berbaloi ke gi tempat jauh untuk dapatkan barang murah???? - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Friday, December 30, 2011

berbaloi ke gi tempat jauh untuk dapatkan barang murah????

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 

ok,, tadi adik aku mintak ngan abah nak gi mydin kat kota bharu untuk beli barang-barang dye nak masuk asrama,,, dye??? aku dok asrama gak kan,, eh.??? aku tak de nak beli pape ke ek?? mmm,, barang aku sume dah ade,, so,, i have got nothing to worry,,,

sambung citer tadi,, abah cakap beli jela kat kawasan kitorang ni je,, kat selising,, sebab selising ni pun dah ada sume,, adik aku cakap la kat mydin barang murah,, abah cakap murahnya sikit,, tapi minyak kete, makan, lagi banyak duit habis,,, mm,,, ade lojiknya for both people,,

my opinion pulak,, time cuti ni la kitorang ada masa nak g shopping ramai-ramai,, pasni sume dah masuk sekolah,, my opinion pulak,, kalau makan dapat eratkan silaturrahim kita,, ape salahnya,,, barang murah,, walaupun sikit je bezanya untuk satu barang,, bayangkanlah kalau adik aku ni nak beli sabun basuh, berus basuh, shower gel, shampoo, minyak rambut, umi lak minyak masak, minyak bijan,, taik minyak,, eh,, kena buat sendiri benda tu,, kih3,,,, korang leh imagine tak banyak mana leh kitorang jimatkan sambil luangkan masa sama-sama???

so,, apa pendapat korang??? mana yang better,, beli dekat tapi mahal,, or beli jauh tapi murah,,,
 

1 comment: