earth hour for this year bile??? - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Saturday, February 18, 2012

earth hour for this year bile???

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 

korang,,, dah tau ke tarikh untuk EARTH HOUR kite for this year??? cakap pasal EARTH HOUR ni muja teringat kitorang tutup lampu dekat um dulu,, kalau dok kat koridor bilik muja dapat tengok klcc,, bile dah cukup sejam,, kitorang tertunggu-tunggu klcc tu bukak lampu balik,, then bile dah bukak kitorang pun bersorak,, hehe,, sangat jakun kan? tapi seronok tau!!! :D

kenapa kita kena sambut EARTH HOUR ni??? sebab kita kena tau bahawa penggunaan elektrik dunia sangat tinggi,, dan pengurangan penggunaannya dalam tempoh sejam tanpa lampu sangat membantu,,, jadi do cooperate,, susah-susah orang yang bertanggungjawab berusaha untuk meningkatkan kualiti hidup kita sebagai manusia,, kita pulak gi rosakkannya,, apa perasaan kita kalau kita jadi mereka???

so,, dengan ini muja mengisythiharkan, EARTH HOUR tahun ini jatuh pada

31 MARCH 2012 8.30 PM TO 9.30 PM

jangan lupa tau,, show your effort to save our earth by supporting EARTH HOUR,,, kita khalifah di muka bumi ini,, anggaplah ini salah satu cara kita berbakti dan menjalankan tanggungjawab kita yang selama ini diabaikan. sekian

2 comments:

  1. ok noted dis year 31st march,kak mie n hubby mmg every year switch off lampu sejam bila earth hour..tapi bila skodeng neighbours sume terang je umah deyall...hehe kita patriotik,jimatkan tenaga!

    ReplyDelete
  2. @imie fatiema © tak pe kak mie,, yang penting diri kita dulu kan :D

    ReplyDelete