IT IS EASY TO FORGIVE BUT NOT TO FORGET. - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Thursday, December 08, 2011

IT IS EASY TO FORGIVE BUT NOT TO FORGET.

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 

hye u ols!!! kurus2 dah ke sume?? ke still montel cam muja jugak?? hek2
meh nak dengar citer menyayat hati muja tak,, yes!!! salah muja,, sampai kena lempang dengan kawan atas masjid,,

malam tu muja masuk masjid macam biasa,, muja berpeluh sakan la cam biasa jugak sebab selalu bergegas ke masjid lepas latihan basketball,, that night,, muja dok dekat dengan sorang kawan ni,, muja namekan dye z. masjid masa tu kire gegak gmpita la jugak,, muja pun tak terkecuali bercakap-cakap,, dont go this at home..

tiba-tiba 'PANGG'.. Z tampar muja kt muka,, muja just cakap sakit,, nape laa muja tak tampar dye balik?? yes,, sebab muja saaaaangat baik,,, dye cakap sebab dye AJK,, dye ade hak,, huhuu,,, sakitnya tak seberapa,, tapi sedih menikam jiwa la jugak sebab nape tak ditampo nye sume orang atas masjid tu? muja sorang je ke wat salah? dah la muja prefect,, kena tampar ngan dye,, malu yang amat tak tau nak cakap ape masa tu,,, berhak ke seorang pelajar pukul pelajar lain,,, kalau diikutkan kedudukan,, dye di bawah muja,, so,, bleh la muja pukul dye selama dye wat kesalahan selama ni?? camtu ke?? nangis kemain la muja time tu,,

muja tau muja ni tempat kawan-kawan muja melepaskan geram sejak dulu lagi,, ye lah,, muja ni 'lembek' sangat kan,, buat ape pun muja tetap ok,, cool.. tak gaduh panjang,, sebabnya kalau dah aku start gaduh,, aku gaduh sampai ke titisan darah terakhir,, dosa berganda lak aku,,, sebab tu aku cuba sedaya upaya mengelakkan tak bercakap ngan kawan.. aku tau la kalau kawan-kawan aku geram ngan orang lain ke ape ke,, aku la jadi tempat untuk dibentak-bentak,, dimarah-marah,,, kalau dorang sakit n resah gelisah pun,, aku la jadi tempat melempiaskan kegelisahan itu,, dari kecik sampai besar pun macam ni,, aku tau,,,

then,,, muja nangis,, malam tu memang study dah tak boleh,, datang la satu kertas tertulis 'sory 1000x'.. tu je??? ha ha ha,, dah tu muja nak wat camne lagi?? dye tetap kawan,, dan dye adalah kawan yang muja sayang,, B,,, it is easy to forgive but not to forget,,, sory aku tulis benda ni,, ni tempat luah perasaan aku,, sebab aku tak de muja kedua untuk dibentak-bentak dan ditampar-tampar,,, wassalaam.
 

3 comments:

  1. yup..wlupun luka da sembuh..tp parut msih ader

    ReplyDelete
  2. Muja, g minx kat umi ubat hilangkan parut k. ... hehehe gurau je...

    ReplyDelete