ipg, ipta yang BUKAN UNIVERSITI. - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Monday, April 23, 2012

ipg, ipta yang BUKAN UNIVERSITI.

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
1000 token untuk beli ipad . click here :D

hari ni best sangat sebab kelas 2 jam tak de lecturer,, kih3,, best3,, best3,, best3!!!!! sangat sangat sangat amat sungguh sekali bestnya,, hek3,,, hari ni aku nak tulis entry untuk diri sendiri,, supaya aku sedar diri,, supaya aku dapat terima kenyataan,, supaya aku dapat sesuaikan diri,, bahawasanya,,,

ipg ini adalah ipta yang bukan universiti


dulu pernah aku terpikir bila kerinduan terhadap kehidupan di universiti malaya menerjah,, kehidupan di sana,, rakan-rakan satu kepala di sana,, siang di sana,,, malam di sana,,, wifi di sana,,, kolej kediaman di sana,, wah,,, aku sangat merindui,, kehidupan yang aku rasakan terbaik untuk aku,,, tanpa ada sesiapa mengawal,, aku bebas,, parents jauh,, dont have to worry,, nak balik kolej malam, pagi, suka hati je,,, wah,, mid valley tu jalan kaki pun sampai,, semua tempat reachable,,, ts? pyramid? asal cakap nak je,, confirm sampai,, tapi,, sekarang aku bukan di sana lagi,, dulu aku study subject sains,, fizik kimia bio,, oh,, susah kemain bagi aku,, sangat amat,,, tapi,, disebabkan cara hidup yang sangat best,, i tried to bear with them,, huhu,,,

sekarang aku kat sini,,

kat ipg,,, ipg, ipta yang bukan universiti


kena keluar dari hostel before 7.45,, nak biasakan diri kehidupan di sekolah nanti,,,
name tag kena pakai manjang,, kalau tak,, tak leh masuk library,, aku main masuk je biasanya,,,
kena masuk kolej sebelum kul 11 malam,, bahaya dok kat luar lewat-lewat sangat
nak keluar kena letak kad kat pondok pengawal,, so that pihak kolej tau,,, safety first
pakaian kena bersesuaian,, kasut hitam,, wajib tutup aurat,, jangan nak ketat, sendat, sangat
kul 11 tak leh merewang luar asrama dah,, nanti kena ngan pak guard,,,

kat ipg,,, ipg, ipta yang bukan universiti


see?? how different they are??? tapi,, aku percaya ALLAH has fated the best for us,,, aku ditakdirkan belajar TESL untuk mendidik generasi masa hadapan,, aku ditakdirkan menjadi guru yang akan sort of menbawa pelajar ke arah jalan yang betul insya ALLAH,,,, aku selalu dengar

A DOCTOR KILLS A PATIENT,, 
BUT A TEACHER KILLS A GENERATION

seeeeee???? it is hard,, it is very very hard actually,,, how can i bear with students who tend to sleep in my class??? how can i make them understand the difference of adjective phrase and noun phrase??? how can i make them stop running here and there, breaking the glass and chairs and desks???? it is scary,,, it really does,,, oh Allah,, help me to be one of the best teachers,,, who will teach, educate and take care of my future generation,,, especially my future Islamic generation,, so that,, i can contribute to my beloved religion,,,
MY WAY,,

 Banner

2 comments:

  1. Salam muja..

    suka baca entry yg ni.. :)

    kadang2 kita rasa, kehidupan kita yg skrg ni dah ckup terbaik, lebih2 lgi apabila dikelilingi keseronokan, kesenangan..kita rasa "yeah, itulah hidupku!"

    Smpai satu ketika, Allah tunjukkan jln pada kita, mula2 kita tak suka..lama2, dengan sendirinya, selari dgn peningktn usia dan kematangan kita, kita akhirnya boleh terima..

    Hakikatnya, kesusahan banyak mengajar erti kehidupan..keseronokan salunya bt kita leka,alpa..

    #cikgu kelas lana masa drjh 6, salu sebut quote ni: Be the best, among the best.. smoga muja berjya jadi yg terbaik dikalangan yg terbaik.. ingatlah, sntiasa merendah diri.. baru org menghormati :)

    ReplyDelete