petua ringakan azab di kubur,,, insya ALLAH efekti kalau amalkan. - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Friday, April 06, 2012

petua ringakan azab di kubur,,, insya ALLAH efekti kalau amalkan.

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. menangi samsung galaxy note kat sini :D

hye,, ok la,,, untuk first entry for today,, aku jumpa kat facebook... mcam best je,,, opps,, kepala aku senget sikit pagi ni sebab baru bangun dari tido at 12 lebey kurang,,, dah sapa suh tido kul 5 tengok secret garden semalam???? nak gitau jugak,,, mz dah melanjurkan majuk sehari semalam hari ni sebab degil tak dengar capa,,, dye suh tido awal,,, ehehem,, adess,,, semalam dah letey mujuk,, hari ni lagi,, ish,,, hari ni malas la nak pujuk,, tunggu je esok,, hahaha

nah,, amik untuk korang petua ringankan azab di kubur,, kalau kita rasa tak nak seksa sangat di kubur kelak,,, amalkan k,, the word kita di situ,, adess,, aku menasihati diri sendiri ni,, haha,, bila la aku nak jadi orang yang macam bila orang tengok,,, eh,, muja yang budak baik tu,,, eh,, muja yang sentiasa menunduk tu,, eh,, jangan kaco budak muja, dia baik,, eh,, muja yang sweet tu,, ngeh3,, baca la bawah ni,,, jangan layan aku mengarut,, hehe

Nak PETUA ringankan azab di kubur nanti?Mai sini nak kongsi .

1.Sentiasa baca surah Al-Mulk pada setiap malam sekurang-kurangnya malam Jumaat

-surah ni dapat mencegah/ringankan azab di kubur nanti..

2.Membaca surah Ad-Dukhaan
3.Membaca surah As-sajaddah.

Sebaik-baiknya lebih afdal baca semua..tapi kalau baru nak start bacalah dulu surah AL-Mulk slow2..then,baru surah lain...biar baca sedikit tetapi istiqamah daripada baca banyak tetapi hanya sekejap sahaja...kan??

source facebook

7 comments:

  1. sis, baca bape kali ekk ?
    malam time tidur ke pe ?

    nnt sy dtg balik :)

    ReplyDelete
  2. @hatiAMIRA yang muja tau,, almulk-sebelum tidur. alkahfi- malam jumaat :D

    ReplyDelete
  3. Amalkn surah almulk. Ade cerite tntg surah tu... Postkan la akak muja... Hahaha.. Tntg dgr org bace surah almulk dikubur...

    ReplyDelete
  4. Surah alkahfi tu sebelum masuk waktu solat jumaat pun elok dibace ok kak muja... Hahahaha

    ReplyDelete
  5. baca Surah Al-Fatihah dan Tiga Qul pun sunnah nabi sebelum tidur :)

    btw, saya dah edit entry ga Muja ;)

    ReplyDelete