apa jenis anak pun aku tak tau la.... aku pun boleh menangis,, ko tak de perasaan ke nak derhaka????!!!!!! - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Friday, March 09, 2012

apa jenis anak pun aku tak tau la.... aku pun boleh menangis,, ko tak de perasaan ke nak derhaka????!!!!!!

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 

hari ni aku yang tak de idea nak update blog di saat laptop masih lagi berfungsi ni pergila berfacebookwalking,,, hehehe,,, then aku jumpe benda ni,,, SOURCE. gilow!!!!!!!! ha,,, kan da kua bahasa kelate aku bile tengok gambar ni,, kecian weh!!! pehal ngan ko weh!!! ko tu rasa ko tau akan muda sampai ko tua ke?? eh,,??? pape jela,, yang pasti ko, anak derhaka yang masih kuat setakat ni,, akan tua jugak,,, paham tak??????

wehh,,,, syurga itu di bawah tapak kaki ibu.. redha ALLAH itu terletak pada redha ibu bapa... weh anak derhaka,,, maybe kat dunia ni ko selamat,,,, maybe kat dunia ni ko kuat,, maybe kat dunia ni ko hebat,, tapi nampaknya ko ni macam tak berapa nak sedar,,, dunia ini hanya sementara weh,, dunia ni tak permanent tak immortal pun weh,,,, dunia ini tak kekal weh,, sedar la wahai anak derhaka weh!!! ko tu tak de maknanya tanpa ibu ko yang ko hinakan sangat ni,,,, ko tu takkan ada nama pun kalau tak de ibu ko ni,,, ko tu takkan pernah merasa kenikmatan dunia ini kalau tak de ibu ko ni,,,,

kenapa aku nak marah sangat??? korang nak tau,,,???


KUALA LUMPUR: Menitis air mata seorang ibu yang lumpuh apabila menyedari dirinya ditinggal terbiar oleh anak tunggalnya di sebuah hotel bajet di Jalan Raja Muda Musa, Kampung Baru, di sini, sejak empat hari lalu.

Dia kini dijaga kakitangan hotel berkenaan yang membantunya menguruskan diri termasuk mandi dan mengganti lampin pakai buang selepas anaknya gagal dikesan.

Warga emas itu mulanya tinggal bersendirian di kampungnya di Johor, tetapi sejak sebulan lalu anaknya yang masih bujang membawanya ke ibu kota.



menitik air mata aku tengok video ni,,,,, T_T

ni la sebabnya!!! korang marah ke muja emo?? kalau korang marah sorry,, tapi muja nak tanya la korang,, apa korang rasa kalau korang tengok gambar ni,,,??? apa korang rasa kalau korang yang ditinggalkan anak tunggal yang korang tatang bagai minyak yang penuh tinggalkan korang macam ni??? apa korang rasa ada dalam kepala hotak anak nenek ni??? ok,, kalau nak berfikir positif,, mybe dye TERtinggal mak dia,, adakah korang pikey ada kelogikannya di situ??? fikir dan decide whether aku patut marah ke tak bila tengok gambar ni,,,

ps- ya ALLAH ya TUHANku,, aku harap aku akan berjaya menjalankan tugasku sebagai seorang anak walaupun aku tak kan bisa membalas segala jasa yang ditabur oleh orang tuaku,,,, :'(
 

3 comments: