cara nak pujuk orang merajuk,, kih3 - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Monday, April 23, 2012

cara nak pujuk orang merajuk,, kih3

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM.



semalam,,, lecturer aku,, madam j ada bagi lecture kat kitorang,, tapi bukanlah lecture for language description k,,, tapi,, lecture, word yang korang guna time korang kena lecture,, korang paham tak?? tak paham?? sila tanya orang yang paham,, iaitu,, ehem,, aku la,, kih3,,

dalam lecture yang hot tu,,, kitorang diberitahu cara untuk berbaik ngan orang yang kita tengah gaduh,, memang kena setepek kat muka aku la,, haha,,, biala,, sincerely,, yang aku tulis ni apa yang madam j bagi tau je,, tak bermakna aku buat k,, hahaha,,, aku tak sebaik yang disangka sebenarnya,, eh,, korang rasa aku baik ek?? kecian kat korang,, hehehehe,, tapi,,, aku ni kategori baik dalam jahat,, ok ta??? ok la tu kan,, sila jangan ubah persepsi korang kat aku pulak,, mm,, tak de lagi anak-anak kucing mati kat tangan aku setakat ni ,, eh ye ke,, rasanya aku pernah kurung 3 ekor sekali masa kecik dulu,, bukak je dah kejong,, mmm,, yang dikira ke?? aku tak de niat pun nak bunuh dorang,, aku tak tau malam tu nak hujan pastu aku balik kampung,, jangan la salahkan aku k,, budak kecik yang sangat cute dan innocent je masa tu,, uwaaaaa!!!!!

eh,, back to the main topic

  • firstly,, korang hantar dulu notes kat orang itu,, tanya kenapa,, gitau kenapa,, yang penting,, dalam surat tu korang boleh tulis apa-apa sahaja,,, bila baca ni,, tak de la situation tu jadi hot,,, paling teruk pun dorang boleh blend surat tu then kumur-kumur pastu ludah dalam lubang jamban,, tu tahap paling teruk la,, kih3.. tak matinya korang,, hehe
  • secondly,, kalau yang first tak jalan,, memang tak de cara lain dah,, kita memang kena face the trouble maker la,, time jumpa tu kena pilih masa dan situasi terbaik,,, jangan masa dia dok tengah nak habiskan assignment nak anta lima minit je lagi korang gi kaco,, tak de maknanya masalah nak setel,, makin merebak,, makin besar adalah,,, nak jadi macam tu???? 
  • madam j cakap,, suh tanya baik-baik,, suh rendahkan diri,, cakap dulu kita ni tak sempurna,, tak perasan pernah lukakan hati orang tu,, gitau dulu kelemahan kita so that opponent tu tak rasa tercabar sangat,,, manusia ni takleh kalau tercabar,, dia jadi hot nanti,, kalau lagi hot dari aku jadinya kan ke naya,, ahaks!!! kena pandai-pandai la k,,, :D
kalau merajuk nampak cantik macam ni,, hari-hari aku nak merajuk,, hahaha!!!!
  • then,,, korang suruh la dorang listkan benda yang buat dorang tak puas hati dengan korang,,, suruh dia list kasi panjang,, biar habis segala dendam dalam diri dorang terhadap korang,, kalau dorang dah habis idea,, korang bagila idea kat dorang,, haaa,, baru puas hati dorang nak menulis,, banyak idea nak burukkan orang,, hahaha,,, tapi,, hasilnya insya ALLAH berbaloi,, sabar je ckit,, :D
  • lepas dorang dah habis tulis,,, korang pulak bagi list benda yang korang tak puas hati ngan dorang,, barula adil dan saksama,, masa ni la dorang kena disedarkan bahawa dorang pun 2x5 je ngan korang,, kih3,,, baru dorang sedar langit tingi or rendah,,, barulah dorang sedar dorang pun tak sempurna,, macam kekita ni je,, tak de lebey pun,,
  • korang pun bermaafan la k,,, harap benda tu setel setakat tu je,, korang pun jangan la ungkit lagi hal tu,, i know its easier said than done,, but,, you should try,, try your best,, ok??? lepas tu,, korang decide la korang nak kawan baik ngan dia ke tak,, kalau korang just cannot go dengan dorang,,
  • AVOID THEM,,, it is not them korang dah jadi enemies,, but,, avoid them to avoid trouble,, nothing wrong kan??? be professional,, and wise,,
sekali lagi,, tak semestinya yang aku tulis kat atas aku buat,, aku just rasa tips madam j bagi tu menarik sangat,, korang boleh guna gak untuk nasihat orang dengan cara halus,,, best ni,, rasanya macam it will work,, ok,, that is all,, tq!

ps- biarlah aku layan rajukku ini,, walaupun hanya untuk seketika cuma,,,



 Banner

 

5 comments:

  1. Suke gmbr tu..... Mcm tu kot kalo ko lukis.... Hihihihi....

    ReplyDelete
  2. ok syadah follow..follow back ok.

    ReplyDelete
  3. wah menarik lhaa. tips yg brguna ;) thumbs up ^^

    ReplyDelete
  4. awak di tag ;)

    http://imakasihdani.blogspot.com/2012/04/1st-giveaway-by-syakilla-syed-alwi.html

    ReplyDelete