bukit keluang, tapak penggambaran merong mahawangsa,, korang dah lawat lom??? - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Sunday, April 15, 2012

bukit keluang, tapak penggambaran merong mahawangsa,, korang dah lawat lom???

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 

hari ni aku update lak pasal bukit keluang,, the indescribable beautiful place for us to visit,, plus,, tempat ni la yang the famous film merong mahawangsa wat penggambaran,,, what do you think the reason KRU pilih tempat ni kan,, mz cakap pantai kat ganu ni cantik amat,, aku mula-mula tak percaya,, well,, i am muja,, i have to see then i believe,, hehe,,, so,, layang gambar pulak k,,, gambar yang aku upload sume ada aku,, sebab aku giler glemer,, kih3

turun je dari bas ekon ipgkkb ni terus aku snapped gambar,, tak nampak pantai lagi tu,,, huhuu,, can you image how addicted me of taking pictures,, really,, you cant imagine it,,, ni pun sikit sebab bateri camera olympus aku tu kondem,, so,, kena jimat cermat,, kalau tak,,, dalam dekat 12 jam dari perjalanan sampai la balik ipg balik aku amik gambar,, can you imagine berapa jam korang kena tunggu baru boleh baca entry aku ni?? hahaha

sampai je,, amik gambar,, terus dapat air tin,, tq to alang and the geng yang dah susah payah uruskan pemakanan kitorang,, kalau tak,, aku berisiko mati di pantai kerana kebuluran,, air dipaksa minum on the spot sebab tin tu kitorang nak guna untuk permainan yang nak buat petang t,, huh,, kembung perut sey,,, grrr,,, jahat betul,, aku yang baik ni pun minum la,,, demi kawan,, sedap gak ye perisa epal.. yummm3

nah bukti kitorang gi bukit keluang je,, bukannya gi Mauritius k,, takut korang tak caye bile tengok warna air laut tu nanti je,, everything in this world needs proofs kan?

pada zaman dahulu,, terdapat seekor ular yang saaaaaaaaaaangat besar,,, saiznya yang sangat besar mengalahkan bukit dan singa,,, maka bergaduhlah ular dengan singa kerana berebut dengan singa tersebut untuk menjadi raja rimba,,

singa saaaaaaaaaangat marah lalu naik ke puncak bukit,, tapi besarnya ular itu tidak terkalahkan oleh singa itu,,, singa berasa saaaaaaaaaangat sedeh

melihatkan singa yang menangis teresak-esak merayu untuk rakyatnya,, ular besar menjadi kesian dan melepaskan singa.. ular juga berjanji tidak akan mengganggu haiwan di dalam hutan itu lagi,,, singa pun turun daripada bukit itu untuk kembali kepada rakyatnya

maka ular besar menanam sebuah pokok peringatan di atas bukit itu tanda peringatan untuk singa yang telah dia lepaskan,, setiap kali ular melihat pokok itu,, dia akan berkata "wah baiknya aku,, sanggup melepaskan singa" sekian terima kasih. :D

best kan cerita aku??? hahaha.. sebenarnya ular tu time kitorang buat sand animal,,, bajet ganti sand palace la,, alhamdulillah sangat dapat ular je,, senang amat,, hek3

disebabkan air laut tengah pasang,, kitorang terpaksa membina benteng yang tak berapa nak kukuh untuk bertahan selama sejam sementara proses pengadilan sand animal dijalankan,, doa doa,, janganlah runtuh,, kih3

wah,, ayunye aku kan,, hek3,,, sila jangan muntah,, tahan je demi aku yang cute ni,,, haha.. maka betullah kata mz,, aku ni mengade,, kih3

kalau nak rasa masuk gua macam ni la lebey kurang,, kena pergi bukit keluang,, aku dah letak foot mark kat situ,, korang bile lagi?

manja-manja ngan alang pulak,, hek3,, other names,, dont wanna mention,, padan muke,, wekkk

time main galah panjang,, sorry sangat kat azizi,, aku over excited hari tu,, cian dia,, pressure sebab aku,, sorry sangat k,,, aku ni kalau dah main,, macam kena rasuk sikit,,

aku kena jaga line,, hmmm ada  yang tak kena dengan gambar ni,, tapi,.. aku wat tak nampak jela,,

sementara menunggu ape ntah,, menikmati pemandangan dulu,, ingat salu ke dapat chance macam ni???

walaupun aku tak de dalam gambar ni,, aku upload jugak sebab aku rasa gambar ni lawak sangat amat,, kih3

cantik amat kan,, sila datang ke ganu k,, :) three layers,,, sand,,, sea,,, sky,, triple s,, wah,, baru perasan,, cantikkan?? sila ucap subhaanallah sekarang,,,, alhamdulillah jugakk,,,

oppps!!!!!!!! bukan aksi lucah ye!!!!! ni game nama dia cium straw,, nampak tak gelang getah ngan straw tu??? cium straw berjemaah,, ko hado??? kulit aku start menghitam,, tapi aku upload jugak,, hitam pun mz tetap suka,, time main cium straw,, ngan qaiyah yang tengah merajuk ngan aku sekarang ni,,, kih3:D

apala nak jadi ngan manusia zaman sekarang,, macam la takde tangan,, kalau tak nak buang,, jangan beli!!! biar kebulur korang kat pantai!!!

ni main baling selipar,, ni la target kitorang,, aku punye balingan,, mesti la,,,,,,,,, semua tak kena!!!!!! uwaaaaa!!!!!!

sila fikir sendiri kenapa aku pakai purdah buatan itu di bawah terik cahaya matahari,, cantik gak berpurdah ni,, mm,, tapi tang spek memang sangat spoil.. grrrr....

ni larian cinta,, semua kaki kanan kena ikat,, kitorang menang ok,,, ceyy,, bangga,,, :)

entah anak sapa aku colek untuk jadi model aku,, alahai,, pandai pulak di peace kan tangan dia,, memang sangat model la adik ni,,, suka3 :)

ps- nak gi taman negara,, tapi,,, RM150 tu out of budget la for 3 days,,, :(

 Banner

4 comments: