jadi askar???? omei!!!! - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Friday, February 10, 2012

jadi askar???? omei!!!!

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM.

i am no longer a normal civilian,,, hahaha,, betul ke penggunaan the word civilian tu??? adess,, betul ke tidak apa haku peduli??? hade ke yang peduli??? jangan peduli!!!

aku dah officially jadi askar wataniah,, aku dapat no tentera 62254** PJM NURMUJAHIDAH ISMAIL,,, wah gituu!!!!! PJM tu stands for PERAJURIT MUDA,,, perajurit muda ni kira yang the lowest in the hierarchy la,,, then,,, after PJM dah lepas satu tempoh rekrut,, kitorang akan dipanggil PREBET,, alamak,, can you imagine people calling me PREBET MUJA,, ok,, teringat PREBET JAMILAH yang lawa itu,, adakah aku akan jadi macam dia?? wait and see k,, ahaks!!!

hye korang,, hari ni aku gi latihan tempatan kat kem apa entah yang depan airport,, nasib baik la aku punye ipg dekat je dengan kem tu,, kalau tak,, memang tak terjoin la aku ngan benda berfaedah ni,, kenapa dia berfaedah walaupun buatkan duit aku habis beli sunblock?? sebab aku dapat RM4 per hour,, aku dapat 12 jam sehari,, so,, sehari aku dapat RM48,, tak ke berbaloi tu??? kulit hitam boleh putih balik kot,, ahaks!

untuk entry ni aku nak promote la korang yang

  • tak berapa nak tak tidur malam kalau kulit hitam legam
  • tak berapa nak kisah berjemur tengah panas yang goreng telur pun boleh,,,
  • tak berapa nak kisah tak balik rumah buat lemak time cuti panjang
  • tak berapa nak rindu sangat kat rumah walaupun menangis 2 baldi sebab nak balik
  • tak berapa nak kisah kalau tak dapat mesej bf/gf doploh lima jam sehari
  • tak berapa nak kisah tidur kat dalam hutan 2 minggu
untuk join group askar wataniah ni,, terutama untuk students yang tak berapa nak mampu macam aku ni,, yang terlebih mampu yang jugak macam aku pun boleh join jugak tau,, dapat duit poket,, at least topup nak contack montact dah cover la,,,, tapi tu la kena ada ciri-ciri yang tertera di atas yang bakal ditambah lagi,,, gambar aku yang latest dengan muka yang ber'arang' akan aku tunjuk kat korang nanti kalau aku rasa aku ni budak tak tau malu,, hehe,,,,

ps- tak sabar nak dapat duit,, hahaha,,,!!!!!
(ikhlas dalam bekerja,, jangan jadi macam saya)
 

1 comment:

  1. wataniah jahat... aq x suke.... :@ dont make me angry k wataniah.

    ReplyDelete