hipokrit ni macam makan nasi. - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Wednesday, May 02, 2012

hipokrit ni macam makan nasi.

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
kalau sayangkan ibu-ibu di dunia ini :D


picture source

sebenarnya tak de niat pun aku nak tulis entry ni,, tapi dah bila check news feed and tertengok and terlihat gambar kat atas tu,, terusla datang idea mencurah-curah ke ladang gandum,, jadilah,, koko krunch!!! u yeah,, hehe,,, ok,, lame joke i guess

sebenarnya aku tulis entry ni untuk diri aku sendiri yang sentiasa hipokrit,, ye,,, aku sangat hipokrit sebenarnya,, sedang menyampah gila dalam hati aku boleh lagi tersenyum manis dengan orang paling aku benci,, can you imagine how hard it can be to fake your smile? you can if you are human,, yeah,, all human are hypocrite because hypocritical is a requirement to survive in this world,, jangan nak ngaku baik sangat la nak kata, "aku sentiasa ikhlas sepanjang masa tanpa ragu-ragu". you are a lame liar then,, wekkk for you 10 times,, hahaha

next,, bagi aku tak perlu la rasa bersalah sangat walaupun pada saat kita rasa kita hipokrit sangat,, sebab bagi aku, ia satu keperluan,, untuk kebaikan semua orang,, untuk mengelakkan kesukaran dalam hidup,, untuk menyenangkan semua yang ada,, untuk mendamai dan mententeramkan suasana,, adakah itu salah? kalau tak hipokrit,, kita hanya akan menambahkan bilangan musuh di dunia,, hanya menambahkan kerut di dahi untuk jadi lebih tua di usia muda,, hanya akan menyukarkan bicara,,, aneh bukan? it is an irony,, but it is still the truth...

BUT!!! everything in this world has its limit,, so,, as human with the mind and brain that ALLAH has given us,, we should know our limitations in doing everything including when we are being hypocrite. jangan gunakan alasan "hypocritical is a need" as an excuse for us to get things for granted,, aku tak tau la ape aku tulis ni but still i hope you get the gist of what i want to convey to you,,

ps- rasa macam nak kumpul duit beli toshiba la plak,, aishhh,,,

wah ibu ini,, besar sungguh pengorbanannya untuk anaknya ye,, hmmm
kelawaan perempuan cina ini tiada tandingan

 Banner

3 comments:

  1. sokong 100%..Manusia ramai sekarang ni tak boleh dipercayai 100%

    ReplyDelete
  2. dah beli dah toshiba..tapi peti ais dgn mesin basuh toshiba la..haha..

    CM ni bute it la..;(

    ReplyDelete