review drama lama, TAUBAT NASUHA. sdey giler!!!!!!!! - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Friday, November 25, 2011

review drama lama, TAUBAT NASUHA. sdey giler!!!!!!!!

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM.

aku nak review drama yang aku baru tengok jap tadi,, pelakon-pelakon dye memang best,,, sume aku suke,, hehe,, sume menjadi,,, BEST!!!
  • FAUZI NAWAWI (papa)
  • SHELY RUSLY (mama)
  • RAQIB,aku tak tau name sebenar,, hehe (anak sulong)
  • JALALUDDIN HASSAN (atuk, ayah mama)
  • 2 ORANG BUDAK LAGI(tak kenal),
papa fobia sebab salu kena dera semasa kecik. so dye jadi garang ngan anak-anak. dye salu marah-marah walaupun disebabkan benda kecik je. dye suke keje and ade affair ngan colleague dye kat office,, konklusinya,, dye cam tak sayang la family dye ni,, dye rase rimas and tak senang hati kalau dok rumah,, dye serabut,,, dye suke enjoy ngan colleague dye,,

mama pulak lemah lembut, penyayang, rajin, obedient, rajin, pandai masak, pandai amik hati, pandai memujuk,, kalau suami dye cakap ape aje dye iakan je,, kalau aku lah,, GRRRR!!! memang tak lama ar aku ngan laki cam laki dye tu,, mesti perang besar punye,, dia pandai ar didik anak dye yang nakal-nakal tu,, sabar gile dye walaupun dye suri rumah,, dok jaga rumah tangga dye,, dye tau suaminya ade affair.. mengandung pulak,,,

anak-anak dye memang bijak.. sulong dapat no satu,, yang no dua dapat no dua,, anak dye ni sumenye bijak-bijak lah,,, cakap pun pandai laa,, best,,, nakal tu biasala kan,,, bebudak laki ni,, hyper active sikit,,, dorang pun salu gaduh,, tapi gaduh-gaduh manja la... tak de la cam gaduh giler-giler,,, suke lari-lari,, memang mencabar la nak jaga dorang ni,,,

atuk lak bekas askar,, penyayang,, warak jugak la,, pandai layan cucu,,,

part yang last sekli tu yang aku nak highlight kat sini,,

SATU FAMILY MATI KENA TIKAM NGAN PEROMPAK KECUALI SUAMI YANG SEDANG BERSENANG-LENANG KAT RESTORAN DENGAN KAWAN-KAWAN DYE.

uwaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! menyesal giler la suami tu time dye balik,,,
so,, pengajaran dye,,, sila hargai family anda sementara dorang masih ada,,,, T_T


 

No comments:

Post a Comment