berasa macam dah dekat nak mati,,, - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Friday, January 06, 2012

berasa macam dah dekat nak mati,,,

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 

alfatihah untuk atuk sedara aku yang telah kembali ke rahmatullah just before maghrib tadi,,, moga beliau digolongkan dalam golongan orang yang beriman,,,

dulu,,, masa aku kecik,, aku selalu bagitau people around me that dalam my family tak de agi yang pergi meninggalkan aku buat selama-lamanya,, then,, start je aku form2,, bapa saudara aku meninggal,, diikuti arwah nenek aku,, then,, not long after that,, nenek sedara aku,, adik nenek aku yang meninggal tadi pulak,,, and just today,, my atuk sedara pulak,,, berderet meninggalkan aku,,, aku reda,,, tapi,, please,,, jangan diheret lagi orang yang paling aku sayang atas muka bumi ni,,,

malam ni pulak,, umi cakap ayat macam yang jadi post title ni ha,,, anak mana yang tak tersentuh??? anak mana yang dapat menerima ucapan uminya yang demikian??? anak mana yang boleh tahan bila uminya menyatakan bahawa dia takkan sempat menyaksikan perkahwinan adik bongsu aku hana,,, siap bagi harapan supaya aku ngan sue akan dapat jaga hana dengan baik nanti,,, pastu cakap tumit kanan sakit,, kalau orang boleh tukar,, orang nak sakit tu datang kat orang,,, kenapa umi cakap camtu???

umi pesan kat aku jangan garang-garang sangat dengan hana macam akak dia garang ngan dye dulu,, sorry umi kalau orang garang ngan hana wat umi stress,, tapi orang garang ngan hana for her own good,,, maybe orang tak notive that i have gone too far,,, i have crossed the limit,,, tapi orang pun risau tengok keadaan hana sekarang,,, orang nak suh dye kurangkan berat badan dye,, n tak jadi manja sangat,, but now i know i was wrong,,, sorry sangat umi,, i did not do it on purpose,, :'(

umi,,, hari-hari orang doakan kesejahteraan parents orang,,, dont ever say that again,, i know i am not being a good daughter to you,, maybe i am not the best daughter you have got,,,, but it does not mean that i dont love you,,,,,
 

9 comments:

  1. innalillah

    sabar sis, as daughter, kita doakan yg terbaik utk parents kita okey :)

    ReplyDelete
  2. Al fatiha,

    moga rohnya dicucuri rahmat.


    Amin.

    ReplyDelete
  3. Assalam adik muja...

    yang hidup pasti akan mati...so, slagi orang yang kita sayang masih ada hargaila & curahkan kasih sayang sepenuhnya...jgn sedih2 yek...

    ReplyDelete
  4. Clara boleh dikatakan garang jugak ngan adik clara.. sbb untuk kebaikkan dia jugak..

    Siapa tak geram bila adk suruh akak dia buatkan kerja sekolah. Dia cuma pdm tulisan and tulis balik..

    So, clara terpaksalah grang ngan adik.. akak clara pown kte, jgn manja sgt ngan adik tu, takut dia tak pandai pulak sbb asyik suruh org buat kerja sekolah dia..

    ReplyDelete
  5. al-fatihah buat arwah.moga rohnya di sisi orang beriman.AMIN...

    btw muja, u ra tagged.
    http://noruazuran.blogspot.com/2012/01/jom-blogwalking-by-ieyza-afieyna.html

    ReplyDelete
  6. Bgus, sentiase doakan kesejahteraan dan kebaikkan untk mereka. :-)

    ReplyDelete
  7. semoga ditempatkan dalam golongan yg soleh2 belaka..

    Jom baca sekejap..=)
    http://lolz-l.blogspot.com/2012/01/iman-kita.html

    ReplyDelete
  8. sabar yer dear...

    p/s eh..muja ke yg menang GA tu?ish3....hehe

    ReplyDelete