blogging tip : apa yang patut ada pada banner - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Wednesday, April 11, 2012

blogging tip : apa yang patut ada pada banner

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 

ni post kedua aku yang hilang,, hish,, lepas ni aku nak kena berhati-hati semasa delete post,, hmmm,, aku rasa memang macam tu la,, so,, aku nak bagitau korang ape benda yang patut ada kat banner ga or segment or contest so that orang tertarik nak join,,, ni pendapat je k,, :D
  • nama events yang menarik. yang biasa-biasa ni dah biasa sangat,, hek3,,, tulis la marbelous ke,, fantastic ke,,, anniversary ke,, kalau tajuk puji peserta pun boleh jugak,, macam 'ga untuk orang hot macam muja,,, !!' ahaks!!! confirm kan ramai yang nak join,, hahaha :D
  • gambar dan design yang menarik. gambar tu boleh jugak guna gambar hadiah yang ditawarkan,, baru orang nampak terus meleleh hingus nak join,, warna pulak biar yang glaring sikit so that menarik perhatian,,,, hek3... kalau boleh yang animated or flash punya,, baru la nampak canggih sikit,, kalau tak reti buat,,, suh blogger lain,, ramai je reti :D
  • nama blog dengan url blog kita pada banner tu,, barulah dapat promote events sambil promote blog sekali,, manalah tau ada yang tak nak join events,, tapi nak blogwalking ke,, kan? dah dapat traffic free kat situ,, untung kan? :D
  • tarikh mula dan tarik berakhir. that peserta boleh tau terus sejurus tengok banner tu yang dia boleh join lagi ke tak. memudahkan la. tak perlu nak cari tarikh dalam entry dulu baru tau. it is some kind of a waste of time :D
di banner muja ada je yang tak ikut specifikasi kat atas,, tapi,, muja rasa specifikasi kat atas tu la yang terbaik untuk ada pada banner,, chow!!! :D

oh lupa,, yang rasa nak buat banner simple2 je,, boleh CLICK HERE,, buat sendiri,, :D

 Banner
salah satu banner yang sangat menarik kan? hehe,, join cepat!!! :D

1 comment:

  1. Thanks Muja..lenkali akak carik Muja buatkan banner GA kay...

    yg lain, jomlah join GA nih..hadiah hebat worth RM 120..

    sowwylah banner x cantikkk

    http://www.telekungnajwa.blogspot.com/2012/04/jom-join-1st-giveaway-fromtelekungnajwa.html

    ReplyDelete