pemain bola sepak terkenal real madrid masuk ISLAM!! betul ke?? - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Sunday, January 22, 2012

pemain bola sepak terkenal real madrid masuk ISLAM!! betul ke??

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. CLICK TO WIN WEEKLY PRIZES :D 

muja copy paste je dari fb,, tak tau lagi betol ke  tak,, harap maklum k,, :D

Heboh di dalam Facebook kawan-kawan yang berbangsa Arab mengatakan bahawa pemain bola sepak terkenal Kaka telah memeluk agama Islam. Gambar ini diambil pada 26 December 2011 baru-baru ini di sebuah masjid di Dubai.

Dilaporkan bahawa Kaka ataupun nama sebenar Ricardo Kaka telah menghadiri majlis pengenalan Islam bersama isterinya di masjid ini. Kalau berita ini benar Alhamdulillah. Bertambah lagi umat Islam didunia ini. Islam semakin diterima oleh masyarakat antarabangsa.Aku sangat bersyukur dan berbangga kalau berita ini benar. Tetapi berita ini memang heboh di dunia Arab sekarang. Mungkin Kaka telah memeluk agama Islam. Dalam pasukan Real Madrid sekarang terdapat 4-5 orang individu beragama Islam seperti Karim Benzema, Nuri Sahin, Hamid Altintop, Mesud Ozil dan Sami Khedira.


SOURCE: FACEBOOK.. sorry tak bagi link sebab fb tak perlu la kot nak dibacklink kan?

kalau la berita hangat ni betul,, alhamdulillah,, mesti ramai peminat islam KAKA ni gembira amat,, harapan muja agar,, pengislaman kaka dapat menarik lebih ramai manusia di muka bumi ini memeluk agama yang satu ini,, amit yaa rabbal alamin,,, :D
 

2 comments: