tak kisah orang nak cakap ape,, aku tetap nak share benda pasal loket owl ni :D - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Saturday, December 10, 2011

tak kisah orang nak cakap ape,, aku tetap nak share benda pasal loket owl ni :D

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 

entry ni aku copy and paste je,, bgi aku akan ade pendapat berlainan mengenai benda ni,,, so aku amik jela bahagian comment kat blog yang tulis benda ni k,,, aku tau benda ni dari SINI



Anonymous said...




Terima kasih kerana sudi menyampaikan.

Tetapi bukankah "diangkat pena bagi seseorang yang tidak tahu sehinggalah dia tahu"

jadi tak manis dan tidak adil jika awak mengecam gadis2 yang memakai rantai berloket burung hantu kerana saya yakin mereka semestinya tidak tahu tentang fakta yang satu ini.

no offense.:)

-KK


Anonymous said...




assalamualaikum,
aku bukan na kurang hajar cuma aku rasa tak puas hati bukan sebab kau cakap burung hantu nie haram kea apa. aku tahu benda nie pun lepas kau terangkan dalam blog kau nie. tapi cara kau tegur tuh, macam kiteorang dah tahu, tapi kiteorang still buat. cara kau nie tak betul. lagi satu kau ambil gambar budak2 perempuan tuh. kau ada mintak izin dorang? dengan tak sensored lagi muka diorang. memang lah aku setuju kita sebagai islam harus menegur apa yang salah disisi agama islam. tapi jangan sampai mengaibkan orang. maaf kalau terkasar bahasa.
Assalamualaikum :)


freemason level 69 said...




Bab yang pasal ukiran menyerupai benda hidup tu mmg aku setuju. Haram. Tapi pasal freemason tu aku tak berapa setuju. Jangan terlalu paranaoid takut nanti semua benda jadi kat dunia ni kita nak kaitkan dengan freemason. Kita nak jadi kan freemason ni sebagai kambing hitam. Nanti akan ada golongan islam yang akan berfikir buat apa nak belajar tinggi2 ni semua ilmu freemason, zionis dan etc kan dah merugikan orang islam. Back to basic. Percaya kepada ALLAH. Bukan percaya kepada freemason. Percayalah ada kuasa lagi besar dari freemason and the geng. Ada ALLAH. Bukan nak hentam penulisan kau. Tapi cara kau tulis macam dah nak besarkan freemason. Betul wujud ke tidak pun kita tak tahu. Tapi kita pasti ALLAH itu wujud. Patutnya sebab utama tak boleh pakai rantai ni sebab ukiran menyerupai benda hidup, bukan sebab freemason gunung burung hantu dalam ritual sembah dajal


Anonymous said...




typical MALAY minded.
back to basic, it's only a bird.
pegi study balik ea dik.. tak payah nak haruk pikuk sangat pasal freemason ni. yang 5 waktu tu tegakkan dulu.


Anonymous said...




#Meleis dengan paranoia mereka. Its a bird if you want it to be. Its "Freemason" if only YOU want it to be

Eh tolong la, dah boleh hapuskan semua burung hantu dalam negara nih. Kan lambang "Freemason" kau kan? Dah boleh haramkan penggunaan jangka lukis, sbb die berbentuk triangle sama macam "Freemason" kau kan?

KAU DAH BOLEH BUANG BLOG KAU, SEBAB BLOGGER JUGA BUATAN YAHUDI, DAN SEMESTINYA KAU PUN NAK BOIKOT YAHUDI KAN?

Aku suma nak tolong bangsa aku jek.







click SINI to go to the original entry,,

ok,, dah bace komen kat atas tu sume??? korang mesti dah tau kan ape yang aku nak catatkan kat entry ni kan??? ok,, this entry is meant to tell you all that,, rantai owl tu haram,,, aku tak kisah la dapat comment yang macam di atas tu,, sume orang ade pendapat sendiri,, terpulang la nak terima ke tak kan?? even dalam ISLAM kite ni pun ade 4 mazhab,, maksudnye,,, korang paham2 sendiri k, :D

kalau korang nak terima,, aku suke,, kalau korang tak nak terima,, terpulang,,, bagi aku,, better avoid than cure kan,,, eh,, boleh ke gune peribahasa ni?? hek3,,, asal korang paham sudah la kan,,, dalam hidup aku,, kalau barang tu menimbulkan SYUBHAH @ KERAGUAN,, aku elakkan,, bukan penting sangat pun nak pakai loket owl tu,, kan?? can you imagine kalau betol2 la benda tu salah dalam agama,, 

WHAT WILL HAPPEN???

manusia dikurniakan akal fikiran,, korang decidelah sendiri as it is your lives,, not mine,, but still,,,

SHARING IS CARING :D
  

No comments:

Post a Comment