berak sakit,, beranak berganda-ganda sakit,,, - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Thursday, May 03, 2012

berak sakit,, beranak berganda-ganda sakit,,,

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
kalau sayangkan ibu-ibu di dunia ini :D

hari ni aku check blin then aku tengok ada ads baru masuk,, macam biasa blin ni sikit je ads dia dalam satu masa,, yang ada sekarang YANG NI dengan YANG NI je,, 2 at a time,, pernah sekali tu tak de langsum, haram,, mmm,, tapi blin tetap jadi pujaan sebab blin la paling tinggi earning aku berbanding NUFFIE, CHURPIE, dengan SAYSIE,, so,, biala aku mengharap dengan blin je,, hehe

tapi ad kat blin kali ni sangat menyentuh hati nurani aku sebagai seorang wanita,, aku pun tertanya-tanya,, adakah aku kuat untuk menghadapinya seperti wanita-wanita lain tika sampai masanya nanti,, banyak kali aku terpikey tak nak kawin sampai bila-bila bila aku bayangkan perkara yang berlaku,, kesakitan untuk melahirkan,, tapi RASULULLAH tak nak mengaku umat la pulak kalau berperasaan tak nak kawin,, so,, aku buang jauh-jauh hasutan syaitan,, aku kambus dalam-dalam rasa ketakutan,,, aku tanam dalam-dalam semangat perjuangan,, ecececey,, hehe,,



korang dah lawat ke PAGE INI,, dah tengok pengorbanan seorang ibu yang dengan susah payah melahirkan? walaupun labor is fatal,, dorang tak denya nak gugurkan,,, exception terhadap ibu yang gila dan tak rela,,, reti buat anak je,, jaga tak nak,, dorang menganjung 9 bulan + +. sanggupke kita? dah tu kita nak duduk senyap-senyap tanpa membantu? korang tau tak...

Tragically, this is the reality for some 350,000 mothers who die from complications during pregnancy and childbirth each year.

tak leh ke kita luangkan sedikit masa,, these deaths can be prevented sebenarnya kalau kena dengan cara,,, so,, HELP MOTHERS HERE,, and show that you actually care,, that is all that i hope,,,

 Banner

No comments:

Post a Comment