do think rationally for the sake of Malaysian people - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Thursday, April 05, 2012

do think rationally for the sake of Malaysian people

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 

aku tak suka warna biru,, aku suka pink
aku tak suka warna hijau,, aku suka warna merah,,
ni pesanan for all,, yang suka warna apa-apa pun dalam dunia ni

aku harap for those yang nak pergi sana,, nak duduk dan bantah,, fikir sekali lagi k,,,, tolong,, jangan cemarkan keamanan negara kita,, jangan timbulkan traffic jam yang sedia ada teruk,, jangan kotorkan kawasan itu dengan sampah sarap,, jangan tambahkan bilangan orang dalam penjara,,, jangan tonjolkan kelemahan kita dalam mengawal emosi,, i am begging you here,, you can choose whoever you want.. you can have whatever you want but please,, do it in a proper way,, use the correct channels,,, or else,,, it will result in something very horrible to our country,,,

it is not the way,, in my opinion,, but,, i am sure that it should be everybody's opinion too,, kita ada cara yang betul,, jangan sampai masalah yang sedia ada besar,, makin besar,, lebih teruk lagi,, kalau masalah kecil,, tapi kita besarkan,, paling teruk kalau kita suka-suki hati je timbulkan masalah yang sebenarnya tak da,, please,, do not think for your own self,, but for others too,, for your family,, for your relatives,, for your colleagues,, for me in you dont mind,, tolong,, think for the future generations,,, their fate is on our shoulders,, teruk sekarang,, teruk juga masa depan,, jangan besarkan jurang yang dah sedia dalam dan luas,,, takut nanti berlaku pulak pertumpahan darah,,,

mencegah itu lebih baik dari mengubati,,,

ps-sedih memikirkan nasib aku dalam masyarakat yang berpecah belah

 Banner

3 comments:

  1. nak join jugak sebenarnya ni sebab hari tu tak sempat join pon.hmmm..memang ada banyak cara tapi kalau dah media dikuasai oleh satu pihak,camne la nak menyuarakan.tengok tv,baca paper sume sama je.hmmm

    ReplyDelete
  2. @arelan... Betul tu. Aq sokong. Jd org yg berfikir, gunelah akal sebaik mungkin.

    ReplyDelete
  3. @arelan... Hahaha aq faham. Hny org yg ade akal mampu berfikir.

    ReplyDelete