ribu riban hilang sekelip mata - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Sunday, February 19, 2012

ribu riban hilang sekelip mata

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM.

hye korang,,, aku baru habis weekly assembly kat dewan gemilang ipgkkb.. yang first phase tu confirm la aku tido kan,, cam biasa la,, who cares??? aku tengok kawan aku mek  na tu relax je mengembara ke alam mimpi,, jelez tau!!!

yang aku nak emphasize pasal assembly hari ni adalah 
PENIPUAN INTERNET

few days ago,, ada one student ni gi ke Jabatan Hal Ehwal Pelajar bagi mendapatkan pandangan mengenai syarikat insurans yang menawarkan pakej insurans untuk pelajar di KB Mall,, then,, lecturer kitorang terus suruh dia menyekat kad bank nya,, tapi malangnya,,, lecturer terlupa untuk menasihatkannya menyekat internet banking,,, maka hilanglah RM1700 dari akaun pelajar tersebut.. duit itu dikeluarkan di kuala lumpur.. HEP dan kitorang hanya mampu bersimpati,, hanya mampu menasihat,,, tanpa dapat mengembalikan apa-apa yang telah hilang

kesian kan??? wahai semua pembacaku,,, follower ku,,,, pembenciku,,, silent readersku,, sedar lah,,, internet ni,, nothing is secure,, sumenya di alam maya,, hanya satu titik noktah tersilap,, terus tak leh sign in,, even satu huruf tersalah,, terus akaun diblock,, sedar!!! tolong tolong dan tolong.... sedar,, sebenarnya aku juga pernah hilang RM250 hasil dari perniagaan tidak berjaya di internet,, seriously rasa sangat bodoh,,, rasa sangat menyesal,, aku harap korang tak kan menghadapi masalah dan peristiwa seperti yang aku dah alami,,, please la k,, pasal cerita aku hilang duit tu,, nanti la few years ahead aku citer kat korang k,, sorry,,,

katakan tidak pada INTERNET SCAMS!!!!

ingatlah,,, semuanya bermula dari kita,, dont start the first step so that you won't regret it for the whole of your life..

ps- nanti aku edit lagi kot entry ni,, hehe

 

1 comment:

  1. yup,akak pun hampir terkena tipu oleh wholesaler kidsapparels di facebook..alhamdulillah cepat tersedar.

    ReplyDelete