perhatian SPM leavers,, nak isi kos ape dalam borang UPU tu?? muja nak tau,, :D - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Wednesday, December 21, 2011

perhatian SPM leavers,, nak isi kos ape dalam borang UPU tu?? muja nak tau,, :D

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 

hye korang!!!! korang sihat tak???? muja nak focuskan entry ini untuk students yang baru habis SPM,, 
  • ape nak buat dalam 4 bulan cuti yang panjang kemain nih??? ke nak buat lemak je ek,,,
  • nak isi borang upu ni macam mana???? mula la mintak tolong situ sini,, handphone pun tetiba jadi penting..
  • nak pilih kos ape nih???? aku nak jadi ape ek???? jadi tukang gosok gigi boyer la,, adventure sikit,, perghhh gitu,,, hehe
  • nak masuk asasi ke,, matrik ke,, ke nak amik diploma jer,, amik medicmesir la senang,, tapi mahal la pulak,,, ish
  • kos ape yang sesuai dengan aku nih???
  • kalau aku pilih medic ok tak????
  • alamak,, engineering pun cam best... ke nak pilih nursing????
  • arrrrrrrrrrrrrrrrgggggggghhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!
korang tau tak MUJA PUN LALUI BENDA YANG SAMA!!!!! so,, muja memang tau kestressan yang melanda,,,,
  • mak suruh jadi doktor,,,, aish,, susah nih,,,
  • ayah suruh jadi cikgu,, alamak,, aku tak suke budak,,,
  • mak long suh jadi engineer,,, oi,, aku tak reti matematik,,,
  • mak su suruh jadi architect,, boleh ke aku melukis?????
masa ni la sumer kite rase tak kena,, padahal nya dulu-dulu time exam,, bleh flying colours je,, tapi biasa la,, bila a big big decision needs to be made,, kite akan cepat being influenced by negative feelings compared to the positive ones,,,,,
so,, muja nak ajak korang yang dok mengadap laptop tu,, ha korang la,, yang dok tengah honeymoon kemain tu,, meh jawab soklan pasal kerjaya yang insya ALLAH dapat bagi petunjuk,, klu,, or at lease a way out of this problem,,, korang boleh CLICK HERE to answer the questions,,,

untuk lebey infomations,, korang leh jawab benda kat bawah ni,,, then korang leh la CLICK HERE kalau nak menjawab,,, :D


One of the most exciting events in a student’s academic career is graduating from secondary school and going to college.
But without sufficient preparation and research, students may find themselves stressed out over college choice, course options and application procedures. Even after they have enrolled, they may not be aware of what they can do to maximize the potential of their college education. 
To help students get the most out of their college experience, KLMU has put together an awesome guide chock-full of great advice, a course personality quiz specially designed to help young people make better course decisions plus other student-friendly goodies.


belum try belum tau,, maybe mula-mula korang akan rase BENDA ni tidak perlu,, tapi,, no harm trying kan??? it is for your own future ok.. korang pun bukan ade keje,, dok online je,, so,, ape salah nya ko luangkan masa kejap untuk berfikir sejenak tentang masa depan anda melalui BENDA ini,,

wah,, muja sesuai jadi organiser,, nanti dah sampai 1000 followers muja,, muja organise contest je,, then gathering bagai,, cey,, tinggi benor cita-cita,, doakan muja jadi organiser yang best k :D

muja harap entry ni membantu adik-adik yang masih buntu,,, letey nye menaip,,, CLICK HERE to make me more energized k,, :D
 

12 comments:

  1. mmg png paler lps spm dlu nk decide tp skang bersyukur la ngan jln yg dipilih.dh keje pn.hihihi

    ReplyDelete
  2. tak tahu nak pilih hape ! hgrrr..
    buntuuu.. and UPU isi bile eh? wakaka..

    ReplyDelete
  3. haha time lpz abis spm dulu cm ni la..pening nk omk coz apa..nk amik lukisan seni bina lah..dc la..last2 ni stdy multimedia .hahha apa2 pun kptsan ibu bapa lah yang terbaik buat kita..

    ReplyDelete
  4. buat solat istikharah...
    cari dan baca outline course..
    ujian personaliti...
    minta pendapat org yg arif dalam bidang yang kta nak amek...
    then baru pilih...

    ReplyDelete
  5. kalau terus gaji besar....
    jadi cikgu lagi bagus....abis je maktab 5 tahun terus dapat keje....xrugi...:)
    follow u...follow me back k

    ReplyDelete
  6. salam..just 4 sharing my opinion with who reading dis...!!i'm taking spm 2009..yerp..seriously mmg stress mula2 bila nk isi borg upu..bkn setakat upu je..semua borg aq isi..mmg byk giler la minx time 2..excited giler nk msk u..then after result keluar..yes..alhamdulillah..result sgt membanggakan..mmg kite sllu angan2..tp sbnrnya..rezeki dn mase dpn kite dh tertulis di luhmahfuz awl2 lg..mcm sy..bkn nk bangga tp as a motivation n renungan..bile kluar twrn..mcm2 twrn dpt..jordan..mtrk..uitm..ipg...yg my sibling suh msk mtrk..ayh suh msk ipg..mak suh g jordan..tp hati nk pegi uitm..tp..bende ni semua allah dh tentukan..las2 sy pilih IPG..walopon mula2 rase sedih dan memberontak sbb terpaksa korbankan cita2..korbankan angan2 dr kecik..meskipun xpernah terfikir nk jd cikgu..tp apekandaya..allah itu maha adil..las2..alhamdulillah..skrg idup kt ipg mmg sgt best..dh mule suke jd cikgu..mnt ngn budak2..at least dpt terima yg mase dpn aq jd cikgu..sbnrnyakan..hidup kita x boleh nk memilih..kengkadang apa yg kita suke x semestinya terbaek untuk kita..aturan idup kita ini kne yakin dan bkn ikut minat semata2...cungkil kekuatan dan kelebihan diri..sbnrnya kita ada semuanya...insyaALLAh..ALLAh sentiasa bersama kita...semoga dpt membuat keputusan yg bijak :)

    ReplyDelete
  7. @aqmahoocyunkqamo laa,, dok kt ipg ek,, ipg mane,, muja pun kat ipgkkb sekarang,, asal dari um,, memang pun,, lastly,, yang berlaku tak seperti yang kite rancangkan,, :D

    ReplyDelete
  8. @Razil Tahir btol tu awak,, lastly,, petunjuk ALLAH gak penyelesaiannya, :D

    ReplyDelete