 comments:

  1. yup...sy pn ade bce mklumat yg kulit kayu manis baik utk jerawat..tp xpasti utk parut..ade yg prnh gne kulit kayu manis kulit die jd teruk sbb kulit kayu manis tu pns..mgkin melecur kot..huhu..sape yg nk cube sabun jerawat+ resdung atau sabun jeragat diperbuat dr kulit kayu manis, do inform me..hrga rm15 je..

    ReplyDelete