apa itu advertorials??? blogger buat duit weh,,, :D - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Sunday, April 01, 2012

apa itu advertorials??? blogger buat duit weh,,, :D

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. menangi samsung galaxy note kat sini :D

hari ni muja rasa bangga sangat bila ada orang tanya pasal advertorials di blog muja,, kih3,, rasa nak bajet hanis zalikha kejap,, hehe,, ni berlaku bila ada blogger ni,, baru wat online shop barangkali,, wat ga,, 


then,, dye tanya penambahbaikan,,, so,, dalam salah satu cadangan muja tu,, muja tulis la untuk dia tawarkan kat blogger lain untuk tulis advertorials,, korang tau tak advertorials tu ape??? tak tau,, ok,, continue reading k,, muja dah wat research guna google untuk korang :D

bukti ada orang tanya


thanks ea join tgis giveaway....amat2 dihargai sgt....thanks utk komen2 tersebut =) 1.berniagalah dengan jujur nescaya akan berjayalah kamu,, :D (insyaallah...tu yg kami amalkan...thanks ea utk ingtan tu) 2.buat la program untuk bloggers tulis advertorials untuk perniagaan ni di permulaan perniagaan,, moga orang ramai akan lebih mengenali perniagaan ni. bagi upah sikit kat blogger,, kalau buat jangan lupa invite saya k,, :D (wat advertorial tu cne ea???bole ajar sy???please2 emel sy fariha_mszayyad9889@yahoo.com utk penerangan...thanks) 3.kemesraan dengan pelanggan itu penting,, utamakan mereka.. (yup...insyaallah) 4.bersabarlah dalam melayan kerenah mereka,, mereka ingin membeli semestinya barang yang memuaskan hati :D (yup...btol2) 5.selalu la update barangan,,, so that barangan sentiasa up to date :D (insyaallah akan kami update slalu...thanks ea)

hasil google:
An advertorial is an advertisement in the form of an editorial. The term "advertorial" is a portmanteau of "advertisement" and "editorial." 



contoh advertorial dari google :D

so,, advertorials ni sebenarnya,, penulisan untuk mengiklankan sesuatu,, untuk mempromosikan sesuatu,, ala,, macam yang hanis zalikha salu buat tu,, promote products kecantikan.. chocolate,, yang tu la,,, jejari runcing pun satu kan tulis advertorials? camtula,, advertorials tu salunya ditulis oleh blogger famous amous je,, blogger cam muja ni wat rugi pengiklan je,, hahaha,, traffic tak setara mana,, nak tulis advertorial konon,, kih3,, tapi,, manala tau one day kan?? hehe,, berangan itu perlu,, :D

kalau ada yang sudi nak bagi muja peluang tulis advertorials,, roger2 la k :D


1 comment:

  1. berangan itu perlu.. :)
    bagusnya shafiq tu, nak promote apa?

    ReplyDelete