laptop apa yang best ek? - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Wednesday, March 21, 2012

laptop apa yang best ek?

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 

hye korang,, sukanya aku bila keberanian untuk mintak laptop baru hadir dalam diri,,, siang tadi aku mintak kawan aku taip kan mesej untuk hantar kat abah,, and send,, kalau aku tulis sendiri confirm lepas tulis aku delete or save as draft je,, ngeh3,,, aku ni penakut amat kalau nak mintak apa-apa daripada parents aku sebenarnya,, padahal salu je dapat apa yang aku mintak,, hehe,, korang tolong la k recommend model yang best dengan harga berpatutan. yang pasti  aku nak jenama ASUS.

specs yang aku nak
  • tahan lama, susah rosak, tahan lasak. sama jekan sumanya,, hehe
  • bateri tahan lama
  • i5 kot,,, bajet dalam RM2000 cukup tak? gitau la k



 

10 comments:

  1. Ni, pakai la model yg lana pakai sekarg ni,

    ASUS model A43S series
    OS nya windows 7, hardisk 640GB, memory 2G, dan cam yg muja nak, i5. Lana baru guna 2,3 bulan ni. Harga dpt RM2100. Harga pandai tawar lana rasa boleh dah dpt dalam 2000.

    ReplyDelete
  2. hehe, u r welkam muja. Ada pengeluar lain yg lebih murah, spec lebih kurg cam tdi, HP tak silap masa nak beli tu. harga dpt rm17++. Tapi, alang2 nak membeli,alah beli menang memakai, ye dak?

    ASUS skrg kan antara yg terbaik dalam kelasnya :)

    ReplyDelete
  3. deno suggest dell... notebook dell x sampai rm2000 dan tahan lasak.. deno punye da pakai 5 tahun xde prob ape lg..

    ReplyDelete
  4. ASUS..walaupun CM dah tak pki laptop lepas laptop dicuri..tapi ari tu rmi yg rekemen ASUS masa g Low Yat buat survey utk beli laptop kali ke2...

    ReplyDelete
  5. @Tyntha Lana setuju ngan pndapt awak tu,, best la :D

    ReplyDelete
  6. @Tyntha Lana setuju ngan pndapt awak tu,, best la :D

    ReplyDelete