relax dan cool bila benda alah ni berlaku k readersku yang tersayang - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Saturday, January 28, 2012

relax dan cool bila benda alah ni berlaku k readersku yang tersayang

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 

EDITED VERSION ATAS KESILAPAN DAN KELEMAHAN DIRI SENDIRI,, SORRY,,

hye korang!!!! few days ago,,, muja ada baca few blogs yang update pasal hilang followers,, seriously,, muja pun pernah orang unfollow blog,, banyak kali,, lama dah,,, akan datang pun akan ada jugak,, i know,, tapi kita janganla sedey,, janganla putus asa untuk berblog,,, jangan rasa bad mood tak tentu hala bagai,, yang paling teruk janganlah sampai ada yang berhasrat nak delete blog,,, kita kena cool,, sebab tu ada contest blog cool sebab kita bloggers yang cool.. ahaks! :P

follow dan unfollow ni hak seseorang blogger tu,,, so,, kita tak leh nak marah orang yang unfollow blog kita ni.. dalam bahasa kasarnya,, suka hati blogger tu la nak follow ke unfollow ke,,, relax,, biasa la tu,, ada masa orang suka kita,, ada masa orang tak suka kita,,, manusia mana ada yang sempurna,, kalau NABI MUHAMMAD pun ramai yang benci,, apatah lagi kita yang manusia biasa ni,,, normal,, dunia memang macam tu,, yang penting,, kita kena maintain relax and cool,,, 

satu lagi rahsia besar,,, muja pun pernah unfollow blog-blog femes,, kih3,,, sape? tak perlu la tau k,, nak tau ciri-ciri blog yang muja unfollow? CLICK HERE DAN READ... selagi blog tu tak de ciri-ciri yang muja telah coretkan dalam entry itu,, insya ALLAH muja tak kan unfollow blog,,, itu jugak hak muja kan? sebab muja pernah buat,, so,, muja macam ala-ala faham la jugak kenapa bloggers ni unfollow sesebuah blog,, hek3,,, so,, bila ada yang unfollow blog muja pun,, muja buat relax and cool jelah,,,, kih3 :D

pikey k,, kita hilang few followers,, katakan 10 la,,, kalau kita ada 1000 followers,,, angkara 10 tu kita baru berjumlah 0.01 percent,, cer kire,, takut muja salah,, hehe,, bab maths ni kurang cikit,,, so,,, takkan la kita nak biarkan 0.99 percent sebab 0.01 tu?? pikey pikey dan pikey,,, sorang tak suka baca blog kita,, ramai lagi yang suka,, lain la kalau angka tu bertukar 0.99 unfollow,,, memang nazak tu nampaknya,,, hehe,, muja rasa tak de lagi kot blog yang jadi macam tu,, kih3

 TAPI,,,!!! kita kena ambil tindakan yang drastik jugak,, jangan bagi jumlah unfollow blog kita tu sewenang-wenangnya,,, yes!!! we have to take action! kita boleh wat entry dah dapatkan pendapat followers untuk improve blog kita,, buat ala-ala segmen mintak followers review blog kita ka,,, cari tau apa kekuranggan dalam blog kita,,, maybe ada kekurangan di mana-mana yang kita tak sedar,,, jangan wat entry marah-marah pulak,, itu menampakkan kita tak profesional plak,, insya ALLAH kalau followers kita tu followers sejati,,, followers kita tu akan tolong kita,,, :D

kalau kita jarang update,,, update la selalu,,, tapi pastikan entry itu entry yang berkualiti,, yang bermakna,, yang significant,, yang memberi pengajaran,, yang memberi faedah,, dan segala yang memberi manfaat kepada  pembaca,,,, insya ALLAH akan ada followers kita yang setia,, dont worry,, satu hilang,, beriban yang datang kalau betul blog kita tu best!!! even fatin liyana dengan cik epal pun ada haters,, apatah lagi kita,, so,, chillax... bak kata maria elena,, hehe,,,

so,, setakat ini dulu... happy blogging sume!!! :D
 

2 comments:

  1. ella pun penah unfollow org gak.. tapi bukan sebab tak suke dngn blog diorang.. tapi hari tu, dah tak dapat follow org lagi.. coz, katanye dah sampai limit.. bnyk sngt maybe yang ella dah follow ni.

    ReplyDelete
  2. heee saya pun org pernah unfollow jugee. eh byw attracted la when u say dunia is karma kan. saya ni pun kurang faham jugak kdg2 sebenarnya tp hr tu ada terbaca dekat status Fb rakan yg mengatakan bahawa we Muslims should not believe in Karma but the true concept adalah menerima qada dan qadar. and she had updated one entry dlm blog regarding this issue. hihi

    http://ctyampunyacerita.blogspot.com/2012/01/karma-deja-vu-boleh-percaya-tak.html

    ReplyDelete