sejam jalan kaki untuk balik kampung,, contohi kitorang,, ade berani??? - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Tuesday, November 22, 2011

sejam jalan kaki untuk balik kampung,, contohi kitorang,, ade berani???

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM, AKHI WA UKHTI.

ok,,, benda ni sebenarnya dalam 2 or 3 hari lepas berlaku,, tapi aku baru bleh update kat blog ni sebab blog ade problem sikit dalam tempoh 2 or 3 hari jugak,, 
time-time cuti ni timbul perasaan nak wat kerja giler disebabkan kebosanan cronic yang melanda,, dok umah sambil membela lemak di sana-sini,, aku pun dengan tak semena-mena mengeluarkan idea yang bleh la dikatakan terhaprak abad ini

" JOM BALIK GONG JERING JALAN KAKI???" 
<< kata kakak yang ngok ngek kepada adik-adik yang sama spesies dengangnnya
dengan kelajuan kuasa kuda,, adik aku amir dah hana terus bergegas turun meminta kebenaran daripada LADY BOSS tersayang kitorang,, the one and only,, our UMMI,,,
shockingly,, ummi kasi!!!! shocked like no other la muja time tu,,,, 
so,, dorang pun start la prepare things for this extreme expedition,,, 
drink? checked.
beg? checked
towel to wipe sweat? checked.

lepas je solat zhor,, kitorang pun start,, hehe

depan sek men bukit jawa,,,, ni still selising agi r,,, 

min,, kat sini la kitorang order murtabak raja ari tu,,, ko jangan jelez banyak sangat tau,, ti sakit perut,,

hana siap bawak towel wat kesat peluh yang meleleh-leleh agi,, aku pulak kena bawak beg yang dorang taruk air,,ish3,, btw,,, she is so determined to become smaller.. dont you think so?? hehe

ni la sek men bukit jawa,,, tapi,, bukan sekolah aku k,,, aku sekolah tempat lain,, umar sekolah kat sini,,

ni dah sampai alor hijau time ni,, kat sini la ade sungai,, sambungan sungai klate kot,,, amir takde dalam gambar ni,, pelik aku,,, aku delete gambar aku sebab hudus,, hehe

nak tau tak npe aku amik gambar ni,,, sebab aku tertarik ngan buah jambu lebat tu,, uwaaa,,,!! nak jambu!! see the pondok?? nice view kan,, cam dok kwasan hulu gler,, hehe

aku rasa,, ni la rumah terbesar kat tempat aku,, giler gedabak punye rumah,, tengok pintu pagar dye tu,, cun an,, wish to have this in the future,, ok,, start saving now muja!!!

tu sek keb bukit jawa 2,, dulu satu pagar ngan skbj1,, sekolah aku,, tapi pindah kat bangunan baru,,best wooo!!!!!!!!

sampai je kat sini dah rasa lega sebab tandanye kampung kitorang dah dekat,, hehe,, so,, posim cikit ye bebudak.. peace,,, done!

ni pulak sek men keb selising,, sekolah baru yang sangat cantik gler punye,,, tapi,, aku tak sempat nak amik clearer view sebab kitorang lalu jalan kat kwasan prumahan,, lagi dekat,,,

ni la bebudak yang terpinggir,, haha
 
jalan2 lagi,, ade lak salah sorang yang mengalami nature call,, aduss,, tak leh gtau spe,, tapi yang pasti bukan aku yer,, haha

so,, dye lepaskan hajat kt masjid.. nasib baik dye bersemangat kental menahan,, kuang3
jalan and jalan and jalan lagi,,,
sampai!!! orang kat kampung tak caye sebenarnya,, nasib baik amik gambar,,
nah,, bukti,,
tak caye agi????

1 comment: