cara print screen,, untuk yang tak tau lagi je,, :D - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Friday, March 30, 2012

cara print screen,, untuk yang tak tau lagi je,, :D

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM.

tadi aku merewang dalam facebook,, aku mendapat satu hipotesis,,,

"aku dah tak laku. orang dah tak nak chat ngan aku kat fb. tq"

hehe,, emo sikit di situ,, tapi bialah,, aku jugak salah,,, satu chat datang setengah jam baru nak rep.. bz mnjang berblog,, kalau bz study tak pela jugak kan? nasib baik mz sabar je,, kih3,,,, teringat lak zaman mudo-mudo,, sanggup berhabis gi cc nak chat (dulu kat umah tak de wifi lagi) pastu sanggup lagi berlapar,, adess,, nasib baik la jumpa mz,,, tukar no hp,, hilang dah minat chat online,, hahaha,,, yela,,, hp kan ada,, ahaks!!! jadi,, mz tak perlu la nak pasan sangat kan? :D

cam ni la aku lebey kurang time khusyuk mengayat,, mz la ni dah tumpulkan skill mengayat aku,, huh,,, jahat betol! grrrr.... :O

tapi ternyata hipotesis tadi salah sebab ada gak blogger yang sudi tegur aku,, amboi aku rasa hensem sangat time tu,, tapi tup2,,"sila bayangkan link churp2 dang says.my berbaris mintak aku click", datang pulak yang lain., hope la nak ejas aku, tap2, "muja, tau tak camne nak print???", yang ni 2 orang tanya hari ni, maklumlah ahad ni nak anta,"muja tolong check assignment language description??" adess,, ingatkan tegus sebab aku glamour,, upenye,, alahai,, tak pe,, demi korang yang aku cinta,,, aku akan ajar korang cara print screen k,,, follower yang setia, nadi seorang blogger,, tak gitu?? :D

CARA PRINT SCREEN
- print screen tu adalah untuk save kan page kat pc korang yang korang nak. paham kan? sila wat-wat paham k :D
  1. pergi ke page yang korang nak print screen
  2. click Fn (bawah sekali, butang kedua dari kiri) + Prt Sc (atas sekali, butang ketiga dari kanan)
  3. then bukak click Start.
  4. after that bukak Paint
  5. click Paste
  6. then,, korang edit la sikit-sikit kat situ kalau nak,, crop ke hape,,
  7. then Save. done :D

No comments:

Post a Comment