cara buat pop-up window untuk comments - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Saturday, December 24, 2011

cara buat pop-up window untuk comments

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 

muja buat lagi kerje muja yang berblogwalking and commenting,, and muja perasan masih ada bloggers yang still tak wat pop-up window untuk comment,, muja dulu pun tak wat gak,, nasib baik cik may sudi bagitau muja,, hehe,,,

pop-up window ni penting sebab 
  • dye tidak membantutkan rasa ingin mengoment membina kat blog,, 
  • lepas dah siap comment pun,, senang bagi pengomen untuk memangkah untuk hilangkannya,,, best kan??? 
  • page asal pun tak hilang dengan adanya pop-up window,,
  • pengoment jugak tak perlu tunggu loading yang lembap untuk keluarkan form tersebut,,

so,, camne nak wat pop-up window??
  1. pergi ke DASHBOARD << easier sebab sume buttons ade kat situ,,,
  2. click SETTING,, then akan kuar banyak link lain di bawah tajuk settings
  3. pilih COMMENTS,,
  4. cari COMMENTS FORM PLACEMENT.. mesti jumpe punye la,,,
  5. tick kat benda bulat tu,, yang bertulis POP-UP WINDOW,,,
  6. korang rase dah siap ek?? blum la,, kena click SAVE SETTING,, barula,,,
DONE!! :D

 

4 comments:

  1. dah bt dah... tp pop up window tu utk ape??

    ReplyDelete
  2. salam muja...thanks a lot yeah...dh buat dah. xtau lah mjadi ke x. kalau singgah muja cuba test...hehehehe...pernah gak duk fikir mcm mn nak buat sbb bl gi blog org nk komen mcm best je...

    ReplyDelete