tukang urut la jugak camni kan??? - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Sunday, February 05, 2012

tukang urut la jugak camni kan???

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM.

hye korang,,, traffic blog muja sejak start study balik ni menurun,, adess,, sedih,, tapi,, ape boleh buat,, muja terima je dengan reda,, yang unfollow pun ada,, yela,, sapa nak follow blog tak aktif,,, hek3,, tapi,, tak marah pun,, hak masing-masing,, kecewa diunfollow?? baca SINI k,,, :D

hari tu ada sorang lecturer ni,, rumah dia kena rompak,, then,, she fractured her hand,, one of her fingers was injured,, then,, when i met her,, muja tanya la how was your hand,, dye cakap dah ok,, then she complemented the one yang kasi sembuh dia punye tangan tu,, muja pun mintak no hp ayah ku tu,,, the man addresses himself as ayah ku,, untuk baiki kaki muja ni,,, yes!!! harap-harap kaki muja dapat diselamatkan,, aceyy.. :P yang muja suka sangat ngan lecturer ni,, dye siap amik kertas kuning lukis peta,, ha??? macam la muja paham,, tak kenal pun jalan pengkalan chepa ni,, and time tu terpikey gak,, camne nak gi?? ngan sape?? ada chance ke??? ahaks,, tapi dah lecturer dah baik kemain usaha untuk kita,, muja amik gak la kertas kuning dengan peta masterpiece tu,,, tq madam!!! love you much lah!! :P

nak dijadikan cerita,,, hari yang sebelum kelmarin,, or kelmarin dulu,, kawan muja si mirah ni dia terselih jatuh tangga sebab tersalah bilang anak tangga,,, yang 2 dikatakan 1,, dumm!!! lompat,,, prakkk,,,, terseliuh,, adess,,, kesian betul,, last sem dah seliuh,,, this sem pun seliuh lagi,, sabar ye mirah,,, sob3,, muja pun sedih jugak,, kih3,,, so,, time ni la muja amik kesempatan untuk ajak mirah jumpa tukang urut yang tak mengaku sebagai tukang urut,, aik??? ape ni,, tak paham ek?? sila baca sampai habis,,, 

dah kawan muja terseliuh,, muja teringat la balik yang pasal ayah ku tu,, then,, muja ajak la dia pergi sana,,, mirah pun called la ayah ku tu,,,,

mirah- helo,,,, ni ayah ku tukang urut ke??
dijawab- bukan ni,, ni orang lain,,
mirah- ok,,, sorry,,, wrong number,,,

then,, muja texted la madam, telling her that i have got the wrong number,, then she resent the number,, aik,, dah sama,,, camne ni??? madam called,,, cakap-cakap sikit,,, then,,  muja lak yang called ayah ku tu,,

muja- helo,, assalaamualaikum,, ni ayah ku ke???
ayah ku- ha,,, ayah ku ar ni,,
muja- nak gi ngurut buleh?
ayah ku- saya bukan tukang urut. tapi nak tulung tengok boleh r,, tapi ikut saya ar saya nak urut ke dok,, doh kalau awak nak urut,, awak urut sendiri laa
muja- haa??????????
muja- apa-apa jela,, boleh tak nak bawak kawan tengok kaki ni,, terseliuh
ayah ku- boleh,,

adess,,, pening muja layan,, panjang gak la conversation ni,, alaaa,, kan senang kalau cakap camni je awal-awal,, sensetif tol la ayah ku ku sorang ni,, wekkk : p adess,, neves sey!!! orang kata berurut ni sakit.. adess,,, takuuuu!!! muja harap sangat muja tak tendang ayah ku time dia betulkan kaki muja,, hek3.. then kitorang pun call abe mi merangkap driver berbayar ipgkb untuk bawak kitorang,, neves dalam perjalanan,, alhamdulillah,, senang je rumah ayah ku dijumpai terpacak di tepi surau according to peta yang dilukis tangan oleh madam,, tq again!!!

then,, mirah start,, kemain dia teriak

SAKIIIIIIIIIIT!!!!!!!!

mirah,,, why did you do that??? you scared me to death ok,, kih3,, betul la dia cakap,, dia memang tak urut,, di sentuh kaki,, cari bahagian yang tak kena,, then tekan kuat-kuat sampai bunyi PRAKKKK,, ADOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!! haa,,, lebey kurang camtu la,, tak urut la tukan?? turn muja pun sampai,, alhamdulillah,,tak de la sakit sangat,, tapi,, sebab muja punya kaki ni dah bertahun rosan sekarang baru reti nak baiki,, tangan muja kedua-dua belah pun muja tunjuk jugak sebab kedua-dua thumbs muja ni lembek,, tak leh nak gagahkan sebab injured time main basketball dulu,, adess,, sempat lagi ayah ku bagi buah keras..

ayah ku- ni peseng main tok caro ko sakit nih
(budak ni tak peduli dah sakit time main)

adess,, pedas sungguh,, alamak,,, malu dong!! :P 
jadi la kaki muja cam gambar kat bawah ni la lebih kurang,,,

can you imagine camne nak mandi ngan kaki camni???

ayah ku siap citer lagi pasal kaki ni,, siap guna terms yang muja belajar kat um dulu,, metatarsal, metacarpal, anatomy human body, kaki ada 7 tulang,,, adess,, tak terhafal deh ayah ku,, tq for the knowledge k,,, ayah ku jugak ajar kitorang cara bertayammum,, so,, this is the first time in my life la muja bertayammum untuk solat,, wah,, ada faedah gak la,, dapat pengalaman bertayammum,,, ayah ku suh buang lepas bungkursan tu dalam 7  hari,, tapii,,, 

sapa tahan weh?????

so,, this is the second day,, and i already got rid of the pembalut kaki,, lega,, sekarang,, dah kurang rasa numb kat kaki,, rasa macam dah dapat kaki baru and dah jadi normal again,, hek3

ps- muja pernah berurut or baiki tulang,,, korang hado ko????
 

2 comments:

  1. saya pernah urut satu badan.memang terseksa la rasa masa tu.tapi kalau dah jantan,tak macho la jerit2.tahan jela sakit waktu tu.memang azab.hahaha..tulah,len kali hati2 sket.kalau saya gi jumpa ayah ku tu pon mesti dia cakap benda sama

    ReplyDelete
  2. @aReLaN yela,, pasni saya main slow2 je,, hehe

    ReplyDelete