REVIEW:ubat jerawat yang aku gune yang bagi aku the best ever!!! - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Wednesday, November 30, 2011

REVIEW:ubat jerawat yang aku gune yang bagi aku the best ever!!!

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 

aku bukan nak iklankan benda ni,, tapi,, cam biasa,, aku tulis benda yang aku nak tulis.. time aku start dok UM dulu,, muka aku start teruk,, aku bajet memang sebab perubahan hormon bile aku berhenti training basketball yang aku buat bertahun secara kroniknye,, or maybe sebab aku memang dah sampai masa untuk hadapi jerawat yang tahapahapa itu,, benda biasa la tu kan,,,

then,, bile aku balik je kelate,, SEMUA ORANG dok tanya-tanya aku,, 
'KAK,, BAKPO MUKO MUNG TUH????'

pastu dok cakap nape muke aku tu,, teruk sangat la,, merah laa,, umi aku lagi la tak leh tengok muka anak dia jadi cam aku ni... dah la aku sorang je dalam adik-beradik aku yang muka camni,, i made it worse,, masa tu aku rase cam rendah diri gler,, yela,, adik beradik aku (bagi aku) cantik-cantik sume ngan kulit licin tak de berjerawat cam aku nih,, dah la putih,, huh,,, jelez beb (jangan ditiru aku tak baik)

then umi aku bagi benda ni,,,,

yang botol oren tu dye punye toner and yang dalam botol grey tu dalam bentuk spray... memang aku akui dia tak berkesan terus,, perlukan masa sebab masa tu aku baru naik jerawat kan,, tapi for me,, bile aku dah berdisiplin memakainya,, eventually, dye pun dah jadi ok sedikit demi sedikit,, tak tau la kalau muka aku makin ok bukan sebab benda ni,, tapi,, memang aku pakai benda ni,, n lama-kelamaan muka aku became better (effect dye maybe berbeza for different people)

my frens pun cakap benda yang sama. sampaikan ade sorang kawan tu mintak nak beli ngan aku,, yelah,, dah benda ni umi aku yang bagi,, tapi umi aku dah lupe syarikat ape yang dye beli benda ni,, so,, kawan aku tu tak dapat la product awesome ni,, dye pun decide nak ubat telan @ tablet je,,

so,, aku nak kongsi je product yang aku pakai dengan pembaca blog aku,, that's all,, kalau nak cube,, korang leh cube and kalau korang dah ade product yang sesuai dengan kulit korang,, JANGAN CUBA!! takut benda ni tak sesuai dengan kulit korang pulak,, tapi bagi yang masih mencari,, boleh la try,, dye tak menggelupaskan kulit aku and aku yakin dengan benda ni,,,

sila jangan order ngan aku sebab aku bukan supplier,, hehe
 

No comments:

Post a Comment