story behind the word 'care' - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Friday, November 04, 2011

story behind the word 'care'

assalaamualaikum w.b.t. ahlan wasahlan wa marhaban bikum. :D

hye u olz!!!
hari ni muja nak citer pengalaman yang malu + memorable,,,
huhu,,, benda ni berlaku pada taun 2009
huhu,, time tu muja form 5,,

muja kan prefect,,, then penolong ketua rumah sukan husein,, rumah merah
then,,, tiap taun kitorang kena hadiri kursus
dipendekkan cerita,,, mase kitorang ngah dengar ceramah tu,, muja ade la persoalkan satu soalan yang bermaksud lebey kurang camni,,,
'saye busy,,, basketball agi,, rumah sukan agi,, rasa berdosa plak bile rasa tak menjalankan tanggungjawa care.."

care tu sebenarnya,, muja tersebut the word ikut klate punye dialek,, korang paham tak,,,
muja gne care so that korang tau cara nak sebut je,, huhuu,,,

care=kan

maluuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!
satu dewan gelak weh,,, prefects from the whole country ade kat dalm dewan tu n dengar muja punya loghat,,, aduuuuuuuuuuuuuuuhhhh...

tu la,, jadi orang klate ni susah,, sedey tau ade orang yang dok cakap kitorang ckap tak paham,, craps,, dorang tak tau susah nya kitorang nak cakap bm n buat dorang n korang2 ni paham

T_T

tak caye tanye mukmin,, camne muja cakap ngan dye mula2 kenal dlu,,
sampai sekarang pun dye suke lagi gelakkn muja kalau teringat tau,,,
hahaa,,, dye memang kejam amt
korang pernah rasa malu tahap nak potong kepala then sumbat dalam lubang jamban cm muja tak??? :D

No comments:

Post a Comment