kalaupun terpaksa - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Friday, May 04, 2012

kalaupun terpaksa

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
kalau sayangkan ibu-ibu di dunia ini :D

perhatian,,, hari ni lepas umi merayu-rayu ngan aku baru la tergerak hati aku ni untuk lipat baju yang menggunung,, kalau mz tau ni,, confirm dia cakap camni

"muja, aku rotan ko!"

hehe,, tak kisah pun,, dia rotan dengan lidi je pun,, tak sakit,, hahaha,,, tapi betul ke tak sakit ek? hehe,, jangan rotan ok? hehe,,, sebenarnya aku baru bangun ni lepas tidur dalam kul 9 tadi,, hehe,, sekali lagi aku memberi alasan untuk mz cakap nak rotan aku,,aku rotan dia balik,, kah3,,,

facebook walking jap,, then jumpa USTAZ DON post yang kat bawah ni,,

Bertudunglah walau TERPAKSA. Solatlah walau TERPAKSA. Puasalah walau TERPAKSA. Kerana kewajipan itu memang kadangkala sifatnya terpaksa.

Dari keterpaksaan itu, perlahan2 kita akan menemukan hikmah dan akhirnya hati kita menjadi ikhlas keranaNya.

Kalau nak tunggu ikhlas, sampai bila nak tunggu baru nak beribadah?

Hidayah perlu dicari, bukan tunggu. Macam makanan, kalau tak suap, ia tak masuk ke dalam mulut

Dipetik dari Ustaz Azhar Idrus... :)

aku pernah je baca benda ni daripada page ustaz azhar,, rasanya macam aku pernah je wat entry pasal ni,,, tapi tergerak sekali lagi untuk aku buat entry ni,, manalah tau korang ada terlepas pasal ni kan,, kalau yang baca sekali lagi pun tak de hal kan,,, sifat manusia tu kan cepat lupa,, so,, baca jela ulang-ulang agar sentiasa melekat kat kotak fikiran tu,, :D

aku nak buat pengakuan berani hidup dekat korang.. masa aku kecik dulu aku pernah tanya ustaz aku,, tak pe ke kalau kita baik,,, kita solat,, kita buat semuanya kecuali pakai tudung? aku dah lupa apa ustaz aku cakap,, yang pastinya,, dulu aku memang tak nak pakai tudung. aku rasa rambut aku cantik (menggerbang je macam phsm)

aku merasa tudung tu tak perlu. aku merasa bf (masa kecik) time tu lagi suka ku free hair je. dia la pernah cakap aku lagi cantik free hair. jahat betul. tapi bila aku besar aku tau kepentingannya. aku tau sebab kami diwajibkan. aku tau adanya part sensitif di bahagian kepala wanita yang perlu aku protect. aku tau rambut itu mahkota wanita yang tak leh senang-senang nak ditunjuk untuk tatapan yang tak berhak.

aku pernah jahil dulu.. gi sekolah tak pakai tudung,, terus kena marah ngan sue. adik marah kakak,, chow!

 Banner

4 comments: