dia dah hilang!!!!! - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Tuesday, January 31, 2012

dia dah hilang!!!!!

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 

first entry di pagi hari 26 jan 2012,, tapi aku nak publish masa lain,, saje,, ti aku dah masuk ipg,, baru publish,, tak de la blog aku ni bersawang kan??? tapi itulah hakikatnya,, aku tulis pada 26 jan,,, kih3,, entry ni juga untuk buatkan orang yang suka baca blog aku ni tak dela rindukan aku sangat kan? ahaks!! ada ke yang suka? entah la,, aku tulis je,, kih3

kali ni aku nak cerita tentang sepupu aku yang hilang kucing dia few days ago,, yes,, menarik gila la bagi aku citer ni sebab aku memang tak menyangka yang binatang peliharaan hilang pun boleh buat manusia jadi tak keruan.. sepupu aku ni dah 30-an,, dekat 40 gitu,, dia sangat amat gila kucing... sangat amat sungguh sekali gitu lah,, sampai dia sanggup
  • bangun pagi-pagi kalau dengar kucing dia mengiau,, dalam kul 6 lebey gitu,, sebab dia nak bukakan pintu,,, kucing dia nak keluar dari rumah,, maybe nak lepaskan hajat atau nak tuuut dengan gewe dye,, wallahu a'lam la kan,,
  • dia sanggup tidur lewat tunggu kucing dia masuk rumah,, barulah dia tidur,, dia sanggup tunggu tu,, adess,, kalau aku,,, kalau dah sampai kul 11, mata dah tak leh nak bukak,, tidur kroh kroh la jawabnya,, tapi dia tidak,, kucing dulu,,
  • kalau time dia bukak pintu kucing dia tak terus naik atas rumah dia terus risau,, sebabnya takut kucing dia kena curi,, memang pernah la kucing dia kena curi pun,, sebab tu dia fobia sangat sungguh tu,, tak taula kena curi or hilang je,,,
  • time kucing dia, Si Cindy cedera kat kaki dia sapu ubat,,, sedih gila tengok kucing dia jalan terhencot-hencot,, aku ingat memang akan cacat kekal or mati dah kucing tu,,, tapi,, sekarang aku tengok,, elok je berlari-larian kat rumah dia tu,,, alhamdulillah,, berkat kesabaran dan kasih sayang tuan dia..
  • time kucing dia, Si Lily hilang,,, ish,, terus tak lalu makan,,, asyik dok cakap pasal kucing dia tu je,,, aduss,, pening gak nak melayan,, siap tunjukkan aku gambar kucing tu yang dalam hp dia,, sengih je tengok gambar kucing,, sedih lak aku yang nengoknya,,,
  • then,, dia gitau la adik dye kat sabah nun,., jauh tuuu! adik dia suh dia bakar cili kering dengan gula,,, sambil doa kucing dia balik,,, katanya petua orang sarawak,, aku pun tak tau la setakat mana kesahihannya,,, korang boleh nak cuba,, tapi jangan terlalu percaya,, boleh kurafat nanti,,, anggap je sebagai salah satu usaha ok???
  • bila dah dapat balik barulah lalu nak makan, peluk-peluk, cium-cium, bagi makan, minum, mandi,, adess,, dah macam anak dia dah,, kalau muja jadi anak dia,, confirm jelez seyh!!! kih3 memang kucing dia penting baginya..

dua-dua cindy dan lily rupa dia hampir sama ngan kucing ni,, cute kan??? tapi lily lagi kembang bulu dia,, aku pun heran,,, adess,,, kuasa ALLAH,,,

bila laaa aku nak dapat sekor yang macam ni,, kih3
 

1 comment:

  1. hihihi..memang penyayang betul sepupu kamu tu dik..akak pun minat juga kucing,tapi kadang2 tak layan juga..haha.kembang pula bulu tengkuk tengok kucing putih tu..eeeee..geram!haha.

    ReplyDelete