masak syura wat aku jadi hulk,, - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Saturday, December 03, 2011

masak syura wat aku jadi hulk,,


ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 

ok,, hari ni aku nak citer pasal aku balik gong jering atau gj. anybody curious nape name kampung aku tu gong??? seriously aku pun tak tau. tapi aku agak-agak la sebab nak masuk kampung aku tu memang kena lalu satu gong. so, masa kecik2 aku salu la amik basikal naik gong itu dengan semangat bagai naik gunung everest. then naik basikal. angkat kaki. lalu meluncurla basikal itu dengan laju kemaun beriban velocity dye. masa tu syok gler tahap gaban weh


ni sepupu aku yang paling mudah aku nak layan dengan syarat aku ade makanan,, kalau tak memang dye akan wat aku bagaikan alien 2020.. nangis cam aku nak makan dye,, time ade makanan,, ok,, kalau tak de makanan terus aku jadi alien balik pada dye,, K.O. beb,,, grrr,,,


alat ni aku paling excited nak upload,, korang tak tak pe benda ni?? sila jangan malu untuk mengaku korang tak pernah tengok sebab aku juga baru hari ni tengok alat ni,, tengok je cara auntie aku @ mok ngoh memulas-mulas alat ni,, aku terus jatuh cinta dan akibat cinta terlarang itu,, aku sakit pinggang sebab tenaga yang dikerah untuk mengeluarkan santan,, benda ni adalah PEMERAH SANTAN.


ni la tenaga kerja yang sangat amat rajin tanpa kenal penat lelah membantu proses memerah santan,, aku heran la,, camne la aku tkleh jadi putih n cantik cam dorang,, aku dah join dorang wat keje tadi,, harap2 dapat la warisi kecantikan dorang jugak sikit banyak,, hehe,, dorang dah la lagi slim,, grr,,, nak cantik jugak!!!


aku yang tengah memerah tenaga untuk memerah santan.


goreng atas lantai pun ok,, asalkan kerja siap,, perhatian benda ni bukan tugas aku,, harap maklum.


korang jangan nak nafikan bahawa sepupu aku yang ni sangat cute dan tembam. time dye ok. aku pun suke  dye,, time dye nangis, aku terus bergerak mencari seseorang. bila aku dah jumpe terus aku katakan. " kak nik,, anak awak nangis,, sila amik segera sekarang jugak immediately. tq"


pergh!!! benda ni lebey kurang 6 jam nak masak,, sila pikey masak-masak sebelum buat keputusan untuk buat benda ni,, lamanya!!! asapnya!!! kelikatannya!!! boleh jadi hulk aku ni tau tak???? btw,, sepupu aku yang tu hensem kan?? ahaks,,, perhatian,, he is owned so not available,, sila jangan mintak no hp dye ngan aku sebab aku pun tk de no dye.


proses memasukkan beras dalam buluh lemang,, ni jugak sepupu aku yang malang sebab diambil gambarnya tanpa kebenaran,, ahaks!!!


tengok ni??? ni la penangan lemang,, habis rumah bersepat dengan daun pisang ni,, ade ke yang tak kenal daun pisang kat sini??? ok,, inilah daun pisang k,, yang dalam bekas tu peralatan for syura,, letey nok,, 2 hidangan-susah-dibuat dalam sehari,,, tapi aku tetap sengih sebab aku tolong sikit-sikit je,, :D


tengok la kesan asap masak syura,, tapi,, sepupu aku yang ni tetap semangat baca newspaper yang paling banyak ade pasal perhimpunan agung,,, hahaha!!! rashikah, awak baru form 1 ok,,


korang leh teka tak ape benda kat atas ni????

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

tetap tak tau ek???


macam mana yang ni plak??? tak kenal jugak ek. binatang ini adalah belalang. 2 gambar kat atas tu aku amik kat pinggan yang atuk aku tengah makan. inilah sebagai bukti keluarga aku makan belalang sebagai makanan ruji, tapi, i am not included k. hek3


asap dye sesuai digunakan time scene sedey dalam nur kasih,, konfem lakonan nur jadi lagi hebak giler tahap karma gitu,,, memang perghhh gitu la air mata aku keluar time kacau benda likat ibarat minyak hitam keta abah aku ni,,,


eh,, tetiba je sepupu aku ni interframe,, hehe,,, dye jugak hensem cam aku,, ????


ade lebey kurang 10 jugak yang hangus time uncle aku pergi mane ntah,, kecian dye,, msti frust kan,, saba k pok cik,, bukan rezeki kite la tu,,


pok cik suh amik gambar anak dye sementara anak dye masih ok,, kih3,, paham-paham la time dye tak ok tu camne k,,, :D


the end.

No comments:

Post a Comment