post terdelete,,, huh,, cara buat sticky post. - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Wednesday, April 11, 2012

post terdelete,,, huh,, cara buat sticky post.

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 


sorry,,, aku terpaksa buat dua kali post yang sama sebab maybe aku terdelete post ni,, ish,, geram betul laa,,,, geram amaaaaaat!!!!

cara buat sticky post

  1. mula-mula korang tulis je entry korang tu,,,
  2. then publish macam biasa,,,
  3. then korang edit post tersebut,,,
  4. korang tengok bawah label tu,, ade POST OPTIONS kan? kat kiri... korang click situ.
  5. then,,, dia akan keluar macam-macam menu baru,, korang tengok kat post date and time,, korang tick kat SCHEDULED AT
  6. korang tetapkan la DATE and TIME yang korang nak hentikan sticky post tu,, paham kan? misalnya korang nak buat 2 minggu,, korang tambah jela tarikh yang sekarang 2 minggu,, lepas 2 minggu tu,, dye tak jadi sticky post dah la,,,
  7. then,, korang click la PUBLISH,,
  8. done :D

1 comment:

  1. Slm, singgah di sini tambah ilmu tentang blogging.. memang membantu. Thanks a lot

    ReplyDelete